Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking

Inhoudsopgave

Annemiek van Munster

Wat: Blog / Vlog
Door wie: Annemiek van Munster
Omschrijving: De slechtziende Annemiek blogt en vlogt over allerlei onderwerpen. Check ook de blogs van Annemiek namens haar geleidehond Yoko.
Website: https://annemiekvanmunster.nl/

Barbecuepapa

Wat: Blog / Website
Door wie: Richard
Omschrijving: Welkom bij Barbecuepapa, dé bestemming voor liefhebbers van barbecueën! Ik ben Barbecuepapa, en ik deel graag mijn passie voor grillen met jou. Wat deze site uniek maakt, is dat ik blind ben. Ik hoop andere met een beperking te inspireren om ook met de barbecue aan de slag te gaan. Barbecuepapa is niet alleen bedoeld voor mensen met een visuele beperking, maar voor iedereen die van de heerlijke kunst van het barbecueën houdt. Hier vind je recepten, barbecuetechnieken en informatie over de verschillende soorten barbecues die op de markt zijn. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of net begint, Barbecuepapa biedt voor elk wat wils.
Website: https://barbecuepapa.nl/

Blind(elings) vertrouwen

Wat: Blog
Door wie: Maritha Roijakkers
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: http://blindelingsvertrouwen.blogspot.com/

Blindelinks

Wat: Podcast
Door wie: Peter op ‘t Hof, Bram Duvigneau, Vincent van Itallie en Tim Ter Beest
Omschrijving: Podcast voor blinden en slechtzienden werkzaam in de IT, of geïnteresseerd in IT-gerelateerde zaken. ICT toepassen met blindheid, zowel werk als prive. Ook werk zelf en beeldvorming, UWV etc. komt vaak langs.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast en op de Orion Webbox. Kijk ook op http://www.blindelinks.net voor meer informatie.

Blind vertrouwen

Wat: Podcast
Door wie: Robbert Charoe en Charissa Kalloe
Omschrijving: Een unieke podcast van Robbert en Charissa. In deze podcast spreken zij inspirerende gasten die ondanks hun visuele beperking licht aan het einde van de tunnel zien. Ook spreken zij gasten die vertrouwen hoog in het vaandel hebben.
Media: De podcast is te vinden op Spotify, Apple podcast en Google.

BOEM

Wat: Podcast
Door wie: Rudo en Rik
Omschrijving: Wij zijn BOEM. Een groep jongeren met een visuele uitdaging. Jong en blind of slechtziend? Luister dan vanaf nu naar onze podcast!
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Braille-blog

Wat: Blog
Door wie: Ellen Koudijs-Siebel
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Website: http://braille-blog.blogspot.com/

Corinne Staal

Wat: Blog
Door wie: Corinne Staal
Omschrijving: Ik ben een geluksvogel die in één keer de juiste opleiding koos na de middelbare school. Ik studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ik in bandjes en verdiende ik wat bij als barpianist. Als hobby zong ik in verschillende koren. Omdat ik niet kan zien, kijk ik al mijn hele leven met mijn oren. Dat ik mij de kunst van het improviseren eigen heb gemaakt, ligt dus voor de hand.
Website: https://www.corinnestaal.nl/category/blog/

De blinde vink

Wat: Podcast
Door wie: Jan van Os
Omschrijving: Inspiratie en gezelligheid voor mensen met een visuele beperking. Met ruimte voor een knipoog.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

De witte stok

Wat: Podcast
Door wie: Sander Smale en Tatjana Wehrmann
Omschrijving: Sander Smale en zijn vriendin Tatjana Wehrmann zijn blind geboren. In de podcast laten ze horen waar zij als blinden in het leven van alledag tegenaan lopen.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Digitaal Toegankelijk

Wat: Blog
Door wie: Edwin Ruyer
Omschrijving: Ik probeer jullie in mijn blogs een inkijkje te geven in hoe het mij als blinde afgaat in de digitale wereld. En doordat ik ook in heel veel hulpgroepen voor blinden zit, kom ik er ook steeds meer achter dat we als het gaat over digitale toegankelijkheid, we vaak iets over het hoofd zien. Namelijk dat de ene blinde de andere niet is. En dat hoe je digitale toegankelijkheid ervaart, ook in sterke mate afhankelijk is van de investering die je als blinde zelf wilt doen in je kennis en kunde.
Website: https://digitaaltoegankelijk.nl/nieuws/tag/blinden-en-slechtzienden/

DJ zijn met een visuele beperking

Wat: Blog
Door wie: DJ Ewoud
Omschrijving: Hoe doe ik dat nou met mijn beperkte zicht tijdens mijn optredens? Dat ga ik in dit blog aan jullie uitleggen.
Website: https://www.feestdjewout.nl/blog

Domie vertelt; Daar kunnen zienden wat van leren!

Wat: Blog
Door wie: Dominieke Bos
Omschrijving: Dominieke schrijft ervaringsverhalen. Zij spiegelt in haar korte verhalen op humoristische wijze de visie van de maatschappij op het gebied van de (omgang met) visueel gehandicapten. Ieder verhaal eindigt met een glimlach van de lezer.
Website: http://www.domievertelt.nl/

Door Doreen

Wat: Blog
Door wie: Doreen ter Beest
Omschrijving: Doreen blogt over wat haar bezighoudt, zoals samenwerken met haar geleidehond en wat ze zoal tegenkomt op straat, maar ook over cultuur, theater en andere belevenissen.
Website: http://doordoreen.blogspot.com/

Een ogenblik met Kiara; Leven met een visuele beperking

Wat: Blog
Door wie: Kiara
Omschrijving: Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen die elke dag in onze maatschappij (die steeds complexer en veeleisender wordt) met een (visuele) beperking door het leven gaan. Velen van jullie zullen je in mijn teksten kunnen herkennen. Mijn ervaring is dat één of ander sensorisch gemis vaak opgevuld wordt door een reeks onverwachte talenten, wilskracht, doorzettingsvermogen… en dat wil ik mede op jullie overbrengen en uitstralen binnen mijn topics, die met een positieve noot geschreven zullen worden en hopelijk bij menig mens interesse zullen wekken.
Website: https://eenogenblikmetkiara.wordpress.com/

EstrellaWeb; My life in letters

Wat: Blog
Door wie: Ester
Omschrijving: Esther is slechtziend. Naast de blogposts waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij met eigen beeldmateriaal. Ook plaatst ze regelmatig artwork, zoals graphics, tekeningen, handlettering en fotomanipulaties.
Website: https://estrellaweb.nl/

Evelien

Wat: Blog
Door wie: Evelien
Omschrijving: Evelien, moeder van 2 heerlijke dochters; Pleun en Billie. Pleun heeft de ziekte van Batten/CLN3. Een progressieve stofwisselingsziekte waar ze het waarschijnlijk niet van gaat winnen. In m’n blogs vertel ik jullie over ons fijne, rommelige leven en hoop ik meer bekendheid te kunnen geven aan de ziekte, waar op dit moment nog geen medicijn voor is. Samen met Koos zet ik mij in voor Stichting Beat Batten.
Website: https://beatbatten.nl/blog-van-evelien

Eye opener

Wat: Podcast
Door wie: Daan de Kort
Omschrijving: Een podcast waarin Daan de Kort in gesprek gaat met inspirerende personen met een visuele beperking.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

EyeOpeners; Zie wat wij zien

Wat: Blog
Door wie: Maik, Moortje en Tom
Omschrijving: Een blog van jongeren met een visuele beperking die je een kijkje in hun leven gunnen.
Website: http://eyeopeners.morena-schrijft.nl/

Fleur’s kijk op

Wat: Blog
Door wie: Fleur, namens Slechtziend.nl
Omschrijving: Hoe is het eigenlijk wanneer je in zeer korte tijd visueel beperkt wordt? Hoe ga je om met deze beperking? En welke aanpassingen zijn hierbij essentieel? Ervaringsdeskundige Fleur overkwam het plots en deelt haar ervaringen met anderen.
Website: https://www.slechtziend.nl/fleurskijkop/

Gestructureerde chaos

Wat: Podcast
Door wie: Sander van Meerendonk
Omschrijving: Gestructureerde chaos is de manier waarop de visueel beperkte Sander van Meerendonk zijn leven omschrijft. In iedere aflevering bespreekt hij een nieuw onderwerp.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Gewoon slechtziend; Mollepraatjes door Geke Mol

Wat: Blog
Door wie: Geke Mol
Omschrijving: Slechtziend. Ik ben beperkt ja maar daar valt prima mee te leven. Je moet sommige dingen alleen anders gaan doen.
Website: https://www.facebook.com/mollenpraatjes/

Hable

Wat: Blog
Door Wie: Hable
Omschrijving: Haal alles uit je apparaat door onze verzameling inzichtelijke video’s en tutorials te verkennen
Website: https://nl.iamhable.com/blogs

Inclusive Careers

Wat: Podcast
Door wie: Marnix Kluiters, namens Babbage
Omschrijving: Marnix is zelf praktisch blind en gaat in gesprek met inspirerende studerenden en werkenden met een visuele of motorische beperking. De beperking staat niet centraal maar de weg die iemand heeft gevolgd om toch een succesvolle carrière te krijgen en welke organisaties en technologie daarbij geholpen heeft. De podcast biedt informatie en inspiratie aan zowel mensen met een functiebeperking als bijvoorbeeld werkgevers die overwegen medewerkers met een beperking aan te nemen.
Media: De podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify en Apple podcast.

Jacky Ghijsen

Wat: Website
Door wie: Jacky Ghijsen
Omschrijving: Portretkunst met een eigenzinnig karakter: Verborgen schoonheid. Als kunstenaar leg ik mijn focus op het schilderen van vrouwengezichten die iets bijzonders verbergen. Mijn benadering gaat verder dan de conventionele portretkunst, het is kunst met een eigenzinnig karakter. Elk gezicht vertelt een verhaal en biedt een verrassende kijk op schoonheid. In mijn werken vind je vaak een opvallend element, zoals het ontbreken van een oog, dat subtiel wordt verbloemd met de pracht van bloemen. Deze symboliek weerspiegelt mijn persoonlijke reis, waarop ik op mijn 28ste een deel van mijn gelaat verloor en sindsdien bewust een deel van mijn gezicht verhul. Deze ervaring vormt de kern van mijn artistieke expressie.
Website: https://jackyghijsen.nl/

Karin Westerink; schrijver, coach en trainer

Wat: Blog
Door wie: Karin Westerink
Omschrijving: Schrijven is voor mij vaak zelfonderzoek. Mijn progressieve oogaandoening veroorzaakt verwerkingsprocessen en rouw. Aandacht voor deze, vaak onderbelichte kant van het krijgen van een visuele beperking vind ik belangrijk. Voor mezelf, en via mijn blogs hopelijk voor anderen. Ik deel mijn eigen ervaringen en inzichten. Geen vrolijke boel? Ik ben ervan overtuigd dat het licht niet kan bestaan zonder erkenning van het donker.
Website: http://www.karinwesterink.nl

Kimbervietjes; Wijsheid begint met verwondering

Wat: Blog
Door wie: Kim van Iersel
Omschrijving: Artikelen die met mij, de webmaster te maken hebben. Kan van alles zijn.
Website: https://www.kimbervie.nl/blog/

Koninklijke Visio

Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Koninklijke Visio
Omschrijving: Persoonlijke verhalen van en over mensen met een visuele beperking.
Website: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/blogs/verhalen-van-slechtzienden-en-blinden

Legally blind

Wat: Blog
Door wie: Ran Dirickx
Omschrijving: Ran Dirickx, beperkt zicht, getrouwd met een lieve man (die lacht in zijn slaap!). Werkende moeder van 2 volwassen kinderen en gezel van de liefste kat ooit.
Website: https://www.facebook.com/search/top?q=legallyblind

Lisa Kuppen

Wat: Blog
Door wie: Lisa Kuppen
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Website: https://lisakuppen.nl/

Maartse buien

Wat: Blog
Door wie: Maartje de Kok
Omschrijving: Maartje heeft het syndroom van Usher, waardoor zij slechthorend is en de wereld letterlijk waarneemt als door een kleine tunnel. Zij vertelt in deze blog over de drempels die zij ervaart in haar leven als doofblinde moeder van Bente, Lara, Benjamin en Birgit.
Website: http://maartsebuien.blogspot.com/

Mailmuis

Wat: Blog
Door wie: Wendy van der Meer
Omschrijving: Ik schrijf hier recepten en over wat ik meemaak of wat me bezighoudt.
Website: http://www.mailmuis.nl

Marjolein

Wat: Blog
Door wie: Marjolein van den Broek
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: https://www.apcg.nl/blog-van-marjolein/

Marjoleininzicht

Wat: Blog
Door wie: Marjolein Mulder
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: https://marjoleininzicht.wordpress.com

Melanie’s life

Wat: Blog
Door wie: Melanie Hapke
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: https://melanieslifestory.wordpress.com

Mijn blinde leven

Wat: Blog
Door wie: Yvonne
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: https://mijnblindeleven.wordpress.com

Mijn geleidehond weblog

Wat: Blog
Door wie: Melanie van Egmond
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking en een blindengeleidehond.
Website: http://www.melanie-minou.nl

Mijn kijk op het leven; De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener

Wat: Blog
Door wie: Morena
Omschrijving: De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener.
Website: https://blog.morena-schrijft.nl/

Mijn leven met RP; Verhalen over leven met een visuele beperking

Wat: Blog
Door wie: Joke van Rooden
Omschrijving: Verhalen over leven met een visuele beperking.
Website: https://www.facebook.com/groups/134299636997600

Mijn verhaal; Blind vertrouwen

Wat: Blog
Door wie: Esther Crombag
Omschrijving: Esther is volledig blind. Ze is docent recht aan de universiteit van Maastricht.
Website: https://www.esthercrombag.nl/

Mijn wazige wereld

Wat: Vlog
Door wie: Miranda Blomsma
Omschrijving: Miranda Blomsma is zeer slechtziend. Met de vlogs wil ze vooral laten zien wat ze wél kan.
Media: De vlogs zijn te volgen via YouTube.

Monique Van den Abbeel

Wat: Blog
Door wie: Monique Van den Abbeel
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: https://www.moniquevandenabbeel.com/blog/

New Night Era

Wat: Vlog / Stream
Door wie: Miriam Taylor en Serge de Groot
Omschrijving: Een slechtziend stel uit Nederland maakt samen live muziek met daaromheen gesprekken.
Media: De vlog / stream is te volgen via SoundCloud, Facebook en Twitch. Kijk ook op https://www.newnightera.com/news/

Onze blindengeleidehonden

Wat: Blog
Door wie: Manuella en Philippe
Omschrijving: Avonturen van de blindengeleidehonden (op pensioen) van Manuella en Philippe
Website: https://www.onzeblindengeleidehondenblog.be/

Oog voor Nieuws

Wat: Blog
Door wie: Jan Feenstra en Petra Nieuwenhuis-Van Driel
Omschrijving: Een onafhankelijke en kritische kijk op nieuws en informatie voor blinden en slechtzienden. Dat was wat wij misten toen we elkaar in het najaar van 2018 voor het eerst spraken. Daarom ontstond bij ons beiden het idee voor deze website: Oog voor Nieuws.
Website: https://www.oogvoornieuws.nl/

Oog voor omgeving

Wat: Blog
Door wie: Bert Zwart
Omschrijving: Berts blog is een overzicht van wat hij meemaakt in zijn dagelijkse bezigheden. Zo bezoekt hij veel concerten, waarvan je van elk bezoek wel een verslag kunt lezen. Heeft hij op het zakelijk gebied heel veel te maken met het openbaar vervoer, toegankelijkheid zowel op digitaal gebied als in openbare ruimten. Hij probeert altijd een goede oplossing te bedenken voor een toegankelijke wereld voor iedereen.
Website: https://www.oogvooromgeving.nl/

Oogfonds

Wat: Nieuws, blog
Door wie: Oogfonds
Omschrijving: Nieuws van het Oogfonds
Website: https://oogfonds.nl/actueel/nieuws/

Oogvereniging (mini)blogs

Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, voor de Oogvereniging
Omschrijving: Blogs over het leven met een visuele beperking.
Website: https://www.oogvereniging.nl/onderwerp/blog/

Opleidingscentrum voor blindengeleidehonden van Vrienden der Blinden te Koksijde

Wat: Blog
Door wie:
Omschrijving: Op deze blog vind je allerhande informatie m.b.t. ons opleidingscentrum voor geleidehonden terug. Dit kan gaan van verhalen over onze nieuw afgestudeerde superhelden, alias onze geleidehonden, tot interviews met onze medewerkers en over allerhande activiteiten, waaraan kan deelgenomen worden.
Website: http://www.vriendenderblinden.be/blog

Piet Devos; Schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper

Wat: Blog / vlog / podcast
Door wie: Piet Devos
Omschrijving: Ik ben volledig blind en schrijf geregeld over mijn visuele beperking. Op dit blog kun je mijn werk rond kunst en literatuur volgen. Maar ik schrijf er ook over mijn reizen, geschiedenis, filosofie en spiritualiteit. Mijn interesse in de zintuiglijke waarneming en beperkingen (waaronder mijn eigen blindheid) vormt daarbij een constante inspiratiebron. Naast blogs vind je er overigens ook video’s en podcasts waaraan ik heb meegewerkt.
Website: https://pietdevos.be/nl

Pretletters; Het programma voor mensen met minder zicht

Wat: Podcast
Door wie:
Omschrijving: Maandelijks een uur lang informatie over de ontwikkelingen van mogelijkheden voor Mensen met minder Zicht. Grote vooruitgang is er geboekt wat betreft hulpmiddelen en in de medische wetenschap. Vooral ouderen zullen hier baat bij hebben. Met minder zicht is heel goed en gelukkig te leven zoals regelmatig in het programma te beluisteren is. De onderwerpen worden kritisch en onderzoekend benaderd. Voor Mensen met minder Zicht kan het een waardevolle informatiebron zijn mede omdat ze deze informatie vaak niet krijgen van deskundigen waarvan ze dat wel zouden mogen verwachten.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast, Sticher en Spotify. Kijk voor meer informatie op http://www.pretletters.info/.

Pleegpuppy

Wat: Blog
Door wie: Marianne Pennarts
Omschrijving: Over een pup van KNGF Geleidehonden bij zijn puppypleeggezin.
Website: https://pleegpuppy.blogspot.com/

Radio Doc; De dood die niet kwam

Wat: Podcast
Door wie: Hannes Wallrafen
Omschrijving: Radiomaker Hannes Wallrafen, een blinde man van 66, krijgt in de zomer van 2015 last van een hardnekkig hoestje. Na een afspraak met de longarts worden zijn bange vermoedens werkelijkheid. Hannes heeft een uitgezaaide zeldzame vorm van longkanker die niet te genezen is.
Media: De podcast van Radio DOC (uitzending 13 mei 2018) is te beluisteren via Apple podcast.

Richard’s blog

Wat: Blog
Door wie: Richard Sikkes
Omschrijving: Op de blog vind je een lijst van al Richards artikelen en de eventuele bijdragen van anderen, over de dagelijkse gang van zaken met een visuele en/of auditieve beperking. Hierin worden allerlei onderwerpen besproken, die heb op dit moment bezig houden, of die ze op hun pad tegenkomen.
Website: https://www.richardsikkes.nl/index.php?page=blog

Rudy’s blog; Opdat wij allen vertellen…

Wat: Blog
Door wie: Ruud van der Meulen
Omschrijving: Als zovelen schrijf ik stukjes op een weblog. Ik ben geen intellectueel of specialist in het één of ander. Ik ben gewoon doorsnee, houd van de middelmaat en nee, ik heb daar geen moeite mee. Ik heb geen speciaal doel of missie. Ik probeer zelfstandig te denken en waar te nemen. Verder is dit een leuke manier om bij discussies op Twitter naar stukjes die ik wil tonen, te verwijzen.
Website: https://rudy799.wordpress.com/

Tech Touch

Wat: Podcast
Door wie: Charlotte, Daan, Geert en Johan
Omschrijving: Het Tech Touch team publiceert podcasts waar diverse technologische toepassingen (toestellen, apps, diensten) aan bod komen. In deze podcasts staat de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking centraal.
Media: De podcast is te volgen via Apple podcast. Kijk op https://tech-touch.net/ voor meer informatie.

Tikje Anders

Wat: Blog
Door wie: Debby Buis
Omschrijving: Op Tikjeanders.nl publiceer ik (Debby) elke vrijdagavond een persoonlijke blogpost. Daarin geef ik bezoekers een kijkje in mijn dagelijks leven met een visuele beperking en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Mijn blogs laten zien dat blinden en slechtzienden maar een klein beetje anders zijn dan zienden en dat je met een visuele beperking een ‘normaal’ leven kunt leiden. Alles gaat gepaard met zelfspot, positief denken en zeggen waar het op staat (de 3-mix).
Website: https://tikjeanders.nl/

Tinah Bee’s Storybook

Wat: Blog
Door wie: Tinah Visser
Omschrijving: Geschreven door iemand met een visuele beperking. Op deze website komen al haar andere websites bij elkaar op de Blogroll. Storybook geeft een kijkje in haar leven. Je vindt er dus uiteenlopende verhalen.
Website: http://www.tinahbee.wordpress.com

TipanTekst

Wat: Website
Door wie: Willemijn Kloosterman
Omschrijving: Toen ik mijn diploma’s op zak had, ging ik op zoek naar een baan. Hierin kwam ik veel drempels tegen. Dit bleek niet alleen voor mij te gelden, maar voor veel mensen met een beperking. Met mijn teksten en mijn redactiewerk wil ik drempels wegnemen, zodat mensen met een beperking kunnen participeren op de arbeidsmarkt.
Website: https://www.tipantekst.nl/

Toverzicht

Wat: Blog
Door wie: Marloes Bloedjes
Omschrijving: Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar, illustrator en schrijfster van kinderboeken. Daarnaast geeft ze cursussen voor kinderen en volwassenen op gebied van creativiteit. Toverzicht gaat over zien en toveren, en dat is precies wat Marloes probeert te doen. Omdat haar zicht haar soms voor verrassingen stelt, is ze genoodzaakt wat meer te ‘toveren’. Te zien van binnenuit. Te leven van binnenuit en in een eigen tempo. De snelle buitenwereld even laten voor wat het is. Hier lees je haar blogs over haar ervaringen, herinneringen en inzichten.
Website: https://toverzicht.nl/

Trotse vaders, Frank

Wat: Blog
Door wie: Frank Maatman
Omschrijving: Ik ben blind en laat me op mijn dagelijkse gang begeleiden door Jackson, mijn blindengeleidehond, ook wel de professor genoemd. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij de overheid. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in mijn dagelijkse bezigheden en de dingen die ik daarin meemaak. Leuke, grappige, interessante maar ook verdrietige momenten, ik deel ze graag met jullie.
Website: https://trotsevaders.nl/2014/11/even-voorstellen-frank/

Voordat het licht uit gaat; Het proces van zichtverlies en alles dat daarbij hoort

Wat: Blog
Door wie: Dominique
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Website: https://voordathetlichtuitgaat.wordpress.com/

We are Ctalents

Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Ctalents
Omschrijving: Lees de ervaringen van het We are Ctalents bloggers team.
Website: https://www.wearectalents.nl/blog/

Deel dit:
Advertenties

 1. Toegankelijke printers voor blinden en slechtzienden10-04-2024 06:04:46
 2. App Spraaklabel: Objecten herkennen door er labels aan toe te voegen04-04-2024 06:04:05
 3. App Captions: Vertaalde ondertiteling voor video’s03-04-2024 03:04:33
 4. App Speech Central: Digitale teksten voorlezen31-03-2024 02:03:18
 5. Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking16-02-2024 04:02:44
 6. Wat betekent AI (artificiële intelligentie) voor blinden en slechtzienden?03-02-2024 01:02:21
 7. Fusion: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden13-01-2024 03:01:52
 8. Blind of slechtziend: Wat kan je doen als je een ontoegankelijke website bezoekt?12-01-2024 07:01:35
 9. Blind of slechtziend: Apps om een taal te leren10-12-2023 06:12:49
 10. App “Pratende klok”: Tijd automatisch uitspreken10-12-2023 06:12:25
 11. Tablets geschikt voor slechtzienden01-12-2023 12:12:43
 12. Hoe maak je als blinde of slechtziende een foto met je smartphone?25-11-2023 01:11:05
 13. Toegankelijke formulieren maken voor blinden en slechtzienden20-11-2023 07:11:42
 14. App Moovit: Reisplanner, ook voor blinden en slechtzienden15-11-2023 07:11:18
 15. App Apple Kaarten: Navigatie, ook voor blinden en slechtzienden14-11-2023 04:11:27
 16. App Google Maps: Navigatie, ook voor blinden en slechtzienden13-11-2023 01:11:21
 17. App Komoot: Route plannen, ook handig voor blinden en slechtzienden06-11-2023 07:11:48
 18. Voor- en nadelen van mobiliteits-, oriëntatie- en navigatie-apps voor blinden en slechtzienden19-10-2023 05:10:47
 19. App Ariadne: Navigatiehulp voor blinden en slechtzienden13-10-2023 06:10:28
 20. Vergrotingssoftware voor slechtzienden09-10-2023 04:10:24
 21. Be My AI: Uitgebreide beschrijvingen dankzij kunstmatige intelligentie08-10-2023 07:10:29
 22. App Lazarillo: Navigatie en oriëntatie voor blinden en slechtzienden26-09-2023 06:09:35
 23. App Brighter and Bigger: Scherm en tekst aanpassen voor slechtzienden25-09-2023 07:09:55
 24. App TextGrabber: Tekst herkennen en vertalen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:59
 25. App LookTel Money Reader: Geld herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:43
 26. App Earcatch: Audiodescriptie bij tv-programma’s en films voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:27
 27. App Prizmo Go: Tekst herkennen en vertalen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:25
 28. App Voice Dream Scanner: Tekst herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:56
 29. App Voice Dream Reader: Tekst-naar-spraak voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:06
 30. App OneStep Reader (voorheen KNFB Reader): Tekstherkenning voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:36
 31. App Cash Reader: Geld herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:58
 32. App BlindTool: Objecten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:24
 33. App TapTapSee: Objecten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:19
 34. App Seeing AI: (Handgeschreven) tekst, objecten, gezichten, licht, kleuren en documenten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 04:09:09
 35. ZoomText: Schermuitleesprogramma (screenreader) voor slechtzienden25-09-2023 12:09:47
 36. Supernova: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 12:09:15
 37. NVDA: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 11:09:16
 38. CAPTCHA’s en de impact op blinden en slechtzienden25-09-2023 07:09:35
 39. Firefox: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 07:09:29
 40. JAWS: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:11
 41. X (Twitter): Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:43
 42. OCR (Optische tekenherkenning: Tekst omzetten in elektronisch formaat20-09-2023 02:09:38
 43. Barcodelezerapps voor blinden en slechtzienden19-09-2023 12:09:16
 44. App Blindsquare: Omgeving verkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 11:09:39
 45. App Google Lens: Tekst, objecten, obstakels, gezichten en geld herkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 07:09:45
 46. App Envision AI: Tekst, objecten, gezichten, obstakels en geld herkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 06:09:22
 47. WordPress: Installatie en toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden18-09-2023 01:09:02
 48. TalkBack: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden17-09-2023 05:09:10
 49. Youtube: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen17-09-2023 02:09:09
 50. App Lookout voor blinden en slechtzienden: Objecten, tekst en mensen herkennen16-09-2023 06:09:05
 51. Facebook: Aanmelden, toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden16-09-2023 06:09:50
 52. Netflix: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden14-09-2023 07:09:53
 53. Beeldbellen: Voorbeelden en toepassingen voor blinden en slechtzienden14-09-2023 04:09:08
 54. Inspirerende blinde en slechtziende influencers14-09-2023 01:09:19
 55. Google Chrome: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden13-09-2023 04:09:58
 56. Microsoft Edge: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden13-09-2023 04:09:22
 57. Spotify bedienen als je blind of slechtziend bent13-09-2023 04:09:13
 58. Handleiding van Windows Verteller (Narrator), ingebouwde screenreader13-09-2023 03:09:50
 59. Facetime: Toegankelijkheidsopties, sneltoetsen en werking12-09-2023 04:09:25
 60. Zoom: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen12-09-2023 03:09:58
 61. Microsoft Teams: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen12-09-2023 03:09:46
 62. Blind leren typen als je blind of slechtziend bent08-09-2023 03:09:17
 63. Hoe kan je een website laten voorlezen voor blinden en slechtzienden?07-09-2023 10:09:55
 64. WhatsApp: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden03-09-2023 12:09:53
 65. Tips om je website toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden28-08-2023 12:08:22
 66. Windows 11: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden28-08-2023 05:08:10
 67. App “Be My Eyes”: Hulp vragen aan ziende personen18-08-2023 04:08:26
 68. VoiceOver, schermuitleesprogramma (screenreader) voor blinden en slechtzienden16-08-2023 05:08:49
 69. Toegankelijkheidsopties van diverse webbrowsers15-08-2023 07:08:00
 70. Screenreader (schermuitleesprogramma) voor blinden en slechtzienden15-08-2023 07:08:48
 71. Objectherkenningsapps voor blinden en slechtzienden12-08-2023 12:08:52
 72. Tekstherkenningsapps voor blinden en slechtzienden12-08-2023 11:08:45
 73. Tekst vergroten op je smartphone of tablet10-08-2023 04:08:36
 74. Mobiliteits- en navigatieapps voor blinden en slechtzienden09-08-2023 04:08:04
 75. App OKO: Hulp bij navigatie en mobiliteit voor blinden en slechtzienden09-08-2023 03:08:42
 76. Toegankelijkheidsopties van diverse social media07-08-2023 05:08:57
 77. Nieuwsbrieven bij organisaties rond blinden en slechtzienden05-08-2023 05:08:00
 78. App Zuzanka: Vervaldatumscanner voor blinden en slechtzienden03-01-2023 12:01:27
 79. WhatsApp-groepen voor blinden en slechtzienden25-01-2022 06:01:07
 80. App Fun Sounds en Sound Effects: Geluiden afspelen met duidelijke weergave voor slechtzienden08-04-2021 10:04:52
 81. Mailgroepen rond blinden en slechtzienden06-11-2014 05:11:58
 82. Facebook rond visuele handicap16-08-2014 07:08:25

Laatst bijgewerkt op 6 april 2024 – 16:37