Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking

Naam: Annemiek van Munster
Wat: Blog / Vlog
Door wie: Annemiek van Munster
Omschrijving: De slechtziende Annemiek blogt en vlogt over allerlei onderwerpen. Check ook de blogs van Annemiek namens haar geleidehond Yoko.
Link: https://annemiekvanmunster.nl/

Naam: Blind(elings) vertrouwen
Wat: Blog
Door wie: Maritha Roijakkers
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: http://blindelingsvertrouwen.blogspot.com/

Naam: Blindelinks
Wat: Podcast
Door wie: Peter op ’t Hof, Bram Duvigneau, Vincent van Itallie en Tim Ter Beest
Omschrijving: Podcast voor blinden en slechtzienden werkzaam in de IT, of geïnteresseerd in IT-gerelateerde zaken. ICT toepassen met blindheid, zowel werk als prive. Ook werk zelf en beeldvorming, UWV etc. komt vaak langs.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast en op de Orion Webbox. Kijk ook op http://www.blindelinks.net voor meer informatie.

Naam: Blind vertrouwen
Wat: Podcast
Door wie: Robbert Charoe en Charissa Kalloe
Omschrijving: Een unieke podcast van Robbert en Charissa. In deze podcast spreken zij inspirerende gasten die ondanks hun visuele beperking licht aan het einde van de tunnel zien. Ook spreken zij gasten die vertrouwen hoog in het vaandel hebben.
Media: De podcast is te vinden op Spotify, Apple podcast en Google.

Naam: Blindengeleidehonden Chivas & Cenna
Wat: Blog
Door wie: Philippe en Manuella
Omschrijving: Blog over blindengeleidehonden Chivas en Cenna van het Belgisch Centrum voor Geleidenhonden. Ze zijn broer en zus.
Link: https://chivasencenna.wordpress.com/

Naam: BOEM
Wat: Podcast
Door wie: Rudo en Rik
Omschrijving: Wij zijn BOEM. Een groep jongeren met een visuele uitdaging. Jong en blind of slechtziend? Luister dan vanaf nu naar onze podcast!
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Braille-blog
Wat: Blog
Door wie: Ellen Koudijs-Siebel
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: http://braille-blog.blogspot.com/

Naam: Corinne Staal
Wat: Blog
Door wie: Corinne Staal
Omschrijving: Ik ben een geluksvogel die in één keer de juiste opleiding koos na de middelbare school. Ik studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ik in bandjes en verdiende ik wat bij als barpianist. Als hobby zong ik in verschillende koren. Omdat ik niet kan zien, kijk ik al mijn hele leven met mijn oren. Dat ik mij de kunst van het improviseren eigen heb gemaakt, ligt dus voor de hand.
Link: https://www.corinnestaal.nl/category/blog/

Naam: De blinde vink
Wat: Podcast
Door wie: Jan van Os
Omschrijving: Inspiratie en gezelligheid voor mensen met een visuele beperking. Met ruimte voor een knipoog.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: De witte stok
Wat: Podcast
Door wie: Sander Smale en Tatjana Wehrmann
Omschrijving: Sander Smale en zijn vriendin Tatjana Wehrmann zijn blind geboren. In de podcast laten ze horen waar zij als blinden in het leven van alledag tegenaan lopen.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Digitaal Toegankelijk
Wat: Blog
Door wie: Edwin Ruyer
Omschrijving: Ik probeer jullie in mijn blogs een inkijkje te geven in hoe het mij als blinde afgaat in de digitale wereld. En doordat ik ook in heel veel hulpgroepen voor blinden zit, kom ik er ook steeds meer achter dat we als het gaat over digitale toegankelijkheid, we vaak iets over het hoofd zien. Namelijk dat de ene blinde de andere niet is. En dat hoe je digitale toegankelijkheid ervaart, ook in sterke mate afhankelijk is van de investering die je als blinde zelf wilt doen in je kennis en kunde.
Link: https://digitaaltoegankelijk.nl/nieuws/tag/blinden-en-slechtzienden/

Naam: DJ zijn met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: DJ Ewoud
Omschrijving: Hoe doe ik dat nou met mijn beperkte zicht tijdens mijn optredens? Dat ga ik in dit blog aan jullie uitleggen.
Link: https://www.feestdjewout.nl/blog

Naam: Domie vertelt; Daar kunnen zienden wat van leren!
Wat: Blog
Door wie: Dominieke Bos
Omschrijving: Dominieke schrijft ervaringsverhalen. Zij spiegelt in haar korte verhalen op humoristische wijze de visie van de maatschappij op het gebied van de (omgang met) visueel gehandicapten. Ieder verhaal eindigt met een glimlach van de lezer.
Link: http://www.domievertelt.nl/

Naam: Door Doreen
Wat: Blog
Door wie: Doreen ter Beest
Omschrijving: Doreen blogt over wat haar bezighoudt, zoals samenwerken met haar geleidehond en wat ze zoal tegenkomt op straat, maar ook over cultuur, theater en andere belevenissen.
Link: http://doordoreen.blogspot.com/

Naam: Een ogenblik met Kiara; Leven met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: Kiara
Omschrijving: Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen die elke dag in onze maatschappij (die steeds complexer en veeleisender wordt) met een (visuele) beperking door het leven gaan. Velen van jullie zullen je in mijn teksten kunnen herkennen. Mijn ervaring is dat één of ander sensorisch gemis vaak opgevuld wordt door een reeks onverwachte talenten, wilskracht, doorzettingsvermogen… en dat wil ik mede op jullie overbrengen en uitstralen binnen mijn topics, die met een positieve noot geschreven zullen worden en hopelijk bij menig mens interesse zullen wekken.
Link: https://eenogenblikmetkiara.wordpress.com/

Naam: EstrellaWeb; My life in letters
Wat: Blog
Door wie: Ester
Omschrijving: Esther is slechtziend. Naast de blogposts waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij met eigen beeldmateriaal. Ook plaatst ze regelmatig artwork, zoals graphics, tekeningen, handlettering en fotomanipulaties.
Link: https://estrellaweb.nl/

Naam: Evelien
Wat: Blog
Door wie: Evelien
Omschrijving: Evelien, moeder van 2 heerlijke dochters; Pleun en Billie. Pleun heeft de ziekte van Batten/CLN3. Een progressieve stofwisselingsziekte waar ze het waarschijnlijk niet van gaat winnen. In m’n blogs vertel ik jullie over ons fijne, rommelige leven en hoop ik meer bekendheid te kunnen geven aan de ziekte, waar op dit moment nog geen medicijn voor is. Samen met Koos zet ik mij in voor Stichting Beat Batten.
Link: https://beatbatten.nl/blog-van-evelien

Naam: Eye opener
Wat: Podcast
Door wie: Daan de Kort
Omschrijving: Een podcast waarin Daan de Kort in gesprek gaat met inspirerende personen met een visuele beperking.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: EyeOpeners; Zie wat wij zien
Wat: Blog
Door wie: Maik, Moortje en Tom
Omschrijving: Een blog van jongeren met een visuele beperking die je een kijkje in hun leven gunnen.
Link: http://eyeopeners.morena-schrijft.nl/

Naam: Fleur’s kijk op
Wat: Blog
Door wie: Fleur, namens Slechtziend.nl
Omschrijving: Hoe is het eigenlijk wanneer je in zeer korte tijd visueel beperkt wordt? Hoe ga je om met deze beperking? En welke aanpassingen zijn hierbij essentieel? Ervaringsdeskundige Fleur overkwam het plots en deelt haar ervaringen met anderen.
Link: https://www.slechtziend.nl/fleurskijkop/

Naam: Flower Power Art
Wat: Blog
Door wie: Jacky
Omschrijving: Schilderes Jacky is slechtziend en heeft twee maal in haar leven kanker gehad. Ondanks de restverschijnselen staat ze positief in het leven.
Link: https://flowerpowerart.nl/blog/

Naam: Gestructureerde chaos
Wat: Podcast
Door wie: Sander van Meerendonk
Omschrijving: Gestructureerde chaos is de manier waarop de visueel beperkte Sander van Meerendonk zijn leven omschrijft. In iedere aflevering bespreekt hij een nieuw onderwerp.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Gewoon slechtziend; Mollepraatjes door Geke Mol
Wat: Blog
Door wie: Geke Mol
Omschrijving: Slechtziend. Ik ben beperkt ja maar daar valt prima mee te leven. Je moet sommige dingen alleen anders gaan doen.
Link: https://www.facebook.com/mollenpraatjes/

Naam: Hable
Wat: Blog
Door wie: Kristina
Omschrijving: Verhalen van blinde Kristina, ook in het kader van de Hable One (een draadloos smartphone-toetsenbord dat gebruik maakt van braille-invoer)

Naam: Jane’s Casa
Wat: Blog
Door wie: Ferry Molenaar
Omschrijving: Jane’s Casa is de naam van mijn appartement op de 10e verdieping van een flat ergens in Nederland. Op deze pagina wil ik je graag rondleiden, vertel ik je over mijn basis domotica opstelling en vertel ik waarom mijn huis “Jane’s Casa” heet. Ik heb altijd een grote interesse in technologie gehad, maar mijn interesse groeide ineens snel toen ik blind werd. Plots was een deel van mijn leven afhankelijk van veel technologie. Ik wilde alles weten over deze gadgets en hoe je er het meeste uit kunt halen.
Link: https://jane.casa/nl/

Naam: Inclusive Careers
Wat: Podcast
Door wie: Marnix Kluiters, namens Babbage
Omschrijving: Marnix is zelf praktisch blind en gaat in gesprek met inspirerende studerenden en werkenden met een visuele of motorische beperking. De beperking staat niet centraal maar de weg die iemand heeft gevolgd om toch een succesvolle carrière te krijgen en welke organisaties en technologie daarbij geholpen heeft. De podcast biedt informatie en inspiratie aan zowel mensen met een functiebeperking als bijvoorbeeld werkgevers die overwegen medewerkers met een beperking aan te nemen.
Media: De podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify en Apple podcast.

Naam: Karin Westerink; schrijver, coach en trainer
Wat: Blog
Door wie: Karin Westerink
Omschrijving: Schrijven is voor mij vaak zelfonderzoek. Mijn progressieve oogaandoening veroorzaakt verwerkingsprocessen en rouw. Aandacht voor deze, vaak onderbelichte kant van het krijgen van een visuele beperking vind ik belangrijk. Voor mezelf, en via mijn blogs hopelijk voor anderen. Ik deel mijn eigen ervaringen en inzichten. Geen vrolijke boel? Ik ben ervan overtuigd dat het licht niet kan bestaan zonder erkenning van het donker.
Link: http://www.karinwesterink.nl

Naam: Kimbervietjes; Wijsheid begint met verwondering
Wat: Blog
Door wie: Kim van Iersel
Omschrijving: Artikelen die met mij, de webmaster te maken hebben. Kan van alles zijn.
Link: https://www.kimbervie.nl/blog/

Naam: Koninklijke Visio
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Koninklijke Visio
Omschrijving: Persoonlijke verhalen van en over mensen met een visuele beperking.
Link: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/blogs/verhalen-van-slechtzienden-en-blinden

Naam: Legally blind
Wat: Blog
Door wie: Ran Dirickx
Omschrijving: Ran Dirickx, beperkt zicht, getrouwd met een lieve man (die lacht in zijn slaap!).  Werkende moeder van 2 volwassen kinderen en gezel van de liefste kat ooit.
Link: https://www.legallyblind.be/

Naam: Lisa Kuppen
Wat: Blog
Door wie: Lisa Kuppen
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: https://lisakuppen.nl/

Naam: Maartse buien
Wat: Blog
Door wie: Maartje de Kok
Omschrijving: Maartje heeft het syndroom van Usher, waardoor zij slechthorend is en de wereld letterlijk waarneemt als door een kleine tunnel. Zij vertelt in deze blog over de drempels die zij ervaart in haar leven als doofblinde moeder van Bente, Lara, Benjamin en Birgit.
Link: http://maartsebuien.blogspot.com/

Naam: Mailmuis
Wat: Blog
Door wie: Wendy van der Meer
Omschrijving: Ik schrijf hier recepten en over wat ik meemaak of wat me bezighoudt.
Link: http://www.mailmuis.nl

Naam: Marjolein
Wat: Blog
Door wie: Marjolein van den Broek
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://www.apcg.nl/blog-van-marjolein/

Naam: Marjoleininzicht
Wat: Blog
Door wie: Marjolein Mulder
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://marjoleininzicht.wordpress.com

Naam: Melanie’s life
Wat: Blog
Door wie: Melanie Hapke
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://melanieslifestory.wordpress.com

Naam: Mijn blinde leven
Wat: Blog
Door wie: Yvonne
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://mijnblindeleven.wordpress.com

Naam: Mijn geleidehond weblog
Wat: Blog
Door wie: Melanie van Egmond
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking en een blindengeleidehond.
Link: http://www.melanie-minou.nl

Naam: Mijn kijk op het leven; De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener
Wat: Blog
Door wie: Morena
Omschrijving: De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener.
Link: https://blog.morena-schrijft.nl/

Naam: Mijn leven met RP; Verhalen over leven met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: Joke van Rooden
Omschrijving: Verhalen over leven met een visuele beperking.
Link: https://levenmetrp.nl/

Naam: Mijn verhaal; Blind vertrouwen
Wat: Blog
Door wie: Esther Crombag
Omschrijving: Esther is volledig blind. Ze is docent recht aan de universiteit van Maastricht.
Link: https://www.esthercrombag.nl/

Naam: Mijn wazige wereld
Wat: Vlog
Door wie: Miranda Blomsma
Omschrijving: Miranda Blomsma is zeer slechtziend. Met de vlogs wil ze vooral laten zien wat ze wél kan.
Media: De vlogs zijn te volgen via YouTube.

Naam: Minthe en Wendy
Wat: Blog
Door wie: Elisabeth Smelik
Omschrijving: Blog over Minthe en Wendy, de eerste gepensioneerd de ander blindengeleidehond in functie. Elisabeth mag graag steenhouwen en haakt voor het goede doel bij Aanhaken Assen-Oost.
Link: https://www.minthe-wendy-elisabeth.nl/

Naam: Monique Van den Abbeel
Wat: Blog
Door wie: Monique Van den Abbeel
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://www.moniquevandenabbeel.com/blog/

Naam: MuZIEUM blogs
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens het MuZIEum
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: https://muzieum.nl/blogs

Naam: New Night Era
Wat: Vlog / Stream
Door wie: Miriam Taylor en Serge de Groot
Omschrijving: Een slechtziend stel uit Nederland maakt samen live muziek met daaromheen gesprekken.
Media: De vlog / stream is te volgen via SoundCloud, Facebook en Twitch. Kijk ook op https://newnightera.nl/

Naam: Ogen -> Kijken -> Ervaren -> Voelen -> Leren -> Accepteren – Never Give up
Wat: Blog
Door wie: Lianne
Omschrijving: Deze site gaat over mijn belevenissen op het vlak van Retinitis Pigmentosa. Dit is een oogaandoening die meestal erfelijk is maar in mijn geval niet. Tenminste.. daar zijn de oogartsen nog niet over uit. Ik leef nu al meer dan 10 jaar in de veronderstelling dat ik langzaam blind word. Ik word beperkt in bepaalde activiteiten en zo heb ik bijvoorbeeld mijn auto weg moeten doen. Gelukkig heb ik een leuke baan, ben nog zelfstandig en heb ik mijn positiviteit mee. Met deze site deel ik mijn ervaringen en wil ik anderen helpen met het vinden van informatie over Retinitis Pigmentosa en/of Usher syndroom. See you!
Link: https://never-give-up.nl/

Naam: Oog voor Nieuws
Wat: Blog
Door wie: Jan Feenstra en Petra Nieuwenhuis-Van Driel
Omschrijving: Een onafhankelijke en kritische kijk op nieuws en informatie voor blinden en slechtzienden. Dat was wat wij misten toen we elkaar in het najaar van 2018 voor het eerst spraken. Daarom ontstond bij ons beiden het idee voor deze website: Oog voor Nieuws.
Link: https://www.oogvoornieuws.nl/

Naam: Oog voor omgeving
Wat: Blog
Door wie: Bert Zwart
Omschrijving: Berts blog is een overzicht van wat hij meemaakt in zijn dagelijkse bezigheden. Zo bezoekt hij veel concerten, waarvan je van elk bezoek wel een verslag kunt lezen. Heeft hij op het zakelijk gebied heel veel te maken met het openbaar vervoer, toegankelijkheid zowel op digitaal gebied als in openbare ruimten. Hij probeert altijd een goede oplossing te bedenken voor een toegankelijke wereld voor iedereen.
Link: https://www.oogvooromgeving.nl/

Naam: Oogvereniging (mini)blogs
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, voor de Oogvereniging
Omschrijving: Blogs over het leven met een visuele beperking.
Link: https://www.oogvereniging.nl/onderwerp/blog/

Naam: Opleidingscentrum voor blindengeleidehonden van Vrienden der Blinden te Koksijde
Wat: Blog
Door wie:
Omschrijving: Op deze blog vind je allerhande informatie m.b.t. ons opleidingscentrum voor geleidehonden terug. Dit kan gaan van verhalen over onze nieuw afgestudeerde superhelden, alias onze geleidehonden, tot interviews met onze medewerkers en over allerhande activiteiten, waaraan kan deelgenomen worden.
Link: http://www.vriendenderblinden.be/blog

Naam: Piet Devos; Schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper
Wat: Blog / vlog / podcast
Door wie: Piet Devos
Omschrijving: Ik ben volledig blind en schrijf geregeld over mijn visuele beperking. Op dit blog kun je mijn werk rond kunst en literatuur volgen. Maar ik schrijf er ook over mijn reizen, geschiedenis, filosofie en spiritualiteit. Mijn interesse in de zintuiglijke waarneming en beperkingen (waaronder mijn eigen blindheid) vormt daarbij een constante inspiratiebron. Naast blogs vind je er overigens ook video’s en podcasts waaraan ik heb meegewerkt.
Link: https://pietdevos.be/nl

Naam: Pleegpuppy
Wat: Blog
Door wie: Marianne Pennarts
Omschrijving: Over een pup van KNGF Geleidehonden bij zijn puppypleeggezin.
Link: https://pleegpuppy.blogspot.com/

Naam: Pretletters; Het programma voor mensen met minder zicht
Wat: Podcast
Door wie:
Omschrijving: Maandelijks een uur lang informatie over de ontwikkelingen van mogelijkheden voor Mensen met minder Zicht. Grote vooruitgang is er geboekt wat betreft hulpmiddelen en in de medische wetenschap. Vooral ouderen zullen hier baat bij hebben. Met minder zicht is heel goed en gelukkig te leven zoals regelmatig in het programma te beluisteren is. De onderwerpen worden kritisch en onderzoekend benaderd. Voor Mensen met minder Zicht kan het een waardevolle informatiebron zijn mede omdat ze deze informatie vaak niet krijgen van deskundigen waarvan ze dat wel zouden mogen verwachten.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast, Sticher en Spotify. Kijk voor meer informatie op http://www.pretletters.info/

Naam: Radio Doc; De dood die niet kwam
Wat: Podcast
Door wie: Hannes Wallrafen
Omschrijving: Radiomaker Hannes Wallrafen, een blinde man van 66, krijgt in de zomer van 2015 last van een hardnekkig hoestje. Na een afspraak met de longarts worden zijn bange vermoedens werkelijkheid. Hannes heeft een uitgezaaide zeldzame vorm van longkanker die niet te genezen is.
Media: De podcast van Radio DOC (uitzending 13 mei 2018) is te beluisteren via Apple podcast.

Naam: Richard’s blog
Wat: Blog
Door wie: Richard Sikkes
Omschrijving: Op de blog vind je een lijst van al Richards artikelen en de eventuele bijdragen van anderen, over de dagelijkse gang van zaken met een visuele en/of auditieve beperking. Hierin worden allerlei onderwerpen besproken, die heb op dit moment bezig houden, of die ze op hun pad tegenkomen.
Link: https://www.richardsikkes.nl/blog.php

Naam: Rudy’s blog; Opdat wij allen vertellen…
Wat: Blog
Door wie: Ruud van der Meulen
Omschrijving: Als zovelen schrijf ik stukjes op een weblog. Ik ben geen intellectueel of specialist in het één of ander. Ik ben gewoon doorsnee, houd van de middelmaat en nee, ik heb daar geen moeite mee. Ik heb geen speciaal doel of missie. Ik probeer zelfstandig te denken en waar te nemen. Verder is dit een leuke manier om bij discussies op Twitter naar stukjes die ik wil tonen, te verwijzen.
Link: https://rudy799.wordpress.com/

Naam: Tech Touch
Wat: Podcast
Door wie: Charlotte, Daan, Geert en Johan
Omschrijving: Het Tech Touch team publiceert podcasts waar diverse technologische toepassingen (toestellen, apps, diensten) aan bod komen. In deze podcasts staat de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking centraal.
Media: De podcast is te volgen via Apple podcast. Kijk op https://tech-touch.net/ voor meer informatie.

Naam: Tikje Anders
Wat: Blog
Door wie: Debby Buis
Omschrijving: Op Tikjeanders.nl publiceer ik elke vrijdagavond een persoonlijke blogpost. Daarin geef ik bezoekers een kijkje in mijn dagelijks leven met een visuele beperking en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Mijn blogs laten zien dat blinden en slechtzienden maar een klein beetje anders zijn dan zienden en dat je met een visuele beperking een ‘normaal’ leven kunt leiden. Alles gaat gepaard met zelfspot, positief denken en zeggen waar het op staat (de 3-mix).
Link: https://tikjeanders.nl/

Naam: Tinah Bee’s Storybook
Wat: Blog
Door wie: Tinah Visser
Omschrijving: Geschreven door iemand met een visuele beperking. Op deze website komen al haar andere websites bij elkaar op de Blogroll. Storybook geeft een kijkje in haar leven. Je vindt er dus uiteenlopende verhalen.
Link: http://www.tinahbee.wordpress.com

Naam: TipanTekst
Wat: Blog
Door wie: Willemijn Kloosterman
Omschrijving: Toen ik mijn diploma’s op zak had, ging ik op zoek naar een baan. Hierin kwam ik veel drempels tegen. Dit bleek niet alleen voor mij te gelden, maar voor veel mensen met een beperking. Met mijn teksten en mijn redactiewerk wil ik drempels wegnemen, zodat mensen met een beperking kunnen participeren op de arbeidsmarkt.
Link: https://www.tipantekst.nl/category/blog/

Naam: Toverzicht
Wat: Blog
Door wie: Marloes Bloedjes
Omschrijving: Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar, illustrator en schrijfster van kinderboeken. Daarnaast geeft ze cursussen voor kinderen en volwassenen op gebied van creativiteit. Toverzicht gaat over zien en toveren, en dat is precies wat Marloes probeert te doen. Omdat haar zicht haar soms voor verrassingen stelt, is ze genoodzaakt wat meer te ‘toveren’. Te zien van binnenuit. Te leven van binnenuit en in een eigen tempo. De snelle buitenwereld even laten voor wat het is. Hier lees je haar blogs over haar ervaringen, herinneringen en inzichten.
Link: https://toverzicht.nl/

Naam: Trotse vaders, Frank
Wat: Blog
Door wie: Frank Maatman
Omschrijving: Ik ben blind en laat me op mijn dagelijkse gang begeleiden door Jackson, mijn blindengeleidehond, ook wel de professor genoemd. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij de overheid. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in mijn dagelijkse bezigheden en de dingen die ik daarin meemaak. Leuke, grappige, interessante maar ook verdrietige momenten, ik deel ze graag met jullie.
Link: https://trotsevaders.nl/2014/11/even-voorstellen-frank/

Naam: Voordat het licht uit gaat; Het proces van zichtverlies en alles dat daarbij hoort
Wat: Blog
Door wie: Dominique
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://voordathetlichtuitgaat.wordpress.com/

Naam: We are Ctalents
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Ctalents
Omschrijving: Lees de ervaringen van het We are Ctalents bloggers team.
Link: https://www.wearectalents.nl/blog/

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking02-02-2021 09:02:08
 2. Zo wordt Instagram vriendelijker voor blinden en slechtzienden29-11-2018 02:11:43
 3. Instagram gaat foto-omschrijvingen voorlezen aan blinden en slechtzienden29-11-2018 08:11:34
 4. Blinde oorlogsveteraan vraagt je je Twitter-instellingen te wijzigen: ‘Laat ons meekijken’05-01-2018 02:01:00
 5. Facebook beschrijft foto’s met artificiële intelligentie16-06-2017 11:06:39
 6. Facebook maakt foto’s doorzoekbaar met artificiële intelligentie16-06-2017 11:06:58
 7. Facebook maakt kunstmatige intelligentie voor beeldherkenning open source16-06-2017 11:06:33
 8. ‘Twee mensen, lachend, zon, strand’14-04-2016 08:04:50
 9. Toegankelijkheid sociale media groeit11-04-2016 06:04:57
 10. Slechtzienden beleven afbeeldingen met nieuwe Twitter fotofunctie30-03-2016 08:03:47
 11. Facebook toegankelijker30-09-2015 02:09:49
 12. Facebook voor blinden30-09-2015 02:09:48
 13. Mailgroepen rond blinden en slechtzienden06-11-2014 05:11:58
 14. Facebook rond visuele handicap16-08-2014 07:08:25

Laatst bijgewerkt op 17 februari 2021 – 21:58