Een hulpmiddel tweedehands kopen

Niet altijd krijgt iemand die blind of slechtziend is, een (overheids)vergoeding in de terugbetaling van een hulpmiddel. Daarom kan je ook tweedehands hulpmiddelen aanschaffen. Hieronder volgt een opsomming van handige links. Het loont ook de moeite om eens te polsen bij Belgische hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden of Nederlandse hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden die soms demomodellen of andere gebruikte toestellen verkopen aan een voordeligere prijs.

 • Blindmarket: Deze mailinglist biedt mensen met een visuele beperking de gelegenheid (tweedehands) hulpmiddelen en andere handige artikelen aan anderen (te koop) aan te bieden! Dit is uiteraard geheel op eigen risico, voor koper en verkoper. De moderators en lijsteigenaars, kunnen dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele problemen. Daarnaast kunnen de leden van deze groep aanbiedingen van bedrijven via dit forum verspreiden, en nieuws en wetenswaardigheden die voorde doelgroep van belang zijn, onder elkaars aandacht brengen.
 • Hulpmedi: Deze webshop verkoopt zowel nieuwe, als tweedehands hulpmiddelen. Je vindt er o.a. spelletjes voor blinden en slechtzienden, vergrootglazen, telefoons en allerlei ADL-hulpmiddelen voor verschillende doelgroepen.
 • Hulpmiddelen en tips voor blinden en slechtzienden: In deze groep wisselen we vragen, ervaringen over allerhande hulpmiddelen, tips en informatie voor blinden en slechtzienden met elkaar uit voor zowel binnenshuis als buitenshuis als onderweg …
 • Integra: Integra heeft geregeld een ruim en eerlijk aanbod aan 2dehands beeldschermloepen en andere hulpmiddelen. Elk toestel wordt door onze technische dienst gecontroleerd en indien nodig gereviseerd. Enkel hierdoor durven en kunnen wij ook een ruime garantie geven op al onze occasieproducten. Deze worden niet op proef gesteld, maar kunnen wel bij ons vrijblijvend getest worden.
 • Koopjes: Koopjes-subgroep van de pagina Blinden en Slechtzienden.
 • Koopjes voor blinden en slechtzienden: Deze groep is speciaal voor mensen met een visuele beperking die iets willen kopen of verkopen. De groep is dus enkel bedoeld voor mensen die blind of slechtziend zijn en niet voor onze goedziende medemens. Zienden die in hun dichte omgeving iemand hebben met een visuele beperking zijn natuurlijk ook welkom. Berichten over dansvoorstellingen of anderen evenementen horen hier niet thuis. Daar zijn andere groepen of pagina’s voor. Deze groep gaat enkel om kopen en verkopen. Ik zou ook willen vragen dat je als lid geen mensen toevoegd. Alleen mensen die zelf lid worden en de beide vragen beantwoorden zullen toegevoegd worden. Als er geen vragen beantwoordt worden kan je geen lid worden. Verzoeken voor goedkeuring van mensen die dit niet zelf doen worden ook geweigerd.
 • Marktplaats: Hier worden vrij regelmatig tweedehands en nieuwe hulpmiddelen aangeboden. Daarbij valt o.a. te denken aan braillemachines, Daisyspelers en spelletjes.
 • Optelec: Bij Optelec vindt u een ruim aanbod tweedehands beeldschermloepen. Er worden voortdurend nieuwe toestellen ontwikkeld en we gaan regelmatig in de low vision centra apparatuur updaten, die dan voor een prijsje verkocht worden. Contacteer ons via mail en dan bespreken we het huidige aanbod: info@optelec.be.
 • Speurders: Via deze website vind je af en toe ook tweedehands hulpmiddelen voor personen met een visuele beperking.
 • Tweedehands: Op deze verkoopsite voor tweedehands producten, kom je soms hulpmiddelen tegen. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan sprekende klokken en Daisyspelers.
 • Tweedehandshulpmiddelen: Hier vind je vooral tweedehands hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten, maar bijvoorbeeld ook tandems. Alle hulpmiddelen worden gecontroleerd.
 • Welzorg: In de webshop van Welzorg zijn allerlei zorghulpmiddelen en handigheidjes te koop. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. vergrootglazen, kaarthouders en spelletjes, (mobiele) telefoons en klokjes. Verder zijn de robotstofzuiger en sleutelhanger om lichten mee in en uit te schakelen mogelijk interessant. Ook worden er tweedehands zaken aangeboden.
 • Zorgoutlet: Deze website hoort bij de Winkel met Zorg en verkoopt tweedehands hulpmiddelen en goedkope nieuwe hulpmiddelen. Er is een link naar hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Daaronder vind je bijvoorbeeld beeldschermloepen, uurwerken en braillemachines.
Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. BE: Sociale en fiscale voordelen en rechten voor blinden en slechtzienden21-06-2020 06:06:39
 2. BE: Terugbetaling brillen, (nacht)lenzen, lensimplantatie, oogpleisters en laserbehandeling05-01-2020 07:01:49
 3. NL Hulpmiddelenbeurzen07-10-2015 02:10:32
 4. Een hulpmiddel tweedehands kopen16-09-2015 06:09:06
 5. BE Hulpmiddelenbeurzen14-09-2015 11:09:31
 6. BE Hulpmiddelenverstrekkers voor blinden en slechtzienden27-07-2014 05:07:25
 7. NL Hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden04-06-2011 08:06:55
 8. NL Overheidsdiensten rond personen met een (visuele) handicap04-06-2011 08:06:44
 9. NL PersoonsGebonden Budget (PGB)04-06-2011 08:06:54
 10. BE Bijstandsorganisaties Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB) of Persoonsvolgend Budget (PVB)04-06-2011 05:06:41
 11. BE Overheidsdiensten rond personen met een (visuele) handicap04-06-2011 05:06:59
 12. BE Hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden04-06-2011 05:06:27

Laatst bijgewerkt op 3 december 2021 – 18:47