App Blindsquare: Omgeving verkennen voor blinden en slechtzienden

Blindsquare is een app die speciaal waarmee blinden en slechtzienden hun omgeving kunnen verkennen en hun weg kunnen vinden. Deze mobiliteitsapp, die compatibel is met zowel iOS als Android, biedt een schat aan functies die het dagelijks leven van blinde en slechtziende personen aanzienlijk verbetert. Hieronder vind je meer informatie over het gebruik van Blindsquare.

Besturingssysteem en downloaden

Compatibiliteit met besturingssystemen

Blindsquare is beschikbaar voor zowel iOS als Android-besturingssystemen, waardoor het toegankelijk is op een breed scala aan mobiele apparaten.

Downloaden

 • Voor iOS: ga naar de Apple App Store en zoek naar “Blindsquare.” Je kunt de app downloaden en installeren op je iOS-apparaat via de App Store.
 • Voor Android: ga naar de Google Play Store en zoek naar “Blindsquare.” Download en installeer de app op je Android-apparaat via de Play Store.

Website

De officiële website van Blindsquare is https://blindsquare.com/. Hier vind je aanvullende informatie, ondersteuning en eventuele updates voor de app.

Prijs

BlindSquare is geen gratis app, maar een betaalde toepassing. De prijs van BlindSquare kan variëren afhankelijk van de app store en het platform waarop je het wilt aanschaffen (iOS of Android). De kosten kunnen ook variëren afhankelijk van eventuele speciale aanbiedingen of promoties.

Over het algemeen moet je een eenmalige aankoop doen om BlindSquare te kunnen downloaden en gebruiken. Na aankoop kun je de app zonder extra kosten blijven gebruiken, maar het is altijd raadzaam om de huidige prijs in de app store te controleren voordat je tot aankoop overgaat, aangezien deze prijzen kunnen veranderen.

Hoewel BlindSquare een betaalde app is, hebben blinden en slechtzienden hier vaan veel aan omdat ze hierdoor hun weg kunnen vinden en de omgeving kunnen verkennen. Voor velen is het de investering waard vanwege de verbeterde onafhankelijkheid en mobiliteit die de app biedt.

Installatie en configuratie

Toegang tot locatie

Om Blindsquare optimaal te kunnen gebruiken, is het cruciaal om locatieservices op je apparaat in te schakelen. De app kan hierdoor je huidige locatie bepalen en nauwkeurige informatie verstrekken over de omgeving waarin je je bevindt.

 1. Open je Apparaatinstellingen: Ga naar de instellingen van je iOS- of Android-apparaat door het pictogram “Instellingen” te zoeken en te selecteren op je startscherm.
 2. Ga naar Privacy (iOS) of Locatie (Android): Zoek in de apparaatinstellingen naar de sectie “Privacy” op iOS-apparaten of “Locatie” op Android-apparaten en tik erop.
 3. Schakel Locatieservices in: Zorg ervoor dat de locatieservices zijn ingeschakeld door de schakelaar in de “Aan”-positie te plaatsen.
 4. Selecteer Blindsquare (iOS) of Apps met locatietoegang (Android): Scrol omlaag in de lijst met apps die toegang hebben tot je locatie en zoek naar Blindsquare (of vergelijkbare naam). Tik erop om toegang tot locatie toe te staan.
 5. Selecteer “Altijd” (iOS) of “Toestaan tijdens gebruik van de app” (Android): Voor de beste resultaten wordt aanbevolen om Blindsquare altijd toegang te verlenen tot je locatie. Op iOS kun je de optie “Altijd” kiezen en op Android “Toestaan tijdens gebruik van de app” selecteren.

Taal en spraakinstellingen

Om Blindsquare aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren, kun je de app-taal en spraakinstellingen configureren.

 1. Open Blindsquare: Start de Blindsquare-app op je apparaat.
 2. Ga naar instellingen: Tik in de app op het menu-icoon (meestal een tandwielpictogram) om toegang te krijgen tot de instellingen.
 3. Selecteer taal en stem: Zoek in de instellingen naar de optie “Taal en Stem” en tik erop.
 4. Kies je taal en stemvoorkeur: Blindsquare biedt meerdere talen en spraakopties. Selecteer je voorkeurstaal en de gewenste stem.

Verken en leer

Om vertrouwd te raken met Blindsquare en zijn basisnavigatie, is het raadzaam om de app te verkennen en te oefenen.

 1. Begin met het verkennen: Open Blindsquare en experimenteer met het navigeren door de app. Je kunt door verschillende schermen en menu’s bladeren om te begrijpen hoe de app is gestructureerd.
 2. Leer basisnavigatie: Ontdek hoe je de app opent, hoe je locaties kunt zoeken en hoe je tussen de beschikbare functies kunt schakelen. Dit omvat het begrijpen van de knoppen en menu-items.

Verbinding met online diensten

Blindsquare kan profiteren van externe diensten zoals Foursquare en OpenStreetMap voor locatie-informatie. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met internet voor de meest actuele gegevens.

 1. Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met een Wi-Fi-netwerk of mobiele data heeft ingeschakeld.
 2. Start Blindsquare: Open Blindsquare en wacht tot de app verbinding maakt met online diensten. Dit kan enkele momenten duren, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Nu ben je klaar om Blindsquare te gebruiken en te profiteren van zijn krachtige functies voor blinden en slechtzienden. Je kunt locaties verkennen, routes plannen en de wereld om je heen met vertrouwen verkennen.

Belangrijke functies van Blindsquare

Blindsquare biedt verschillende essentiële functies voor blinden en slechtzienden:

Plaats herkennen

Een van de meest krachtige functies van Blindsquare is de mogelijkheid om nabijgelegen plaatsen en straten te herkennen en gedetailleerde informatie te verstrekken. Om deze functie te activeren en te gebruiken:

 • Open de Blindsquare-app op je mobiele apparaat.
 • Zorg ervoor dat je locatieservices zijn ingeschakeld, zodat de app jouw huidige locatie kan bepalen.
 • Wacht even terwijl de app jouw omgeving scant en nabijgelegen plaatsen detecteert.
 • Je hoort nu gesproken informatie over de dichtstbijzijnde plaatsen, zoals winkels, restaurants, openbaar vervoerhaltes en meer. Blindsquare gebruikt stemuitvoer om deze informatie aan jou te verstrekken.

Routebeschrijving

Blindsquare kan gedetailleerde stapsgewijze routebeschrijvingen genereren en biedt gesproken aanwijzingen om je veilig naar je bestemming te leiden. Hier is hoe je deze functie kunt activeren en gebruiken:

 • Open de Blindsquare-app.
 • Voer jouw bestemming in door het adres of de naam van de plaats te dicteren of in te typen.
 • Blindsquare berekent automatisch de beste route voor jou en geeft gesproken aanwijzingen, zoals “Sla linksaf bij de volgende straat” of “Je bestemming bevindt zich aan je rechterhand.”
 • De app blijft je begeleiden totdat je jouw bestemming bereikt.

POI zoeken

Met de Points of Interest (POI) zoekfunctie kun je eenvoudig interessante plaatsen in je omgeving vinden, zoals restaurants, winkels, musea, en nog veel meer. Hier is hoe je deze functie kunt activeren en gebruiken:

 • Open Blindsquare.
 • Tik op de zoekknop of zeg “Zoek Points of Interest.”
 • Spreek de categorie of het type POI uit dat je zoekt, bijvoorbeeld “restaurants” of “apotheek.”
 • Blindsquare zal een lijst van nabijgelegen POI’s presenteren en je kunt er een selecteren voor meer details en navigatie-instructies.

Informatie delen

De mogelijkheid om je huidige locatie te delen met vrienden of familie is een handige functie van Blindsquare. Zo kun je anderen op de hoogte houden van jouw verblijfplaats en routes. Hier is hoe je deze functie kunt activeren en gebruiken:

 • Open Blindsquare.
 • Tik op de knop voor locatiedelen of zeg “Deel mijn locatie.”
 • Kies de contacten waarmee je jouw locatie wilt delen en selecteer de gewenste manier van delen, zoals sms of e-mail.
 • Je vrienden of familie ontvangen een bericht met jouw huidige locatie en kunnen je volgen terwijl je onderweg bent.

Voordelen

 • Verbeterde zelfstandigheid bij reizen.
 • Gedetailleerde locatie-informatie.
 • Spraakondersteuning voor een eenvoudige ervaring.
 • Integratie met externe diensten voor up-to-date gegevens.

Nadelen

 • Afhankelijkheid van een internetverbinding.
 • Mogelijke batterijbelasting vanwege voortdurend gebruik van locatiediensten.

Sneltoetsen

Volgende lijst van sneltoetsen en bedieningsopties maken het gebruik van BlindSquare handiger en sneller voor blinden en slechtzienden, waardoor ze gemakkelijker kunnen navigeren en informatie kunnen verkrijgen over hun omgeving. Het is belangrijk om de sneltoetsen te oefenen en vertrouwd te raken met hun functies om het maximale uit de app te halen.

 1. Navigatie naar een locatie starten:
  • iOS: Druk twee keer op de volumeknop om de navigatie naar je bestemming te starten.
  • Android: Tik twee keer op het scherm om de navigatie te starten.
 2. Stoppen van de huidige instructie:
  • iOS: Druk één keer op de volumeknop om de huidige spraakinstructie te stoppen.
  • Android: Tik één keer op het scherm om de huidige spraakinstructie te stoppen.
 3. Herhaal laatste instructie:
  • iOS: Druk twee keer op de volumeknop om de laatste spraakinstructie te herhalen.
  • Android: Tik twee keer op het scherm om de laatste spraakinstructie te herhalen.
 4. Toegang tot snelmenu:
  • iOS: Druk en houd de volumeknop ingedrukt om het snelmenu te openen.
  • Android: Druk en houd het scherm ingedrukt om het snelmenu te openen.
 5. Kiezen van een menu-item in het snelmenu:
  • iOS: Veeg omhoog of omlaag over het scherm om door de menu-items in het snelmenu te bladeren en tik om te selecteren.
  • Android: Veeg omhoog of omlaag over het scherm om door de menu-items in het snelmenu te bladeren en tik om te selecteren.
 6. Openen van de zoekfunctie:
  • iOS en Android: Tik op de zoekknop in de app om de zoekfunctie te activeren.
 7. Activeren van kompasmodus:
  • iOS: Schud je apparaat om de kompasmodus te activeren.
  • Android: Tik twee keer op het scherm om de kompasmodus te activeren.
 8. Wijzigen van steminstellingen:
  • iOS: Tik op “Instellingen” in de app om toegang te krijgen tot steminstellingen.
  • Android: Tik op het menu-icoon en selecteer “Instellingen” om toegang te krijgen tot steminstellingen.
 9. Informatie delen:
  • iOS en Android: Tik op het deelicoon in de app om je huidige locatie te delen met anderen.
 10. Activeren van luistermodus:
  • iOS en Android: Houd je apparaat dicht bij je oor om de luistermodus te activeren, waardoor de app spreekt zonder dat je het scherm hoeft aan te raken.

Aandachtspunten en adviezen voor blinden en slechtzienden

 • Gebruik hoofdtelefoons of oortjes voor een betere luisterervaring.
 • Leer de sneltoetsen van Blindsquare om snel toegang te krijgen tot belangrijke functies.
 • Oefen met de app in verschillende omgevingen om vertrouwd te raken met verschillende situaties.
 • Houd je mobiele apparaat goed opgeladen om onverwachte onderbrekingen te voorkomen.
 • Wees bewust van je omgeving en vermijd afleiding tijdens het navigeren.
 • Leer omgaan met de app voordat je op een belangrijke reis gaat.

Meer informatie

Deel dit:
Advertenties

 1. Toegankelijke printers voor blinden en slechtzienden10-04-2024 06:04:46
 2. App Spraaklabel: Objecten herkennen door er labels aan toe te voegen04-04-2024 06:04:05
 3. App Captions: Vertaalde ondertiteling voor video’s03-04-2024 03:04:33
 4. App Speech Central: Digitale teksten voorlezen31-03-2024 02:03:18
 5. Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking16-02-2024 04:02:44
 6. Wat betekent AI (artificiële intelligentie) voor blinden en slechtzienden?03-02-2024 01:02:21
 7. Fusion: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden13-01-2024 03:01:52
 8. Blind of slechtziend: Wat kan je doen als je een ontoegankelijke website bezoekt?12-01-2024 07:01:35
 9. Blind of slechtziend: Apps om een taal te leren10-12-2023 06:12:49
 10. App “Pratende klok”: Tijd automatisch uitspreken10-12-2023 06:12:25
 11. Tablets geschikt voor slechtzienden01-12-2023 12:12:43
 12. Hoe maak je als blinde of slechtziende een foto met je smartphone?25-11-2023 01:11:05
 13. Toegankelijke formulieren maken voor blinden en slechtzienden20-11-2023 07:11:42
 14. App Moovit: Reisplanner, ook voor blinden en slechtzienden15-11-2023 07:11:18
 15. App Apple Kaarten: Navigatie, ook voor blinden en slechtzienden14-11-2023 04:11:27
 16. App Google Maps: Navigatie, ook voor blinden en slechtzienden13-11-2023 01:11:21
 17. App Komoot: Route plannen, ook handig voor blinden en slechtzienden06-11-2023 07:11:48
 18. Voor- en nadelen van mobiliteits-, oriëntatie- en navigatie-apps voor blinden en slechtzienden19-10-2023 05:10:47
 19. App Ariadne: Navigatiehulp voor blinden en slechtzienden13-10-2023 06:10:28
 20. Vergrotingssoftware voor slechtzienden09-10-2023 04:10:24
 21. Be My AI: Uitgebreide beschrijvingen dankzij kunstmatige intelligentie08-10-2023 07:10:29
 22. App Lazarillo: Navigatie en oriëntatie voor blinden en slechtzienden26-09-2023 06:09:35
 23. App Brighter and Bigger: Scherm en tekst aanpassen voor slechtzienden25-09-2023 07:09:55
 24. App TextGrabber: Tekst herkennen en vertalen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:59
 25. App LookTel Money Reader: Geld herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:43
 26. App Earcatch: Audiodescriptie bij tv-programma’s en films voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:27
 27. App Prizmo Go: Tekst herkennen en vertalen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:25
 28. App Voice Dream Scanner: Tekst herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:56
 29. App Voice Dream Reader: Tekst-naar-spraak voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:06
 30. App OneStep Reader (voorheen KNFB Reader): Tekstherkenning voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:36
 31. App Cash Reader: Geld herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:58
 32. App BlindTool: Objecten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:24
 33. App TapTapSee: Objecten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 05:09:19
 34. App Seeing AI: (Handgeschreven) tekst, objecten, gezichten, licht, kleuren en documenten herkennen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 04:09:09
 35. ZoomText: Schermuitleesprogramma (screenreader) voor slechtzienden25-09-2023 12:09:47
 36. Supernova: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 12:09:15
 37. NVDA: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 11:09:16
 38. CAPTCHA’s en de impact op blinden en slechtzienden25-09-2023 07:09:35
 39. Firefox: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 07:09:29
 40. JAWS: Schermuitleesprogramma voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:11
 41. X (Twitter): Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden25-09-2023 06:09:43
 42. OCR (Optische tekenherkenning: Tekst omzetten in elektronisch formaat20-09-2023 02:09:38
 43. Barcodelezerapps voor blinden en slechtzienden19-09-2023 12:09:16
 44. App Blindsquare: Omgeving verkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 11:09:39
 45. App Google Lens: Tekst, objecten, obstakels, gezichten en geld herkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 07:09:45
 46. App Envision AI: Tekst, objecten, gezichten, obstakels en geld herkennen voor blinden en slechtzienden19-09-2023 06:09:22
 47. WordPress: Installatie en toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden18-09-2023 01:09:02
 48. TalkBack: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden17-09-2023 05:09:10
 49. Youtube: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen17-09-2023 02:09:09
 50. App Lookout voor blinden en slechtzienden: Objecten, tekst en mensen herkennen16-09-2023 06:09:05
 51. Facebook: Aanmelden, toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden16-09-2023 06:09:50
 52. Netflix: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden14-09-2023 07:09:53
 53. Beeldbellen: Voorbeelden en toepassingen voor blinden en slechtzienden14-09-2023 04:09:08
 54. Inspirerende blinde en slechtziende influencers14-09-2023 01:09:19
 55. Google Chrome: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden13-09-2023 04:09:58
 56. Microsoft Edge: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen voor blinden en slechtzienden13-09-2023 04:09:22
 57. Spotify bedienen als je blind of slechtziend bent13-09-2023 04:09:13
 58. Handleiding van Windows Verteller (Narrator), ingebouwde screenreader13-09-2023 03:09:50
 59. Facetime: Toegankelijkheidsopties, sneltoetsen en werking12-09-2023 04:09:25
 60. Zoom: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen12-09-2023 03:09:58
 61. Microsoft Teams: Toegankelijkheidsopties en sneltoetsen12-09-2023 03:09:46
 62. Blind leren typen als je blind of slechtziend bent08-09-2023 03:09:17
 63. Hoe kan je een website laten voorlezen voor blinden en slechtzienden?07-09-2023 10:09:55
 64. WhatsApp: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden03-09-2023 12:09:53
 65. Tips om je website toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden28-08-2023 12:08:22
 66. Windows 11: Toegankelijkheidsopties voor blinden en slechtzienden28-08-2023 05:08:10
 67. App “Be My Eyes”: Hulp vragen aan ziende personen18-08-2023 04:08:26
 68. VoiceOver, schermuitleesprogramma (screenreader) voor blinden en slechtzienden16-08-2023 05:08:49
 69. Toegankelijkheidsopties van diverse webbrowsers15-08-2023 07:08:00
 70. Screenreader (schermuitleesprogramma) voor blinden en slechtzienden15-08-2023 07:08:48
 71. Objectherkenningsapps voor blinden en slechtzienden12-08-2023 12:08:52
 72. Tekstherkenningsapps voor blinden en slechtzienden12-08-2023 11:08:45
 73. Tekst vergroten op je smartphone of tablet10-08-2023 04:08:36
 74. Mobiliteits- en navigatieapps voor blinden en slechtzienden09-08-2023 04:08:04
 75. App OKO: Hulp bij navigatie en mobiliteit voor blinden en slechtzienden09-08-2023 03:08:42
 76. Toegankelijkheidsopties van diverse social media07-08-2023 05:08:57
 77. Nieuwsbrieven bij organisaties rond blinden en slechtzienden05-08-2023 05:08:00
 78. App Zuzanka: Vervaldatumscanner voor blinden en slechtzienden03-01-2023 12:01:27
 79. WhatsApp-groepen voor blinden en slechtzienden25-01-2022 06:01:07
 80. App Fun Sounds en Sound Effects: Geluiden afspelen met duidelijke weergave voor slechtzienden08-04-2021 10:04:52
 81. Mailgroepen rond blinden en slechtzienden06-11-2014 05:11:58
 82. Facebook rond visuele handicap16-08-2014 07:08:25

Laatst bijgewerkt op 22 maart 2024 – 11:22