NL Vakantie rond blinden en slechtzienden

Accessible Travel Netherlands

Accessible Travel Netherlands werkt als intermediair voor reisagenten en reisadviseur voor aangepaste vakanties in Nederland en het buitenland. Bij Accessible kunnen mensen verblijf, vervoer, tours, hulpmiddelen als pakket of los boeken.

Valkenboskade 170
2563 GX Den Haag
Tel.: +31(0)15204812
E-mail: info@accessibletravel.nl
Website: https://accessibletravel.nl/

Accessible Travel Online

AccessibleTravel.Online bouwt aan een internationaal toegankelijk reisplatform. We zijn hier om één online informatiebron te creëren waar reizigers met een handicap kunnen vinden wat ze nodig hebben, perfect georganiseerd op één online locatie. Efficiënt, betrouwbaar en een uitstekend startpunt om reizen te plannen. Meer dan 10.000 volgers.

E-mail: info@accessibletravel.online
Website: https://www.accessibletravel.online
Facebook: https://www.facebook.com/AccessibleTravelOnline

Fietsvakantiewinkel B.V.

Reisbureau voor vakanties met de fiets of tandem
Tel.: (024)388 90 65
E-mail: info@fietsvakantiewinkel.nl
Website: http://www.fietsvakantiewinkel.nl

Grootsreizen

Groots Reizen is een organisatie die reizen en dagjes uit organiseert voor mensen met een visuele beperking. Groots Reizen is eind 2023 opgericht door Jolanda Groot.

Voor meer info: http://www.grootsreizen.com
+31 6 30 350 947
E-mail: info@grootsreizen.com
Website: https://grootsreizen.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GROOTs.reizen

Handicamp Outdoor

Camperreizen voor mensen met een lichamelijke beperking, betaalbaar voor iedereen.  Handicamp Outdoor organiseert avontuurlijke camperreizen voor mensen met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. De reizen variëren van een lang weekend tot reizen met een duur van 7 dagen en zijn zeer betaalbaar. Er kan een keuze gemaakt worden uit zowel binnen- als buitenlandse reizen. Per reis kunnen vier gasten mee. Naast de chauffeur gaan er vier verpleegkundigen of verzorgenden mee, afhankelijk van de zorgbehoefte van de gasten.

Wensreizen zijn reizen op maat voor mensen met een lichamelijke handicap. Waar je naar toe gaat zoek je samen uit, alleen de datum staat vast. Wensreizenzijn speciaal voor gezinnen en instellingen of gewoon vrienden die met elkaar op vakantie willen. Jij stelt zelf de groep samen. Wel zorg je bij de wensreis zelf voor de verzorging, wij zorgen voor de chauffeur, die ook gastheer/-vrouw is tijdens de reis. De wensreizen zijn voor alle leeftijden. Er gaan minimaal zes en maximaal acht mensen mee, waarvan er in ieder geval één met een lichamelijke beperking.

Handicamp Outdoor beschikt over een aangepaste camper die van alle gemakken en aanpassingen is voorzien. De 14 meter lange camper biedt ruimte aan negen personen, voor zowel reis als verblijf. De camper is voorzien van een lift, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is. Er zijn drie hoog/laag bedden, een aangepaste keuken en een aangepaste badkamer in de camper.

Omdat wij uitsluitend met vrijwilligers werken, kunnen we de reizen betaalbaar houden. Dankzij donateurs en sponsoren kan Handicamp Outdoor bestaan. Handicamp Outdoor is onderdeel van Stichting Handicamp Overijssel.

Postadres:
Bedrijvenweg 25
7442 CW Nijverdal
Tel.: (0548)61 88 90
E-mail: info@handicampoutdoor.nl
Website: http://www.handicampoutdoor.nl

Hetvakantiebureau.nl

Vakantie vieren in een bosrijke omgeving

Het comfortabele en sfeervolle hotel Dennenheul in Ermelo nodigt u van harte uit om een vakantieweek te reserveren. Samen met de vrijwilligers en andere gasten kunt u in Dennenheul van een heerlijke vakantie genieten.

Vakantiehotel Dennenheul grenst aan Oud-Groevenbeek, een prachtig landgoed met een variatie aan bossen en landgronden, een mooi landhuis, een watertoren en een druivenkas. Op dit landgoed is een aangepast wandelpad gemaakt met verwijzingen langs de route, en een folder, in grootletter en braille.

Faciliteiten

Het hotel heeft zowel een- als tweepersoonskamers, deze beschikken over een badkamer met douche en toilet, een televisie, telefoon en een alarmeringssysteem. In de sfeervolle lounge met heerlijke fauteuils en een gashaard kunt u, evenals aan de bar, heerlijk ontspannen tijdens een spelletje, een gesprek of het luisteren van muziek. Wilt u liever op een andere manier ontspannen? U kunt gratis gebruikmaken van de sauna en de fitnessruimte in het hotel. En met mooi weer kunt u ook lekker genieten van het beschut gelegen buitenterras. In het gezellige restaurant serveren wij het ontbijt, de lunch en het diner. Met uw dieetwens wordt graag rekening gehouden.

Speciale voorzieningen

In het hotel zijn er geleidelijnen en braillemarkeringen aangebracht en is er rekening gehouden met de verlichting in het pand. Ook uw eventuele blindengeleide hond is van harte welkom. Wij beschikken over een aantal hondenmanden die u in bruikleen kan nemen. Omdat de voorraad beperkt is vragen wij u bij uw reservering aan te geven dat u een mand wenst. Er zijn meerdere leesloepen en aangepaste spellen beschikbaar. Ook de activiteiten die worden georganiseerd zijn indien mogelijk aangepast. Tijdens onze vakantieweken zijn er enthousiaste vrijwilligers aanwezig die u, indien nodig, begeleiden en ondersteunen.

Wat is er te doen? De vrijwilligers hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld. Zo zal er een muzikaal optreden zijn, wordt er een uitstapje georganiseerd en rijdt het elektrische treintje door de omgeving. Daarnaast kunt u rondom het hotel genieten van de rust tussen de hoge dennenbomen, maar u kunt ook de gezelligheid opzoeken. Bezoek, eventueel samen met andere gasten en vrijwilligers, de warenmarkt in Putten of het pittoreske plaatsje Elburg. Vrijwilligers gaan ook graag met u mee als u wilt wandelen of fietsen op de tandem.

Reserveren

Als u een vakantieweek wilt reserveren kunt u een reserveringsformulier aanvragen bij Hetvakantiebureau.nl via telefoonnummer (0318) 48 66 10 of via info@hetvakantiebureau.nl. Stuur het ingevulde formulier naar Postbus 6, 6740 AA Lunteren. Hier kunt u ook de vakantiegids 2014 opvragen met een compleet overzicht van al onze vakanties.

Lichte zorg

Deze vakantieweken zijn geschikt voor mensen die geen of weinig lichamelijke verzorging nodig hebben. Wel zijn er vrijwilligers aanwezig om u te begeleiden. Mocht u meer zorg nodig hebben of elders op vakantie willen, dan kunt u terecht in één van onze andere accommodaties. Deze kunt u vinden op onze website.

Vakantiefonds en algemene voorwaarden

Voor meer informatie over een eventuele tegemoetkoming in de kosten en over de algemene voorwaarden zoals een annuleringsregeling, kunt u terecht op onze website . Wilt u deze informatie liever op papier (of in braille) ontvangen? Neem dan contact met ons op. Data, prijzen en inhoud programma zijn onder voorbehoud.

Het Vakantiebureau

Heiligenbergerweg 5
3833 AC Leusden
Postbus 466
3830 AM Leusden
Telefoon (0343) 74 58 90
E-mail: info@hetvakantiebureau.nl
Website: http://www.hetvakantiebureau.nl

Hotelaccessibility International

Hotelaccessibility.com is the first stop to find your accessible hotel worldwide.

Hotelaccessibility.com highly respects the independent traveller, who is dependent on a wheelchair, but basically has the same dreams and ambitions when it comes to exploring the world. At hotelaccessibility.com you find links to hotelwebsites anywhere in the world. And we << guarantee >> accessibility is in order. We have tested it ourselves, or so did the local travel agencies, specialised in accessible tourism, our partners worldwide.

Accessibility is about such a variety of factors that you can never be conclusive. However, you can do all you can to increase the accessibility standards to the highest level possible to be of service to as many people as possible. On the other end you can start to make sure a minimum level of accessibility is ensured.

Accessibility can be very personal, just like your preferred taste. We don’t define that for you. But when safety and independence is guaranteed, we do business with you. In many countries there are many different levels and standards where accessibility is concerned.

Missie

Hotelaccessibility.com wants to create awareness about the needs of travellers with disabilities, so each hotel can step up their game and improve their hospitality services for everyone.

We are very proud that we work with hotels, partners and travellers around the globe.

Let’s travel the world. Together.

Join our mission, accessible tourism is a global matter.

Hotelaccessibility International
Tel.: (020)673 19 03
E-mail: info@accessibletravel.online
Website: http://www.hoteltoegankelijkheid.nl

Landal Greenparks

Landal Greenparks VisionVilla en Rabbit Hill: aangepaste vakantiewoningen
0900 – 8842 (€ 1 per gesprek + de gebruikelijke belkosten)
E-mail: info@landal.nl
Website: https://www.landal.nl/accommodaties/zorg-en-vakantie/visionvilla

NBAV

De NBAV vindt dat iedereen met een functiebeperking een heerlijke vakantie verdient, zonder vervelende verrassingen. Daarom is er het NBAV-Keurmerk. NBAV-leden voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Op http://www.nbav.nl staat een overzicht met aangesloten vakantieorganisaties en accommodaties.

E-mail: info@nbav.nl
Website: http://www.nbav.nl

Rode Kruis

Het Rode Kruis organiseert onder andere vakanties voor mensen met een (visuele) handicap.
Tel.: (070)445 58 88
E-mail: vakanties@redcross.nl
Website: http://www.rodekruis.nl

SET-Reizen

Reisorganisatie voor mensen met een visuele beperking.

Postbus 21203
3001 AE Rotterdam
Tel.: (010)215 02 48
Fax: (010)467 63 33
E-mail: info@set-reizen.nl
Website: http://www.set-reizen.nl
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Stichting Met zicht op pad

Het organiseren en begeleiden van recreatieve, dan wel educatieve activiteiten voor uitsluitend of nagenoeg uitsluitend visueel beperkten en blinden. Hieronder wordt verstaan een tandem- of wandelvakantie of een combinatie daarvan met daaraan gekoppeld een culturele activiteit. Deze vakanties vinden hoofdzakelijk plaats in en rond de Gemeente Haaksbergen (Overijssel) Wij bieden, op aanvraag, de mogelijkheid deze vakanties ook elders, op maat, in Nederland, België en Duitsland te organiseren. Het eiland Kythira (Griekenland) is tevens een optie (nog in ontwikkeling). Voor het op maat organiseren van een vakantie is het altijd noodzakelijk persoonlijk contact met Dick op te nemen en dan het liefst via de mail. De reactie op een vraag volgt altijd binnen 24 uren.

GSM: +31 620551589
E-mail: info@metzichtoppad.nl
Website: https://www.metzichtoppad.nl

Stichting My Way onbegrensd reizen

Stichting My Way gaat voor toegankelijkheid en houdt niet van betutteling. Heb je een lichamelijke beperking en tegelijk de overtuiging dat je onbeperkt kunt doen en laten wat je wilt: dan heb je ons niet nodig. Voor alle andere mensen een lichamelijke beperking bieden we graag de ondersteuning en begeleiding die nodig is om samen avonturen te beleven, de wereld te ontdekken en letterlijk en figuurlijk drempels te overwinnen.

We organiseren reizen en activiteiten, we geven advies, we stellen middelen ter beschikking voor de doelgroep en we coachen onze vrijwilligers. We slagen er dankzij onze eigenwijze aanpak goed in om met kleine projecten grote impact te creëren. Op reeds platgetreden wegen zijn wij niet te vinden. Vandaar de naam My Way.

Stichting My Way onbegrensd reizen
Correspondentieadres
Oegstgeesterweg 243
2231 AV Rijnsburg
E-mail: info@mywayreizen.nl
Website: https://www.mywayreizen.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100079661502747

Stichting Twin-Travel

Vakantie met Stichting Twin-travel betekent onder andere nieuwe gebieden en steden ontdekken, lekker wandelen of fietsen, gezellige mensen ontmoeten. Er worden talloze excursievakanties, tandemvakanties en wandelvakanties georganiseerd. U kunt een vakantie mét of zonder eigen begeleider boeken. Vraag het gratis vakantieprogramma op Daisy-CD of per e-mail aan!

Contactpersoon: dhr. E. Kalis
Postbus 21203
3001 AE Rotterdam
Tel.: 010-714.25.04
E-mail: info@twintravel.nl
Website: https://www.twintravel.nl
Facebook: https://www.facebook.com/StichtingTwinTravel

Vakantiecentrum Dennenheul

In de maanden juni, juli en augustus en met kerst en oud & nieuw is Dennenheul een vakantiehotel voor mensen met een visuele beperking. De rest van het jaar biedt Dennenheul mogelijkheden voor vergaderingen, kadercursussen, personeelstrainingen etc. Dennenheul ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar. Het ligt in een groot Veluws bos- en heidegebied aan de rand van Ermelo.

Paul Krugerweg 45
Postbus 107
AC Ermelo
Tel.: (0341)56 86 00
Fax: (0341)56 86 86
E-mail: info@dennenheul.nl
Website: http://www.dennenheul.nl

Vakantieproject Koninklijke Visio

Het vakantieproject heet officieel ‘Project kortdurende logeeropvang’, maar wij vinden vakantieproject veel beter klinken. Want dat zegt namelijk precies wat het is: één of twee weken vakantie voor ruim dertig kinderen met een visuele en verstandelijke handicap. Ook voor de ouders van de kinderen is het vakantie, want tijdens het vakantieproject wordt de zorg voor hun kind even uit handen genomen. Jij als vrijwilliger speelt daarbij een belangrijke rol.)

Koninklijke Visio, woon- en dagcentrum de blauwe kamer.
Galderseweg 65
Postbus 4621
4803 EP Breda
Tel.: (076)560 75 00
E-mail: info@visio.org
Website: http://www.visio.org

YMCA Ypenburg

De YMCA organiseert na Hemelvaart een tandemweekend voor visueel gehandicapten.
E-mail: info@ymcaypenburg.nl
Website: https://ypenburg.ymca.nl/tandemweekend/

Deel dit:
Advertenties

  1. BE Vakantie rond blinden en slechtzienden21-06-2020 05:06:20
  2. NL Vakantie rond blinden en slechtzienden20-10-2016 08:10:23
  3. Vriendschap, dating, relatiebemiddeling en seks rond blinden en slechtzienden03-04-2014 05:04:58
  4. NL Vrije tijd & Activiteiten rond blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:12
  5. NL Zintuigen- of ervaringstuinen rond blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:15
  6. BE Zintuigen- of ervaringstuinen rond blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:21
  7. BE Vrije tijd & Activiteiten rond blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:51

Laatst bijgewerkt op 2 mei 2024 – 08:30