Blogs, vlogs en podcasts voor en/of door mensen met een visuele beperking

Naam: Annemiek van Munster
Wat: Blog / Vlog
Door wie: Annemiek van Munster
Omschrijving: De slechtziende Annemiek blogt en vlogt over allerlei onderwerpen. Check ook de blogs van Annemiek namens haar geleidehond Yoko.
Link: https://annemiekvanmunster.nl/

Naam: Blind(elings) vertrouwen
Wat: Blog
Door wie: Maritha Roijakkers
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: http://blindelingsvertrouwen.blogspot.com/

Naam: Blindelinks
Wat: Podcast
Door wie: Peter op ’t Hof, Bram Duvigneau, Vincent van Itallie en Tim Ter Beest
Omschrijving: Podcast voor blinden en slechtzienden werkzaam in de IT, of geïnteresseerd in IT-gerelateerde zaken. ICT toepassen met blindheid, zowel werk als prive. Ook werk zelf en beeldvorming, UWV etc. komt vaak langs.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast en op de Orion Webbox. Kijk ook op http://www.blindelinks.net voor meer informatie.

Naam: Blind vertrouwen
Wat: Podcast
Door wie: Robbert Charoe en Charissa Kalloe
Omschrijving: Een unieke podcast van Robbert en Charissa. In deze podcast spreken zij inspirerende gasten die ondanks hun visuele beperking licht aan het einde van de tunnel zien. Ook spreken zij gasten die vertrouwen hoog in het vaandel hebben.
Media: De podcast is te vinden op Spotify, Apple podcast en Google.

Naam: BOEM
Wat: Podcast
Door wie: Rudo en Rik
Omschrijving: Wij zijn BOEM. Een groep jongeren met een visuele uitdaging. Jong en blind of slechtziend? Luister dan vanaf nu naar onze podcast!
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Braille-blog
Wat: Blog
Door wie: Ellen Koudijs-Siebel
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: http://braille-blog.blogspot.com/

Naam: Corinne Staal
Wat: Blog
Door wie: Corinne Staal
Omschrijving: Ik ben een geluksvogel die in één keer de juiste opleiding koos na de middelbare school. Ik studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ik in bandjes en verdiende ik wat bij als barpianist. Als hobby zong ik in verschillende koren. Omdat ik niet kan zien, kijk ik al mijn hele leven met mijn oren. Dat ik mij de kunst van het improviseren eigen heb gemaakt, ligt dus voor de hand.
Link: https://www.corinnestaal.nl/category/blog/

Naam: De blinde vink
Wat: Podcast
Door wie: Jan van Os
Omschrijving: Inspiratie en gezelligheid voor mensen met een visuele beperking. Met ruimte voor een knipoog.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: De witte stok
Wat: Podcast
Door wie: Sander Smale en Tatjana Wehrmann
Omschrijving: Sander Smale en zijn vriendin Tatjana Wehrmann zijn blind geboren. In de podcast laten ze horen waar zij als blinden in het leven van alledag tegenaan lopen.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Digitaal Toegankelijk
Wat: Blog
Door wie: Edwin Ruyer
Omschrijving: Ik probeer jullie in mijn blogs een inkijkje te geven in hoe het mij als blinde afgaat in de digitale wereld. En doordat ik ook in heel veel hulpgroepen voor blinden zit, kom ik er ook steeds meer achter dat we als het gaat over digitale toegankelijkheid, we vaak iets over het hoofd zien. Namelijk dat de ene blinde de andere niet is. En dat hoe je digitale toegankelijkheid ervaart, ook in sterke mate afhankelijk is van de investering die je als blinde zelf wilt doen in je kennis en kunde.
Link: https://digitaaltoegankelijk.nl/nieuws/tag/blinden-en-slechtzienden/

Naam: DJ zijn met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: DJ Ewoud
Omschrijving: Hoe doe ik dat nou met mijn beperkte zicht tijdens mijn optredens? Dat ga ik in dit blog aan jullie uitleggen.
Link: https://www.feestdjewout.nl/blog

Naam: Domie vertelt; Daar kunnen zienden wat van leren!
Wat: Blog
Door wie: Dominieke Bos
Omschrijving: Dominieke schrijft ervaringsverhalen. Zij spiegelt in haar korte verhalen op humoristische wijze de visie van de maatschappij op het gebied van de (omgang met) visueel gehandicapten. Ieder verhaal eindigt met een glimlach van de lezer.
Link: https://www.domievertelt.nl/

Naam: Door Doreen
Wat: Blog
Door wie: Doreen ter Beest
Omschrijving: Doreen blogt over wat haar bezighoudt, zoals samenwerken met haar geleidehond en wat ze zoal tegenkomt op straat, maar ook over cultuur, theater en andere belevenissen.
Link: http://doordoreen.blogspot.com/

Naam: Een ogenblik met Kiara; Leven met een visuele beperking
Wat: Blog
Door wie: Kiara
Omschrijving: Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen die elke dag in onze maatschappij (die steeds complexer en veeleisender wordt) met een (visuele) beperking door het leven gaan. Velen van jullie zullen je in mijn teksten kunnen herkennen. Mijn ervaring is dat één of ander sensorisch gemis vaak opgevuld wordt door een reeks onverwachte talenten, wilskracht, doorzettingsvermogen… en dat wil ik mede op jullie overbrengen en uitstralen binnen mijn topics, die met een positieve noot geschreven zullen worden en hopelijk bij menig mens interesse zullen wekken.
Link: https://eenogenblikmetkiara.wordpress.com/

Naam: EstrellaWeb; My life in letters
Wat: Blog
Door wie: Ester
Omschrijving: Esther is slechtziend. Naast de blogposts waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij met eigen beeldmateriaal. Ook plaatst ze regelmatig artwork, zoals graphics, tekeningen, handlettering en fotomanipulaties.
Link: https://estrellaweb.nl/

Naam: Evelien
Wat: Blog
Door wie: Evelien
Omschrijving: Evelien, moeder van 2 heerlijke dochters; Pleun en Billie. Pleun heeft de ziekte van Batten/CLN3. Een progressieve stofwisselingsziekte waar ze het waarschijnlijk niet van gaat winnen. In m’n blogs vertel ik jullie over ons fijne, rommelige leven en hoop ik meer bekendheid te kunnen geven aan de ziekte, waar op dit moment nog geen medicijn voor is. Samen met Koos zet ik mij in voor Stichting Beat Batten.
Link: https://beatbatten.nl/blog-van-evelien

Naam: Eye opener
Wat: Podcast
Door wie: Daan de Kort
Omschrijving: Een podcast waarin Daan de Kort in gesprek gaat met inspirerende personen met een visuele beperking.
Media: De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: EyeOpeners; Zie wat wij zien
Wat: Blog
Door wie: Maik, Moortje en Tom
Omschrijving: Een blog van jongeren met een visuele beperking die je een kijkje in hun leven gunnen.
Link: http://eyeopeners.morena-schrijft.nl/

Naam: Fleur’s kijk op
Wat: Blog
Door wie: Fleur, namens Slechtziend.nl
Omschrijving: Hoe is het eigenlijk wanneer je in zeer korte tijd visueel beperkt wordt? Hoe ga je om met deze beperking? En welke aanpassingen zijn hierbij essentieel? Ervaringsdeskundige Fleur overkwam het plots en deelt haar ervaringen met anderen.
Link: https://www.slechtziend.nl/fleurskijkop/

Naam: Flower Power Art
Wat: Blog
Door wie: Jacky
Omschrijving: Schilderes Jacky is slechtziend en heeft twee maal in haar leven kanker gehad. Ondanks de restverschijnselen staat ze positief in het leven.
Link: https://flowerpowerart.nl/blog/

Naam: Gestructureerde chaos
Wat: Podcast
Door wie: Sander van Meerendonk
Omschrijving: Gestructureerde chaos is de manier waarop de visueel beperkte Sander van Meerendonk zijn leven omschrijft. In iedere aflevering bespreekt hij een nieuw onderwerp.
Media: De podcast is de beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Naam: Gewoon Meindert
Wat: Blog
Door wie: Meindert Brouwer
Omschrijving: Van jongs af aan komt er al een boel op Meindert af. Al vanaf zijn geboorte ziet hij slecht en daardoor krijgt hij met veel uitdagingen te maken. Hij kreeg ook wat labels opgeplakt, die hem soms hebben geholpen en soms ook hebben tegengewerkt. Zo heeft hij bijvoorbeeld veel te maken gehad met vooroordelen.
Link: http://www.gewoonmeindert.nl

Naam: Gewoon slechtziend; Mollepraatjes door Geke Mol
Wat: Blog
Door wie: Geke Mol
Omschrijving: Slechtziend. Ik ben beperkt ja maar daar valt prima mee te leven. Je moet sommige dingen alleen anders gaan doen.
Link: https://www.facebook.com/mollenpraatjes/

Naam: Hable
Wat: Blog
Door wie: Kristina
Omschrijving: Verhalen van blinde Kristina, ook in het kader van de Hable One (een draadloos smartphone-toetsenbord dat gebruik maakt van braille-invoer)

Naam: Ik Zie Het Zo
Wat: Blog
Door wie: Miriam Taylor
Omschrijving: Ik hou van lekker eten en natuurlijk van mijn geleidekampioen! Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een koffie lover, een gezellige muzikant die positief in het leven staat!
Link: https://www.ikziehetzo-online.nl/

Naam: Inclusive Careers
Wat: Podcast
Door wie: Marnix Kluiters, namens Babbage
Omschrijving: Marnix is zelf praktisch blind en gaat in gesprek met inspirerende studerenden en werkenden met een visuele of motorische beperking. De beperking staat niet centraal maar de weg die iemand heeft gevolgd om toch een succesvolle carrière te krijgen en welke organisaties en technologie daarbij geholpen heeft. De podcast biedt informatie en inspiratie aan zowel mensen met een functiebeperking als bijvoorbeeld werkgevers die overwegen medewerkers met een beperking aan te nemen.
Media: De podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify en Apple podcast.

Naam: Karin Westerink; schrijver, coach en trainer
Wat: Blog
Door wie: Karin Westerink
Omschrijving: Schrijven is voor mij vaak zelfonderzoek. Mijn progressieve oogaandoening veroorzaakt verwerkingsprocessen en rouw. Aandacht voor deze, vaak onderbelichte kant van het krijgen van een visuele beperking vind ik belangrijk. Voor mezelf, en via mijn blogs hopelijk voor anderen. Ik deel mijn eigen ervaringen en inzichten. Geen vrolijke boel? Ik ben ervan overtuigd dat het licht niet kan bestaan zonder erkenning van het donker.
Link: http://www.karinwesterink.nl

Naam: Kimbervietjes; Wijsheid begint met verwondering
Wat: Blog
Door wie: Kim van Iersel
Omschrijving: Artikelen die met mij, de webmaster te maken hebben. Kan van alles zijn.
Link: https://www.kimbervie.nl/blog/

Naam: Koninklijke Visio
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Koninklijke Visio
Omschrijving: Persoonlijke verhalen van en over mensen met een visuele beperking.
Link: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/blogs/verhalen-van-slechtzienden-en-blinden

Naam: Maartse buien
Wat: Blog
Door wie: Maartje de Kok
Omschrijving: Maartje heeft het syndroom van Usher, waardoor zij slechthorend is en de wereld letterlijk waarneemt als door een kleine tunnel. Zij vertelt in deze blog over de drempels die zij ervaart in haar leven als doofblinde moeder van Bente, Lara, Benjamin en Birgit.
Link: http://maartsebuien.blogspot.com/

Naam: Marjolein
Wat: Blog
Door wie: Marjolein van den Broek
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://www.apcg.nl/blog-van-marjolein/

Naam: Marjoleininzicht
Wat: Blog
Door wie: Marjolein Mulder
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://marjoleininzicht.wordpress.com

Naam: Melanie’s life
Wat: Blog
Door wie: Melanie Hapke
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://melanieslifestory.wordpress.com

Naam: Mijn blinde leven
Wat: Blog
Door wie: Yvonne
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://mijnblindeleven.wordpress.com

Naam: Mijn geleidehond weblog
Wat: Blog
Door wie: Melanie van Egmond
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking en een blindengeleidehond.
Link: https://www.melanie-minou.nl

Naam: Mijn kijk op het leven; De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener
Wat: Blog
Door wie: Morena
Omschrijving: De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener.
Link: http://morena-schrijft.nl/

Naam: Mijn verhaal; Blind vertrouwen
Wat: Blog
Door wie: Esther Crombag
Omschrijving: Esther is volledig blind. Ze is docent recht aan de universiteit van Maastricht.
Link: https://www.esthercrombag.nl/

Naam: Mijn wazige wereld
Wat: Vlog
Door wie: Miranda Blomsma
Omschrijving: Miranda Blomsma is zeer slechtziend. Met de vlogs wil ze vooral laten zien wat ze wél kan.
Media: De vlogs zijn te volgen via YouTube.

Naam: Mo leeft met mito
Wat: Blog
Door wie: Monique Damhoff
Omschrijving: Monique heeft een ernstige metabole ziekte en zit daardoor in een elektrische rolstoel. Tevens is ze slechtziend.
Link: https://moleeftmetmito.wordpress.com

Naam: Monique Van den Abbeel
Wat: Blog
Door wie: Monique Van den Abbeel
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://www.moniquevandenabbeel.com/blog/

Naam: MuZIEUM blogs
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens het MuZIEum
Omschrijving: Over het leven met een visuele beperking.
Link: https://muzieum.nl/blogs

Naam: Oog voor omgeving
Wat: Blog
Door wie: Bert Zwart
Omschrijving: Berts blog is een overzicht van wat hij meemaakt in zijn dagelijkse bezigheden. Zo bezoekt hij veel concerten, waarvan je van elk bezoek wel een verslag kunt lezen. Heeft hij op het zakelijk gebied heel veel te maken met het openbaar vervoer, toegankelijkheid zowel op digitaal gebied als in openbare ruimten. Hij probeert altijd een goede oplossing te bedenken voor een toegankelijke wereld voor iedereen.
Link: https://www.oogvooromgeving.nl/

Naam: Oogvereniging (mini)blogs
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, voor de Oogvereniging
Omschrijving: Blogs over het leven met een visuele beperking.
Link: https://www.oogvereniging.nl/onderwerp/blog/

Naam: Opleidingscentrum voor blindengeleidehonden van Vrienden der Blinden te Koksijde
Wat: Blog
Door wie:
Omschrijving: Op deze blog vind je allerhande informatie m.b.t. ons opleidingscentrum voor geleidehonden terug. Dit kan gaan van verhalen over onze nieuw afgestudeerde superhelden, alias onze geleidehonden, tot interviews met onze medewerkers en over allerhande activiteiten, waaraan kan deelgenomen worden.
Link: http://www.vriendenderblinden.be/blog

Naam: Piet Devos; Schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper
Wat: Blog / vlog / podcast
Door wie: Piet Devos
Omschrijving: Ik ben volledig blind en schrijf geregeld over mijn visuele beperking. Op dit blog kun je mijn werk rond kunst en literatuur volgen. Maar ik schrijf er ook over mijn reizen, geschiedenis, filosofie en spiritualiteit. Mijn interesse in de zintuiglijke waarneming en beperkingen (waaronder mijn eigen blindheid) vormt daarbij een constante inspiratiebron. Naast blogs vind je er overigens ook video’s en podcasts waaraan ik heb meegewerkt.
Link: https://pietdevos.be/nl

Naam: Pleegpuppy
Wat: Blog
Door wie: Marianne Pennarts
Omschrijving: Over een pup van KNGF Geleidehonden bij zijn puppypleeggezin.
Link: https://pleegpuppy.blogspot.com/

Naam: Pretletters; Het programma voor mensen met minder zicht
Wat: Podcast
Door wie:
Omschrijving: Maandelijks een uur lang informatie over de ontwikkelingen van mogelijkheden voor Mensen met minder Zicht. Grote vooruitgang is er geboekt wat betreft hulpmiddelen en in de medische wetenschap. Vooral ouderen zullen hier baat bij hebben. Met minder zicht is heel goed en gelukkig te leven zoals regelmatig in het programma te beluisteren is. De onderwerpen worden kritisch en onderzoekend benaderd. Voor Mensen met minder Zicht kan het een waardevolle informatiebron zijn mede omdat ze deze informatie vaak niet krijgen van deskundigen waarvan ze dat wel zouden mogen verwachten.
Media: De podcast is te beluisteren via Apple podcast, Sticher en Spotify. Kijk voor meer informatie op http://www.pretletters.info/

Naam: Radio Doc; De dood die niet kwam
Wat: Podcast
Door wie: Hannes Wallrafen
Omschrijving: Radiomaker Hannes Wallrafen, een blinde man van 66, krijgt in de zomer van 2015 last van een hardnekkig hoestje. Na een afspraak met de longarts worden zijn bange vermoedens werkelijkheid. Hannes heeft een uitgezaaide zeldzame vorm van longkanker die niet te genezen is.
Media: De podcast van Radio DOC (uitzending 13 mei 2018) is te beluisteren via Apple podcast.

Naam: Rudy’s blog; Opdat wij allen vertellen…
Wat: Blog
Door wie: Ruud van der Meulen
Omschrijving: Als zovelen schrijf ik stukjes op een weblog. Ik ben geen intellectueel of specialist in het één of ander. Ik ben gewoon doorsnee, houd van de middelmaat en nee, ik heb daar geen moeite mee. Ik heb geen speciaal doel of missie. Ik probeer zelfstandig te denken en waar te nemen. Verder is dit een leuke manier om bij discussies op Twitter naar stukjes die ik wil tonen, te verwijzen.
Link: https://rudy799.wordpress.com/

Naam: Tech Touch
Wat: Podcast
Door wie: Charlotte, Daan, Geert en Johan
Omschrijving: Het Tech Touch team publiceert podcasts waar diverse technologische toepassingen (toestellen, apps, diensten) aan bod komen. In deze podcasts staat de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking centraal.
Media: De podcast is te volgen via Apple podcast. Kijk op https://tech-touch.net/ voor meer informatie.

Naam: Tikje Anders
Wat: Blog
Door wie: Debby Buis
Omschrijving: Op Tikjeanders.nl publiceer ik elke vrijdagavond een persoonlijke blogpost. Daarin geef ik bezoekers een kijkje in mijn dagelijks leven met een visuele beperking en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Mijn blogs laten zien dat blinden en slechtzienden maar een klein beetje anders zijn dan zienden en dat je met een visuele beperking een ‘normaal’ leven kunt leiden. Alles gaat gepaard met zelfspot, positief denken en zeggen waar het op staat (de 3-mix).
Link: https://tikjeanders.nl/

Naam: Tinah Bee’s Storybook
Wat: Blog
Door wie: Tinah Visser
Omschrijving: Geschreven door iemand met een visuele beperking. Op deze website komen al haar andere websites bij elkaar op de Blogroll. Storybook geeft een kijkje in haar leven. Je vindt er dus uiteenlopende verhalen.
Link: http://www.tinahbee.wordpress.com

Naam: TipanTekst
Wat: Blog
Door wie: Willemijn Kloosterman
Omschrijving: Toen ik mijn diploma’s op zak had, ging ik op zoek naar een baan. Hierin kwam ik veel drempels tegen. Dit bleek niet alleen voor mij te gelden, maar voor veel mensen met een beperking. Met mijn teksten en mijn redactiewerk wil ik drempels wegnemen, zodat mensen met een beperking kunnen participeren op de arbeidsmarkt.
Link: https://www.tipantekst.nl/category/blog/

Naam: Toverzicht
Wat: Blog
Door wie: Marloes Bloedjes
Omschrijving: Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar, illustrator en schrijfster van kinderboeken. Daarnaast geeft ze cursussen voor kinderen en volwassenen op gebied van creativiteit. Toverzicht gaat over zien en toveren, en dat is precies wat Marloes probeert te doen. Omdat haar zicht haar soms voor verrassingen stelt, is ze genoodzaakt wat meer te ‘toveren’. Te zien van binnenuit. Te leven van binnenuit en in een eigen tempo. De snelle buitenwereld even laten voor wat het is. Hier lees je haar blogs over haar ervaringen, herinneringen en inzichten.
Link: https://toverzicht.nl/

Naam: Trotse vaders, Frank
Wat: Blog
Door wie: Frank Maatman
Omschrijving: Ik ben blind en laat me op mijn dagelijkse gang begeleiden door Jackson, mijn blindengeleidehond, ook wel de professor genoemd. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij de overheid. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in mijn dagelijkse bezigheden en de dingen die ik daarin meemaak. Leuke, grappige, interessante maar ook verdrietige momenten, ik deel ze graag met jullie.
Link: https://trotsevaders.nl/2014/11/even-voorstellen-frank/

Naam: VoiceOver in Zicht
Wat: Podcast
Door wie: Mathias
Omschrijving: Ik maak de podcast “Voiceover in Zicht” waarin ik veel verschillende dingen doe met VoiceOver in afleveringen rond de 10 minuutjes.
Links:
* Spotify: https://open.spotify.com/show/39NTJfweAPdxQ2mTgqLx4i
* Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy82NTJkNzc2NC9wb2RjYXN0L3Jzcw==
* Radiopublic: https://radiopublic.com/voiceover-in-zicht-6LmzOo
* Breaker:
* PocketCasts: https://pca.st/9teve0iv
* Apple: https://podcasts.apple%20beoude%20link/
* RSS-link waarmee je in zowat elke podcast speler mij kan vinden en toevoegen: https://anchor.fm/s/652d7764/podcast/rss
* Podcast profiel webpagina waar je ook kan luisteren zonder podcast speler: https://anchor.fm/mathias-vermincksel

Naam: Voordat het licht uit gaat; Het proces van zichtverlies en alles dat daarbij hoort
Wat: Blog
Door wie: Dominique
Omschrijving: Over leven met een visuele beperking.
Link: https://voordathetlichtuitgaat.wordpress.com/

Naam: We are Ctalents
Wat: Blog
Door wie: Diverse bloggers, namens Ctalents
Omschrijving: Lees de ervaringen van het We are Ctalents bloggers team.
Link: https://www.wearectalents.nl/blog/

Naam: Woorden tellen
Wat: Blog
Door wie: Anneloes Tuithof
Omschrijving: Ik ben een getrouwde, parttime werkende moeder van twee die bijna blind is en af en toe tijd en inspiratie heeft voor een al dan niet scherpzinnige blog.
Link: https://woordentellen.wordpress.com/

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Jaws tip – Eenvoudig spelling controleren30-12-2022 06:12:05
 2. Podcast: Tien VoiceOver-tips die je niet mag missen28-12-2022 07:12:54
 3. Navigeren met de Jaws-cursor26-12-2022 06:12:05
 4. Windows beter leesbaar 3a: Kleuren wijzigen met Thema’s (Windows 11)23-12-2022 06:12:37
 5. Windows beter leesbaar 2a: Muis, tekst en cursor vergroten (Windows 11)23-12-2022 06:12:17
 6. Toegankelijkheid iPhone iPad Apple Watch: een overzicht21-12-2022 06:12:48
 7. Wat is het nut van een alt-tag en is het belangrijk voor SEO?21-12-2022 06:12:33
 8. Teksten beter leesbaar op Android met de Leesmodus app20-12-2022 06:12:04
 9. Tekst voorlezen op iPad of iPhone met de spraakregelaar15-12-2022 07:12:33
 10. Webinar: Hé Google, praat met Visio Kennisportaal14-12-2022 07:12:04
 11. Nieuwe website voor European Disability Card voor personen met een handicap13-12-2022 03:12:30
 12. Reizen met de NS Perronwijzer app13-12-2022 06:12:29
 13. Apple lanceert XL-film ‘The Greatest’ over toegankelijkheid13-12-2022 06:12:07
 14. De app van Passend Lezen: Beluister boeken, tijdschriften en hoorspelen11-12-2022 03:12:03
 15. Apps van de week: teksten beter leesbaar maken voor slechtzienden10-12-2022 07:12:52
 16. Blind bladmuziek maken met Symphony app09-12-2022 07:12:26
 17. Ardiëlla over toegankelijke pdf’s: “Net dat stapje extra zetten”08-12-2022 12:12:23
 18. Audio: ‘Blindfluencer’ Tjarda Struik maakt indruk op TikTok08-12-2022 06:12:16
 19. Thales helpt slechtzienden met ‘Voice Payment Card’01-12-2022 11:12:00
 20. Voice Payment Card01-12-2022 11:12:42
 21. Deze ondernemers maken apps toegankelijker voor mensen met een beperking01-12-2022 06:12:35
 22. Antwerpse start-up haalt 1 miljoen euro op voor app voor blinden en slechtzienden01-12-2022 06:12:27
 23. Een ontoegankelijke website of app, wat nu01-12-2022 06:12:42
 24. iPad app tips voor jonge kinderen30-11-2022 06:11:13
 25. Belgische blindenapp breekt internationaal door29-11-2022 06:11:44
 26. Antwerpse blindenapp verovert de wereld29-11-2022 06:11:15
 27. Braillesneltoetsen en commando’s voor Android25-11-2022 06:11:32
 28. Nieuw in iOS 16 voor blinden en slechtzienden24-11-2022 02:11:57
 29. Apple TV, Chromecast en Amazon TV Fire Stick vergeleken22-11-2022 06:11:58
 30. Deuren en personen detecteren met je iPhone19-11-2022 05:11:23
 31. Webinar: Hoe blijf ik veilig in de digitale wereld?19-11-2022 05:11:55
 32. itsme® zet voluit in op digitale inclusie18-11-2022 05:11:09
 33. Itsme verbetert app voor blinden en slechtzienden18-11-2022 12:11:42
 34. Internettekst vergroten of voorlezen met Microsoft Edge15-11-2022 06:11:28
 35. Ik heb een AI-app getest voor mensen met een visuele beperking – en dit is wat ik vond15-11-2022 06:11:05
 36. De donkere modus op iPhone en iPad instellen14-11-2022 06:11:31
 37. Zelf bladmuziek maken met Musescore14-11-2022 06:11:13
 38. Hoe Apple de iPhone met iOS nog toegankelijker wil gaan maken09-11-2022 05:11:16
 39. iPhone krijgt 65+ modus met gigagrote knoppen09-11-2022 01:11:05
 40. Het laatste nieuws luisteren met Google Assistent09-11-2022 07:11:37
 41. Computergebruik met aanpassingsoftware van Optelec08-11-2022 06:11:05
 42. Maastricht UMC+ laat toegankelijkheid website checken en ontvangt B-status07-11-2022 05:11:49
 43. Donkere modus op de Mac: zo gebruik je dark mode van macOS03-11-2022 11:11:19
 44. Big Launcher: grote letters en iconen voor Android03-11-2022 06:11:33
 45. Bladmuziek notenherkenning, de beste apps02-11-2022 06:11:57
 46. Muziek van CD op Victor Reader Stream zetten28-10-2022 05:10:00
 47. Betaal in winkels en op andere plekken met je smartphone27-10-2022 01:10:05
 48. Bereid je website voor op de European Accessibility Act26-10-2022 05:10:47
 49. Energie besparen met slimme stekkers26-10-2022 05:10:04
 50. OKO app, Eerste Hulp Bij Oversteken21-10-2022 05:10:58
 51. Tekst scannen en laten voorlezen met de Seeing AI app21-10-2022 05:10:21
 52. App tips voor ouders, samen de herfst ontdekken20-10-2022 05:10:33
 53. European Accessibility Act: bereid je alvast voor18-10-2022 05:10:23
 54. Android instellen voor slechtzienden en blinden18-10-2022 05:10:07
 55. VVD-Tweede Kamerlid Daan de Kort lanceert meldpunt toegankelijkheid17-10-2022 02:10:22
 56. Google denkt met Pixel 7 ook aan blinde mensen: introduceert Guided Frame17-10-2022 06:10:31
 57. Mail of notitie maken met een leesregel op je iPhone14-10-2022 05:10:20
 58. Websites en apps toegankelijk vanaf 2025? Dan moet je nu beginnen!12-10-2022 05:10:32
 59. Je Mac laten voorlezen12-10-2022 05:10:12
 60. Zelfstandiger met nieuwe navigatie-app12-10-2022 05:10:57
 61. Toegankelijkheid online voor iedereen11-10-2022 11:10:38
 62. Mobiel bankieren favoriet onder slechtzienden11-10-2022 05:10:03
 63. Het iPad-boekje voor vvb08-10-2022 05:10:44
 64. VVD-Tweede Kamerlid Daan de Kort lanceert meldpunt toegankelijkheid: ‘Websites en apps van de overheid zijn niet toegankelijk genoeg’07-10-2022 01:10:44
 65. NL: Beperkttoegang.nl – Meldpunt voor lastige sites van de overheid07-10-2022 05:10:02
 66. Indoor navigatie-app eZwayZ wint Computable Award 202207-10-2022 05:10:22
 67. WhatsApp-groep voor brailleleesregelgebruikers06-10-2022 05:10:45
 68. Online shoppen, nog lang niet altijd vanzelfsprekend05-10-2022 05:10:29
 69. Webinar: Een ontoegankelijke website, wat nu?04-10-2022 06:10:19
 70. Podcast: Zo gebruik je Teams op je iPhone of iPad04-10-2022 05:10:02
 71. Google verbetert text-to-speech in Android met ‘duidelijkere stemmen’01-10-2022 04:10:25
 72. Handleiding Passend Lezen app voor iPhone of iPad29-09-2022 06:09:50
 73. Beste gratis apps voor mensen die blind of slechtziend zijn28-09-2022 07:09:50
 74. Webinar: iOS 16 en iPadOS 16, dit is nieuw28-09-2022 05:09:36
 75. Inclusiviteit e-commerce ver te zoeken27-09-2022 04:09:51
 76. Een draadloze speaker aanschaffen, waar let je op?27-09-2022 05:09:47
 77. ‘Inclusiviteit e-commerce ver te zoeken’26-09-2022 12:09:02
 78. Deel 2 van de nieuwigheden in IOS 16: mail, berichten en foto’s26-09-2022 05:09:50
 79. Envision AI, zo werkt de app met VoiceOver26-09-2022 05:09:01
 80. Het web ten dienste van slechtzienden24-09-2022 05:09:39
 81. iPhone 14: Opstartgeluid bij in- en uitschakelen activeren22-09-2022 04:09:53
 82. PDF-XChange Editor, uitgebreide handleiding22-09-2022 05:09:17
 83. Een schermopname maken van je iPhone of iPad19-09-2022 05:09:03
 84. iPad app tips voor jonge kinderen15-09-2022 05:09:17
 85. De (on)mogelijkheden van het wereldwijde web14-09-2022 09:09:31
 86. Eerste hulp bij iPhone of iPad-problemen14-09-2022 05:09:44
 87. Gebruik jij de nieuwe app van Passend Lezen al?14-09-2022 05:09:06
 88. Nieuw in iOS 16 en iPadOS 16 voor slechtziende en blinde mensen09-09-2022 05:09:32
 89. Efficiënter werken op je Mac, 10 tips08-09-2022 06:09:44
 90. Blind, maar toch alle gemeentelijke info van Land van Cuijk paraat07-09-2022 05:09:33
 91. Website Gemeentelandvancuijk.nl slaagt voor strenge toegankelijkheidstoets06-09-2022 04:09:44
 92. Het kennisportaal nu ook op de Orion Webbox06-09-2022 04:09:11
 93. Podcast: Tips voor een veilig wifi netwerk thuis06-09-2022 04:09:51
 94. BE: De Lijn – Dankzij de vernieuwde app kan Maxime als blinde weten of zijn tram al dan niet rijdt02-09-2022 08:09:40
 95. Tips om het Kennisportaal Visio makkelijker te gebruiken02-09-2022 05:09:51
 96. Tekst laten voorlezen in Android31-08-2022 05:08:03
 97. De Smartphone als mini-pc29-08-2022 05:08:48
 98. Je smartphone als voorleesapparaat – Uitleg, tips en apps25-08-2022 04:08:21
 99. Disneyland Paris introduceert speciale app voor blinden en slechtzienden25-08-2022 04:08:22
 100. Indoor-navigatie-app maakt gebouwen toegankelijk24-08-2022 06:08:55
 101. Praktische handvatten voor toegankelijke pdf’s23-08-2022 05:08:33
 102. Blinde vrouw ontvangt ‘pretstokfoto’ van een aanbidder, maar haar schermlezer maakt er iets helemaal anders van22-08-2022 06:08:29
 103. Charissa test met VoiceOver de website van Valys – Digitaal Toegankelijk22-08-2022 02:08:44
 104. Teksten dicteren op de Mac, handig of niet19-08-2022 06:08:58
 105. Een website voor blinde hardlopers19-08-2022 05:08:45
 106. Apple Watch getest: voor wie?17-08-2022 05:08:11
 107. Muziek mixen met Audacity, snel aan de slag15-08-2022 05:08:04
 108. Vergroten, voorlezen en dicteren op de Mac12-08-2022 05:08:11
 109. Geld terug bij niet toegankelijke app10-08-2022 05:08:21
 110. Oogrecept vastleggen op de iPhone is nieuw in iOS 16: zo werkt het09-08-2022 04:08:18
 111. Toegankelijke app om te leren rekenen08-08-2022 04:08:21
 112. Podcast: Zo gebruik je Teams met een visuele beperking op je iPhone of iPad08-08-2022 05:08:23
 113. Audio Game Hub: spelletjes op gehoor voor iPhone of iPad05-08-2022 05:08:46
 114. Digitale toegankelijkheid: wat heb je nodig voor een toegankelijke website?05-08-2022 05:08:56
 115. Android-leren: Brailleleesregel gebruiken04-08-2022 05:08:46
 116. Instagram: ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden03-08-2022 12:08:49
 117. Het lint van Word, Outlook of Excel gebruiken02-08-2022 06:08:21
 118. Tekstherkenning op de Mac, vijf apps getest29-07-2022 05:07:46
 119. De Android app top 20 van 2022 voor blinden en slechtzienden27-07-2022 05:07:25
 120. WiFi instellen op de Victor Reader Stream25-07-2022 05:07:26
 121. Muis, focus en cursor makkelijker vinden in Windows22-07-2022 10:07:20
 122. Achter de schermen19-07-2022 12:07:55
 123. Toegankelijkheid van overheidsapps moet verbeteren19-07-2022 05:07:06
 124. Hoe gebruik je het trackpad met voice-over?17-07-2022 08:07:42
 125. Overheidsapp zelden volledig toegankelijk15-07-2022 01:07:34
 126. De iPhone en iPad app top 20 van 2022 voor blinden en slechtzienden14-07-2022 04:07:16
 127. 2025: de European Accessibility Act07-07-2022 11:07:19
 128. Outlook tip – Een terugkerende afspraak maken07-07-2022 06:07:03
 129. iPhone leren met een visuele handicap – Brailleleesregel gebruiken06-07-2022 05:07:24
 130. NL: Antwoorden op Kamervragen over uitzending van Kassa over digitale toegankelijkheid05-07-2022 04:07:51
 131. Je brailleleesregel aansluiten op iPhone of iPad04-07-2022 06:07:29
 132. Succesverhaal: Een website voor blinde hardlopers04-07-2022 05:07:36
 133. Hoe gebruik je de My Benefits app?30-06-2022 10:06:55
 134. Video: Kunstenaar Intvis lanceert app die street art toegankelijker maakt voor mensen met visuele beperking29-06-2022 12:06:54
 135. Guide Connect op de pc, snel aan de slag29-06-2022 05:06:26
 136. Video Accessibility Plug-in helpt doven en blinden29-06-2022 05:06:10
 137. Toegankelijkheid in iOS 16: handige verbeteringen voor iedereen29-06-2022 05:06:51
 138. Gratis app maakt street art toegankelijk voor mensen met visuele beperking28-06-2022 02:06:07
 139. Podcast: Point of interest apps voor je mobiel28-06-2022 05:06:56
 140. iPhone leren met een visuele handicap – iCloud27-06-2022 05:06:39
 141. Hoe digiwijs bent u?24-06-2022 05:06:06
 142. Na één jaar slechts 11 overheidsapps toegankelijk24-06-2022 05:06:55
 143. Hable One, makkelijker werken met je smartphone23-06-2022 04:06:55
 144. iPhone leren met een visuele handicap – De Bestanden app21-06-2022 06:06:33
 145. Windows 11 toegankelijk instellen, de handigste tips21-06-2022 05:06:58
 146. Oversteken? De OKO app herkent verkeerslichten20-06-2022 12:06:16
 147. It’s nog steeds not for me16-06-2022 07:06:25
 148. Je weg vinden met eZwayZ16-06-2022 06:06:07
 149. App Ontoegankelijk voor betere digitale toegankelijkheid15-06-2022 01:06:53
 150. Sneller werken met Excel en Jaws15-06-2022 05:06:46
 151. iPad app tips voor jonge kinderen met een visuele handicap14-06-2022 05:06:03
 152. Digitale toegankelijkheid bij Kassa BNNVARA13-06-2022 05:06:14
 153. ProRail test indoor navigatietechnieken11-06-2022 05:06:22
 154. Jayden (14) uit Epe kan dankzij app zelfstandig reizen met visuele beperking: ‘Wereld gaat voor hem open’09-06-2022 06:06:08
 155. CMD’er vraagt met afstudeerproject aandacht voor digitale toegankelijkheid09-06-2022 11:06:44
 156. Gesprekken vertalen met Google Assistent08-06-2022 05:06:55
 157. Herkenningsapps en slimme brillen, dit zijn de verschillen07-06-2022 05:06:11
 158. Korte review van de Screenreader app voor iPhone30-05-2022 05:05:35
 159. Schermuitleesprogramma NVDA, de belangrijkste sneltoetsen30-05-2022 05:05:41
 160. Installatie Eric Velleman als lector Digitale Toegankelijkheid27-05-2022 05:05:42
 161. Typen met je leesregel, brailletabel voor iOS25-05-2022 05:05:20
 162. Toegankelijke teksten en beelden maken24-05-2022 02:05:03
 163. Ieder(in) maakt zich zorgen over slechte toegankelijkheid websites24-05-2022 02:05:44
 164. In de media: digitale toegankelijkheid bij Kassa BNNVARA24-05-2022 02:05:50
 165. TV-programma ‘Kassa’ – Digitale toegankelijkheid24-05-2022 04:05:21
 166. iPhone leren met een visuele beperking – Internet met Safari23-05-2022 06:05:22
 167. Europese overheidswebsites niet goed bereikbaar voor mensen met beperking21-05-2022 05:05:22
 168. Sneller werken met Excel en NVDA20-05-2022 05:05:58
 169. Europese websites en apps voldoen niet aan toegankelijke eisen20-05-2022 05:05:45
 170. Apple voegt deurdetectie voor blinden en slechtzienden toe aan iPhone17-05-2022 06:05:59
 171. Apple deelt nieuwe toegankelijkheidsfuncties: deze verbeteringen komen later dit jaar17-05-2022 06:05:34
 172. Maak kennis met Google Assistent!17-05-2022 05:05:44
 173. De stem wijzigen op je Samsung telefoon of tablet12-05-2022 02:05:09
 174. Accessibility, what’s in a name?12-05-2022 02:05:06
 175. NVDA schermlezer, snel aan de slag12-05-2022 05:05:44
 176. Navigatie app op station – met audiodescriptie10-05-2022 06:05:59
 177. Vergroten met het vergrootglas in Windows 11? Dit is hoe!09-05-2022 05:05:12
 178. Typen met je leesregel, brailletabel Supernova NL09-05-2022 05:05:52
 179. Verteller inschakelen of uitschakelen in Windows 1108-05-2022 06:05:44
 180. Navigeren op het gehoor08-05-2022 06:05:32
 181. Internet beter leesbaar maken op pc, iPad of iPhone05-05-2022 05:05:52
 182. iPhone leren met een visuele handicap – Bluetooth-toetsenbord04-05-2022 06:05:10
 183. Brailliant en Supernova, braillecommando overzicht02-05-2022 05:05:27
 184. iPhone tip – Snelle instellingen van VoiceOver28-04-2022 04:04:23
 185. Word voor Mac sneltoetsen, uitgebreide lijst27-04-2022 05:04:41
 186. Typen met je leesregel, brailletabel voor Jaws en Fusion26-04-2022 05:04:14
 187. Hoe gebruik je de app van Albert Heijn24-04-2022 12:04:00
 188. iPhone leren met een visuele beperking – Het berichtencentrum20-04-2022 05:04:05
 189. NL: Onderzoek naar de digitale toegankelijkheid van de overheid19-04-2022 04:04:35
 190. Right Hear: Navigatie-app voor blinden17-04-2022 05:04:36
 191. Google Lens in Chrome detecteert ook tekst in afbeeldingen15-04-2022 05:04:57
 192. iPhone leren met een visuele handicap – Apps beheren, appbibliotheek13-04-2022 06:04:21
 193. SenseMath genomineerd voor Dutch Interactive Award!08-04-2022 05:04:26
 194. Podcast “Voiceover in Zicht – Mathias Vermincksel”07-04-2022 05:04:38
 195. Plan je reis met de 9292 app op iPhone of iPad06-04-2022 06:04:06
 196. Apple lost iPhone- en iPad-probleem met hoog accuverbruik op in iOS 15.4.101-04-2022 08:04:14
 197. Vlaamse VoiceOver-stem Ellen is weer terug in iOS 15.4.101-04-2022 06:04:42
 198. iPhone leren met een visuele handicap – Appkiezer, Spotlight, Bedieningspaneel31-03-2022 05:03:49
 199. Boodschappen doen met een visuele handicap en bezorgen met Picnic-app29-03-2022 05:03:21
 200. PDF-bestanden leesbaar maken met PDF-XChange Editor28-03-2022 05:03:38

Laatst bijgewerkt op 28 februari 2023 – 21:58