Vriendschap, dating, relatiebemiddeling en seks rond blinden en slechtzienden

Dottie

Dottie is een sociale netwerksite uitsluitend gericht op mensen met een beperking, waar ze in contact kunnen komen met lotgenoten om ervaringen uit te wisselen, nieuwe contacten en vrienden te maken en sommige hebben er zelfs al hun liefde tegen gekomen. Neem zeker eens een kijkje op de website en vind onze Facebook pagina leuk, alvast bedankt.

België:

E-mail: info@dottie.be
Website: http://www.dottie.be

Nederland:

E-mail: info@dottie.nl
Website: http://www.dottie.nl

G-Date

Sinds 2009 de grootste en gezelligste datingsite en ontmoetingsplek speciaal voor mensen met een beperking. Welke beperking dan ook! Ben je op zoek naar contact, vriendschap of leuke date? Dan is G-Date echt iets voor jou! De gezelligste datingsite en ontmoetingsplek speciaal voor mensen met een beperking in de Benelux.

E-mail: info@handicap-dating.nl
Website: http://www.handicap-dating.nl

Handiodate

Vzw handio is gestart met hun internationale vriendschapssite: handiodate. Bent u op zoek naar een vriendin of vriend. Of zoekt u lieve mensen om samen uw hobby te beoefenen of wilt u uw vriendenkring uitbreiden dan is handiodate, the  place to be. Dit jaar kunt u nog gratis van deze dienst gebruik maken.

Zegt u dit iets, Surf dan snel naar http://www.handiodate.eu en registeer U.

Het handio team
Koenraad Lecluyse
Tel. 059 46 46 13
info@handio.be

Op Eigen Benen

Een website met heel veel informatie over meerdere onderwerpen waar je als jongere met een beperking en/of chronische ziekte tegen aanloopt. Bij het onderwerp relaties geven zij goede informatie over onder andere contact maken met anderen, je eigen lichaam en seks.

Postadres:
Postbus 25035
3001 HA Rotterdam
Bezoekadres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
Tel.: (010)794 51 85
E-mail: opeigenbenen@hr.nl
Website: http://www.opeigenbenen.nu/nl/relaties

Stichting Philia

Ben jij op zoek naar nieuwe sociale contacten? Word dan vriend van Stichting Philia.

Er is niets mooiers dan het zien groeien van nieuwe vriendschappen en relaties. Voor mensen met een lichamelijke, visuele of (licht) verstandelijke beperking (of NAH) kan het soms een grote stap zijn om op zoek te gaan naar een geschikte partner. In deze zoektocht komen vaak onzekerheden over zichzelf naar boven, vindt de ander mij niet raar? Staat hij/zij open voor mijn beperking? Daarom hebben wij in 2009 Handicap-Dating.nl opgericht. Nu vijf jaar later is G-date.nl (de nieuwe naam van Handicap-Dating.nl) de grootste datingsite van Nederland.

Om meer mensen op een veilige en betrouwbare manier te kunnen helpen zijn we in 2013 gestart met DatingAssistent.nl, ook wel bekend van het BNN programma The Undateables. DatingAssistent.nl is hét datingbureau gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding van singles met een lichamelijke, visuele of (licht) verstandelijke beperking (of NAH). Naast persoonlijke bemiddeling organiseren wij ook leuke activiteiten zoals speeddating en geven wij workshops. Het is fantastisch om mensen te ondersteunen in de zoektocht naar een leuke vriendschap of relatie en we zijn trots op alle mooie vriendschappen en relaties die met hulp van DatingAssistent.nl zijn ontstaan.

Tijdens gesprekken met onze leden kwamen we drie punten tegen waarin wij kansen zien om mensen met een beperking nog beter te kunnen helpen.

1 Eenzaamheid

Al snel bleek dat minimaan 75% van de mensen die wij mochten begeleiden niet alleen op zoek waren naar een partner. Veel van hen gaven aan zicht eenzaam te voelen en ook op zoek te zijn naar sociale contacten. Deze gesprekken hebben ons de impuls gegeven om mensen ook te gaan helpen in hun zoektocht naar leuke sociale contacten.

2: Toegankelijkheid

Het begeleiden van mensen met een beperking in hun zoektocht naar liefde en vriendschap kost tijd. Onze leden investeren door begeleiding van DatingAssistent.nl in een mooie toekomst. Een groot deel van onze leden kan echter de financiële investering in hun toekomst niet doen. Juist deze mensen helpen wij het liefst. Wij willen met hulp van vrijwilligers, sponsoren, donaties en vriendschappen met andere ondernemingen de diensten en activiteiten van DatingAssistent.nl toegankelijker maken voor iedereen die onze hulp nodig heeft.

3: Participatie

Alle mensen hebben talenten, ook mensen een beperking. In een maatschappij die steeds sneller en ingewikkelder wordt, kan het lastig zijn om deze talenten te laten zien. Werkgevers hebben niet altijd de ruimte om mensen met een beperking een plek te bieden en te begeleiden. Niet omdat werkgevers dit niet willen, maar omdat zij hier van de maatschappij geen kans toe krijgen. Uit eigen ervaring weten wij dat mensen met een beperking een grote motivatie hebben om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Daarom gaan wij activiteiten organiseren om mensen met een beperking de kans te geven te laten zien wat ze kunnen. Een voorbeeld hiervan is ons nieuwe merk G-Tred (www.G-Trend.nl), hiermee lanceren wij een kledinglijn en gaan we workshops aanbieden.

Waar wij kansen zien, grijpen we ze ook. Daarom hebben wij op 1 januari 2015 Stichting Philia opgericht. Stichting Philia heeft tot doel mensen met een lichamelijke, visuele en (licht) verstandelijke beperking met elkaar in contact te brengen. Met hulp van vrijwilligers, sponsoren, donaties en vriendschappen met andere ondernemingen kunnen wij in het leven van mensen met een beperking op sociaal en maatschappelijk vlak écht een verschil maken. Ons motto luidt dan ook: Onze beperking, onze kracht!

Missie

Stichting Philia vindt dat elk mens recht heeft op liefde en vriendschap. Om tal van redenen kan iemand de aansluiting missen en in een isolement raken. Stichting Philia biedt de kans om uit dit isolement te komen en de draad weer op te pakken.

Stichting Philia
Boekanierlaan 2
2132TA Hoofddorp
Tel.: (0252)86 56 16
E-mail: info@stichtingphilia.nl
Facebook: https://www.facebook.com/stichtingphilia/

Zoenenenzo

Een website over liefde, relaties, seks en kinderen krijgen voor jongeren met een lichamelijke beperking, chronische ziekte of visuele beperking. De site is zeer toegankelijk, ook voor slechtziende en blinde jongeren. Alles wat je wilt weten staat er kort en duidelijk omschreven, vaak met links naar websites of organisaties die je verder kunnen informeren of helpen. Kijk even op Zoenen Enzo voor meer informatie.

E-mail: info@sense.info
Website: https://sense.info/nl/veelgestelde-vragen#beperking-ziekte-en-seks

Deel dit:
Advertenties

  1. BE Vakantie rond blinden en slechtzienden21-06-2020 05:06:20
  2. NL Vakantie rond blinden en slechtzienden20-10-2016 08:10:23
  3. Vriendschap, dating, relatiebemiddeling en seks rond blinden en slechtzienden03-04-2014 05:04:58
  4. NL Vrije tijd & Activiteiten rond blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:12
  5. NL Zintuigen- of ervaringstuinen rond blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:15
  6. BE Zintuigen- of ervaringstuinen rond blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:21
  7. BE Vrije tijd & Activiteiten rond blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:51

Laatst bijgewerkt op 23 oktober 2023 – 17:53