Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking

Naam: Annemiek van Munster
Wat: Blog / Vlog
Door wie: Annemiek van Munster
Omschrijving: De slechtziende Annemiek blogt en vlogt over allerlei onderwerpen. Check ook de blogs van Annemiek namens haar geleidehond Yoko.
Link: https://annemiekvanmunster.nl/

Naam: Blind(elings) vertrouwen
Wat: Blog
Door wie: Maritha Roijakkers
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: http://blindelingsvertrouwen.blogspot.com/

Naam: Blindelinks
Wat: Podcast
Door wie: Peter op ’t Hof, Bram Duvigneau, Vincent van Itallie en Tim Ter Beest
Omschrijving: Podcast voor blinden en slechtzienden werkzaam in de IT, of geïnteresseerd in IT-gerelateerde zaken. ICT toepassen met blindheid, zowel werk als prive. Ook werk zelf en beeldvorming, UWV etc. komt vaak langs.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast en op de Orion Webbox. Kijk ook op http://www.blindelinks.net voor meer informatie.

Naam: Blind vertrouwen
Wat: Podcast
Door wie: Robbert Charoe en Charissa Kalloe
Omschrijving: Een unieke podcast van Robbert en Charissa. In deze podcast spreken zij inspirerende gasten die ondanks hun visuele beperking licht aan het einde van de tunnel zien. Ook spreken zij gasten die vertrouwen hoog in het vaandel hebben.
Media: De podcast is te vinden op Spotify, Apple podcast en Google.

Naam: BOEM
Wat: Podcast
Door wie: Rudo en Rik
Omschrijving: Wij zijn BOEM. Een groep jongeren met een visuele uitdaging. Jong en blind of slechtziend? Luister dan vanaf nu naar onze podcast!
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Braille-blog
Wat: Blog
Door wie: Ellen Koudijs-Siebel
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: http://braille-blog.blogspot.com/

Naam: Corinne Staal
Wat: Blog
Door wie: Corinne Staal
Omschrijving: Ik ben een geluksvogel die in één keer de juiste opleiding koos na de middelbare school. Ik studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ik in bandjes en verdiende ik wat bij als barpianist. Als hobby zong ik in verschillende koren. Omdat ik niet kan zien, kijk ik al mijn hele leven met mijn oren. Dat ik mij de kunst van het improviseren eigen heb gemaakt, ligt dus voor de hand.
Link: https://www.corinnestaal.nl/category/blog/

Naam: De blinde vink
Wat: Podcast
Door wie: Jan van Os
Omschrijving: Inspiratie en gezelligheid voor mensen met een visuele beperking. Met ruimte voor een knipoog.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: De witte stok
Wat: Podcast
Door wie: Sander Smale en Tatjana Wehrmann
Omschrijving: Sander Smale en zijn vriendin Tatjana Wehrmann zijn blind geboren. In de podcast laten ze horen waar zij als blinden in het leven van alledag tegenaan lopen.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Digitaal Toegankelijk
Wat: Blog
Door wie: Edwin Ruyer
Omschrijving: Ik probeer jullie in mijn blogs een inkijkje te geven in hoe het mij als blinde afgaat in de digitale wereld. En doordat ik ook in heel veel hulpgroepen voor blinden zit, kom ik er ook steeds meer achter dat we als het gaat over digitale toegankelijkheid, we vaak iets over het hoofd zien. Namelijk dat de ene blinde de andere niet is. En dat hoe je digitale toegankelijkheid ervaart, ook in sterke mate afhankelijk is van de investering die je als blinde zelf wilt doen in je kennis en kunde.
Link: https://digitaaltoegankelijk.nl/nieuws/tag/blinden-en-slechtzienden/

Naam: DJ zijn met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: DJ Ewoud
Omschrijving: Hoe doe ik dat nou met mijn beperkte zicht tijdens mijn optredens? Dat ga ik in dit blog aan jullie uitleggen.
Link: https://www.feestdjewout.nl/blog

Naam: Domie vertelt; Daar kunnen zienden wat van leren!
Wat: Blog
Door wie: Dominieke Bos
Omschrijving: Dominieke schrijft ervaringsverhalen. Zij spiegelt in haar korte verhalen op humoristische wijze de visie van de maatschappij op het gebied van de (omgang met) visueel gehandicapten. Ieder verhaal eindigt met een glimlach van de lezer.
Link: https://www.domievertelt.nl/

Naam: Door Doreen
Wat: Blog
Door wie: Doreen ter Beest
Omschrijving: Doreen blogt over wat haar bezighoudt, zoals samenwerken met haar geleidehond en wat ze zoal tegenkomt op straat, maar ook over cultuur, theater en andere belevenissen.
Link: http://doordoreen.blogspot.com/

Naam: Een ogenblik met Kiara; Leven met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: Kiara
Omschrijving: Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen die elke dag in onze maatschappij (die steeds complexer en veeleisender wordt) met een (visuele) beperking door het leven gaan. Velen van jullie zullen je in mijn teksten kunnen herkennen. Mijn ervaring is dat één of ander sensorisch gemis vaak opgevuld wordt door een reeks onverwachte talenten, wilskracht, doorzettingsvermogen… en dat wil ik mede op jullie overbrengen en uitstralen binnen mijn topics, die met een positieve noot geschreven zullen worden en hopelijk bij menig mens interesse zullen wekken.
Link: https://eenogenblikmetkiara.wordpress.com/

Naam: EstrellaWeb; My life in letters
Wat: Blog
Door wie: Ester
Omschrijving: Esther is slechtziend. Naast de blogposts waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij met eigen beeldmateriaal. Ook plaatst ze regelmatig artwork, zoals graphics, tekeningen, handlettering en fotomanipulaties.
Link: https://estrellaweb.nl/

Naam: Evelien
Wat: Blog
Door wie: Evelien
Omschrijving: Evelien, moeder van 2 heerlijke dochters; Pleun en Billie. Pleun heeft de ziekte van Batten/CLN3. Een progressieve stofwisselingsziekte waar ze het waarschijnlijk niet van gaat winnen. In m’n blogs vertel ik jullie over ons fijne, rommelige leven en hoop ik meer bekendheid te kunnen geven aan de ziekte, waar op dit moment nog geen medicijn voor is. Samen met Koos zet ik mij in voor Stichting Beat Batten.
Link: https://beatbatten.nl/blog-van-evelien

Naam: Eye opener
Wat: Podcast
Door wie: Daan de Kort
Omschrijving: Een podcast waarin Daan de Kort in gesprek gaat met inspirerende personen met een visuele beperking.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: EyeOpeners; Zie wat wij zien
Wat: Blog
Door wie: Maik, Moortje en Tom
Omschrijving: Een blog van jongeren met een visuele beperking die je een kijkje in hun leven gunnen.
Link: http://eyeopeners.morena-schrijft.nl/

Naam: Fleur’s kijk op
Wat: Blog
Door wie: Fleur, namens Slechtziend.nl
Omschrijving: Hoe is het eigenlijk wanneer je in zeer korte tijd visueel beperkt wordt? Hoe ga je om met deze beperking? En welke aanpassingen zijn hierbij essentieel? Ervaringsdeskundige Fleur overkwam het plots en deelt haar ervaringen met anderen.
Link: https://www.slechtziend.nl/fleurskijkop/

Naam: Flower Power Art
Wat: Blog
Door wie: Jacky
Omschrijving: Schilderes Jacky is slechtziend en heeft twee maal in haar leven kanker gehad. Ondanks de restverschijnselen staat ze positief in het leven.
Link: https://flowerpowerart.nl/blog/

Naam: Gestructureerde chaos
Wat: Podcast
Door wie: Sander van Meerendonk
Omschrijving: Gestructureerde chaos is de manier waarop de visueel beperkte Sander van Meerendonk zijn leven omschrijft. In iedere aflevering bespreekt hij een nieuw onderwerp.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Gewoon Meindert
Wat: Blog
Door wie: Meindert Brouwer
Omschrijving: Van jongs af aan komt er al een boel op Meindert af. Al vanaf zijn geboorte ziet hij slecht en daardoor krijgt hij met veel uitdagingen te maken. Hij kreeg ook wat labels opgeplakt, die hem soms hebben geholpen en soms ook hebben tegengewerkt. Zo heeft hij bijvoorbeeld veel te maken gehad met vooroordelen.
Link: http://www.gewoonmeindert.nl

Naam: Gewoon slechtziend; Mollepraatjes door Geke Mol
Wat: Blog
Door wie: Geke Mol
Omschrijving: Slechtziend. Ik ben beperkt ja maar daar valt prima mee te leven. Je moet sommige dingen alleen anders gaan doen.
Link: https://www.facebook.com/mollenpraatjes/

Naam: Hable
Wat: Blog
Door wie: Kristina
Omschrijving: Verhalen van blinde Kristina, ook in het kader van de Hable One (een draadloos smartphone-toetsenbord dat gebruik maakt van braille-invoer)

Naam: Ik Zie Het Zo
Wat: Blog
Door wie: Miriam Taylor
Omschrijving: Ik hou van lekker eten en natuurlijk van mijn geleidekampioen! Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een koffie lover, een gezellige muzikant die positief in het leven staat!
Link: https://www.ikziehetzo-online.nl/

Naam: Inclusive Careers
Wat: Podcast
Door wie: Marnix Kluiters, namens Babbage
Omschrijving: Marnix is zelf praktisch blind en gaat in gesprek met inspirerende studerenden en werkenden met een visuele of motorische beperking. De beperking staat niet centraal maar de weg die iemand heeft gevolgd om toch een succesvolle carrière te krijgen en welke organisaties en technologie daarbij geholpen heeft. De podcast biedt informatie en inspiratie aan zowel mensen met een functiebeperking als bijvoorbeeld werkgevers die overwegen medewerkers met een beperking aan te nemen.
Media: De podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify en Apple podcast.

Naam: Karin Westerink; schrijver, coach en trainer
Wat: Blog
Door wie: Karin Westerink
Omschrijving: Schrijven is voor mij vaak zelfonderzoek. Mijn progressieve oogaandoening veroorzaakt verwerkingsprocessen en rouw. Aandacht voor deze, vaak onderbelichte kant van het krijgen van een visuele beperking vind ik belangrijk. Voor mezelf, en via mijn blogs hopelijk voor anderen. Ik deel mijn eigen ervaringen en inzichten. Geen vrolijke boel? Ik ben ervan overtuigd dat het licht niet kan bestaan zonder erkenning van het donker.
Link: http://www.karinwesterink.nl

Naam: Kimbervietjes; Wijsheid begint met verwondering
Wat: Blog
Door wie: Kim van Iersel
Omschrijving: Artikelen die met mij, de webmaster te maken hebben. Kan van alles zijn.
Link: https://www.kimbervie.nl/blog/

Naam: Koninklijke Visio
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Koninklijke Visio
Omschrijving: Persoonlijke verhalen van en over mensen met een visuele beperking.
Link: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/blogs/verhalen-van-slechtzienden-en-blinden

Naam: Legally blind
Wat: Blog
Door wie: Ran Dirickx
Omschrijving: Ran Dirickx, beperkt zicht, getrouwd met een lieve man (die lacht in zijn slaap!).  Werkende moeder van 2 volwassen kinderen en gezel van de liefste kat ooit.
Link: https://www.legallyblind.be/

Naam: Maartse buien
Wat: Blog
Door wie: Maartje de Kok
Omschrijving: Maartje heeft het syndroom van Usher, waardoor zij slechthorend is en de wereld letterlijk waarneemt als door een kleine tunnel. Zij vertelt in deze blog over de drempels die zij ervaart in haar leven als doofblinde moeder van Bente, Lara, Benjamin en Birgit.
Link: http://maartsebuien.blogspot.com/

Naam: Marjolein
Wat: Blog
Door wie: Marjolein van den Broek
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://www.apcg.nl/blog-van-marjolein/

Naam: Marjoleininzicht
Wat: Blog
Door wie: Marjolein Mulder
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://marjoleininzicht.wordpress.com

Naam: Melanie’s life
Wat: Blog
Door wie: Melanie Hapke
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://melanieslifestory.wordpress.com

Naam: Mijn blinde leven
Wat: Blog
Door wie: Yvonne
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://mijnblindeleven.wordpress.com

Naam: Mijn geleidehond weblog
Wat: Blog
Door wie: Melanie van Egmond
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking en een blindengeleidehond.
Link: https://www.melanie-minou.nl

Naam: Mijn kijk op het leven; De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener
Wat: Blog
Door wie: Morena
Omschrijving: De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener.
Link: http://morena-schrijft.nl/

Naam: Mijn verhaal; Blind vertrouwen
Wat: Blog
Door wie: Esther Crombag
Omschrijving: Esther is volledig blind. Ze is docent recht aan de universiteit van Maastricht.
Link: https://www.esthercrombag.nl/

Naam: Mijn wazige wereld
Wat: Vlog
Door wie: Miranda Blomsma
Omschrijving: Miranda Blomsma is zeer slechtziend. Met de vlogs wil ze vooral laten zien wat ze wél kan.
Media: De vlogs zijn te volgen via YouTube.

Naam: Minthe en Wendy
Wat: Blog
Door wie: Elisabeth Smelik
Omschrijving: Blog over Minthe en Wendy, de eerste gepensioneerd de ander blindengeleidehond in functie. Elisabeth mag graag steenhouwen en haakt voor het goede doel bij Aanhaken Assen-Oost.
Link: https://www.minthe-wendy-elisabeth.nl/

Naam: Mo leeft met mito
Wat: Blog
Door wie: Monique Damhoff
Omschrijving: Monique heeft een ernstige metabole ziekte en zit daardoor in een elektrische rolstoel. Tevens is ze slechtziend.
Link: https://moleeftmetmito.wordpress.com

Naam: Monique Van den Abbeel
Wat: Blog
Door wie: Monique Van den Abbeel
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://www.moniquevandenabbeel.com/blog/

Naam: MuZIEUM blogs
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens het MuZIEum
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: https://muzieum.nl/blogs

Naam: Oog voor omgeving
Wat: Blog
Door wie: Bert Zwart
Omschrijving: Berts blog is een overzicht van wat hij meemaakt in zijn dagelijkse bezigheden. Zo bezoekt hij veel concerten, waarvan je van elk bezoek wel een verslag kunt lezen. Heeft hij op het zakelijk gebied heel veel te maken met het openbaar vervoer, toegankelijkheid zowel op digitaal gebied als in openbare ruimten. Hij probeert altijd een goede oplossing te bedenken voor een toegankelijke wereld voor iedereen.
Link: https://www.oogvooromgeving.nl/

Naam: Oogvereniging (mini)blogs
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, voor de Oogvereniging
Omschrijving: Blogs over het leven met een visuele beperking.
Link: https://www.oogvereniging.nl/onderwerp/blog/

Naam: Opleidingscentrum voor blindengeleidehonden van Vrienden der Blinden te Koksijde
Wat: Blog
Door wie:
Omschrijving: Op deze blog vind je allerhande informatie m.b.t. ons opleidingscentrum voor geleidehonden terug. Dit kan gaan van verhalen over onze nieuw afgestudeerde superhelden, alias onze geleidehonden, tot interviews met onze medewerkers en over allerhande activiteiten, waaraan kan deelgenomen worden.
Link: http://www.vriendenderblinden.be/blog

Naam: Piet Devos; Schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper
Wat: Blog / vlog / podcast
Door wie: Piet Devos
Omschrijving: Ik ben volledig blind en schrijf geregeld over mijn visuele beperking. Op dit blog kun je mijn werk rond kunst en literatuur volgen. Maar ik schrijf er ook over mijn reizen, geschiedenis, filosofie en spiritualiteit. Mijn interesse in de zintuiglijke waarneming en beperkingen (waaronder mijn eigen blindheid) vormt daarbij een constante inspiratiebron. Naast blogs vind je er overigens ook video’s en podcasts waaraan ik heb meegewerkt.
Link: https://pietdevos.be/nl

Naam: Pleegpuppy
Wat: Blog
Door wie: Marianne Pennarts
Omschrijving: Over een pup van KNGF Geleidehonden bij zijn puppypleeggezin.
Link: https://pleegpuppy.blogspot.com/

Naam: Pretletters; Het programma voor mensen met minder zicht
Wat: Podcast
Door wie:
Omschrijving: Maandelijks een uur lang informatie over de ontwikkelingen van mogelijkheden voor Mensen met minder Zicht. Grote vooruitgang is er geboekt wat betreft hulpmiddelen en in de medische wetenschap. Vooral ouderen zullen hier baat bij hebben. Met minder zicht is heel goed en gelukkig te leven zoals regelmatig in het programma te beluisteren is. De onderwerpen worden kritisch en onderzoekend benaderd. Voor Mensen met minder Zicht kan het een waardevolle informatiebron zijn mede omdat ze deze informatie vaak niet krijgen van deskundigen waarvan ze dat wel zouden mogen verwachten.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast, Sticher en Spotify. Kijk voor meer informatie op http://www.pretletters.info/

Naam: Radio Doc; De dood die niet kwam
Wat: Podcast
Door wie: Hannes Wallrafen
Omschrijving: Radiomaker Hannes Wallrafen, een blinde man van 66, krijgt in de zomer van 2015 last van een hardnekkig hoestje. Na een afspraak met de longarts worden zijn bange vermoedens werkelijkheid. Hannes heeft een uitgezaaide zeldzame vorm van longkanker die niet te genezen is.
Media: De podcast van Radio DOC (uitzending 13 mei 2018) is te beluisteren via Apple podcast.

Naam: Richard’s blog
Wat: Blog
Door wie: Richard Sikkes
Omschrijving: Op de blog vind je een lijst van al Richards artikelen en de eventuele bijdragen van anderen, over de dagelijkse gang van zaken met een visuele en/of auditieve beperking. Hierin worden allerlei onderwerpen besproken, die heb op dit moment bezig houden, of die ze op hun pad tegenkomen.
Link: https://www.richardsikkes.nl/

Naam: Rudy’s blog; Opdat wij allen vertellen…
Wat: Blog
Door wie: Ruud van der Meulen
Omschrijving: Als zovelen schrijf ik stukjes op een weblog. Ik ben geen intellectueel of specialist in het één of ander. Ik ben gewoon doorsnee, houd van de middelmaat en nee, ik heb daar geen moeite mee. Ik heb geen speciaal doel of missie. Ik probeer zelfstandig te denken en waar te nemen. Verder is dit een leuke manier om bij discussies op Twitter naar stukjes die ik wil tonen, te verwijzen.
Link: https://rudy799.wordpress.com/

Naam: Tech Touch
Wat: Podcast
Door wie: Charlotte, Daan, Geert en Johan
Omschrijving: Het Tech Touch team publiceert podcasts waar diverse technologische toepassingen (toestellen, apps, diensten) aan bod komen. In deze podcasts staat de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking centraal.
Media: De podcast is te volgen via Apple podcast. Kijk op https://tech-touch.net/ voor meer informatie.

Naam: Tikje Anders
Wat: Blog
Door wie: Debby Buis
Omschrijving: Op Tikjeanders.nl publiceer ik elke vrijdagavond een persoonlijke blogpost. Daarin geef ik bezoekers een kijkje in mijn dagelijks leven met een visuele beperking en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Mijn blogs laten zien dat blinden en slechtzienden maar een klein beetje anders zijn dan zienden en dat je met een visuele beperking een ‘normaal’ leven kunt leiden. Alles gaat gepaard met zelfspot, positief denken en zeggen waar het op staat (de 3-mix).
Link: https://tikjeanders.nl/

Naam: Tinah Bee’s Storybook
Wat: Blog
Door wie: Tinah Visser
Omschrijving: Geschreven door iemand met een visuele beperking. Op deze website komen al haar andere websites bij elkaar op de Blogroll. Storybook geeft een kijkje in haar leven. Je vindt er dus uiteenlopende verhalen.
Link: http://www.tinahbee.wordpress.com

Naam: TipanTekst
Wat: Blog
Door wie: Willemijn Kloosterman
Omschrijving: Toen ik mijn diploma’s op zak had, ging ik op zoek naar een baan. Hierin kwam ik veel drempels tegen. Dit bleek niet alleen voor mij te gelden, maar voor veel mensen met een beperking. Met mijn teksten en mijn redactiewerk wil ik drempels wegnemen, zodat mensen met een beperking kunnen participeren op de arbeidsmarkt.
Link: https://www.tipantekst.nl/category/blog/

Naam: Toverzicht
Wat: Blog
Door wie: Marloes Bloedjes
Omschrijving: Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar, illustrator en schrijfster van kinderboeken. Daarnaast geeft ze cursussen voor kinderen en volwassenen op gebied van creativiteit. Toverzicht gaat over zien en toveren, en dat is precies wat Marloes probeert te doen. Omdat haar zicht haar soms voor verrassingen stelt, is ze genoodzaakt wat meer te ‘toveren’. Te zien van binnenuit. Te leven van binnenuit en in een eigen tempo. De snelle buitenwereld even laten voor wat het is. Hier lees je haar blogs over haar ervaringen, herinneringen en inzichten.
Link: https://toverzicht.nl/

Naam: Trotse vaders, Frank
Wat: Blog
Door wie: Frank Maatman
Omschrijving: Ik ben blind en laat me op mijn dagelijkse gang begeleiden door Jackson, mijn blindengeleidehond, ook wel de professor genoemd. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij de overheid. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in mijn dagelijkse bezigheden en de dingen die ik daarin meemaak. Leuke, grappige, interessante maar ook verdrietige momenten, ik deel ze graag met jullie.
Link: https://trotsevaders.nl/2014/11/even-voorstellen-frank/

Naam: VoiceOver in Zicht
Wat: Podcast
Door wie: Mathias
Omschrijving: Ik maak de podcast “Voiceover in Zicht” waarin ik veel verschillende dingen doe met VoiceOver in afleveringen rond de 10 minuutjes.
Links:
* Spotify: https://open.spotify.com/show/39NTJfweAPdxQ2mTgqLx4i
* Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy82NTJkNzc2NC9wb2RjYXN0L3Jzcw==
* Radiopublic: https://radiopublic.com/voiceover-in-zicht-6LmzOo
* Breaker:
* PocketCasts: https://pca.st/9teve0iv
* Apple: https://podcasts.apple%20beoude%20link/
* RSS-link waarmee je in zowat elke podcast speler mij kan vinden en toevoegen: https://anchor.fm/s/652d7764/podcast/rss
* Podcast profiel webpagina waar je ook kan luisteren zonder podcast speler: https://anchor.fm/mathias-vermincksel

Naam: Voordat het licht uit gaat; Het proces van zichtverlies en alles dat daarbij hoort
Wat: Blog
Door wie: Dominique
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://voordathetlichtuitgaat.wordpress.com/

Naam: We are Ctalents
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Ctalents
Omschrijving: Lees de ervaringen van het We are Ctalents bloggers team.
Link: https://www.wearectalents.nl/blog/

Naam: Woorden tellen
Wat: Blog
Door wie: Anneloes Tuithof
Omschrijving: Ik ben een getrouwde, parttime werkende moeder van twee die bijna blind is en af en toe tijd en inspiratie heeft voor een al dan niet scherpzinnige blog.
Link: https://woordentellen.wordpress.com/

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Android-tip – Internet beter leesbaar maken31-12-2021 06:12:40
 2. Ook blinden en slechtzienden kunnen via geluid de juiste weg vinden29-12-2021 06:12:45
 3. Android leren 3 – Telefoneren28-12-2021 06:12:13
 4. Ten minste 32 overheidswebsites niet toegankelijk voor mensen met beperking24-12-2021 06:12:56
 5. Bijna blinde vader krijgt duizenden euro’s van Jeugdbescherming Brabant na versturen ‘onleesbare’ mails23-12-2021 06:12:51
 6. iPhone leren 4 – Berichten23-12-2021 06:12:18
 7. Zo verander je de tekstgrootte op Twitter22-12-2021 08:12:01
 8. Hoe toegankelijk zijn webwinkels in 2021?21-12-2021 05:12:40
 9. Hoe maak je je website toegankelijk voor iedereen?21-12-2021 05:12:13
 10. Tien Siri-tips die je niet mag missen (podcast)21-12-2021 06:12:14
 11. Webwinkels slecht toegankelijk voor blinden21-12-2021 06:12:24
 12. Met OKO veilig over straat20-12-2021 05:12:33
 13. Nieuwe podcastserie over digitale toegankelijkheid19-12-2021 07:12:37
 14. Meer bewustwording van toegankelijke websites17-12-2021 04:12:52
 15. Android leren 2 – TalkBack gebaren17-12-2021 06:12:34
 16. Webwinkels slecht toegankelijk voor blinden16-12-2021 08:12:35
 17. Fouten in website coronatest.nl na maanden nog niet opgelost16-12-2021 06:12:30
 18. Hoe gebruik je de Doktr app?16-12-2021 06:12:53
 19. De pc eenvoudig te bedienen met GuideConnect15-12-2021 06:12:13
 20. Online bestellen is vaak lastig voor slechtzienden: ’40 keer op een toets drukken’14-12-2021 10:12:24
 21. Aan de slag met Google Home, Nest of Mini (podcast)14-12-2021 05:12:19
 22. Brusselse app Fix My Street uitgebreid voor minder mobiele personen13-12-2021 06:12:12
 23. Hoe gebruik ik een computer met mijn visuele beperking?10-12-2021 08:12:56
 24. Video: Eenvoudig Spotify luisteren met Siri10-12-2021 06:12:54
 25. iPhone leren 3 – Telefoon09-12-2021 07:12:32
 26. Indoor navigatie-app voor blinden en slechtzienden07-12-2021 08:12:46
 27. Android leren 1 – Wat is TalkBack07-12-2021 06:12:59
 28. Recensie > App ‘Ontoegankelijk’04-12-2021 06:12:38
 29. Komt er een einde aan de onveilige verkeerssituaties voor blinden en slechtzienden?04-12-2021 06:12:16
 30. De Bijbel lezen met een toegankelijke app04-12-2021 06:12:08
 31. De inclusie van personen met een handicap speelt zich ook af op het web03-12-2021 03:12:52
 32. Nieuwe website Leidse gemeenteraad toegankelijk voor mensen met een beperking03-12-2021 07:12:22
 33. Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzienden veilig door het verkeer loodst02-12-2021 06:12:12
 34. Audio: Dankzij een nieuwe app kunnen blinden veilig het zebrapad oversteken02-12-2021 06:12:52
 35. Rateltikker-app helpt blinden en slechtzienden bij oversteken02-12-2021 05:12:42
 36. Slechtziend of slechthorend? Zo maak je het internet dan iets toegankelijker02-12-2021 05:12:06
 37. Antwerpse start-up ontwikkelt rateltikker-app voor blinden en slechtzienden als hulp bij verkeerslichten01-12-2021 01:12:01
 38. Drie Vlamingen ontwikkelen app waarmee blinden verkeerslicht kunnen ‘zien’01-12-2021 01:12:00
 39. Tekst voorlezen met Google Lens voor Android01-12-2021 01:12:28
 40. Voice Dream Reader, zo werkt de leesapp01-12-2021 06:12:23
 41. AYES helpt slechtzienden navigeren met AI-app OKO30-11-2021 02:11:35
 42. Hoe gebruik je de OKO app (verkeerslichten herkennen)30-11-2021 11:11:59
 43. OKO de mobiele rateltikker30-11-2021 10:11:17
 44. App OKO: Voetgangersstoplicht herkennen30-11-2021 10:11:15
 45. iPhone leren 2 – VoiceOver basishandelingen29-11-2021 06:11:08
 46. Webinar: Nieuw in iOS 15 en iPadOS 15 voor blinden en slechtzienden25-11-2021 06:11:35
 47. Visio lanceert SenseMath: app die wiskundige functies hoorbaar maakt23-11-2021 06:11:47
 48. Slechtziend een iPhone/iPad gebruiken23-11-2021 12:11:35
 49. SenseMath: App die wiskundige grafieken toegankelijk maakt dmv sonificatie23-11-2021 11:11:15
 50. VoiceOver-geluid op iPhone extra luid zetten21-11-2021 06:11:34
 51. iPad app tips voor jonge kinderen19-11-2021 06:11:05
 52. Video: Zes manieren om een programma te openen18-11-2021 06:11:09
 53. Slechtziend computeren: Windows Vergrootglas (gratis)18-11-2021 06:11:31
 54. Stemmen van Disney-personages zijn nu beschikbaar in de tekst-naar-spraakfunctie van TikTok16-11-2021 06:11:35
 55. iPhone leren 1 – VoiceOver bewegingen16-11-2021 06:11:42
 56. Windows en Mac tip – Makkelijker afsluiten13-11-2021 07:11:17
 57. PDF-Xchange Editor toegankelijk instellen09-11-2021 03:11:27
 58. Android instellen voor slechtzienden en blinde09-11-2021 03:11:42
 59. Toegankelijkheid in iOS 15: de iPhone is nu voor iedereen makkelijker te bedienen09-11-2021 03:11:35
 60. Blind unboxing of the DrPhone iOM2 opvouwbare MagSafe oplader voor iPhone en AppleWatch05-11-2021 06:11:18
 61. Een A4-document afdrukken op posterformaat04-11-2021 05:11:10
 62. Facebook voert gezichtsherkenning op foto’s en video’s af, “bezorgd om privacy”02-11-2021 08:11:05
 63. Meta stopt met gezichtsherkenning op Facebook02-11-2021 08:11:32
 64. Hoe toegankelijk zijn media? 🦻📱🧑‍🦯 | Media Kwestie | Beeld en Geluid02-11-2021 04:11:43
 65. Windows Verteller leren in 15 + 1 opdrachten02-11-2021 05:11:48
 66. Nieuwe versie Fusion 2022 is uit01-11-2021 07:11:56
 67. In gesprek met ervaringsdeskundigen over digitale toegankelijkheid | Ciham28-10-2021 02:10:53
 68. Indoor navigatie-app weer stap dichterbij28-10-2021 04:10:35
 69. Zo werkt de podcasts app van Apple27-10-2021 05:10:29
 70. Websites en content digitoegankelijk maken: hoe krijg je dit in je systeem?26-10-2021 08:10:19
 71. Ballyland, memoryspel op gehoor voor iOS26-10-2021 05:10:32
 72. Overzetten: Installatie nieuwe iPhone met VoiceOver24-10-2021 04:10:12
 73. Blind unboxing of the iPhone 13 mini24-10-2021 04:10:05
 74. Toegankelijke website: niet alleen sympathiek, ook lucratief24-10-2021 05:10:41
 75. Webinar Hulpmiddelenwijzer: Ervaringsdeskundige Tim over navigatieapps22-10-2021 03:10:56
 76. ‘Verzekeraars lopen klanten mis vanwege ontoegankelijke websites’22-10-2021 03:10:14
 77. Webinar Hulpmiddelenwijzer: Eric Velleman over toegankelijkheid van websites.22-10-2021 03:10:09
 78. Optelec – Windows 11 en uw aanpassingssoftware22-10-2021 03:10:02
 79. Tech-Touch – Nieuw in iOS 15: deel 219-10-2021 05:10:05
 80. PDF leesbaar maken met Robobraille19-10-2021 05:10:38
 81. Tien Siri tips die je niet mag missen18-10-2021 05:10:01
 82. Een audio wenskaart versturen met iPad of iPhone18-10-2021 05:10:57
 83. Bladmuziek vergroten met LargePrint Music16-10-2021 05:10:10
 84. Meldpunt ontoegankelijke websites en apps12-10-2021 11:10:07
 85. Windows 11 voor blinden en slechtzienden12-10-2021 11:10:49
 86. Radio luisteren op je iPhone of iPad11-10-2021 05:10:45
 87. YouTube maakt live-ondertiteling beschikbaar voor iedereen09-10-2021 05:10:26
 88. Ibrahim (met visuele beperking) test de toegankelijkheid van de MIVB-app!09-10-2021 05:10:20
 89. Voorleessoftware en tekstherkenning (OCR) voor PC: TextAloud, Fluency.nl, Read Aloud, ReadIris09-10-2021 05:10:21
 90. Je iPhone of iPad met versie 15 toegankelijk instellen09-10-2021 05:10:45
 91. Met deze tips maak jij je content toegankelijker08-10-2021 01:10:58
 92. Hoe wordt de WCAG vastgesteld?08-10-2021 05:10:49
 93. Vincent Bijlo over afvalkalender Waddinxveen: ‘Blinden zetten alle afvalbakken tegelijk buiten’08-10-2021 05:10:25
 94. Spel spelen als slechtziende met een app07-10-2021 05:10:52
 95. Tech Touch Podcast – Signal: verstuur chat- en spraakberichten met meer privacy en in heldere geluidskwaliteit05-10-2021 08:10:11
 96. Demonstratie van de VoiceOver training in de Appt app05-10-2021 07:10:22
 97. Vincent Bijlo laat ambtenaren zien waar blinden tegenaan lopen op internet05-10-2021 07:10:59
 98. App-tips voor ouders, spelenderwijs samen de herfst ontdekken05-10-2021 05:10:58
 99. Lancering Ontoegankelijk app: meldpunt toegankelijkheid van apps04-10-2021 10:10:19
 100. Wat ‘ziet’ je bezoeker met visuele beperking? Test je website04-10-2021 10:10:20
 101. Schermlezer training in Appt app verbeterd04-10-2021 09:10:46
 102. Laat Siri je workout-prestaties voorlezen op je Apple Watch04-10-2021 07:10:27
 103. Word en Outlook tip – Snel teksten vergroten04-10-2021 06:10:38
 104. Apple verwijdert Siri-features voor slechtzienden (maar waarom?)01-10-2021 05:10:38
 105. ICT spreekuur in Apeldoorn weer opgestart29-09-2021 03:09:43
 106. 1 op 3 overheidswebsites schendt na jaar nog wet29-09-2021 05:09:17
 107. Geluids- en trilfeedback aanpassen in IOS 1528-09-2021 01:09:52
 108. In iOS 15 kun je de tekstgrootte voor elke app veranderen – zo doe je dat28-09-2021 06:09:56
 109. Android tip – Classic Big Keyboard app28-09-2021 06:09:24
 110. Tech-Touch: Nieuw in iOS 1526-09-2021 12:09:24
 111. Digitale toegankelijkheid overheid vlot niet erg23-09-2021 02:09:29
 112. Blind of slechtziend: Een corona toegangsbewijs afdrukken23-09-2021 05:09:28
 113. Video: Recepten zoeken met Appie app van Albert Heijn22-09-2021 05:09:30
 114. Wat is er nieuw in iOS 15: Toegankelijkheid voor blinde en doofblinde gebruikers20-09-2021 06:09:45
 115. Documenten en mappen maken in Pages, en beveiligen met paswoord20-09-2021 11:09:25
 116. Moovit, wereldwijde reisplanner-app voor blinden en slechtzienden20-09-2021 05:09:54
 117. Albert Heijn: bestel je boodschappen op een toegankelijke manier en laat ze aan huis leveren18-09-2021 05:09:25
 118. Nieuw in iOS15 en iPadOS 15 voor blinden en slechtzienden15-09-2021 06:09:44
 119. Blind of slechtziend: Wat als de computer te ingewikkeld is?08-09-2021 05:09:30
 120. Google Lookout app, de toekomst van objectherkenning?07-09-2021 05:09:13
 121. Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt03-09-2021 06:09:11
 122. VoiceOver flexibel aanpassen per situatie03-09-2021 05:09:29
 123. 119 aanbieders onderzocht: zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt02-09-2021 05:09:58
 124. iPhone leren 13 – Appkiezer, Spotlight, Bedieningspaneel02-09-2021 05:09:00
 125. ViaOpta Nav navigatie app, zo gebruik je hem02-09-2021 05:09:41
 126. De typmethodes op de iPhone en iPad uitgelegd (video)02-09-2021 05:09:19
 127. Ruim de helft van essentiële diensten is digitaal ontoegankelijk01-09-2021 05:09:39
 128. De typmethodes op de iPhone en iPad uitgelegd30-08-2021 02:08:46
 129. Tekst voorlezen op iPad of iPhone met de spraakregelaar27-08-2021 05:08:34
 130. iPhone tip – tikken op de achterkant25-08-2021 05:08:28
 131. Outlook tip – mail bijlage lezen en opslaan24-08-2021 05:08:10
 132. Een app verplaatsen met de rotor van VoiceOver24-08-2021 05:08:49
 133. Excel: Zo maakt u spreadsheets die voor iedereen leesbaar zijn21-08-2021 06:08:32
 134. Toegankelijke dagelijkse (christelijke) meditatie app17-08-2021 05:08:26
 135. Drie simpele tips om je website toegankelijk te maken17-08-2021 04:08:36
 136. Video: Reizen met de NS Perronwijzer app17-08-2021 04:08:57
 137. Babbage – Een PDF toegankelijk maken met 1 sneltoets14-08-2021 06:08:15
 138. App “MyBEnefits”14-08-2021 06:08:54
 139. Youtube-video afspelen op je iPhone14-08-2021 06:08:58
 140. Youtube video’s afspelen op je iPhone13-08-2021 05:08:44
 141. Huawei en Plano werken samen om myopie tegen te gaan13-08-2021 05:08:26
 142. Chromebook leren 5 – Schoolboeken lezen12-08-2021 05:08:37
 143. Berichtenbox enige overheidsapp die voldoet aan eisen toegankelijkheid11-08-2021 05:08:34
 144. Hoe TikTok een platform geeft aan mensen met een beperking04-08-2021 05:08:54
 145. Gebruik je VoiceOver op de Mac?04-08-2021 05:08:08
 146. Mail voor Mac, de belangrijkste sneltoetsen04-08-2021 05:08:47
 147. Typy, toegankelijke typetraining voor blinden en slechtzienden04-08-2021 05:08:24
 148. Test zelf de toegankelijkheid van je website30-07-2021 05:07:25
 149. Word sneltoetsen, uitgebreide lijst30-07-2021 05:07:32
 150. De tekst-naar-spraakfunctie van TikTok gebruiken28-07-2021 01:07:48
 151. Webinar Met ervaringsdeskundigen werken aan digitale toegankelijkheid 2-6-202128-07-2021 11:07:51
 152. Makkelijker vergroten in SuperNova28-07-2021 05:07:23
 153. De VoiceOver helpfunctie van de Mac (video)24-07-2021 05:07:08
 154. Blind boodschappen doen22-07-2021 09:07:08
 155. Braille-instellingen, tips en trucs voor Jaws, Supernova en NVDA21-07-2021 05:07:58
 156. Praktische tips voor het maken van een toegankelijke website19-07-2021 05:07:09
 157. Toegankelijkheidsvoorkeuren instellen per app doe je zo16-07-2021 01:07:52
 158. Handboek Toegankelijkheid (Stichting Appt)16-07-2021 06:07:08
 159. Nieuwe software om makkelijker met Excel te werken15-07-2021 10:07:01
 160. Chromebook leren 4 – Brailleleesregel15-07-2021 05:07:37
 161. ‘Zoeken naar oplossingen is mijn hobby geworden’09-07-2021 11:07:06
 162. Hoe maak je een tiktok als blinde?07-07-2021 01:07:09
 163. Western Digital externe ssd uitpakken en installeren met VoiceOver op Mac05-07-2021 12:07:57
 164. Installatie van een nieuwe Mac met VoiceOver05-07-2021 05:07:05
 165. Earcatch gebruikersvideo Lesley – Bioscoop03-07-2021 05:07:11
 166. Toegankelijkheid in iOS 15: zo wordt de iPhone voor iedereen makkelijker te bedienen01-07-2021 07:07:49
 167. Ziezo-online: Microsoft over Accessibility26-06-2021 11:06:19
 168. Apps overheid nog nauwelijks toegankelijk25-06-2021 04:06:56
 169. Readly app, tijdschriften lezen als je slechtziend bent (Webinar)24-06-2021 06:06:39
 170. Toegankelijkheid is een must voor ieder intranet [+ stappenplan]24-06-2021 06:06:25
 171. 9292, zo plan je daar je reizen mee23-06-2021 11:06:22
 172. Slechts één overheidsapp volledig toegankelijk23-06-2021 11:06:05
 173. Veel overheidsapps onbruikbaar voor mensen met beperking23-06-2021 11:06:50
 174. Merendeel van Nederlandse overheidsapps voldoet niet aan toegankelijkheidseisen23-06-2021 11:06:24
 175. Vanaf vandaag geldt de wettelijke verplichting toegankelijkheid ook voor apps23-06-2021 11:06:43
 176. Eerste Nederlandse lectoraat ‘Digitale Toegankelijkheid’ van start23-06-2021 11:06:44
 177. Overheidsapps vaak onbruikbaar voor mensen met beperking: ‘Er moet een omslag komen’23-06-2021 06:06:06
 178. WhatsApp alternatieven, zes apps getest23-06-2021 05:06:27
 179. Chromebook leren 3 – Spraak22-06-2021 05:06:02
 180. Podcast Voiceover In Zicht19-06-2021 11:06:01
 181. Is uw website toegankelijk?19-06-2021 04:06:23
 182. Bladmuziek vergroten en afspelen met Music XML apps19-06-2021 04:06:36
 183. Google Lens, veelzijdige herkenningsapp18-06-2021 05:06:40
 184. Makkelijker vergroten in ZoomText of Fusion17-06-2021 02:06:45
 185. WhatsApp leren (tekstversie)15-06-2021 05:06:04
 186. Wandelen met navigatie app Komoot14-06-2021 05:06:08
 187. iPad app tips voor jonge kinderen met een visuele handicap11-06-2021 02:06:55
 188. Winnaars Apple Design Awards 202111-06-2021 11:06:10
 189. ‘Denken In Beperkingen’ app geeft inzicht in waar mensen met een beperking tegenaan lopen09-06-2021 05:06:43
 190. Webshops moeten nadenken over hun toegankelijkheid09-06-2021 02:06:14
 191. Word leren 1 – Navigeren, bewerken, opslaan08-06-2021 05:06:53
 192. Chromebook leren 2 – Vergroten07-06-2021 06:06:28
 193. Toegankelijke technologie is beter als deze is ontwikkeld door degenen die erop vertrouwen05-06-2021 06:06:07
 194. Google Home, Google Nest – veel gestelde vragen04-06-2021 05:06:14
 195. Office Word 2019 deel 4 – Instructiemateriaal: MS-Word zonder muis gebruiken03-06-2021 12:06:50
 196. Alles over tuinplanten in deze iOS app02-06-2021 05:06:16
 197. Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken02-06-2021 05:06:05
 198. Apple AirTag, waarom zou je er een kopen01-06-2021 05:06:42
 199. Honeywell Home App: bedien je thermostaat met je smartphone01-06-2021 05:06:21
 200. NRC begint een experiment met voorgelezen artikelen27-05-2021 12:05:28

Laatst bijgewerkt op 12 oktober 2022 – 21:58