Je kan onderstaand mailadres gebruiken om de beheerder van deze website (Kim) te contacteren:
contact@visuelehandicap.be

Opgelet! Wegens technische problemen kan ik helaas NIET reageren op mails van Gmail daar mijn server deze reacties blokkeert. Gebruik daarom aub een ander mailadres. Mijn grootste excuses!

Medische informatie

Let op: Aangezien ik maar een gewone blinde persoon ben die een kennisportaal over/voor blinden en slechtzienden heeft opgezet, bezit ik de kennis niet om op medische vragen een antwoord te bieden. Contacteer hiervoor best je (gespecialiseerde) oogarts. Kijk hiervoor naar het menu “Organisaties”.

Oproepjes

Regelmatig krijg ik de vraag om een oproepje te plaatsen. Zoek je mensen met een visuele beperking voor een onderzoek, enquête, opdracht, interview, tv- of radioprogramma, …? Zorg er dan aub voor dat de oproep deze informatie bevat:

 • Duidelijke naam en contactgegevens
 • Korte voorstelling van wie je bent, waarom je contact opneemt en/of hulp zoekt
 • Deelnemers gezocht in België en/of Nederland?
 • Deadline van de oproep
 • Eventueel:
  • Worden de (onderzoeks)resultaten later ook teruggekoppeld?
  • Gebeurt er iets concreet met de resultaten en zoja, wanneer / hoe dan?
  • Is er een beloning voor de deelnemer(s)? Veel mensen steken immers heel veel tijd, aandacht en energie in onderzoeken, enquêtes of andere oproepjes, om zo hun expertise te kunnen delen. Hier mag zeker iets tegenover staan.

Let op: Onvolledige of te vage oproepen zullen niet geplaatst / verspreid worden.

Let er ook op dat een blinde of slechtziende persoon digitaal het makkelijkst kan werken met gewone tekst in een e-mail of evt. een Word-bestand. Externe formulier- of enquêtelinks en PDF-documenten zijn soms moeilijk of niet toegankelijk. Ook tekst in afbeeldingen is niet of lastig leesbaar.

Verkoopberichtjes

Zelf plaats of verspreid ik geen verkoopberichtjes van hulpmiddelen voor blinden of slechtzienden daar veel mensen deze (bijna) gratis krijgen van de overheid / zorgverzekeraar. Via mijn kanalen bereik ik namelijk bijna uitsluitend mensen die hulpmiddelen (volledig) vergoed krijgen.

 • Je zou kunnen opteren om deze hulpmiddelen tweedehands verder te verkopen.
 • Op Facebook is er verder een groep waar je je bericht kan plaatsen: koopjes voor blinden en slechtzienden.
 • En verder kan je mogelijk de hulpmiddelen nog verkopen via ouderenmagazines, kranten, http://www.marktplaats.nl enzovoort.
 • Ook kan je er misschien ook aan denken om bepaalde instellingen uit binnen- en/of buitenland te helpen door de hulpmiddelen weg te schenken, zoals bijvoorbeeld revalidatiecentra, scholen, bibliotheken, … Zij hebben meestal geen recht op overheidssteun. En in ontwikkelingslanden / bij ontwikkelingsprojecten is er van zoiets zeker geen sprake. Via de link “organisaties” kan je een sociale kaart met contactgegevens vinden van deze organisaties.

Suggesties

Je mag mij uiteraard altijd tips geven, teksten bezorgen, wijzigingen doorgeven, dode links meedelen, … Op die manier blijft de site altijd actueel. Is er informatie die je wil laten verwijderen van de site? Ook dat is perfect mogelijk. Neem gerust contact op.

Alle info rond blinde & slechtziende personen (visuele handicap):

Deel dit:
Advertenties

Laatst bijgewerkt op 26 oktober 2023