Een hulpmiddel tweedehands kopen

Niet altijd krijgt iemand die blind of slechtziend is, een (overheids)vergoeding in de terugbetaling van een hulpmiddel. Daarom kan je ook tweedehands hulpmiddelen aanschaffen. Hieronder volgt een opsomming van handige links. Het loont ook de moeite om eens te polsen bij Belgische hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden of Nederlandse hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden die soms demomodellen of andere gebruikte toestellen verkopen aan een voordeligere prijs.

 • Hulpmedi: Deze webshop verkoopt zowel nieuwe, als tweedehands hulpmiddelen. Je vindt er o.a. spelletjes voor blinden en slechtzienden, vergrootglazen, telefoons en allerlei ADL-hulpmiddelen voor verschillende doelgroepen.
 • Integra: Integra heeft geregeld een ruim en eerlijk aanbod aan 2dehands beeldschermloepen en andere hulpmiddelen. Elk toestel wordt door onze technische dienst gecontroleerd en indien nodig gereviseerd. Enkel hierdoor durven en kunnen wij ook een ruime garantie geven op al onze occasieproducten. Deze worden niet op proef gesteld, maar kunnen wel bij ons vrijblijvend getest worden.
 • Kennisportaal visuele handicap – Te koop: Hier worden allerlei koopjes geplaatst die gevonden zijn via het Internet. Heb je zelf een product rond visuele handicap dat je tweedehands wil verkopen rond onze doelgroep? Neem dan contact op met mij en dan plaats ik het in de rubriek “te koop”.
 • Marktplaats: Hier worden vrij regelmatig tweedehands en nieuwe hulpmiddelen aangeboden. Daarbij valt o.a. te denken aan braillemachines, Daisyspelers en spelletjes.
 • OptelecBij Optelec vindt u een ruim aanbod tweedehands beeldschermloepen. Er worden voortdurend nieuwe toestellen ontwikkeld en we gaan regelmatig in de low vision centra apparatuur updaten, die dan voor een prijsje verkocht worden. Contacteer ons via mail en dan bespreken we het huidige aanbod: info@optelec.be.
 • Speurders: Via deze website vind je af en toe ook tweedehands hulpmiddelen voor personen met een visuele beperking.
 • Tweedehands: Op deze verkoopsite voor tweedehands producten, kom je soms hulpmiddelen tegen. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan sprekende klokken en Daisyspelers.
 • Tweedehandshulpmiddelen: Hier vind je vooral tweedehands hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten, maar bijvoorbeeld ook tandems. Alle hulpmiddelen worden gecontroleerd.
 • Welzorg: In de webshop van Welzorg zijn allerlei zorghulpmiddelen en handigheidjes te koop. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. vergrootglazen, kaarthouders en spelletjes, (mobiele) telefoons en klokjes. Verder zijn de robotstofzuiger en sleutelhanger om lichten mee in en uit te schakelen mogelijk interessant. Ook worden er tweedehands zaken aangeboden.
 • Zorgoutlet: Deze website hoort bij de Winkel met Zorg en verkoopt tweedehands hulpmiddelen en goedkope nieuwe hulpmiddelen. Er is een link naar hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Daaronder vind je bijvoorbeeld beeldschermloepen, uurwerken en braillemachines.
Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Een hulpmiddel tweedehands kopen16-09-2015 06:09:06

Laatst bijgewerkt op 3 augustus 2019 – 18:47