NL Studeren & Handicap rond blinden en slechtzienden

5010 – voor ouders over onderwijs

Website voortgekomen uit een initiatief van landelijke organisaties voor ouders van kinderen met een handicap in het onderwijs. De website geeft informatie en advies over het onderwijs aan uw kinderen.
Tel.: (0800)50 10
Website: http://www.50tien.nl

EduVIP

EduVIP is een website vol met tips en adviezen voor het onderwijs aan leerlingen met een visuele beperking. EduVIP bestaat al enige tijd en is een gezamenlijk initiatief van Bartiméus en Koninklijke Visio.

De ambulant onderwijskundige begeleiding van Visio heeft dagelijks te maken met gerichte vragen rondom het lesgeven aan slechtziende en blinde kinderen en studenten. Veel van deze antwoorden staan op de website van EduVIP. Niet alleen voor aob’ers is dit handig, maar ook leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen er informatie en tips vinden.

Onlangs is het uiterlijk van de website, maar ook de navigatie nog mooier en handiger gemaakt. Je kunt nu echt gericht zoeken op vijf hoofdthema’s:

* Vakgebieden: alle schoolvakken
* Waarover: bijvoorbeeld hulpmiddelen, wet- en regelgeving, lesmateriaal
* In welke vorm: bijvoorbeeld audio, video, software, foto
* Type onderwijs: bijvoorbeeld speciaal onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs
* Type leerling: bijvoorbeeld slechtziend, braille

EduVIP is niet alleen via de website actief, maar ook via social media. Er wordt regelmatig actuele informatie en nieuws op geplaatst, zoals over de nieuwste iPad games voor blinde kinderen en de nieuwste informatie rondom de wetgeving van het Centraal Schriftelijk Eindexamen voor onze slechtziende leerlingen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan naar de website van EduVIP en volg EduVIP op Twitter.

E-mail: info@eduvip.nl
Website: http://www.eduvip.nl/
Twitter: https://mobile.twitter.com/eduvipNL

Expertisecentrum handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Op de website http://www.handicap-studie.nl vinden onderwijsprofessionals tips en informatie over wetgeving, studie-aanpassingen, stage, studeren in het buitenland en onderwijsinstellingen. Ook vind je een beschrijving van de publicaties, trainingen en andere diensten van handicap + studie.

Bezoekadres
Stationsplein 14
5211 AP ‘s-Hertogenbosch

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken per trein. Vanaf station ‘s-Hertogenbosch Centraal is het een paar minuten lopen:
Verlaat het station aan de oostzijde (richting de binnenstad), handicap + studie zit schuin tegenover het station aan de rechterkant. Loop langs het busstation naar de overkant en houdt rechts aan. De ingang van handicap + studie/CINOP zit op de hoek van de straat en het plein.

Postadres
Expertisecentrum handicap + studie
Postbus 1585
5200 BP ’s-Hertogenbosch
Telefoon: 073 6800783
E-mail: algemeen@handicap-studie.nl

Oogvereniging Jongeren en Studenten”

Ben jij een slechtziende of blinde jongere, een student met vragen over studeren met een visuele beperking, heb je gewoon zin in gezelligheid, of ben je op zoek naar contact met andere slechtzienden en blinden? Dan ben je hier op het juiste adres!

Over OJS

Oogvereniging Jongeren en Studenten(OJS) is een themagroep van de Oogvereniging en richt zich op visueel beperkte jongeren (tussen de 16 en 35 jaar) en studenten (voor wie geen leeftijdsgrens geldt). OJS verstrekt informatie op het gebied van leven met een visuele beperking, organiseert leuke activiteiten die niet vanzelfsprekend zijn als je niet (goed) kunt zien en is er voor vragen over studeren.

Wat OJS doet

Ieder jaar staat er een weekend op de planning, waarnaast er een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd wordt. Een kleine greep uit de activiteiten die in het verleden georganiseerd zijn: een schietactiviteit, een EHBO-workshop, een bezoek aan een sekswarenhuis en een middeleeuws weekend in het Archeon.

Naast de activiteiten die het hele jaar door georganiseerd worden, komt er iedere maand een digitale nieuwsbrief uit, tenzij het e-magazine Knipoog verschijnt. De Knipoog wordt drie keer per jaar via mail verspreid en bevat naast nieuwtjes, verslagjes, aankondigingen van activiteiten en vaste rubrieken, nog veel meer!

De Commissie Studenten is er voor vragen die je hebt met betrekking tot je studie. Dit kan zijn op het gebied van schoolkeuze, de leesvorm van studieboeken en op andere vlakken die te maken hebben met je studie.

Nog geen lid?

Als je al lid bent van OJS is bovenstaande natuurlijk oud-nieuws voor je. Ben je nog geen lid van OJS en wil je een keer de sfeer proeven tijdens een activiteit? Dat kan! Een niet-lid mag één keer per jaar mee met een activiteit.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten, eens een activiteit bijwonen of lid worden? Klik dan verder via het menu!

E-mail: jongerenenstudenten@oogvereniging.nl

Penningmeester
Sander van Meerendonk

Commissie Studenten
Jessyca de Wit

Activiteitencommissie
Tommy Mok en Tristin Nauta

Redactie
Marrit Postma en Jessyca de Wit

Stichting Lisa

De stichting die tot doel heeft:

Het inzamelen en beheren van financiële middelen, om de studie te bekostigen voor Nederlandse doven, slechthorenden en doofblinden aan Gallaudet University (USA), als reguliere voorzieningen niet (voldoende) beschikbaar zijn. Dit ter bevordering van studiemogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling van dove, slechthorende en doofblinde jongeren, die de capaciteiten hebben dit te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: info@stichtinglisa.nl

Stichting Lisa
Molenweg 6
3271 AM Mijnsheerenland
Telefoon: 0186 – 601005
Telefax: 010 – 4801035
E-mail: info@stichtinglisa.nl
Website: http://www.stichtinglisa.nl
Hyves: http://hyvesgames.nl
Twitter: https://mobile.twitter.com/stichtinglisa
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/stichting.lisa
Kamer van Koophandel: 24490828
Bankrekening: 95.13.82.357
Regio Bank
t.n.v. Penningmeester Stichting Lisa
Ridderkerk

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Universiteit & Begeleiding rond blinden en slechtzienden10-05-2014 08:05:44
  2. NL Hogeschool & Begeleiding rond blinden en slechtzienden10-05-2014 08:05:49
  3. BE Studeren & Handicap rond blinden en slechtzienden10-05-2014 08:05:50
  4. NL Studeren & Handicap rond blinden en slechtzienden10-05-2014 08:05:20
  5. NL Scholen voor blinden en slechtzienden10-05-2014 08:05:57
  6. NL Omzetcentra rond blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:13
  7. BE Scholen voor blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:01
  8. BE Omzetcentra rond blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:28
  9. BE Universiteit & Begeleiding rond blinden en slechtzienden29-05-2011 08:05:27
  10. BE Hogeschool & Begeleiding rond blinden en slechtzienden29-05-2011 08:05:58

Laatst bijgewerkt op 11 juni 2018 – 20:28