Tekst vergroten op je smartphone of tablet

Ingebouwde vergroting in Android en iOS

Voor slechtziende personen die worstelen met het lezen van kleine letters, biedt de smartphone of tablet een handige en toegankelijke oplossing. Een van de meest gebruikte methoden om tekst te vergroten, is door gebruik te maken van de camera-app. Met een eenvoudige beweging van je duim en wijsvinger op het scherm kun je de tekst vergroot weergeven.

Zowel Android als iOS bieden ingebouwde vergrotingsfuncties voor mensen die moeite hebben met het lezen van kleine tekst en het bekijken van details op het scherm. Deze functies vergroten het scherm en passen de weergave aan om de leesbaarheid te verbeteren. Hier is meer informatie over de ingebouwde vergrotingsfuncties van beide besturingssystemen:

Vergrotingsfunctie op Android

Android biedt een functie genaamd “Vergroten” waarmee je het hele scherm of bepaalde delen van het scherm kunt vergroten. Deze functie kan handig zijn voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Hier zijn de kenmerken, voordelen en stappen om de vergrotingsfunctie op Android te gebruiken:

 • Kenmerken:
  • Vergroting van het hele scherm of delen ervan.
  • Instelbare vergrotingsniveaus.
  • Ondersteuning voor snel in- en uitzoomen.
  • Mogelijkheid om de aanraakinstellingen aan te passen voor nauwkeurige interactie.
 • Voordelen:
  • Helpt bij het vergroten van tekst, afbeeldingen en andere elementen op het scherm.
  • Kan nuttig zijn voor mensen met presbyopie en andere vormen van slechtziendheid.
  • Geen aparte app-installatie vereist, aangezien het een ingebouwde functie is.
 • Gebruik:
  1. Ga naar “Instellingen” op je Android-apparaat.
  2. Navigeer naar “Toegankelijkheid” en tik op “Vergroten”.
  3. Schakel de schakelaar in om de vergrotingsfunctie in te schakelen.
  4. Pas de vergrotingsinstellingen aan naar jouw voorkeur.

Vergrotingsfunctie op iOS (Zoom), tot versie 14

iOS biedt een functie genaamd “Zoom” waarmee je het scherm kunt vergroten en het contrast kunt aanpassen om de leesbaarheid te verbeteren. Hier zijn de kenmerken, voordelen en stappen om de zoomfunctie op iOS te gebruiken:

 • Kenmerken:
  • Vergroting van het hele scherm of deel van het scherm.
  • Aanpassing van het vergrotingsniveau.
  • Mogelijkheid om het contrast en de helderheid aan te passen.
  • Ondersteuning voor het in- en uitzoomen met knijpgebaren.
 • Voordelen:
  • Helpt bij het lezen van tekst, bekijken van afbeeldingen en navigeren op het scherm.
  • Geschikt voor mensen met verschillende mate van slechtziendheid
  • Geïntegreerd in het besturingssysteem zonder extra installatie.
 • Gebruik:
  1. Ga naar “Instellingen” op je iOS-apparaat.
  2. Ga naar “Toegankelijkheid” en tik op “Zoom”.
  3. Schakel Zoom in en pas de zoominstellingen naar wens aan.

Vergrootglas op iOS vanaf versie 14

De Vergrootglas app is een standaardfunctie op iPhones en iPads met iOS versie 14 en hoger. Er zijn meerdere manieren om de app te openen, zoals het toevoegen aan het bedieningspaneel voor snelle toegang. Door de helderheid, contrast en kleur aan te passen, kun je jouw leeservaring naar wens aanpassen. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om de camera te gebruiken en zelfs de zaklamp in een slecht verlichte omgeving te activeren.

Zoek en open de Vergrootglas-app:

 1. Open de Vergrootglas-app op je iPhone of iPad. Als je de Vergrootglas-app niet ziet, veeg dan omlaag op je startscherm en zoek naar “Vergrootglas.”
 2. Als je de Zoek-functie hebt ingeschakeld, kun je direct vanaf je startscherm naar “Vergrootglas” zoeken.

Verbeter je zicht: De Vergrootglas-app biedt tools om je zicht te verbeteren en het bekijken van objecten te optimaliseren:

 • Inzoomen: Door de app kan je inzoomen op objecten om ze beter zichtbaar te maken.
 • Kleurfilters: Je kunt kleurfilters toepassen om het contrast en de zichtbaarheid te verbeteren.
 • Helderheid en contrast aanpassen: Pas de helderheid of het contrast van het vergrootte beeld aan om de leesbaarheid te verbeteren.
 • Zaklamp: Gebruik de zaklamp om extra licht toe te voegen aan de scène voor betere zichtbaarheid.

Bevries het beeld:

 • Je kunt het beeld van de vergrootglas vastzetten door op de knop “Beeld bevriezen” te tikken. Hierdoor kan je een specifieke afbeelding of tekst vastleggen en bekijken.

Personendetectie (vereist iPhone 12 Pro of nieuwer):

 • De app kan mensen in je omgeving detecteren en je waarschuwen met geluid, spraak of haptische feedback. Dit helpt je om fysieke of sociale afstand te bewaren tot anderen.

Deurdetectie (vereist iPhone 12 Pro of nieuwer met iOS 16 of nieuwer):

 • Je kunt het Vergrootglas gebruiken om deuren of ingangen te lokaliseren, te begrijpen hoe ver je van de deur verwijderd bent, hoe je de deur moet openen en in welke richting deze opengaat, en om eventuele borden of labels op of rond de deur te lezen.

Snel toegang krijgen tot het Vergrootglas:

 • Als je het Vergrootglas vaak gebruikt, kun je een snelkoppeling voor toegankelijkheid maken waarmee je de app kunt openen door driemaal op een knop te klikken.
 • Je kunt ook het Vergrootglas toevoegen aan het Bedieningspaneel voor gemakkelijkere toegang.

Apps

Hier zijn enkele apps waarmee je het scherm van je smartphone of tablet kunt vergroten, samen met gedetailleerde informatie over hun kenmerken, voordelen, nadelen, tips en aandachtspunten:

Rebokeh App voor iPhone en iPad

De Rebokeh app is een waardevolle en krachtige tool die speciaal is ontwikkeld om mensen met een visuele beperking te ondersteunen bij het vergroten en aanpassen van hun kijkervaring op iPhones en iPads. Deze app, beschikbaar in de App Store, opent de deur naar een wereld van verbeterde leesbaarheid en visuele aanpassingen, waardoor gebruikers met een visuele beperking beter kunnen genieten van digitale content en informatie.

Kenmerken

 1. Contrast, helderheid en kleuraanpassing: Een van de meest opvallende functies van de Rebokeh app is het vermogen om contrast, helderheid en kleur aan te passen. Hierdoor kunnen gebruikers de visuele weergave van tekst en afbeeldingen naar hun persoonlijke voorkeur aanpassen. Hierdoor kunnen ze de leesbaarheid verbeteren en de inhoud beter zien, zelfs in verschillende omgevingsomstandigheden.
 2. Inzoomen met beweging: De Rebokeh app maakt gebruik van een eenvoudige inzoomfunctie. Door eenvoudig je duim en wijsvinger op het scherm van je iPhone of iPad te plaatsen en ze uit elkaar te bewegen, kun je moeiteloos inzoomen op tekst, afbeeldingen en andere elementen. Dit maakt het gemakkelijk om details te bekijken en content beter te begrijpen.
 3. Menu met aanpassingsmogelijkheden: De app bevat een menu waarin gebruikers verschillende aanpassingsopties kunnen vinden. Hier kunnen ze de grootte van knoppen wijzigen en andere instellingen aanpassen om een optimale visuele ervaring te creëren. Het menu is toegankelijk en biedt diverse opties om de app aan te passen aan persoonlijke behoeften.
 4. Gebruiksgemak: De Rebokeh app beoogt gebruiksgemak. Gebruikers moeten gewoon de duim en wijsvinger op het scherm om in te zoomen, wat een zeer eenvoudige handeling voor iedereen is.
 5. Ondersteuning voor iPad en iPhone: De Rebokeh app is geoptimaliseerd voor zowel iPhones als iPads, waardoor gebruikers kunnen genieten van de functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden op beide apparaten.

De ontwikkelaar: Rebecca Rosenberg

De Rebokeh app is ontwikkeld door Rebecca Rosenberg, die zelf een visuele beperking heeft als gevolg van albinisme. Haar persoonlijke ervaring heeft haar gemotiveerd om technologische oplossingen te creëren die het dagelijks leven van mensen met een visuele beperking kunnen verbeteren. Met de Rebokeh app biedt ze een krachtige tool die visuele aanpassingen mogelijk maakt en daarmee een bijdrage levert aan een inclusieve digitale ervaring.

Toegankelijkheid en empowerment

Met de Rebokeh app hebben mensen met een visuele beperking de mogelijkheid om hun visuele ervaring aan te passen en te optimaliseren volgens hun persoonlijke voorkeuren. Deze app geeft gebruikers de vrijheid om te genieten van digitale content, te lezen en informatie te verkennen zonder beperkingen. De Rebokeh app belichaamt de kracht van technologie om toegankelijkheid te bevorderen en empowerment te stimuleren voor mensen met een visuele beperking.

Website

Ontdek de Rebokeh app in de App Store en ervaar zelf de voordelen van deze krachtige tool: Rebokeh App in de App Store

ZoomText Magnifier/Reader

ZoomText Magnifier/Reader is een toegankelijkheidsapplicatie waarmee slechtziende personen tekst op digitale apparaten kunnen vergroten en lezen. Hier is meer gedetailleerde informatie over de app:

Besturingssystemen: ZoomText Magnifier/Reader is beschikbaar voor twee belangrijke besturingssystemen:

 • iOS: ZoomText Connect is de versie van de app voor iOS-apparaten, zoals iPhones en iPads.
 • Android: ZoomText Fusion is de versie van de app die is aangepast voor Android-apparaten.

Kenmerken: ZoomText Magnifier/Reader biedt een reeks functies om de toegankelijkheid voor slechtziende gebruikers  te vergroten:

 1. Vergroting: De app kan het hele scherm vergroten, waardoor gebruikers tekst en andere inhoud beter kunnen zien.
 2. Tekst-naar-spraak: Deze functie zet geschreven tekst om in gesproken taal, waardoor gebruikers kunnen luisteren naar wat er op het scherm staat.
 3. Kleuraanpassingsopties: De app biedt mogelijkheden om kleuren aan te passen, zodat gebruikers tekst en achtergronden kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en visuele behoeften.

Voordelen:

 • Krachtige vergrotings- en aanpassingsmogelijkheden: ZoomText Magnifier/Reader biedt geavanceerde opties voor vergroting en kleuraanpassing, waardoor gebruikers de weergave van hun scherm kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.
 • Tekst-naar-spraak: De tekst-naar-spraakfunctie is nuttig voor mensen die moeite hebben met het lezen van tekst op het scherm. Het maakt informatie toegankelijk door het om te zetten in gesproken woorden.

Nadelen:

 • Mogelijk hogere prijsklasse: In vergelijking met sommige andere toegankelijkheidsapps kan ZoomText Magnifier/Reader een hogere prijsklasse hebben. Dit kan een overweging zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare opties.

Tips en Aandachtspunten:

 • Instellingen aanpassen: Neem de tijd om de instellingen van de app aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Pas de vergrotingsniveaus, kleurcontrasten en tekst-naar-spraakopties aan zoals jij ze het prettigst vindt.
 • Oefenen: Zoals bij elke nieuwe app kan het even duren voordat je gewend bent aan de functies en bediening. Oefen regelmatig om vertrouwd te raken met de mogelijkheden van de app.

Website: Voor meer informatie over ZoomText Magnifier/Reader, inclusief details over prijzen, beschikbaarheid en ondersteunde apparaten, kun je terecht op de officiële website van ZoomText.

SuperVision+ is een toegankelijkheidsapplicatie waarmee slechtzieden tekst kunnen vergroten en de leesbaarheid op iOS-apparaten kunnen verbeteren. Hier is meer gedetailleerde informatie over de app:

Besturingssysteem: SuperVision+ is beschikbaar voor het iOS-besturingssysteem, waardoor het bruikbaar is op Apple-apparaten zoals iPhones en iPads.

Kenmerken: De app SuperVision+ biedt verschillende functies om de toegankelijkheid te verbeteren voor slechtziende gebruikers:

 1. Vergroting: Dankzij SuperVision+ kunnen gebruikers tekst en andere inhoud op het scherm vergroten, waardoor deze gemakkelijker te lezen en te zien zijn.
 2. Kleuraanpassingen: De app biedt diverse kleuraanpassingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de leesbaarheid. Gebruikers kunnen kleurcombinaties kiezen die het contrast verhogen en de tekst gemakkelijker herkenbaar maken.
 3. Loepfunctie: Naast vergroting biedt de app ook een loepfunctie. Hiermee kunnen gebruikers specifieke delen van het scherm vergroten om details te bekijken.
 4. Zaklamp: SuperVision+ bevat ook een zaklampfunctie die het ingebouwde flitslicht van het iOS-apparaat activeert, waardoor het als een handige zaklamp kan worden gebruikt.

Voordelen:

 • Eenvoudig te gebruiken: De app is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, waardoor het gemakkelijk is voor gebruikers om de verschillende functies te leren en te gebruiken.
 • Aanpasbare instellingen: SuperVision+ biedt aanpasbare instellingen voor vergroting en contrast, waardoor gebruikers de weergave van het scherm kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Nadelen:

 • Alleen beschikbaar voor iOS: SuperVision+ is beperkt tot Apple-apparaten met het iOS-besturingssysteem, wat betekent dat het niet beschikbaar is voor andere besturingssystemen zoals Android.

Tips en Aandachtspunten:

 • Kleuraanpassingen verkennen: Neem de tijd om de verschillende kleuraanpassingsopties van de app te verkennen en te experimenteren met verschillende combinaties om te ontdekken welke het beste werken voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Website: SuperVision+

Big Launcher

Big Launcher is een toegankelijkheidsapplicatie voor Android-apparaten waardoor slechtzienden smartphones gemakkelijker kunnen gebruiken. De app vereenvoudigt het startscherm en vergroot pictogrammen en tekst voor een betere zichtbaarheid. Hier is meer informatie over de app:

Besturingssysteem: Big Launcher is beschikbaar voor het Android-besturingssysteem en is bedoeld om te werken op verschillende Android-telefoons en -tablets.

Kenmerken: De app Big Launcher biedt de volgende kenmerken:

 1. Pictogramvergroting: Big Launcher vergroot de pictogrammen op het startscherm van je Android-apparaat. Hierdoor worden de pictogrammen groter en gemakkelijker te zien en aan te tikken voor slechtziende gebruikers.
 2. Tekstvergroting: Naast het vergroten van de pictogrammen, kan Big Launcher ook de tekst op het startscherm vergroten. Dit verbetert de leesbaarheid van app-namen en andere tekstuele elementen.
 3. Vereenvoudigd startscherm: De app stroomlijnt het startscherm, waardoor alleen de belangrijkste apps worden weergegeven. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om toegang te krijgen tot de apps die ze het meest gebruiken.
 4. Aanpasbare weergave-instellingen: Big Launcher biedt instellingen waarmee gebruikers de grootte van pictogrammen en tekst kunnen aanpassen aan hun voorkeuren en behoeften.

Voordelen:

 • Verbeterde zichtbaarheid: De vergrote pictogrammen en tekst maken het startscherm en de apps gemakkelijker te zien en te bedienen voor slechtziende gebruikers.
 • Eenvoudig en overzichtelijk: Het vereenvoudigde startscherm van Big Launcher maakt de interactie met het apparaat minder overweldigend, vooral voor gebruikers die niet alle geavanceerde functies en apps nodig hebben.

Nadelen:

 • Beperkte focus: Big Launcher richt zich voornamelijk op het startscherm en de app-dock. Andere delen van het besturingssysteem, zoals het meldingsscherm of de instellingen, worden mogelijk niet op dezelfde manier aangepast.

Tips en Aandachtspunten:

 • Pas weergave-instellingen aan: Maak gebruik van de aanpasbare weergave-instellingen van Big Launcher om de grootte van pictogrammen en tekst aan te passen aan je voorkeuren.
 • Organiseer het startscherm: Aangezien Big Launcher het startscherm vereenvoudigt, zorg ervoor dat je de belangrijkste apps op de meest toegankelijke posities plaatst.

Website: Big Launcher

Brighter and Bigger

Brighter and Bigger is een toegankelijkheidsapp helpen slechtzienden bij het vergroten en verbeteren van de leesbaarheid van tekst en afbeeldingen op smartphones en tablets. De app biedt geavanceerde functies en aanpassingen om de visuele ervaring te optimaliseren. Hier is gedetailleerdere informatie over de app:

Besturingssysteem: De Brighter and Bigger App is beschikbaar voor zowel iOS-apparaten (iPhones en iPads) als Android-apparaten. Dit betekent dat gebruikers met verschillende soorten apparaten toegang hebben tot de app.

Kenmerken: De app biedt een reeks geavanceerde functies om de toegankelijkheid en leesbaarheid voor slechtzienden te vergroten:

 1. Vergroting in camerabeeld: Eén van de opvallende kenmerken van de app is de mogelijkheid om tekst in het camerabeeld te vergroten. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld teksten in boeken, tijdschriften of borden beter leesbaar te maken.
 2. Aanpassing van kleurcontrasten: Dankzij de app kunnen gebruikers kleurcontrasten aanpassen om de leesbaarheid te verbeteren. Dit kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het onderscheiden van kleuren.
 3. Vergroten van kleine letters en objecten: Brighter and Bigger kan kleine letters en objecten vergroten, waardoor ze gemakkelijker te zien en te begrijpen zijn.
 4. Verbetering van afbeeldingen: De app maakt afbeeldingen groter, helderder en duidelijker door wetenschappelijke kleurveranderingsmethoden toe te passen.
 5. Modi voor specifieke behoeften: De app biedt verschillende modi, zoals “Brightness Reverse” en “Monochrome,” voor mensen met specifieke visuele behoeften, zoals staar.
 6. Tilted Angle Correction: Deze modus helpt bij het corrigeren van vervorming van afbeeldingen die worden bekeken vanuit gekantelde hoeken.
 7. Maximale vergroting: De app biedt een maximale vergroting tot 20 keer, waardoor gebruikers objecten van veraf kunnen bekijken.

Voordelen:

 • Helpt bij het vergroten en verduidelijken van kleine letters, objecten en afbeeldingen.
 • Biedt verschillende modi om aan verschillende visuele behoeften te voldoen.
 • Ondersteunt corrigeren van vervorming bij het bekijken van objecten vanuit schuine hoeken.

Tips en Aandachtspunten:

 • Pas instellingen aan: Neem de tijd om de app-instellingen aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en visuele behoeften.
 • Begrijp de modi: Zorg ervoor dat je de beschikbare modi begrijpt en gebruikt die het beste bij jouw specifieke situatie passen.
Deel dit:
Advertenties

 1. Toegankelijke printers voor blinden en slechtzienden10-04-2024 06:04:46
 2. App Spraaklabel: Objecten herkennen door er labels aan toe te voegen04-04-2024 06:04:05
 3. App Captions: Vertaalde ondertiteling voor video’s03-04-2024 03:04:33
 4. App Speech Central: Digitale teksten voorlezen31-03-2024 02:03:18
 5. Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking16-02-2024 04:02:44
 6. Wat betekent AI (artificiële intelligentie) voor blinden en slechtzienden?03-02-2024 01:02:21
 7. Fusion: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden13-01-2024 03:01:52
 8. Blind of slechtziend: Wat kan je doen als je een ontoegankelijke website bezoekt?12-01-2024 07:01:35
 9. Blind of slechtziend: Apps om een taal te leren10-12-2023 06:12:49
 10. App “Sprekende klok”: Tijd automatisch uitspreken10-12-2023 06:12:25
 11. Tablets geschikt voor slechtzienden01-12-2023 12:12:43
 12. Hoe maak je als blinde of slechtziende een foto met je smartphone?25-11-2023 01:11:05
 13. Toegankelijke formulieren maken voor blinden en slechtzienden20-11-2023 07:11:42
 14. App Moovit: Reisplanner, ook voor blinden en slechtzienden15-11-2023 07:11:18
 15. App Apple Kaarten: Navigatie, ook voor blinden en slechtzienden14-11-2023 04:11:27
 16. App Google Maps: Navigatie, ook voor blinden en slechtzienden13-11-2023 01:11:21
 17. App Komoot: Route plannen, ook handig voor blinden en slechtzienden06-11-2023 07:11:48
 18. Voor- en nadelen van mobiliteits-, oriëntatie- en navigatie-apps voor blinden en slechtzienden19-10-2023 05:10:47
 19. App Ariadne: Navigatiehulp voor blinden en slechtzienden13-10-2023 06:10:28
 20. Vergrotingssoftware voor slechtzienden09-10-2023 04:10:24
 21. Be My AI: Uitgebreide beschrijvingen dankzij kunstmatige intelligentie08-10-2023 07:10:29
 22. App Lazarillo: Navigatie en oriëntatie voor blinden en slechtzienden26-09-2023 06:09:35
 23. App Brighter and Bigger: Scherm en tekst aanpassen voor slechtzienden25-09-2023 07:09:55
 24. App TextGrabber: Tekst herkennen en vertalen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:59
 25. App LookTel Money Reader: Geld herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:43
 26. App Earcatch: Audiodescriptie bij tv-programma’s en films voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:27
 27. App Prizmo Go: Tekst herkennen en vertalen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:25
 28. App Voice Dream Scanner: Tekst herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:56
 29. App Voice Dream Reader: Tekst-naar-spraak voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:06
 30. App OneStep Reader (voorheen KNFB Reader): Tekstherkenning voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:36
 31. App Cash Reader: Geld herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:58
 32. App BlindTool: Objecten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:24
 33. App TapTapSee: Objecten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:19
 34. App Seeing AI: (Handgeschreven) tekst, objecten, gezichten, licht, kleuren en documenten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 04:09:09
 35. ZoomText: Schermuitleesprogramma (screenreader) voor slechtzienden25-09-2023 12:09:47
 36. Supernova: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 12:09:15
 37. NVDA: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 11:09:16
 38. CAPTCHA’s en de impact op blinden en slechtzienden25-09-2023 07:09:35
 39. Firefox: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 07:09:29
 40. JAWS: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:11
 41. X (Twitter): Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:43
 42. OCR (Optische tekenherkenning: Tekst omzetten in elektronisch formaat20-09-2023 02:09:38
 43. Barcodelezerapps voor blinden en slechtzienden19-09-2023 12:09:16
 44. App Blindsquare: Omgeving verkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 11:09:39
 45. App Google Lens: Tekst, objecten, obstakels, gezichten en geld herkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 07:09:45
 46. App Envision AI: Tekst, objecten, gezichten, obstakels en geld herkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 06:09:22
 47. WordPress: Installatie en toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden18-09-2023 01:09:02
 48. TalkBack: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden17-09-2023 05:09:10
 49. Youtube: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen17-09-2023 02:09:09
 50. App Lookout voor blinden en slechtzienden: Objecten, tekst en mensen herkennen16-09-2023 06:09:05
 51. Facebook: Aanmelden, toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden16-09-2023 06:09:50
 52. Netflix: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden14-09-2023 07:09:53
 53. Beeldbellen: Voorbeelden en toepassingen voor blinden en slechtzienden14-09-2023 04:09:08
 54. Inspirerende blinde en slechtziende influencers14-09-2023 01:09:19
 55. Google Chrome: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden13-09-2023 04:09:58
 56. Microsoft Edge: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden13-09-2023 04:09:22
 57. Spotify bedienen als je blind of slechtziend bent13-09-2023 04:09:13
 58. Handleiding van Windows Verteller (Narrator), ingebouwde screenreader13-09-2023 03:09:50
 59. Facetime: Toegankelijkheidsopties, sneltoetsen en werking12-09-2023 04:09:25
 60. Zoom: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen12-09-2023 03:09:58
 61. Microsoft Teams: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen12-09-2023 03:09:46
 62. Blind leren typen als je blind of slechtziend bent08-09-2023 03:09:17
 63. Hoe kan je een website laten voorlezen voor blinden en slechtzienden?07-09-2023 10:09:55
 64. WhatsApp: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden03-09-2023 12:09:53
 65. Tips om je website toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden28-08-2023 12:08:22
 66. Windows 11: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden28-08-2023 05:08:10
 67. App “Be My Eyes”: Hulp vragen aan ziende personen18-08-2023 04:08:26
 68. VoiceOver, schermuitleesprogramma (screenreader) voor blinden en slechtzienden16-08-2023 05:08:49
 69. Toegankelijkheidsopties van diverse webbrowsers15-08-2023 07:08:00
 70. Screenreader (schermuitleesprogramma) voor blinden en slechtzienden15-08-2023 07:08:48
 71. Objectherkenningsapps voor blinden en slechtzienden12-08-2023 12:08:52
 72. Tekstherkenningsapps voor blinden en slechtzienden12-08-2023 11:08:45
 73. Tekst vergroten op je smartphone of tablet10-08-2023 04:08:36
 74. Mobiliteits- en navigatieapps voor blinden en slechtzienden09-08-2023 04:08:04
 75. App OKO: Hulp bij navigatie en mobiliteit voor blinden en slechtzienden09-08-2023 03:08:42
 76. Toegankelijkheidsopties van diverse social media07-08-2023 05:08:57
 77. Nieuwsbrieven bij organisaties rond blinden en slechtzienden05-08-2023 05:08:00
 78. App Zuzanka: Vervaldatumscanner voor blinden en slechtzienden03-01-2023 12:01:27
 79. WhatsApp-groepen voor blinden en slechtzienden25-01-2022 06:01:07
 80. App Fun Sounds en Sound Effects: Geluiden afspelen met duidelijke weergave voor slechtzienden08-04-2021 10:04:52
 81. Mailgroepen rond blinden en slechtzienden06-11-2014 05:11:58
 82. Facebook rond visuele handicap16-08-2014 07:08:25

Laatst bijgewerkt op 22 maart 2024 – 16:54