NL Hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden

Inhoudsopgave

3DBabyprint: Een voelbare echo voor blinden en slechtzienden.

Met trots kondigt 3DBabyprint, een innovatieve onderneming, haar officiële lancering aan met een unieke dienst: het omzetten van echobeelden in tastbare kunstwerken, niet alleen voor visueel beperkte aanstaande ouders maar ook voor hun familieleden. Dit initiatief biedt een geheel nieuwe manier voor blinden en slechtzienden om de wonderen van de zwangerschap te ervaren.

Deze dienst is ontstaan uit de overtuiging dat zwangerschap een inclusieve ervaring moet zijn, toegankelijk voor iedereen. “Wij geloven dat het wonder van een nieuw leven, dat groeit en zich ontwikkelt, voor iedereen voelbaar moet zijn, ongeacht visuele beperkingen,” zegt Tom Porankiewicz, oprichter van 3DBabyprint. “Met onze geavanceerde technologie transformeren wij echo’s in gedetailleerde tastbare modellen, waardoor zowel aanstaande ouders als familieleden een diepere, tastbare connectie met het ongeboren kind kunnen ervaren.”

De 3D-geprinte modellen van 3DBabyprint worden vervaardigd met geavanceerde technologie, waardoor de fijnste details van de baby nauwkeurig worden weergegeven. Deze modellen stellen aanstaande ouders of familieleden in staat om de contouren, vormen, en zelfs gezichtsuitdrukkingen van hun baby in detail te voelen, waardoor een diepere emotionele band en een unieke beleving van de zwangerschap mogelijk wordt gemaakt.

3DBabyprint werkt samen met diverse verloskundigen en echoscopisten om deze service aan te bieden. Wij nodigen stichtingen, verenigingen en individuen die zich inzetten voor blinden en slechtzienden van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we deze bijzondere mogelijkheid onder de aandacht brengen en meer mensen de kans bieden om deel te nemen aan een van de mooiste aspecten van het leven: het verwelkomen van een nieuw leven.

Voor meer informatie over 3DBabyprint en haar diensten, bezoek http://www.3dbabyprint.nl, kijk op instagram (@3dbabyprint.nl) of neem contact op met Tom Porankiewicz, 06-81674023, info@3dbabyprint.nl

Tom Porankiewicz
Oprichter, 3DBabyprint
E-mail: info@3dbabyprint.nl
Website: http://www.3dbabyprint.nl
Instagram: @3dbabyprint.nl
Telefoon: 06-81674023

4AllAges

In deze webwinkel zijn hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen en leeftijden te vinden. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. vergrootglazen en loepen, spelletjes en telefoons.

4AllAges
E-mail: info@4allages.nl
Website: https://4allages.nl/

Able2

Able2 is totaalleverancier van zorghulpmiddelen, revalidatiehulpmiddelen en hulpmiddelen voor ouderen en levert o.a. vergrootglazen, antisliphulpmiddelen, keukenhulpmiddelen, telefoons, horloges, klokken en schoenspikes.  Able2 levert uitsluitend via de vakhandel: thuiszorgwinkels, webwinkels, apotheken en zorginstellingen.

Able2
E-mail: info@able2.nl
Website: https://able2.nl/
Facebookhttps://www.facebook.com/Able2NL
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/able2/

Assistentiehond benodigdheden Hip & Glitz

Hip & Glitz is speciaal voor assistentiehondgebruikers. De mogelijkheden voor bedrukken zijn eindeloos. Let wel! Voor bedrukken van hesjes, riemen etc. wordt gevraagd naar uw hulphondenpas. Dit om misbruik te voorkomen.

GSM: +31 6 43158763
E-mail: hipenglitz@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/AssistentiehondbenodigdhedenHipenGlitz/

Attractie

Je vindt hier o.a. rinkelballen en aanhangers voor tandems.

Attractie
E-mail: info@attractie.com
Website: https://www.attractie.com/

Aximax

Je vindt bij deze webshop met name elektronica, waaronder telefoons voor slechtzienden.

Aximax
E-mail: info@aximax.nl
Website: https://aximax.nl/

Babbage Automation

Babbage helpt personen met een visuele en motorische beperking met het toegankelijk maken van informatie. Dit kan in de vorm van hulpmiddelen, softwarematige aanpassingen, advisering en trainingen. We leveren voor de thuissituatie, studie en werk. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen. De aanpassing van de werkplek om te komen tot een duurzame oplossing kent vele facetten. Het compenseren van een beperking kan worden gevonden in een verandering van mind-set en werkmethode, de toepassing van de optimale hulpmiddelen of een gespecialiseerde training. Babbage levert computeraanpassingen en IT-hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en motorisch beperkten.

Babbage Automation
Bovendonk 27
4707 ZH Roosendaal
Tel.: (0165)53 61 56
E-mail: info@babbage.com
Website: https://www.babbage.com/

Bestehulpmiddelen

Dit is een webshop die gericht is op mensen die op zoek zijn naar gemaksproducten; zorgproducten, luxe welness en comfortproducten. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. sprekende horloges en wekkers, loepen, telefoons met grote toetsen en sprekende weegschalen.

Bestehulpmiddelen
E-mail: info@bestehulpmiddelen.nl
Website: http://bestehulpmiddelen.nl/

Bijzonder Advies Bureau Speciale Projecten (BAB-SP)

Adviesbureau voor aanpassingen hulpmiddelen en spelmateriaal voor mensen met een visuele beperking. Algemeen klussenbedrijf. U kunt bij ons terecht voor:

* aanpassingen aan bestaande hulpmiddelen.
* ontwikkelen en maken van nieuwe hulpmiddelen of speciale voorzieningen.
* ontwikkeling en maken van nieuw spelmateriaal.
* algemene klussen en onderhoud in de thuissituatie.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of hoe u aanpassingen kunt laten uitvoeren. Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het info aanvraagformulier in.

Bijzonder Advies Bureau Speciale Projecten (BAB-SP)
Strijkmolenstraat 8
1333 EM Almere
Tel.: (036)532 23 98
E-mail: info@bab-sp.nl
Website: https://www.bab-sp.nl

Bijzonderhandig

Bij deze webshop vind je o.a. dienbladen, schoenspikes, een bladvanger voor in de tuin, vergrootglazen, draaddoorhalers en keukenhulpjes.

Bijzonderhandig
E-mail: info@bijzonderhandig.nl
Website: https://bijzonderhandig.nl/

Bol.com

Bij Bol.com kun je o.a. sprekende bloedrukmeters en weegschalen, boeken in grootletter, telefoons voor senioren, dymotape, een tuinveegmachine en nog een klein aantal hulpmiddelen kopen.

Website: https://bol.com/

Broedersgezondheidswinkel

In deze gezondheidswinkel vind je o.a. vergrootglazen.

Broedersgezondheidswinkel
E-mail: info@broedersgezondheidswinkel.nl
Website: http://broedersgezondheidswinkel.nl/

Care4Vision

Care4Vision biedt een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking.

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden om het dagelijks leven te vergemakkelijken. Ons assortiment bestaat onder andere uit telefoons, loepen, horloges, klokken, brillen en medische hulpmiddelen.

Wij staan garant voor een snelle levertijd, kwaliteit en een uitstekende service. Care4Vision is een overzichtelijke webwinkel waar u eenvoudig, snel en veilig kunt bestellen.

Naast de webwinkel hebben wij een showroom in Nijmegen waar u onze producten kunt bekijken en uitproberen. U bent hier uiteraard altijd welkom. Wij adviseren u wel om van te voren telefonisch contact met ons op te nemen om er zeker van te zijn dat alle producten voorradig zijn.

Wij hebben ons assortiment aan hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden met zorg samengesteld en hopen u hiermee goed van dienst te kunnen zijn. Voor meer informatie of voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen per telefoon of email. Wij helpen u graag met het zoeken naar de juiste hulpmiddelen!

Care4Vision
Postweg 50
6523LD Nijmegen
Tel.: (024)203 00 03
E-mail: info@care4vision.nl
Website: http://www.care4vision.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/Care4Vision/

Carl Zeiss BV

Postbus 323 1380
AH Weesp
Tel.: (0294)49 67 20
Fax: (0294)49 67 24
Contact: https://www.zeiss.com/contact-form
Website: https://www.zeiss.nl

Conrad

Conrad is een webshop die een aantal sprekende en andere handige producten in de collectie heeft. O.a. sprekende radio’s, horloges en koortsthermometers, telefoons, loepen en brillen.

Conrad
E-mail: info@conrad.nl
Website: http://conrad.nl/

Cruc

Hier kun je hulpmiddelen lenen, huren en kopen. In de webshop vind je o.a. vergrootglazen, keukengerei, uurwerken met grote cijfers en met spraak, een weegschaal met grote cijfers, spelmateriaal, en telefoons.

Cruc
E-mail: info@cruc.nl
Website: https://www.cruc.nl/

DA-Drogist

Hier vind je een sprekende bloeddrukmeter, vergrootglazen, en een pillendoosje met brailleaanduidingen.

DA-Drogist
E-mail: klantenservice@droginet.nl
Website: http://dadrogistonline.nl/

De Pratende Computer

De Pratende Computer distribueert sprekende software via het internet en maakt ook onderzoeksverslagen beschikbaar. Twee programma’s zijn in het bijzonder voor blinden en slechtzienden bedoeld. Klokje spreekt de tijd. Lees Voor maakt elektronische teksten hoorbaar, in het bijzonder teksten die eerst naar het klembord zijn gekopieerd. Via de site kan je folders lezen, een demoversie proberen, bestellen of vragen stellen.

De Pratende Computer
Tel.: (020)685 22 75
E-mail: info@depratendecomputer.nl
Website: https://www.depratendecomputer.nl

De TaststokShop

Tel.: 0180 614585
GSM: 06 12313107
Whatsapp: 06 12313107
E-mail: H.peeters10@gmail.com
Website: https://confident-vision.jimdosite.com
Facebook: https://www.facebook.com/De-TastStok-Shop-voor-blinden-en-slechtzienden-Vertrouwen-Veiligheid-183208262592677

Dormakaba

Dit bedrijf levert deurklinken waarop je een korte brailletekst aan kunt laten brengen. Dat kan handig zijn bij het aanduiden van nooduitgangen, maar ook voor kamernummers, toiletten e.d.

Dormakaba
Dalwagen 45
NL-6669 CB Dodenwaard
E-mail: info.nl@dormakaba.com
Tel.: (088)352 33 33
Website: https://www.dormakaba.com/

Efarma

Deze online apotheek en drogist verkoopt o.a. taststokken, sprekende bloeddruk- en bloedglucosemeters en vergrootglazen.

Efarma
E-mail: info@efarma.nl
Website: http://efarma.nl/pages/shop.htm

ElekronicaDirect

Hier zijn o.a. een sprekende klok, sleutelvinder, armband met ledlampjes, tuingereedschap en een antislipdienblad te koop.

ElekronicaDirect
E-mail: info@elektronicacatalogus.nl
Website: https://www.elektronicacatalogus.nl/

Elvea, hulpmiddelen voor slechtzienden

Elvea is een in low vision hulpmiddelen gespecialiseerd bedrijf. Elvea heeft op vaste tijden spreekuur op de polikliniek oogheelkunde van onderstaande ziekenhuizen en adviseert de door de oogarts geselecteerde slechtzienden op het gebied van optische hulpmiddelen en elektronische hulpmiddelen voor bijvoorbeeld lezen, handwerken, schrijven en veraf zien.
Postbus 97
6800 AB Arnhem
Tel.: (088)900 80 00
E-mail: info@elvea.nl
Website: http://www.elvea.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/company-beta/2791226/
Voor actuele praktijkadressen kunt u contact met ons op te nemen
088 – 900 8000 / info@elvea.nl

Envision

Hoor wat je wilt zien. Envision-brillen zijn slimme brillen voor blinden en slechtzienden. Ze gebruiken de kracht van spraak om het dagelijkse leven toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking.

GSM: +31 6 26039771
E-mail: support@letsenvision.com
Website: http://www.LetsEnvision.com/
Facebook: https://www.facebook.com/LetsEnvision

Ergo2Work

Ergo2Work is een uitgebreide webwinkel met ergonomische producten voor de computerwerkplek.

Bedrijfsprofiel

Ergo2Work biedt een compleet assortiment van ergonomische producten voor de computerwerkplek. Het computer- en tabletgebruik neemt enorm toe en daarmee ook de kans op RSI klachten. Met de producten van Ergo2Work kunt u uw werkplek comfortabel, efficiënt en ergonomisch verantwoord inrichten.

Producten

• Arm- en Polssteunen
• Bureaustoelen en zadelkrukken
• CPU houders
• Documenthouders
• Ergonomische muizen
• Ergonomische toetsenborden
• Kabelmanagement
• Kindermuizen
• Laptop/tablet standaards
• Monitorarmen
• Producten voor blinden & slechtzienden
Verlichting
• Vloermatten
• Voetenbanken
• Zit/sta werkplekken

Kijk voor het gehele assortiment op onze website: http://www.ergo2work.nl

Ergo2Work
Postweg 50
6523 LD Nijmegen
Tel.: (024)329 61 16
E-mail: info@ergo2work.nl
Website: https://www.ergo2work.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/Ergo2Work

Ergomedical

Deze webshop verkoopt hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen. Er zijn o.a. keukenhulpjes, sprekende klokken en horloges, uurwerken met grote cijfers, vergrootglazen, aangepaste telefoons, grootletterartikelen, spelletjes voor slechtzienden, en een kraanopener met brailleaanduidingen.

Ergomedical
E-mail: info@ergomedical.nl
Website: https://ergomedical.nl/

Ergotherapie Valenti

Ergotherapie Valenti is gespecialiseerd in het bieden van hulp, advies en begeleiding aan mensen met verminderd zicht (slechtziendheid) en heeft een groot scala aan hulpmiddelen beschikbaar waarmee het dagelijks leven een stukje makkelijker kan worden gemaakt.

Spoorallee 26
6921 HZ Duiven
Telefoon: 06 10 28 10 96
E-mail: zie website
Website: http://www.ergotherapievalenti.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/ErgotherapieValenti/

Ergra Low Vision

Ergra low vision is de low vision specialist van Nederland met ruim 60 jaar ervaring. Per jaar worden door de specialisten van Ergra op meer dan 200 locaties in Nederland en Duitsland 35000 slechtzienden onderzocht. Ergra werkt samen met de oogartsen en heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

Ergra Low Vision
2518 AD Den Haag
Tel.: (070)311 40 70
Fax: (070)311 40 71
E-mail: info@ergra-low-vision.nl
Website: http://www.ergra-low-vision.nl
Website: http://nl.ergra-low-vision.de/
Website: http://www.ikwilbeterzien.nl

Beter Zien Oogzorgwinkel
Zeestraat 100
2518 AD Den Haag
Tel.: (070)364 24 04
E-mail: denhaag@beterzien.info
Website: https://www.beterzien.info

Eschenbach Optik BV

Osloweg 134
9723 BX Groningen
Tel.: (050)541 25 00
E-mail: eog@eschenbach-optik.com
Website: http://www.eschenbach-optik.com

Eurotops

Bij dit postorderbedrijf is o.a. een sprekende projectiewekker te koop. Deze wekker spreekt niet alleen, maar projecteert de tijd ook in grote cijfers op muur of plafond.

Eurotops
E-mail: info@eurotops.nl
Website: http://eurotops.nl/

Evision Optics

Leverancier en adviseur
Zeestraat 100
2518 AD Den Haag
Tel.: +31 (0) 70 311 40 90
E-mail: info@evision.nl
Website: http://www.evision.nl

Eye Patch Shop

Eye Patch Shop levert handgemaakte specifieke ooglapjes met een voorgevormde bolling voor cosmetische toepassingen voor mensen met een oogprobleem.

Eye Patch Shop is ontstaan naar aanleiding van een concrete vraag naar specifieke ooglapjes met een voorgevormde bolling. Vanuit een zorgvuldige selectie van de basismaterialen leveren wij handgemaakte ooglapjes voor cosmetische toepassingen. Onze ooglapjes worden gemaakt van ademende mesh, leer of microtex stof en passend gemaakt voor verschillende vormen en maten van het gezicht waarbij er ook nog een keuze gemaakt kan worden afgestemd op individuele smaken.

Eye Patch Shop
Pagestraat 9
5175 TZ Loon op Zand
Tel.: 0416855103
Mobiel: 0616876249
E-mail: riwimd@gmail.com
E-mail: rianne@eyepatchshop.nl
Website: https://eyepatchshop.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pg/EyePatchShop

Eye-fashion

Deze webwinkel verkoopt zonnebrillen, loepen, leesbrillen en allerlei andere zaken op dat gebied.

Eye-fashion
E-mail: info@eye-fashion.nl
Website: https://eye-fashion.nl/

Gadget-plaza

Dit is een webshop die gadgets verkoopt, waaronder opnameapparaatjes in de vorm van een usb-stick, en allerlei opladers en kabels. Er is ook een grote afdeling met hulpmiddelen voor visueel gehandicapten. Daar vindje o.a. telefoons, sprekende horloges en vergrotingshulpmiddelen.

Gadget-plaza
E-mail: info@gadget-plaza.nl
Website: http://gadget-plaza.nl/

Geheugenhulp

Geheugenhulp heeft een groot assortiment aan oplossingen voor de cognitieve problemen waar mensen tegenaan lopen. Voor iedereen die te maken heeft met een vorm van dementie, Parkinson, autisme, AD(H)D, NAH, syndroom van Down of iedere andere handicap waarbij zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend is. Voor mensen met gehoorproblemen hebben wij oplossingen met trilalarmen, trilhorloges en wekkers met trilkussen. Voor mensen met visuele problemen hebben wij diverse sprekende en grootletterproducten. Veel van onze producten zijn ook via BOL beschikbaar via: https://www.bol.com/nl/nl/v/geheugenhulp/1325730/>

Geheugenhulp
E-mail: info@geheugenhulp.nl
Website: https://geheugenhulp.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/geheugenhulp/

Gemakshalve

Bij deze webshop vind je thuiszorgproducten en hulpmiddelen. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. telefoons, afstandsbedieningen, weegschalen, spelletjes, loepen en sprekende thermometers.

Gemakshalve
E-mail: info@gemakshalveenzo.nl
Website: https://gemakshalveenzo.nl/

Green Valley

Green Valley bouwt internationaal toegankelijk platform voor mensen met een beperking Maatschappelijke betrokkenheid is één van de pijlers waarop de bedrijfsfilosofie van Green Valley rust. Er zijn veel organisaties met unieke ideeën voor internetsites die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. De meeste van die ideeën stranden echter, omdat de technologische drempel te hoog is of omdat het aan middelen ontbreekt. Green Valley ondersteunt dergelijke initiatieven met het geavanceerde content management systeem Discovery Server, gebruiksvriendelijke software voor het opzetten en beheren van professionele inter-, intra- of extranetapplicaties. Dankzij de ervaring van Green Valley met het bouwen van toegankelijke internet applicaties, wordt op 15 februari Handicheck.net gelanceerd. Axistive ™ brengt wereldwijd nieuws over computeraanpassingen voor mensen met een beperking. “De digitale mogelijkheden om te communiceren, nieuwe producten en behandelingen te ontdekken geven mensen met een beperking de mogelijkheid om volledig te integreren in de maatschappij” aldus Michiel Riedijk directeur van Green Valley. “Al jaren bouwt Green Valley toegankelijke websites zoals de recent zeven bekroonde websites van Nederlandse gemeenten, de website van het Ministerie van Economische Zaken en nu Handicheck.net. Toegankelijkheid van informatie en maatschappelijke betrokkenheid is een pijler van Green Valley’s bedrijfsfilosofie en dat zien we in dit unieke project terug!”

Adresgegevens: Green Valley M.
Nijhofflaan 2
Postbus 1081
2600 BB Delft
Tel.: (015)251 10 00
Fax: (015)251 10 01
E-mail: info@greenvalley.nl
Website: http://www.greenvalley.nl

Habivitaal

In deze op comfort gerichte webshop vind je o.a. (mobiele) telefoons met grote toetsen, loepen, klokken met spraak of grote cijfers, speelkaarten en dobbelstenen met grote cijfers en voorzet zonnebrillen.

Habivitaal
E-mail: info@habivitaal.nl
Website: http://habivitaal.nl/

Hable

Hable biedt een brailletoetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaatst op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braillepunten. Met deze punten kan elke letter, elk cijfer en elke interpunctie worden gemaakt.

GSM: +31 6 42510205
E-mail: support@iamhable.com
Website: http://www.iamhable.com
Facebook: https://www.facebook.com/HableOne

Happy Crafts

Bij deze webshop die handwerkmateriaal verkoopt, vind je ook verschillende loepen, lampen en vergrootglazen.

Happy Crafts
E-mail: klantenservice@happycrafts.nl
Website: https://happycrafts.nl/

Harting Bank

Schönberglaan 12/14
3533 JD Utrecht
Tel.: (030)295 05 55
Fax: (030)294 82 99
Website: http://www.harting.nl

Health2Work

Deze shop richt zich vooral op hulpmiddelen en ergonomie op de werkplek. Je vindt er o.a. bureaustoelen en muizen, maar ook spraakherkenningssoftware, toetsenborden voor slechtzienden, headsets, (elektronische) loepen, vergrotingssoftware en voicerecorders.

Health2Work
E-mail: info@health2work.nl
Website: http://health2work.nl/

Hema

In de productcategorie handigheidjes zijn o.a. antislipmatjes, vergrootglazen, een opvouwbare drinkbak voor de hond, een versnipperschaar, magneettape en een kaartenhouder te vinden.

Hema
Website: http://hema.nl/

Huis-en-Comfort

In deze comfortshop vind je o.a handigheidjes voor de hond, zoals een lichtgevende riem en halsband. Verder zijn er o.a. een eierkoker voor in de magnetron, en allerlei andere comfortartikelen.

Huis-en-Comfort
E-mail: info@huis-en-comfort.nl
Website: http://huis-en-comfort.nl/

Hulpmedi

Deze webshop verkoopt zowel nieuwe, als tweedehands hulpmiddelen. Je vindt er o.a. spelletjes voor blinden en slechtzienden, vergrootglazen, telefoons en allerlei ADL-hulpmiddelen voor verschillende doelgroepen.

Hulpmedi
E-mail: info@hulpmedi.nl
Website: http://hulpmedi.nl/

Hulpmiddelenshop.nl

Hulpmiddelenshop.nl is de webwinkel voor hulpmiddelen en zorghulpmiddelen voor ouderen.

Verkoop van hulpmiddelen voor ouderen. Wij hebben vele jaren ervaring met zorghulpmiddelen.

Middels onze gebruiksvriendelijke webwinkel vindt u snel wat u nodig heeft.

Hulpmiddelenshop.nl
Akerdijk 14
1175 LE Lijnden
Tel.: (020)717 33 92
Website: http://www.hulpmiddelenshop.nl
E-mail: info@hulpmiddelenshop.nl
Facebook: https://www.facebook.com/hulpmiddelenshop/

Hulpmiddelenwebwinkel

In deze webshop vind je een groot aanbod aan hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. telefoons, vergrootglazen en vergrotingssystemen. Ook zijn er allerlei huishoudelijke hulpmiddelen verkrijgbaar.

Hulpmiddelenwebwinkel
E-mail: info@hulpmiddelenwebwinkel.nl
Website: http://hulpmiddelenwebwinkel.nl/

Hulpmiddelwereld

Hulpmiddelwereld.nl is een webwinkel die sinds 2009 hulpmiddelen verstrekt aan zowel senioren als andere hulpbehoevenden zoals geblesseerden, gehandicapten en mensen die bij fysiotherapeuten onder behandeling staan. De hulpmiddelen op onze website zijn speciaal geselecteerd om u te ondersteunen bij het behouden van uw zelfstandigheid of ondersteunen bij herstel. U kunt erop rekenen dat wij degelijke hulpmiddelen en een goede service leveren, zodat u optimaal ondersteund wordt om uw dagelijks leven weer op te pakken.

Onze missie is om mensen de mogelijkheid te bieden om hulpmiddelen aan te schaffen. Kijk voor meer info op http://www.hulpmiddelwereld.nl

Hulpmiddelwereld
Weerhuisweg 4
6226 NC Maastricht
Tel.: 088 0080 100
E-mail: info@hulpmiddelwereld.nl
Website: http://www.hulpmiddelwereld.nl
E-mail: https://www.facebook.com/hulpmiddelwereld

Hulpplus

Tel.: (0341)45 53 82
E-mail: info@hulpplus.nl
Website: http://hulpplus.nl

Icatcher Cards

Icatcher cards – vrolijke speelkaarten voor slechtzienden Icatcher cards zijn een normaal formaat speelkaarten, waarbij alle symbolen (schoppen, harten, ruiten, klaveren) een eigen, met elkaar contrasterende achtergrondkleur hebben. Ze hebben een duidelijke, versimpelde, zwarte opdruk en de waarde van de kaart is sterk vergroot. De kaarten zijn bedacht door oud ergotherapeute Nicole van Dijk en zijn primair ontwikkeld voor haar slechtziende moeder. Door de enthousiaste reacties zijn in samenspraak met vele slechtzienden, hulpverleners en kaarters de kaarten geworden tot wat ze nu zijn: echte blikvangers! De voordelen op een rijtje:

1. Standaard formaat 58x88mm (passen dus ook in bridgeboards)
2. Sterk verbeterde ‘leesbaarheid’
3. Gemakkelijker te sorteren in de hand
4. Gemakkelijker te herkennen op tafel
5. Rustige aanblik door weglaten van overbodige informatie
6. Voor de rechtse of de linkse hand identiek
7. Geen ‘gehandicapte’ maar een vrolijke uitstraling

De kaarten zijn december 2009 in Nederland op de markt gekomen en hebben sindsdien al vele slechtziende kaartspelers gelukkig gemaakt! Benieuwd? Ga voor meer informatie naar http://www.icatchercards.nl

Nicole van Dijk-van Dooren
Balieservice
Antoon Coolenlaan 7
5582 EL Waalre
GSM: (06)536 544 34
Contactformulier: https://icatchercards.nl/contact.html
Website: http://www.icatchercards.nl

Iris Huys

Iris Huys uit Gouda biedt leesoplossingen voor slechtzienden, blinden en ouderen. Wij leveren: verlichting, vergroting, spraak en braille met alle daarbij benodigde instructies. Wij leveren via zorgverzekeraars, UWV en natuurlijk aan u als particulier. Als u zich wilt oriënteren, kunt u vrijblijvend in Gouda onze showroom bezoeken na telefonische afspraak. Of bezoek onze website. Wij zijn u graag van dienst!

Iris Huys
Meridiaan 40
2801 DA Gouda
Tel.: (0182)52 58 89
Fax: (0182)67 00 71
E-mail: info@irishuys.nl
Website: http://www.irishuys.nl

Jeremiasse

Deze website is onderverdeeld in verschillende webshops. Je vindt er o.a. keukenhulpmiddeltjes, vergrootglazen, grote speelkaarten en kaartenhouders en telefoons met grote toetsen,

Jeremiasse
E-mail: info@jeremiasse.nl
Website: http://www.jeremiasse.nl/

JongsmaMedical

Jongsma Medical is specialist in het adviseren, aanmeten en leveren van (bijzondere) optische hulpmiddelen. Je vindt er naast brillen en contactlenzen, allerlei hulpmiddelen voor visueel gehandicapten, zoals loepen, uurwerken en speelkaarten. Deze hulpmiddelen worden geleverd door Slechtziend.

JongsmaMedical
E-mail: info@jongsmamedical.nl
Website: http://jongsmamedical.nl/

Jotico Hesjes, Sleeves en Labels voor Assistentiehond gebruikers

Bij Jotico kun je een paar producten vinden die mogelijk kunnen helpen bij het voorkomen dat je hond afgeleid word. Alles wordt met de hand gemaakt.

E-mail: info@jotico.nl
Website: http://Jotico.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Jotico.nl/

K2-publisher.nl

In deze webshop zijn Didactische en therapeutische materialen te koop. Interessant voor visueel gehandicapten zijn o.a. de memorecorder, sprekende dobbelsteen, sprekende knijpers, sprekende doosjes en speelkaartenhouders interessant.

K2-Publisher.nl
Goudseweg 16 B
NL-2411 HL Bodegraven
Telefoon +31(0)85-750 75 75
info@k2-publisher.nl
http://www.k2-publisher.nl
f: facebook.com/K2Publisher
t: twitter.com/K2PublisherBV

Keijzer-Comfortwinkel

Deze winkel verkoopt producten voor ouderen en gehandicapten. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. sprekende klokken en horloges en loepen. Er is geen webshop, maar producten kunnen wel thuis gebracht en of gedemonstreerd worden. De winkel bezoeken is ook mogelijk.

Keijzer-Comfortwinkel
E-mail: info@keijzer-comfortwinkel.nl
Website: http://keijzer-comfortwinkel.nl/

Kerstengroep

Bij deze webwinkel vind je hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen. Er zijn voor visueel gehandicapten o.a. telefoons, uurwerken, vergroters en adl-hulpmiddelen.

Kerstengroep
E-mail: info@kerstenhulpmiddelen.nl
Website: https://kerstenhulpmiddelen.nl

Kibershop

In deze webshop zijn horloges te koop, waaronder exemplaren voor slechtzienden.

Kibershop
E-mail: info@kibershop.nl
Website: http://kibershop.nl/

Kiesvoorjezorg

In deze zorgwebshop vind je hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. loepen, grootletterartikelen, kalenderklokken met grote cijfers en telefoons.

Kiesvoorjezorg
E-mail: info@kiesvoorjezorg.nl
Website: http://kiesvoorjezorg.nl/webshop
Facebook: https://www.facebook.com/KiesvoorjeZorg.nl
Twitter: @kiesvoorjezorg
LinkedIn groep: Kiesvoorjezorg: https://www.linkedin.com/groups/8467402

Komfa Media

Orangerie 11D
7609 ZH Almelo
Telefoon +31 6 40371287
E-mail: info@komfa-media.eu
Website: http://www.komfa-media.eu

Leef

Deze webshop noemt zich Het gezondheids- en medisch warenhuis. Je vindt er o.a. vergroters.

Leef
E-mail: info@leef.nl

Leefcomfort

Deze webshop verkoopt met name hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten.

Leefcomfort
E-mail: info@leefcomfort.nl
Website: http://leefcomfort.nl/

Leerhulpmiddelen

Deze webshop verkoopt hulpmiddelen voor op school, waaronder loepen en leeslinialen.

Leerhulpmiddelen
E-mail: info@leerhulpmiddelen.com
Website: https://leerhulpmiddelen.com/

Leesletters

Deze webshop verkoopt hulpmiddelen voor mensen met dyslexie. Er zijn o.a. leeslinialen verkrijgbaar.

Leesletters
E-mail: info@leesletters.nl
Website: http://www.leesletters.nl/Webwinkel/Dyslexie/Leeslinialen

Loepenshop

Loepenshop.com / Bonjour Media
Bataviastraat 29a (geen bezoekadres)
9715 KJ Groningen
E-mail: info@loepenshop.com
Website: http://www.loepenshop.com

Loepkopen.nl

Loepkopen.nl is een online winkel waar u vrijwel alle soorten loepen en vergrootglazen kunt vinden. Wij richten ons vooral op bekende merken die hun kwaliteit al bewezen hebben. De merken die je vindt in ons assortiment zijn Daylight, Eschenbach, Schweizer, Zeiss en Waldmann. U vindt hier vrijwel alle soorten loepen: handloepen, hoofdloepen, opzetloepen, doubletloepen en nog veel meer. Twijfelt u welke loep het meest geschikt is? Contact ons dan per mail, telefoon of chat.

Producten

Loepen, handloep, loeplamp, doubletloep, tripletloep, zakloep, hoofdloep etc.

Loepkopen.nl
Honte 4
3232 HD Brielle
Tel.: 0181-201112
E-mail: info@loepkopen.nl
Website: http://www.loepkopen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Loepkopennl-1504854416395270/

Low Vision Shop

De webwinkel met producten voor slechtzienden en blinden mensen. Meer dan 500 artikelen. Vandaag voor 16.00 uur besteld, is morgen thuisbezorgd!

Wat is Low Vision SHOP

Ons doel is om de levenskwaliteit van blinden en slechtzienden te verbeteren. Door kwalitatief goede en innovatieve hulpmiddelen aan te bieden, proberen wij dit doel te bereiken.

Het totale assortiment bestaat uit circa 500 hulpmiddelen. Het gehele assortiment is te bekijken via de website van http://www.lowvisionshop.nl. Het bestellen van artikelen is mogelijk telefonisch of via onze geheel vernieuwde webwinkel: http://www.lowvisionshop.nl

Producten

De Low Vision SHOP beschikt over mee dan 500 artikelen. Voorbeelden zijn o.a.: Handloepen, sprekende klokken en horloges en daisy-spelers
Naast ADL-hulpmiddelen kan de Low Vision SHOP u ook voorzien van informatie over geavanceerde hulpmiddelen zoals beeldschermloepen, voorleesapparaten, vergrotingssoftware en brailleschrijfmachines.

Low Vision Shop
Van Heemstraweg 46B
6658KH Beneden Leeuwen
Telefoonnummer: +31 85 90 21 826
E-mailadres: info@lowvisionshop.nl
Website: http://www.lowvisionshop.nl
Facebook: https://www.facebook.com/lowvisionshop.nl

Low Vision Totaal

Heeft u moeite om alledaagse dingen te lezen zoals de krant, opschriften van medicijndoosjes of kunt u slecht tv zien? Uw arts heeft u verteld dat u een oogaandoening heeft, bijv. Macula Degene ratie, Diabetische Retinopathie of Glaucoom en dat zelfs de beste bril u niet meer helpt.

Low Vision Totaal kan nog veel voor u doen.

Speciaal voor ü zijn er vergrotende hulpmiddelen ontwikkeld. Om te kunnen beoordelen welk hulpmiddel voor u geschikt is, moeten er een aantal technische metingen worden gedaan. Vaak gebeurt dit in een meetruimte in een ziekenhuis of bij enkele opticiens. Low Vision Totaal gaat een stap verder! Waar anders dan op de plek waar u ze gaat gebruiken, kan er beter worden beoordeeld welke hulpmiddelen aan uw wensen voldoen? Dit zal in vele gevallen bij u thuis zijn.

De speciaal opgeleide optometrist / Low Vision Specialist van Low Vision Totaal komt bij u thuis. Dit heeft een groot aantal voordelen:

U hoeft niet te reizen. U bent in uw eigen vertrouwde omgeving. In overleg kiest u zelf een geschikt tijdstip. Uw favoriete lectuur of hobbyartikelen zijn bij de hand om meteen uit te proberen. Waar zit u graag bij het tv-kijken? Hoe groot is uw televisie? Low Vision Totaal inventariseert en maakt van deze gegevens gebruik om een passend hulpmiddel te maken. Verlichting is erg belangrijk voor slechtzienden. Wij bekijken uw verlichtingssituatie ter plaatse. Huisgenoten of familieleden kunnen meekijken met het meten en testen van de hulpmiddelen.

Het Low Vision Onderzoek

In 8 stappen zal onze Low Vision Specialist een aantal metingen doen en de actuele mate van uw slechtziendheid vaststellen. Een refractie en visusmeting zijn standaard onderdelen. Er wordt geoefend met verschillende hulpmiddelen en uw wensen en mogelijkheden spelen daarbij de belangrijkste rol. In overleg zal een definitieve keuze gemaakt worden.

De uiteindelijke aflevering geschiedt door onze Low Vision lnstructeurs/-trices ook weer bij u thuis. Bij aflevering wordt uitgebreid met u geoefend en samen met u gekeken of het geleverde hulpmiddel adequaat is en voldoet aan uw wensen.

Low Vision Totaal biedt de totale lijn van hulpmiddelen

Wat verwacht u van uw hulpmiddel? Wilt u lezen, schrijven of handwerken? Wilt u televisie kijken of de busnummers weer kunnen herkennen? Of wilt hobby’s blijven beoefenen? Voor vrijwel alle taken zijn er vergrotende hulpmiddelen. Low Vision Totaal kan u de gehele lijn hulpmiddelen bieden. Dat kan een handloep zijn, een speciale bril of zelfs een geavanceerd elektronisch systeem. Kortom, u ondervindt minder hinder van uw slechtziendheid en verbetert uw kwaliteit van leven aanzienlijk.

***

Low Vision Hulpmiddelen, Overzicht

Low Vision Hulpmiddelen doen een beroep op het visuele (rest)vermogen van de patiënt. Deze hulpmiddelen dienen beperkingen te verminderen en moeten participatie weer mogelijk maken. Uiteindelijk moeten zij de algehele kwaliteit van leven verhogen. Zij zijn geïndiceerd wanneer uw cliënt die dingen die hij/zij altijd heeft gedaan, nog graag zou willen doen, maar nu niet meer kan doen. Veelal liggen Macula Degeneratie, Diabetische Retinopathie, Glaucoma of Cataract hieraan ten grondslag.

De optometristen van Low Vision Totaal hebben de expertise en twintig jaar ervaring om visuele hulpmiddelen te adviseren en aan te passen. Alle algemeen bekende loepen zoals handloepen, lichtloepen, schuifloepen, zakloepen, visoletloepen en loeplampen, voor lezen, schrijven, handwerken, hobby’s en persoonlijke verzorging.

Algemene Low Vision Hulpmiddelen

Alle algemeen bekende loepen zoals handloepen, lichtloepen, schuifloepen, zakloepen, visioletloepen, voor lezen, schrijven, handwerken, hobby’s en persoonlijke verzorging.

* Loepenbrillen
Loepenbrillen met prisma– convergentie ondersteuning volgens Fonda Kestenbaum. Voor velen toch nog een ‘gewone’ bril waarmee gelezen kan worden.

* Telescoop Loepenbrillen
type: Hollandse kijker.
In monoculaire of binoculaire uitvoering, zowel voor afstand als nabij of gecombineerd bruikbaar. Denk o.a. aan tv zien, computer, lezen, kaarten en hobby’s.

* Telescoop Loepenbrillen
type: Astronomische kijker, (Kepler) of prismaloep. In monoculaire of binoculaire uitvoering, zowel voor afstand als nabij of gecombineerd bruikbaar. Op iedere gewenste afstand instelbaar.

* Filterglazen
Correctieglazen met een selectieve spectrale absorptie, (o.a. Corning CPF, Multilens en Zeiss). Bij lichthinder, verlaagde contrast- gevoeligheid of last van strooilicht tgv. Macula Degeneratie, Diabetische Retinopathie of retinitis pigmentosa.

Maar ook deze speciale Low Vision Hulpmiddelen

* Moisture Chamber Glasses
Luchtdicht rondom afsluitende Kappenbrillen. Bij ernstige traan- functiestoornis zoals bij Keratitis Sicca (primair als secundair) en Morbus Sjögren. Eventueel ook uitvoerbaar als Lichtdichte kappenbril bij een ernstige Fotofobie (overgevoeligheid voor licht) zoals bij Kegeldystrofie, Albinisme en Achromatopsie.

* Ptosisbrillen
Al dan niet in combinatie met een kijkersysteem. Prettigere en duurzamere oplossing dan een “pleister” bij een dysfunctie van o.a. de M. Levator of bij het syndroom van Horner.

* Brillen met 60°prisma
Bij afwezigheid van de verticale oogbewegingen door laesies in de supra-nucleaire controle centra zoals bij PSP, of wanneer door rigiditeit bij o.a. Morbus Parkinson een abnormale voorover gebogen houding ontstaat waardoor de horizon zich voor de cliënt bijna op de grond bevindt.

* Eccentric Viewing Bril
Door het afbuigen van de lichtweg naar de PRL, het parafoveale gedeelte waarmee de cliënt met bilaterale absolute centrale scotoma het beste kan kijken, wordt een ‘normale rechte’ kijkhouding weer mogelijk gemaakt.

* Hemianopsie prisma’s
Speciale door ‘Schepens Eye Research Institute’ ontwikkelde prisma’s die het detecteren van obstakels aan de “blinde” zijde bij een hemianopsie weer mogelijk maken. Deze prisma’s verruimen het gezichtsveld met 20°.

* Bi-Optic brillen
Door de speciale Bi-Optic montage wordt het mogelijk gemaakt een telescoop door lichte buiging van het hoofd te gebruiken voor oriëntatie op straat, in het verkeer (wandelen, fietsen, scootmobiel) en hierdoor de mobiliteit en zelfstandigheid te verhogen.

* Field Expanding brillen
Bi-Optic gemonteerde verkleinende (!) systemen.
Bij kokergezichtsvelden wordt door het Fisheye effect een groot deel van de omgeving binnen het kleine gezichtsveld gebracht. Dit om de oriëntatie en zelfstandig handelen in ruimten mogelijk te maken.

* Multivision Nachtzichtbril
Te gebruiken bij Congenitale Stationaire Nachtblindheid of Retinitis Pigmentosa. Met dit hulpmiddel is het mogelijk om zelfstandig in schemer of donkere omstandigheden de omgeving waar te kunnen nemen en aan het verkeer deel te kunnen nemen en zodoende de avondmobiliteit weer mogelijk te maken.

Opto-Elektronische Low Vision Hulpmiddelen

* Digitale zakloepen
– Zeer licht in gewicht
– Regelbare vergroting
– Zeer compact

* Digitale handloepen
– Hogere instelbare vergrotingen
– Hoog contrast
– Meer overzicht t.o.v. handloepen

* Portable beeldschermloepen
– Verwisselbare accu’s
– Instelbare vergroting
– schrijffunctie

* Beeldschermloepen
Met vast of verstelbaar scherm in verschillende schermformaten.

* Camerasysteem
Op beweegbare arm op TV aan te sluiten of i.c.m. TFT beeldscherm.

En meer…
Voor Low Vision Totaal is iedere slechtziende een uitdaging die we graag aangaan. We blijven op zoek naar de beste producten en optimale zorg voor de ogen van uw/onze cliënt.

Low Vision Totaal
Stoelmatter 3B
2292 JM Wateringen
Telefoon: 088 – 990 89 89
E-mail: info@lvt.nl
Website: https://www.lvt.nl
Portaal voor verwijzers: https://www.lowvisionportaal.nl §Middels dit portaal kunnen voorschrijvers makkelijk klanten doorgeven zodat we contact met ze kunnen opnemen om te kijken wat we voor de klant kunnen doen.)

Maxprevent-shop

Hier vind je o.a. loeppincetten en oogspoelflessen. Verder zijn er o.a. brandblusdekens en andere blusmiddelen te koop.

Maxprevent-shop
E-mail: info@maxprevent.nl
Website: http://maxprevent-shop.nl/

Medicomfort

Medicomfort Nederland BV verkoopt o.a. een sprekende thermometer en vergrootglas, maar ook kaartenhouders en grote speelkaarten.

Medicomfort
E-mail: info@medicomfort.nl
Website: http://medicomfort.nl/

Medicura

Medicure verhuurt en verkoopt hulpmiddelen. Voor visueel gehandicapten zijn er in de webshop o.a. grootletterartikelen, loepen, vloeistofniveaudetectors en uurwerken met spraak of grote cijfers. Verder zijn er allerlei ADL-hulpmiddelen.

Medicura
E-mail: info@medicura.nl
Website: http://medicura.nl/

Medigros

Bij deze webwinkel vind je sport– en fitnessartikelen, medische artikelen en hulpmiddelen, zoals een snijhulp, uienkam en verschillende openers.

Medigros
E-mail: info@medigros.nl
Website: http://medigros.nl/

Mediplus

Deze webshop verkoopt naast adl-hulpmiddelen sprekende en grootcijfer klokken en horloges, telefoons met grote toetsen, loepen en vergrootglazen.

Mediplus
E-mail: info@mediplus.nl
Website: http://mediplus.nl/

Medipoint

Bij deze webshop vind je vooral hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten. Voor visueel gehandicapten zijn de keukenhulpjes wellicht nuttig. Ook zijn er kaartenstandaards, speelkaarten met grote cijfers, leeslinialen, vergrootglazen en loepen, sprekende horloges en klokken en telefoons met grote cijfers.

Medipoint
E-mail: https://www.medipoint.nl/service/klantenservice/contact
Website: http://medipoint.nl/

Meerergo

Meer Ergo verkoopt met name kleine revalidatiehulpmiddelen. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. grote speelkaarten. Ook zijn er allerlei hulpmiddelen voor in huis en in de keuken. De toegankelijkheid van de website laat te wensen over.

Meerergo
E-mail: info@meerergo.nl
Website: http://meerergo.nl/

Megagadgets

Deze webshop verkoopt allerlei gadgets, waarvan een aantal ook nuttig is voor visueel gehandicapten. Zo is er een piepei, een hulpmiddel bij het koken van eieren, en een sleutelvinder.

Megagadgets
E-mail: info@megagadgets.nl
Website: https://megagadgets.nl/

Memorecorder

Hier vind je een enorm aanbod aan memorecorders en andere opnameapparaatjes.

Memorecorder
E-mail: klantenservice@memorecorder.nl
Website: http://memorecorder.nl/

Mijncomfortwinkel

In deze webshop vind je allerlei comfortproducten, ook voor mensen zonder handicap, zoals elektrische dekens, daglichtlampen en regenjassen. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. vergrootglazen, adl-hulpmiddelen, sprekende horloges en wekkers, vloeistofniveauindicators, kaartenhouders en speelkaarten, dobbelstenen met grote cijfers, (mobiele) telefoons met grote toetsen, loepen en grootletterartikelen.

Mijncomfortwinkel
E-mail: info@mijncomfortwinkel.nl
Website: https://mijncomfortwinkel.nl/

Minigadgets

Deze webshop verkoopt allerlei gadgets, waaronder een sleutelhanger met vergrootglas, een usb batterijoplader, een hondenhalsband met lichtjes, een sleutelvinder en allerlei handigheidjes voor onderweg.

Minigadgets
E-mail: info@minigadgets.nl
Website: http://minigadgets.nl/

Miqueart

Kaartenwebshop met A6-kaarten en wenskaarten in braille

Hallo,

Mijn naam is Monique van Wifferen en ik woon in Zwolle. Mijn man en ik hebben een kaartenwebshop met A6-kaarten. Ook verkopen we stickervellen en cadeaulabeltjes. Alle illustraties zijn door mijzelf ontworpen en daardoor uniek.

Naast de ‘gewone’ kaarten, richten we ons ook meer en meer op kaarten waar wel vraag naar is en vaker vraag naar komt, maar die nauwelijks te vinden zijn.

We hebben sinds kort ook wenskaarten, waarbij de tekst in braille is. Ook deze kaarten zijn allemaal eigen ontwerp. We zijn ontzettend blij met en trots op deze mooie en waardevolle toevoeging.

Miqueart heeft geen winstoogmerk. Wel hebben we oog voor het goede doel. Onze missie zijn de dieren. De winst van onze webshop gaat naar organisaties en stichtingen die zich bezighouden met dierenwelzijn. Veel van onze winst gaat naar Stichting Flappus uit Zwolle.

Uiteraard kijken we ook met een schuin oog naar mensendoelen en proberen we vaak meerdere vliegen in een klap te vangen, maar de dieren zijn ons hoofddoel.

We willen het bestaan van onze wenskaarten, waarbij de tekst in braille is, graag met u delen. Mocht u ze willen bekijken, dan kan dat. U kunt ze vinden in onze webshop http://www.miqueart.nl

We zijn ook te volgen op Instagram en Facebook onder de naam Miqueart. We zouden het leuk vinden wanneer onze naam genoemd en gedeeld wordt, zodat meer mensen weten van het bestaan van deze toffe wenskaarten.

Met vriendelijke groeten,

Monique van Leeuwarden (Miqueart)

E-mail: info@miqueart.nl
Website: http://www.miqueart.nl
Facebook: https://www.facebook.com/miqueart.nl

N. Jonker

Duifhuis 5
3862 JD Nijkerk
Tel.: (033)245 37 05
Fax: (033)245 00 04
E-mail: nanne.jonker@gmail.com
Importeur Digitron sprekende klokjes, en thermometer.

Neboweb

In deze webwinkel is een sprekende weegschaal te koop. Ook zijn er memorecorders te vinden.

Neboweb
E-mail: verkoop@neboweb.nl
Website: http://neboweb.nl/

Nijha

Hier vind je o.a. rinkelballen en materiaal voor goalball.

Nijha
E-mail: info@nijha.nl
Website: http://nijha.nl/

O-Vision BV

O-Vision levert het E-Scoop® loepglas. E-Scoop® verbetert het gezichtsvermogen van mensen die slechtziend zijn of minder zien als gevolg van bijvoorbeeld macula degeneratie. E-Scoop® verhoogt het contrast zodat herkennen van stoepranden en mensen op straat verbetert. Het glas heeft een gele kleur en een speciale coating die ook lichthinder vermindert. Mensen die deze E-Scoop® bril dragen geven vaak aan dat E-Scoop® zo rustig kijkt.

O-Vision BV
Zeestraat 100
2518 AD Den Haag
Tel.: +31 (0)70 345 97 33
E-mail: info@o-vision.nl
Website: https://www.o-vision.nl
Voor alle dealeradressen kunt u terecht op de website https://www.o-vision.nl onder het kopje “aanpasadressen”

OLVS

OLVS verzorgt in Nederland al jaren hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking.
Wij leveren onder andere het MISS ELLY voorleesapparaat, het eenvoudig te gebruiken voorleesapparaat waarmee u onder andere uw post en bijsluiters van medicijnen kunt laten voorlezen.
U zet het apparaat aan, u legt het te lezen document op de scanner van het apparaat, u hoeft maar één toets in te drukken en klaar! Na enkele seconden leest het voorleesapparaat u de tekst voor met een vriendelijke en zeer goed verstaanbare, menselijke stem.

Ook verzorgen wij OrCam, een draagbare, intelligente voorleescamera met een ingebouwde mini-luidspreker. OrCam leest, zonder gebruik te maken van een smartphone of Wi-Fi, real time datgene voor waarnaar de gebruiker wijst, bijvoorbeeld de tekst op een menukaart, straatnaambord, krant, tijdschrift of productverpakking.
OrCam is verkrijgbaar in twee varianten, een voorleescamera welke u magnetisch op de veer van uw bril kunt klikken en de OrCam read.

Bekijk onze website http://www.slechtzienden.nl voor meer informatie.

Haagweg 137
2281 AG Rijswijk
Tel.: (070)383 62 69
E-mail: info@slechtzienden.nl
Website: http://www.slechtzienden.nl

O.O.G. – Centrum voor low-vision & optometrie

O.O.G. Low Vision & Optometrie verzorgt al jaren de aanmeting en levering van optische gezichtshulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. Ze zijn gespecialiseerd in op maat gemaakt hulpmiddelen zoals loepenbrillen, telescoopbrillen en filterbrillen. Alle hulpmiddelen kunnen bezichtigt en uitgeprobeerd worden. O.O.G. verzorgt ook de aanvraag van het hulpmiddel bij de zorgverzekeraar. Hun optometristen zijn hbo-gediplomeerd.

Dorpsstraat 36
1186Je Amstelveen
Tel.: (020)305 2000
E-mail: info@oogcentrum.nl
Website: http://www.oogcentrum.nl

Omringwinkel

In deze webwinkel met thuiszorgartikelen vind je o.a. keukengerei, (beeldscherm)loepen, vergrootglazen, telefoons, uurwerken, bumpons, een herkenningsstok en grootletterartikelen.

E-mail: service@omring.nl
Website: http://www.omringwinkel.nl/

Oogcentrum

Hier vind je o.a. brillen en loepen.

Oogcentrum
E-mail: info@oogcentrum.nl
Website: http://www.oogcentrum.nl/

Oogfondswinkel

Bron: http://www.oogfonds.nl, 31 augustus 2010

Sinds 1 sof hardgekookt is. Diverse gezelschapspellen met grote letters. Waarschijnlijk kunt ook u er mensen in uw omgeving blij mee maken! Neem dus snel een kijkje en help uzelf of een bekende, maar in ieder geval de blinden en slechtzienden in Nederland: http://www.oogfondswinkel.nl.

Oogfondswinkel
Afdeling Verkoop van Optelec:
Tel.: (088)678 35 13 (maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur)
E-mail: https://www.oogfondswinkel.nl/docs/webshop.asp?act=contact
Website: http://www.oogfondswinkel.nl

Oogproduct

Oogproduct.nl werd in 2012 opgericht met de intentie om via het web betrouwbare oogproducten te leveren. Denk aan oogdruppels, contactlenzen, hulpmiddelen bij slechtziendheid of oogsupplementen.

Missie

Alle benodigdheden voor uw ogen aanbieden tegen scherpere prijzen dan uw eigen optiekzaak, met de beste service die we kunnen bieden.

Producten

* Kunsttranen (oogdruppels, oogsprays, oogzalf);
* Supplementen voor het oog;
* Ooglidreiniging (doekjes, gel, vloeistof, oogpads, warmtecompressen);
* Lenzen en toebehoren;

Oogproduct
Molenweg 34
3708 SC Zeist
Tel.: 030 207 20 82
E-mail: info@oogproduct.nl
Website: http://www.oogproduct.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Oogproduct-451165778271943/

Optelec Nederland BV

Totaalleverancier van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking en dyslexie. Hulpmiddelen voor lezen, schrijven, vrije tijd en werkplek, zoals (mobiele) beeldschermloepen, daisyspelers, voorleesapparaat, brailleleesregels, vergrotings- en spraaksoftware, mobiele telefonie, lichtloepen en –lampen en gesproken ondertiteling.

Kantoor (en tevens bezoeklocatie)
Pesetastraat 5a
2991 XT Barendrecht

Postadres
Postbus 399
2990 AJ Barendrecht
E-mail: info@optelec.nl
Website: http://www.optelec.nl

Optimaalplus

Bij OptimaalPlus vind je o.a. hulpmiddelen voor in de keuken en telefoons.

Optimaalplus
E-mail: info@optimaalplus.nl
Website: http://optimaalplus.nl/

Orthocor

Bij deze hulpmiddelenshop vind je naast hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten o.a. een sprekende bloeddrukmeter, een vergrootglas met lamp, oriëntatieverlichting, loepen en vergroters.

Orthocor
E-mail: info@orthocor.nl
Website: https://www.orthocor.nl/

Ouderenthuiswinkel Zus Mies

Deze webshop heeft een groot aantal hulpmiddelen voor visueel gehandicapten, waaronder vele kalenders en agenda’s (ook in braille), toetsenborden, puzzelboeken in grootletter, spelletjes en legpuzzels voor slechtzienden, uurwerken voor slechtzienden, sprekende klokken en horloges, loepen en telefoons.

Op de jaarlijkse eigen Ouderenthuiswinkel agenda A-4, grootletter, bij bestelling voor eind oktober 5% korting en betaald u in Nederland geen verzendkosten. Voor onze Belgische klanten berekenen wij niet het standaardtarief 8,95 maar 4,50. Uitlevering vindt voor einde november 21 plaats.
– Alle dagen volledig uitgeschreven
– Dik gedrukt zwart op wit, grootlettertype
– Weeknummer op alle pagina’s
– Maand op alle pagina’s
– Belangrijkste feest- en treurdagen (Nederlands en Joods)
– Twee pagina’s per week; 3 om 4 dagen per pagina met ruimte voor notities
– Per maand een volle pagina extra voor notities
– In ringband (WIRE-O)

Ouderenthuiswinkel Zus Mies
E-mail: info@ouderenthuiswinkel.nl
Website: http://ouderenthuiswinkel.nl/

Ouderenwinkel

Hier vind je o.a. sprekende klokjes en horloges, telefoons met grote toetsen, vergrotingssystemen, loepen, sleutelvinders, grootletterartikelen en allerlei adl-hulpmiddelen.

Ouderenwinkel
E-mail: info@ouderenwinkel.nl
Website: http://ouderenwinkel.nl/

Premed

Je vindt hier onder andere taststokken, ADL-hulpmiddelen en loepen.

Premed
E-mail: info@premed.nl
Website: http://premed.nl/

PronkErgo

Pronk ergo verkoopt aangepaste artikelen voor mensen met functiebeperkingen. In de collectie bevindt zich onder meer een kooktoestel voor slechtzienden. Ook kan het bedrijf bijvoorbeeld aangepaste keukens leveren.

PronkErgo
E-mail: info@pronkergo.nl
Website: http://pronkergo.nl/

QuoVadis Nederland BV

QuoVadis Nederland BV is een onafhankelijke Nederlandse organisatie met een totaalprogramma van medisch-technische hulpmiddelen voor Alarmeren, Bedienen, Communiceren, Dementie en Epilepsie. QuoVadis (QVN) is sinds 1993 actief en opereert in het Nederlands/Vlaamse taalgebied.

Bezoekadres:
Nieuw Baarnstraat 33
3743 BN Baarn
Postadres
Postbus 171
3740 AD Baarn
Telefoon +31 (0)35 – 548 87 01
Fax +31 (0)35 – 542 13 58
Website:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/QuoVadis-Nederland-BV/180921429796
Twitter: https://twitter.com/QuoVadisNL
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/quovadis_3

Radiowinkel

Hier is de sprekende radio Noxon Journaline verkrijgbaar.

Radiowinkel
E-mail: info@radiowinkel.com
Website: http://radiowinkel.com/

rdgKompagne

rdgKompagne is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen (of spraakcomputers), computeraanpassingen en omgevingsbediening voor mensen met een handicap. Voor visueel gehandicapten leveren zij o.a. contrasttoetsenborden en -stickers en voorleessoftware. rdgKompagne heeft ook een webshop.

Vestigingen in Enschede, Utrecht en Geldrop

Postadres
Postbus 310
7522 AH Enschede
E-mail: info@rdgkompagne.nl
Website: http://www.rdgkompagne.nl
Webshop: https://webshop.rdgkompagne.nl
Facebook: https://www.facebook.com/rdgKompagne-158469920990677

Ricks Film Restoration & Software”

Nederland
E-mail: ricksfilmrestoration@gmail.com
Website: https://www.ricksfilmrestoration.com

Rollar – De innovatieve taststokpunt

Rollar is een startup begonnen door vier gedreven studenten die het leven van een taststokgebruiker willen verbeteren. Toen ons opviel dat de traditionele taststokpunt wel erg snel slijt, kwamen wij op het idee om er zelf één te ontwerpen. Wij zijn bewust van de dagelijkse uitdagingen waarmee slechtziende en blinde mensen worden geconfronteerd en zijn daarom gedreven om een beter product op de markt te zetten.

Rollar

E-mail: info@rollar.nl
Website: https://rollar.nl/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rollar/

SaraMax BV

Saramax is de meest complete zorgwinkel met 5000+ artikelen. U kunt nu direct uw keuze maken en gemakkelijk bestellen uit het uitgebreide assortiment zorghulpmiddelen. Saramax staat garant voor de laagste prijs en de beste kwaliteit. Vanzelfsprekend kunt u rekenen op een snelle en correcte levering door geheel België. Heeft u vragen, aarzel dan niet en bel naar het informatienummer: (0031)45 572 81 89

SaraMax BV
St. Barbarastraat 135
6415 RS Heerlen
Tel.: (045)572 81 89
Tel.: (0800)72 72 629
Fax: (045)572 84 46
E-mail: saramax@ziggo.nl
Website: http://www.saramax.nl

Securiton Tegels

Verdeler van waarschuwingstegels, klanktegels, informatietegels en veiligheidstegels.

RUBET B.V.
Eenlandsweg 11
4661 LH Halsteren
Tel.: (0164)68 53 11
Fax: (0847)13 26 51
Fax: (0164)68 44 47
GSM: (06)143 983 01
E-mail: info@securitontegels.nl
Website: http://www.securitontegels.nl

Seniorentelefoonstore

Hier vind je telefoons en mobieltjes met grote toetsen. Ook zijn er antwoordapparaten verkrijgbaar.

Seniorentelefoonstore
E-mail: info@seniorentelefoonstore.nl
Website: http://seniorentelefoonstore.nl/

Sensotec bv

Sensotec adviseert, levert en installeert hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden. Voor werkplekken en schoolaanpassingen gaat dit altijd gepaard met een vrijblijvende proefplaatsing, zodat bij aanvragen duidelijk is dat er niet zomaar wat producten worden aangeboden, maar een geteste oplossing voor het probleem. Het productenpakket is zeer breed, van loeplampen tot braille, voor schoolplekken en werkplekken indien nodig maatwerk, en we zijn de specialist in het aanpassen van computers onder Citrix. Ook voor bijvoorbeeld beeldschermloepen en voorleesapparatuur, Daisy-spelers en speciale toetsenborden kun je bij ons terecht.

België

* Vestiging Jabbeke
Vlamingveld 8
8490 Jabbeke
Tel.: (050)39 49 49
Fax: (050)39 49 46
E-mail: info@sensotec.be
Website: http://www.sensotec.be

* Vestiging Antwerpen
Kempenstraat 100
2030 Antwerpen
Tel.: (03)828 80 15
Fax: (03)828 80 16
E-mail: info@sensotec.be
Website: http://www.sensotec.be

* Vestiging Namen
Sensotec s.a.
Rue de la Croix Rouge 39/41
5100 Namen
Tel.: (081)71 34 60
Fax: (081)71 34 69
E-mail: info@sensotec.be
Website: http://www.sensotec.be

Nederland

* Vestiging Leusden
Kastanjelaan 6
3833 AN Leusden
Tel.: (033)494 37 87
Fax: (033)432 44 53

* Vestiging Delft
Kalfjeslaan 38
2623 AJ Delft
Tel.: (015)262059055
E-mail: verkoop@sensotec.com
Website: http://www.nl.sensotec.com

Shop4u2

In deze outletshop vind je allerlei hulpmiddelen, waaronder sprekende thermometers, ADL-hulpmiddelen, telefoons, speelkaarten en vergrootglazen. Op de site wordt expliciet vermeld dat de winkel levert aan mensen in Nederland en België.

Shop4u2
E-mail: info@shop4u2.nl
Website: http://shop4u2.nl/

Shopvoorgezondheid

Hier vind je o.a. sprekende bloeddrukmeters en weegschalen.

Shopvoorgezondheid
E-mail: service@shopvoorgezondheid.nl
Website: http://shopvoorgezondheid.nl/

SimPC

Aangepaste tablets en smartphones voor slechtzienden

SimPC
Nijverheidsweg 31-F
1851 NW HEILOO
Tel.: (020)422 60 00
E-mail: info@simpc.nl
E-mail: helpdesk@simpc.nl
Website: http://www.simpc.nl

Slechtziend.nl

Van Heemstraweg 46B
6658 KH Beneden-Leeuwen
Tel: (0487)59 56 54
Fax: (0487)59 56 55
E-mail: info@slechtziend.nl
Website: https://www.slechtziend.nl
Hulpmiddelenwebwinkel: http://www.lowvisionshop.nl

Slechtziend.nl-verkooppunten

Alkmaar Meyra Beste Vaerstraat 51
Tel.: (072)5411290
Almelo Berkhof Optiek Grotestraat Zuid 121
Tel.: (0546)455204
Amersfoort Amant zorgwinkel Kamp 82
Tel.: (033)4790675
Apeldoorn Vérian zorgwinkel Hofstraat 15b
Tel.: (0900)9255
Arnhem Holsboer Optometrie Stationsplein 12
Tel.: (026)4426735
Assen Meyra Kloekhorststraat 27
Tel.: (0800)2887766
Bedum Grotestraat 9 9781 HA Bedum
Tel.: (050)301 37 19
Beneden Leeuwen ‘t Oogpunt Zandstraat 118B
Tel.: (0487)591870
Bergen op Zoom Thuizorg West Brabant Louis Porquinlaan 1
Tel.: (0164)254625
Bergschenhoek Medicorner Burg. van Oostenweg 10
Tel.: (010)5290460
Boxmeer STBNO zorgwinkel Bilderbeekstraat 44
Tel.: (0900)8803
Burg-Haamstede de Wieken J.J. Boeyesweg 1a
Tel.: (0111)650909
Cappelle a/d IJssel Medicorner Koperwiek 99
Tel.: (010)4426650
Den Haag Vergro Verpleegartikelen Betje Wolffstraat 140
Tel.: (0800)2887766
Doetinchem Sensire Kruisbergseweg 27
Tel.: (0314)357419
Dordrecht Brilmode Rob Boon Voorstraat 325
Tel.: (078)6140091
Drachten Groene Kruis Winkel Oosterstraat 12
Tel.: (0512)541701
Ede Kruiswerk West Veluwe W. de Zwijgerlaan 3F
Tel.: (0318)650777
Eindhoven ZuidZorg Kastelenplein 170-173
Tel.: (040)2308000
Elst Meyra Edisonweg 38
Tel.: (0481)365365
Gorinchem Rivas Banneweg 57
Tel.: (0900)8440
Gouda Medicorner Boelkade 1
Tel.: (0182)594545
Groningen Woldringh Optiek Herestraat 21 9711 LA Groningen
Tel.: (050)313 27 19
Groningen Woldringh Optiek Verlengde Hereweg 55 9721 AG Groningen
Tel.: (050)525 13 01
Hardenberg Ouderenwinkel.nl Kollergang 9A
Tel.: (0900)2003030
Harderwijk Vergo Verpleegartikelen Luttekepoortstr. 126-128
Tel.: (0800)2887766
Heerenveen Groene Kruis Winkel Dalhuysenstraat 15
Tel.: (0513)650267
Heerlen Meyra Parallelweg 34
Tel.: (045)5286474
Helmond Zorgboog Kanaaldijk N.O. 18
Tel.: (0492)348782
Hengelo Meyra Granaatstraat 35
Tel.: (074)2455454
Hoofddorp Meyra Opaallaan 31
Tel.: (023)5677070
Hoogeveen Meyra Beukemaplein 8
Tel.: (0528)227017
Hoorn Osinga Grote Noord 87
Tel.: (0229)214507
Joure Ouderenwinkel.nl Pasteurweg 6
Tel.: (0900)2003030
Katwijk Welzorg van Houtenstraat 7
Tel.: (071)4091700
Landgraaf Leeman Revalidatie serv. Hoogstraat 54
Tel.: (058)2655610
Leeuwarden Ouderenwinkel.nl Archipelweg 109
Tel.: (0900)2003030
Leiden Vegro Verpleegartikelen van Vollenhovenkade 25
Tel.: (0800)2887766
Leiden 2
Vegro Verpleegartikelen Haarlemmerstraat 197
Tel.: (0800)2887766
Lochem Sensire Groene Kruisstraatje 2
Tel.: (0314)357419
Middelburg Focus Optiek Nieuwe Burg 9
Tel.: (0118)625310
Nieuwerkerk a/d IJssel Medicorner Raadhuisplein 34-50
Tel.: (0180)311560
Nijmegen Visser Contactlenzen St. Annastraat 93
Tel.: (024)3236155
Oostburg Zorgwinkel Oostburg Nieuwstraat 21
Tel.: (0117)308497
Oosterhout Optiek Cum Laude Arendshof 9
Tel.: (0162)450253
Oss STBNO Schadewijkstraat 8
Tel.: (0900)8803
Roermond STBNO Westhoven 5
Tel.: (0475)323123
Roosendaal Thuiszorg West Brabant Belder 2-4
Tel.: (0165)560200
Rotterdam Vegro Verpleegartikelen Groenendal 297
Tel.: (0800)2887766
Schiedam Brilmode Rob Boon Hof van Spaland 5
Tel.: (010)4701730
Sneek Groene Kruis Winkel Bolswarderbaan 3
Tel.: (0515)415313
Steenwijk Muurling Oogzorg Woldpromenade 4
Tel.: (0521)522533
Tilburg de Haas Optiek Paletplein 27
Tel.: (013)4673064
Uden STBNO Industrielaan 1
Tel.: (0900)8803
Utrecht Vitaal thuiszorgwinkel Zamenhofdreef 95
Tel.: (030)2428447
Veenendaal Vitras thuiszorgwinkel Frans Halslaan 26
Tel.: (0318)548066
Venlo Het Gezonde Huis Tegelseweg 210
Tel.: (077)3210158
Vlissingen Thuiszorgcentr. Zeeland Badhuisstraat 104
Tel.: (0118)410401
Voorburg Vegro Verpleegartikelen Kon. Julianakade 40
Tel.: (0800)2887766
Voorthuizen Zorgwinkel Voorthuizen Bakkersweg 2c
Tel.: (0342)476701
Winterswijk Sensire Beatrixpark 1
Tel.: (0314)357419
Woerden Medicorner Terschellingkade 6
Tel.: (0348)434831
Zaandam Jongsma Optiek Oostzijde 32
Tel.: (075)6164765
Zeist Vitras thuiszorgwinkel Bergweg 1
Tel.: (030)8802270
Zierikzee de Wieken Jannewekken 20
Tel.: (0111)410283
Zoetermeer Medicorner Het Rond 28
Tel.: (079)3190150
Zutphen Sensire Ooyerhoekseweg 6
Tel.: (0314)357419
Zwolle
J.C. Olland Kamperstraat 6-8
Tel.: (038)4215898

Spelplus

SpelPlus is een winkel voor ouderen en mensen met een beperking. Mensen met een visuele beperking vinden bij ons de mooiste artikelen om zelf of samen een spel te spelen. Bezoek onze website en laat u zich blij verrassen. In onze categorie ‘zintuigen stimuleren’ treft u spellen aan, die wij speciaal voor mensen met een visuele beperking hebben geselecteerd.

Keizer Karelweg 412
1181 RK Amstelveen
Tel.: (020)823 12 56
E-mail: verkoop@spelplus.be
Website: https://www.spelplus.nl
ma/vr van 8:30 tot 17:00

Sportlavit

Dit is een groothandel die o.a. keukengerei en andere adl-hulpmiddelen en vergrootglazen levert.

Sportlavit
E-mail: info@sportlavit.nl
Website: http://sportlavit.nl/

Stichting Geluid in Zicht

De Stichting Geluid in Zicht werkt aan de toegankelijkheid van openbare gebouwen voor blinden en slechtzienden door middel van maquettes. Momenteel zijn openbare gebouwen vaak onvoldoende toegankelijk voor blinden en slechtzienden. De ervaring en beleving is minimaal. Bij het ontwerpen en herinrichten van openbare gebouwen wordt onvoldoende rekening gehouden met de eisen en belevingsmogelijkheden van blinden en slechtzienden. Dankzij akoestische en tactiele schaalmodellen kan de bezoeker het interieur met zijn handen verkennen. De bezoeker voelt de koude van een stenen vloer , de warmte van een houten vloer en hoe uitgesleten traptreden naar de eerste verdieping leiden. Functionele plekken in een gebouw vind je terug in de maquette, bijvoorbeeld waar is de informatiebalie of de locatie van de garderobe en het toilet. Ook biedt het schaalmodel toegevoegde informatie aan blinden zoals over de bezienswaardigheden van een gebouw. Hij vindt zijn weg blindelings, zoals hij zijn weg ook in zijn huis vindt. Het auditieve component completeert zijn oriëntatie en beleving.

Stichting Geluid in Zicht
Postadres: Amstel 312a
1017 AP Amsterdam
Bezoekadres: Henri Polaklaan 15
1018 CP Amsterdam
Tel.: (020)626 78 29
E-mail: stichting@geluidinzicht.nl
Facebook: http://www.facebook.com/GeluidinZicht
Website: http://www.geluidinzicht.nl

Stichting Spits

De Stichting Praktische Informatievoorziening over Techniek en Software (SPITS) stelt zich ten doel die zaken op te pakken, die voor blinden en slechtzienden (VIP’s) van belang zijn en die – om welke reden dan ook – niet door anderen worden opgepakt.

Actuele onderwerpen

 • De Penfriend om alles een naam te geven; speciaal voor blinden en slechtzienden. Maak kennis met dit handige hulpmiddel en de beschikbare accessoires.
 • Kies met de DAISYwijzer uw DAISYspeler. Er is een ruim aanbod aan mogelijkheden om boeken, tijdschriften en ander materiaal in DAISY formaat te lezen, maar hoe kunt u weten wat voor u de beste oplossing is? Probeer met antwoorden op enkele vragen om de toepassing van uw keuze te vinden.

Prins Bernhardlaan 30 B
6713 MC Ede
Tel.: (0318)63 16 82
E-mail: info@stichtingspits.nl
Website: https://www.stichtingspits.nl

Stockxmedical

In deze webshop die zich op allerlei doelgroepen richt, vind je o.a. leeslinialen, vergrootbladen, vergrootglazen, een afwasborstel met reservoir, keukenhulpmiddelen en houders voor speelkaarten.

Stockxmedical
E-mail: info@stockxmedical.com
Website: http://stockxmedical.com/

Supportshop

In deze shop vind je o.a. allerlei adl-hulpmiddelen, waaronder keukenhulpjes. Verder richt deze winkel zich vooral op mensen met een lichamelijke beperking.

Supportshop
E-mail: info@supportshop.eu
Website: http://supportshop.eu/

TG Lining BV

TG Lining is specialist in geleideroutes voor blinden en slechtzienden. Zo vergroten we de zelfstandige bewegingsvrijheid van mensen met een visuele beperking. In het openbaar vervoer, de Openbare Ruimte en in Openbare gebouwen.

De Droogmakerij 77
1851 LX Heiloo
Noord Holland
Tel.: (072)507 01 53
Fax: (072)507 05 31
E-mail: info@tglining.nl
Website: http://www.tglining.nl

Thinkable

Thinkable levert software en tekenborden waarmee voelbare tekeningen gemaakt kunnen worden.

Thinkable
E-mail: info@thinkable.nl
Website: https://thinkable.nl/

Thuiszorgwinkel

Hier vind je hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen. Voor visueel gehandicapten zijn er onder meer spelletjes, telefoons en keukenhulpjes.

Thuiszorgwinkel
E-mail: info@thuiszorgwinkel.nl
Website: https://www.thuiszorgwinkel.nl/

Thuiszorgwinkelonline

Deze webwinkel verkoopt voor slechtziendeno.a. vergrootglazen, speelkaarten, leeslinialen, loepen en andere hulpmiddelen op het gebied van verlichting. Verder zijn hier adl-hulpmiddelen te vinden.

Thuiszorgwinkelonline
E-mail: info@thuiszorgwinkelonline.nl
Website: http://thuiszorgwinkelonline.nl/

Uitgeverij Tom

Uitgeverij Tom is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in producten voor zeer slechtzienden. Wij maken allerlei producten in een extra groot lettertype zoals dagkalenders, weekkalenders, puzzelboeken (alle mogelijke varianten), agenda’s enz. Daarnaast spelmateriaal zoals bingoblokken, kienblokken, yahtzeeblokken. Waar mogelijk proberen wij wensen van klanten te realiseren.

Uitgeverij Tom
Bornerbroeksestraat 455
7609 PK Almelo
Tel.: 0546 – 453 089
E-mail: info@uitgeverijtom.nl
Website: http://www.grootletter.nl/

Van Lent Systems

Van Lent Systems is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van hulpmiddelen voor onder andere blinden en slechtzienden. Haar populairste producten zijn de Looky elektronische handloepen, de i-See beeldschermloepen – met als nieuwste telgen de i-See Touch en sprekende i-See Speech – en het voorleestoestel, de i-Reader.

Van Lent Systems B.V.
Dommelstraat 34
5347 JL Oss
Nederland
Telefoon: +31 (0) 412 640 690
Fax: +31 (0) 412 626 025
Website: http://www.vanlentsystems.com
E-mail: info@vanlentsystems.com
Facebook: https://www.facebook.com/Van-Lent-Systems-157151654316315
Youtube: https://www.youtube.com/user/VanLentSystems

Van Nes Optiek

De Korf 15
2924 AH Krimpen aan den IJssel
Tel.: (018)051 76 16
E-mail: info@vannesoptiek.nl
Website: http://www.vannesoptiek.nl

Varuvo

Deze webshop verkoopt onder meer natuurgeneesmiddelen en voedingssupplementen, maar ook hulpmiddelen, waaronder een sprekende bloeddrukmeter en weegschaal, pillendoosjes met braille en kaartenhouders.

Varuvo
Adres Hesselinks Es 11
7271 LB Borculo
Servicenummer verkoop (0900)04 00 328 (50 cent per minuut)

E-mailadres algemeen info@varuvo.nl
Telefoonnummer algemeen (0545)25 10 95

Verkoop telesales
E-mailadres verkoop@varuvo.nl
Telefoonnummer (0545)25 10 95
Faxnummer (0545)25 10 96

Administratie
Telefoonnummer (0545)25 10 72
Faxnummer (0545)25 10 76
Website: http://www.varuvo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Varuvo

Vegro

De Vegro Thuiszorgwinkel verkoopt verpleeg- en hulpmiddelen. Je vindt er o.a. grootletteragenda’s, sprekende klokken en horloges, telefoons met grote toetsen een pillendoos met braillemarkeringen, loepen, kaartenstandaards en niveaudetectors.

Vegro
E-mail: info@vegro.info
Website: http://vegro.info/

Vergrootglas.com

Vergrootglas.com biedt u een unieke collectie aan diverse vergrootglazen van de hoogte kwaliteit. Of u het vergrootglas nu nodig heeft om te lezen, te borduren of zelfs voor professionele doeleinden gaat gebruiken, u zult het gewenste vergrootglas hier ongetwijfeld vinden. Wij bieden diverse A-merken waaronder Eschenbach, Schweizer en Zeiss. Ook hebben wij loeplampen van Daylight, Luxo en Waldmann.

Tevens produceren wij Nederlandssprekende klokken en Nederlandssprekende horloges. Deze bevat een natuurlijke stem en geen computer stem. De stem spreekt rustig en helder de tijd, dag en datum uit. Je kunt de stem bij ons op de webshop beluisteren.

Vergrootglas.com
Krammer 8
3232 HE Brielle
Tel.: 0181-201112
E-mail: info@vergrootglas.com
Website: http://www.vergrootglas.com

Webshop-Telegraaf

In deze webshop van de Telegraaf vind je een klein aantal hulpmiddelen, waaronder een sprekende bloeddrukmeter en een weegschaal.

Webshop-Telegraaf
E-mail: info@webshop.telegraaf.nl
Website: https://webshop.telegraaf.nl/

Weegschaalzaak

Ook hier kun je sprekende weegschalen vinden.

Weegschaalzaak
E-mail: info@weegschaal-zaak.nl
Website: http://weegschaal-zaak.nl/

Welsana

Wellsana is een postorderbedrijf dat hulpmiddelen en artikelen op het gebied van gezondheid verkoopt. Het aanbod bevat o.a. loepen, brillen, lampen en huishoudelijke artikelen.

Welsana
E-mail: info@wellsana.nl
Website: http://wellsana.nl/

Welzorg

In de webshop van Welzorg zijn allerlei zorghulpmiddelen en handigheidjes te koop. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. vergrootglazen, kaarthouders en spelletjes, (mobiele) telefoons en klokjes. Verder zijn de robotstofzuiger en sleutelhanger om lichten mee in en uit te schakelen mogelijk interessant. Ook worden er tweedehands zaken aangeboden.

Welzorg
E-mail: info@welzorg.nl
Website: http://welzorg.nl/

Weststrate

Deze webshop verkoopt vooral kantoorartikelen. Er zijn o.a. loepen, beeldschermfilters en documenthouders.

Weststrate
E-mail: info@weststrate.nl
Website: https://www.weststrate.nl/

Winkelmetzorg

Bij de Winkel met Zorg zijn allerlei hulpmiddelen te koop, waaronder ook hulpmiddelen voor visueel gehandicapten en senioren, zoals kleurendetectors en horloges. De winkel werkt samen met Slechtziend. Er is ook een mogelijkheid om advertenties te plaatsen.

Winkelmetzorg
E-mail: info@winkelmetzorg.nl
Website: https://winkelmetzorg.nl/

Woldringh Optiek BV

Optiekbedrijf met 3 winkels in Groningen en omgeving. Door jarenlange ervaring met kunnen wij vaak ook door het goed aanmeten van een normale bril de (zeer) slechtzienden helpen. Ook hebben wij optische en elektronische loepen, loepenbrillen en filterbrillen die door onze eigen optometristen aangemeten kunnen worden). Artikelen die het algemeen dagelijks leven vergemakkelijken voor slechtzienden zoals grote letter toetsenborden, speelkaarten met grote afbeeldingen, telefoon met grote toetsen, sprekende uurwerken, slechtzienden signaal stokken, zie ook http://www.slechtziend.nl. Wij zijn erkend leverancier voor veel zorgverzekeraars en kunnen meestal leveren zonder dat de patiënt zelf het bedrag moet voorschieten.

Woldringh Optiek BV
* Herestraat 21
9711 LA Groningen
Tel.: (050)313 27 19
* Verlengde Hereweg 55
9721 AG Groningen
Tel.: (050)525 13 01
* Grotestraat 9
9781 HA Bedum
Tel.: (050)301 37 19
E-mail: info@woldringh.nl
Website: http://www.woldringh.nl

Woordhelder

Hier zijn hulpmiddelen voor mensen met dislectie te koop. Interessant voor visueel gehandicapten zijn met name de Daisy-spelers.

Woordhelder
E-mail: info@woordhelder.nl
Website: https://woordhelder.nl/

WorldWide Vision

Worldwide Vision is gespecialiseerd in verkoop van artikelen voor mensen met een visuele, auditieve en/of leesbeperking en senioren. Aangepaste producten zorgen vaak voor eenvoudige en effectieve oplossingen in het dagelijks leven. Door het zeer uitgebreide en gevarieerde assortiment vindt u producten die zowel thuis, in de vrije tijd, tijdens het sporten of op het werk van toegevoegde waarde zijn. U kunt hierbij denken aan Daisyspelers, voorleesapparaten, sprekende uurwerken, telefoons, loepen, filterbrillen etc. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en producten meld u dan aan voor onze nieuwsbrief op onze website. Of bel voor meer informatie.

Koperslagerij 15
4762 AR Zevenbergen
Tel.: (013)528 56 66
Fax: (013)528 56 88
E-mail: info@worldwidevision.nl
Website: http://www.worldwidevision.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Worldwide-Vision/1425106414397405
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/worldwide-vision/

Zorgartikelen

Hier zijn hulpmiddelen voor allerlei doelgroepen te koop. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. vergrootglazen, spelmateriaal, (mobiele) telefoons met grote toetsen, een rekenmachine en klokken met grote cijfers, en sprekende uurwerken. Verder zijn er allerlei ADL-hulpmiddelen.

ZorgboogThuiszorgwinkel

In deze thuiszorgwebshop zijn o.a. grootletterartikelen, vergrotingssystemen, sprekende horloges en klokken, uurwerken met grote cijfers, tast- en herkenningsstokken, vloeistofniveaudetectors, spelletjes en loepen verkrijgbaar.

ZorgboogThuiszorgwinkel
E-mail: info@zorgboog.nl
Website: https://www.zorgboog.nl

Zorgcomfortwinkel

Deze webwinkel richt zich in de eerste plaats op lichamelijk gehandicapten en senioren. Er zijn o.a. telefoons, keukenhulpjes, vergrootglazen, een leesliniaal, speelkaarten en aangepast tuingereedschap.

Zorgcomfortwinkel
E-mail: info@zorgcomfortwinkel.nl
Website: http://zorgcomfortwinkel.nl/

Zorgthuiswinkel

Deze webshop verkoopt allerlei zorgproducten en hulpmiddelen, waaronder keukenhulpjes. Ook zijn er fitnesstoestellen.

Zorgthuiswinkel

E-mail: info@zorgthuiswinkel.nl
Website: http://zorgthuiswinkel.nl/

Zorgwinkeldichterbij

Zorgwinkel Dichterbij verkoopt producten om het dagelijks leven zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Voor visueel gehandicapten zijn er o.a. stokken, speelkaarten, horloges, vergrootglazen, pillendozen met braille en telefoons.

Zuiverhulpmiddelen

Deze webshop heeft hulpmiddelen op allerlei gebied. Je vind er o.a. een sprekende bloeddrukmeter.

Zuiverhulpmiddelen
E-mail: info@zuiverhulpmiddelen.nl
Website: http://zuiverhulpmiddelen.nl/

Deel dit:
Advertenties

 1. BE: Sociale en fiscale voordelen en rechten voor blinden en slechtzienden21-06-2020 06:06:39
 2. NL Hulpmiddelenbeurzen07-10-2015 02:10:32
 3. BE Hulpmiddelenbeurzen14-09-2015 11:09:31
 4. BE Hulpmiddelenverstrekkers voor blinden en slechtzienden27-07-2014 05:07:25
 5. NL Hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden04-06-2011 08:06:55
 6. NL Overheidsdiensten rond personen met een (visuele) handicap04-06-2011 08:06:44
 7. NL PersoonsGebonden Budget (PGB)04-06-2011 08:06:54
 8. BE Bijstandsorganisaties Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB) of Persoonsvolgend Budget (PVB)04-06-2011 05:06:41
 9. BE Overheidsdiensten rond personen met een (visuele) handicap04-06-2011 05:06:59
 10. BE Hulpmiddelenleveranciers voor blinden/slechtzienden04-06-2011 05:06:27

Laatst bijgewerkt op 18 juli 2024 – 20:40