Verschillende sport- en spelballen voor blinden en slechtzienden

Bellenbal

De bellenbal is een veelzijdig speelgoed dat zowel tactiele als auditieve stimulatie biedt. Deze bal is ontworpen met kleine belletjes aan de binnenkant, die zachtjes rinkelen bij beweging en aanraking. De bal is meestal gemaakt van duurzaam kunststofmateriaal en heeft een ronde vorm. De buitenkant van de bal is glad en vrij van scherpe randen, wat het veilig maakt voor gebruik door mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen.

Wat deze bal zo aantrekkelijk maakt, is het boeiende geluid dat wordt geproduceerd door de interne belletjes. De zachte rinkelende geluiden zijn zowel stimulerend als geruststellend en bieden een aangename sensorische ervaring. Dit maakt de bellenbal bijzonder geschikt voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking, omdat het geluid helpt bij het volgen en lokaliseren van de bal tijdens het spelen. Bovendien is de bal gemakkelijk vast te houden en te manipuleren, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van grijp- en tastvaardigheden.

De bellenbal is een geweldige keuze voor spelletjes en activiteiten die het gehoor en de tastzin stimuleren. Het kan worden gebruikt voor individueel spel, in groepen of als onderdeel van sensorische therapieprogramma’s. De bal biedt eindeloos speelplezier en helpt bij het bevorderen van de ontwikkeling van fijne motoriek, coördinatie en zintuiglijke bewustwording. Kortom, de bellenbal is een veelzijdig en boeiend speelgoed dat zowel plezier als educatieve voordelen biedt voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Bal met pieptoon

De bal met pieptoon is een boeiend interactief speeltje dat ontworpen is om zintuiglijke prikkels te bieden en de ontwikkeling van verschillende vaardigheden te bevorderen. Deze bal is meestal gemaakt van duurzaam kunststofmateriaal en heeft een ronde vorm. Wat deze bal speciaal maakt, is de ingebouwde pieper die geactiveerd wordt wanneer erin geknepen of op gedrukt wordt.

De piepende geluiden die de bal produceert, zijn niet alleen leuk, maar ook stimulerend voor de zintuigen. Ze bieden auditieve feedback aan de gebruiker, wat het gehoor en de aandacht kan aanscherpen. Tegelijkertijd prikkelt het knijpen in de bal de tastzin en helpt het bij het ontwikkelen van hand-oogcoördinatie en fijne motoriek.

Dit sensorische speelgoed is geschikt voor mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen en volwassenen. Voor kinderen kan het een eenvoudige en plezierige manier zijn om hun grijp- en knijpvaardigheden te oefenen, terwijl ze genieten van het piepende geluid dat ze kunnen produceren. Volwassenen en ouderen met beperkte handkracht kunnen ook baat hebben bij het gebruik van deze bal als een therapeutisch hulpmiddel om de handspieren te versterken.

De bal met pieptoon kan zowel thuis als in therapeutische settings worden gebruikt. Het is een veelzijdig speeltje dat niet alleen voor vermaak zorgt, maar ook bijdraagt aan de sensorische en motorische ontwikkeling. Het aanmoedigen van interactie met dit speelgoed kan helpen om de zintuigen te prikkelen, aandacht en concentratie te verbeteren, en de algemene motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Goalbal met bel

De goalbal met bel is een essentieel hulpmiddel voor het beoefenen van goalball, een sport die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Deze bijzondere bal is ontworpen om een cruciale rol te spelen in het succesvol spelen van goalball, een sport waarbij gehoor en tactiele waarneming centraal staan.

Wat deze bal uniek maakt, is de interne bel die geluid maakt bij beweging. Deze bel is strategisch geplaatst binnenin de bal, en wanneer de bal wordt gegooid, gerold of bewogen, produceert deze een opvallend geluid. Dit geluid dient als auditieve aanwijzing voor de spelers en helpt hen om de bal te lokaliseren en te volgen tijdens het spel.

Goalball is een teamsport waarbij deelnemers proberen te scoren door de bal in het doel van de tegenstander te gooien. Aangezien alle spelers geblinddoekt zijn om een gelijk speelveld te garanderen, is het geluid van de bal van cruciaal belang. Spelers moeten vertrouwen op hun gehoor en tactiele sensaties om de beweging en locatie van de bal te begrijpen.

De goalbal met bel maakt het mogelijk voor spelers om met vertrouwen deel te nemen aan het spel, omdat ze door het geluid van de bal precies kunnen bepalen waar deze zich bevindt. Dit helpt hen bij het verdedigen van hun doel en bij het actief deelnemen aan aanvallende bewegingen. Het bevordert de concentratie, het ruimtelijk bewustzijn en de algehele betrokkenheid van de spelers.

Deze bal is niet alleen van onschatbare waarde voor goalballspelers, maar ook voor trainers en coaches om effectieve trainingssessies te leiden. Het maakt de sport toegankelijker en draagt bij aan de spannende en competitieve aard van goalball, waarbij gehoor en tactiele waarneming centraal staan in het spel.

Gymnastiekbal met bel

De gymnastiekbal met bel is een veelzijdig hulpmiddel dat is ontworpen om te worden gebruikt tijdens oefeningen en lichaamsbeweging, en het biedt een extra zintuiglijke dimensie aan fysieke activiteiten. Wat deze bal onderscheidt van traditionele gymnastiekballen, is de ingebouwde bel, die een uniek element van plezier en functionaliteit toevoegt.

Kenmerkend voor deze bal is de zachte rinkelende bel die in zijn interieur is geplaatst. Wanneer de bal wordt bewogen, gerold of gebruikt tijdens oefeningen, produceert de bel een zacht en aangenaam rinkelend geluid. Dit geluid is niet alleen leuk, maar het heeft ook praktische voordelen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken en voordelen van de gymnastiekbal met bel:

 1. Coördinatie en balans: Het zachte gerinkel van de bel stimuleert gebruikers om hun bewegingen te coördineren en hun balans te verbeteren terwijl ze op de bal zitten, liggen of oefeningen uitvoeren. Dit is vooral nuttig voor mensen die revalidatie- of evenwichtsoefeningen doen.
 2. Sensorische stimulatie: Het zachte geluid van de bel biedt sensorische prikkels en stimuleert het gehoor van gebruikers. Dit kan nuttig zijn voor kinderen en volwassenen met sensorische verwerkingsproblemen.
 3. Motivatie en plezier: Het rinkelende geluid voegt een element van plezier en motivatie toe aan oefensessies. Dit kan mensen aanmoedigen om actiever deel te nemen aan hun fitnessroutine.
 4. Therapeutisch gebruik: De gymnastiekbal met bel kan ook worden gebruikt in therapeutische settings, zoals fysiotherapie of ergotherapie. Het kan therapeuten helpen om oefeningen en activiteiten aantrekkelijker te maken voor hun cliënten.
 5. Veelzijdigheid: Deze bal kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen, waaronder core-training, stretching, yoga, pilates en meer. Het is geschikt voor thuisgebruik, in sportscholen en in klinische omgevingen.

Al met al is de gymnastiekbal met bel niet alleen een nuttig hulpmiddel voor lichaamsbeweging en fysieke therapie, maar ook een bron van plezier en motivatie. Het nodigt mensen uit om actief te blijven en te genieten van hun bewegingsactiviteiten, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan hun fysieke en sensorische ontwikkeling.

Handbal met bel

De handbal met bel is een opmerkelijke bal die zowel tactiele als auditieve prikkels biedt tijdens het spelen. Het bijzondere kenmerk van deze bal is het kleine belletje aan de binnenkant, wat het tot een unieke sensorische ervaring maakt. Deze bal is met name geschikt voor handbalspellen en activiteiten waarbij zowel het gevoel van aanraking als het gehoor een cruciale rol spelen.

Hier is een gedetailleerde beschrijving van de handbal met bel:

 1. Tactiele sensatie: De buitenkant van de bal is gemaakt van duurzaam materiaal dat prettig aanvoelt in de handen. Dit maakt het gemakkelijk om de bal vast te houden en te manipuleren, wat vooral belangrijk is bij sport- en balspellen.
 2. Auditieve stimulatie: Het meest opvallende kenmerk van deze bal is het belletje aan de binnenkant. Bij elke beweging, worp of aanraking van de bal, produceert het belletje een helder en rinkelend geluid. Dit geluid is niet alleen leuk en opwindend, maar het heeft ook een praktisch doel.
 3. Spelplezier: Het rinkelende geluid van de bal voegt een nieuw niveau van opwinding en plezier toe aan handbalspellen en andere activiteiten. Het maakt het gemakkelijker voor spelers om de bal te volgen en helpt bij het anticiperen op bewegingen.
 4. Toegankelijkheid: De handbal met bel is bijzonder geschikt voor mensen met een visuele beperking. Het geluid helpt hen de bal te lokaliseren en te volgen, wat de toegankelijkheid van sport en spel vergroot.
 5. Educatief gebruik: Deze bal kan ook worden gebruikt in educatieve settings, zoals scholen en therapeutische omgevingen, om de sensorische ontwikkeling en hand-oogcoördinatie te bevorderen.
 6. Duurzaamheid: De bal is ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan, zelfs tijdens intensieve activiteiten en spellen.

De handbal met bel combineert met andere woorden plezier, toegankelijkheid en sensorische stimulatie in één enkele bal. Of het nu wordt gebruikt voor sporten, recreatieve activiteiten of therapeutische doeleinden, deze bal biedt een verrijkende en boeiende ervaring voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Jinglin’ ball

De Jinglin’ Ball is een fascinerende sensorische bal die is ontworpen om zowel de tastzin als het gehoor te stimuleren. Deze bijzondere bal bevat kleine belletjes aan de binnenkant die zachtjes rinkelen bij de geringste beweging. Hier is een gedetailleerde beschrijving van de Jinglin’ Ball:

 1. Sensorische prikkels: De buitenkant van de bal is gemaakt van zacht en duurzaam materiaal dat aangenaam aanvoelt bij aanraking. Dit maakt het ideaal voor zintuiglijke stimulatie, omdat het gebruikers uitnodigt om de bal vast te pakken, te knijpen en ermee te spelen.
 2. Auditieve stimulatie: Het meest opvallende kenmerk van de Jinglin’ Ball is de reeks kleine belletjes die zich binnenin bevinden. Deze belletjes creëren een zacht en kalmerend rinkelend geluid telkens wanneer de bal beweegt. Dit geluid is niet alleen plezierig om naar te luisteren, maar het kan ook een kalmerend effect hebben en de aandacht van gebruikers trekken.
 3. Beweging en interactie: Het rinkelende geluid van de belletjes moedigt beweging en interactie aan. Gebruikers zullen worden aangemoedigd om de bal heen en weer te bewegen, te rollen, te schudden en vast te pakken, wat de hand-oogcoördinatie en motorische vaardigheden kan verbeteren.
 4. Zintuiglijk plezier: De Jinglin’ Ball is een geweldige bron van sensorisch plezier voor kinderen en volwassenen. Het prikkelt meerdere zintuigen tegelijk, wat de algehele sensorische ervaring verrijkt.
 5. Therapeutisch gebruik: Deze bal kan ook nuttig zijn in therapeutische omgevingen, zoals ergotherapie of sensorische integratietherapie, om de zintuiglijke ontwikkeling en coördinatie te bevorderen.
 6. Duurzaamheid: De bal is robuust en kan herhaaldelijk worden gebruikt zonder veel slijtage te vertonen.

De Jinglin’ Ball is een veelzijdige sensorische bal die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Of het nu wordt gebruikt voor ontspanning, sensorische stimulatie, spel of therapeutische doeleinden, deze bal biedt een boeiende en plezierige ervaring die de zintuigen van gebruikers aanspreekt en hun interactie met de omgeving versterkt.

Regenboog tastbal

De Regenboog Tastbal is een veelzijdige sensorische bal die is ontworpen om zowel de tastzin als de visuele waarneming te stimuleren. Deze bal is een waardevol hulpmiddel voor sensorische stimulatie, educatie en therapeutische doeleinden. Hier is een gedetailleerde beschrijving van de Regenboog Tastbal:

 1. Verschillende texturen: Een opvallend kenmerk van deze bal is de aanwezigheid van verschillende texturen op het oppervlak. Deze texturen variëren van gladde delen tot meer gestructureerde oppervlakken met reliëf. Gebruikers kunnen hierdoor een reeks tactiele ervaringen opdoen terwijl ze de bal vasthouden en verkennen.
 2. Kleurrijke vormgeving: De bal is ontworpen in levendige regenboogkleuren. De kleurrijke vormgeving spreekt de visuele zintuigen aan en kan de aandacht van gebruikers trekken, vooral bij kinderen.
 3. Sensorische stimulatie: De variëteit aan texturen en kleuren maakt de Regenboog Tastbal ideaal voor sensorische stimulatie. Gebruikers kunnen de verschillende oppervlakken van de bal verkennen met hun handen, vingers en zelfs voeten. Dit helpt bij het ontwikkelen van tactiele waarneming, het verbeteren van de tastzin en het vergroten van de gevoeligheid voor aanraking.
 4. Educatieve toepassingen: De bal kan worden gebruikt in educatieve settings om kinderen te helpen verschillende texturen en kleuren te leren herkennen. Het kan ook dienen als een hulpmiddel voor het aanleren van begrippen als “ruw” en “glad” in een interactieve en actieve leeromgeving.
 5. Therapeutische doeleinden: Voor therapeuten en ergotherapeuten is de Regenboog Tastbal een nuttig instrument voor sensorische integratietherapie. Het kan helpen bij het verbeteren van de tactiele waarneming en het vergroten van de concentratie en focus van gebruikers.
 6. Veilig en duurzaam: De bal is gemaakt van veilige en duurzame materialen en kan tegen een stootje. Hierdoor is hij geschikt voor langdurig gebruik en verschillende speel- en leersessies.

De Regenboog Tastbal biedt een boeiende en veelzijdige sensorische ervaring die zowel kinderen als volwassenen kunnen waarderen. Het stimuleert de tastzin, verbetert de visuele waarneming en nodigt gebruikers uit om te verkennen en te leren in een speelse en interactieve omgeving.

Voetbal met bel

De voetbal met bel is een unieke sportbal die speciaal is ontworpen voor voetbalspellen waarbij auditieve feedback cruciaal is. Hier is een gedetailleerde beschrijving van deze bijzondere bal:

 1. Ingebouwde bel: Het opvallendste kenmerk van deze voetbal is de ingebouwde bel aan de binnenkant. Deze bel maakt een geluid wanneer de bal beweegt. Het geluid is luid genoeg om te worden gehoord, maar niet zo luid dat het afleidend is. De bel is stevig bevestigd in de bal om ervoor te zorgen dat hij goed blijft functioneren, zelfs bij intensief gebruik.
 2. Doelgroep: Deze bal is speciaal ontworpen voor voetbalspellen waarbij het gehoor een essentiële rol speelt bij het volgen en lokaliseren van de bal. Het is bijzonder nuttig voor mensen met een visuele beperking, maar kan ook geschikt zijn voor iedereen die baat heeft bij auditieve feedback tijdens het spelen.
 3. Toegankelijkheid: Dankzij de ingebouwde bel wordt voetbal toegankelijker voor mensen met een visuele beperking. Het geluid van de bel helpt spelers om de bal te lokaliseren en te volgen op het speelveld. Hierdoor kunnen ze actiever deelnemen aan het spel en hun vaardigheden verbeteren.
 4. Verbetert gehoor: Naast het vergroten van de toegankelijkheid van het spel, kan de voetbal met bel ook bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van het gehoor van spelers. Het stimuleert de aandacht voor auditieve signalen en leert spelers om geluiden te associëren met de beweging van de bal.
 5. Interactief plezier: Deze bal nodigt uit tot interactief plezier en kan worden gebruikt voor verschillende voetbalspellen, trainingen en oefeningen. Het geluidselement voegt een extra dimensie toe aan het spel, waardoor het spannender en boeiender wordt.

De voetbal met bel is een inclusief en leuk sportartikel dat sport toegankelijker maakt voor mensen met een visuele beperking en anderen die de voorkeur geven aan auditieve feedback tijdens het spelen. Het helpt bij het verbeteren van de gehoorsensitiviteit en draagt bij aan een actieve en inclusieve spelervaring.

De voetbal met bel is bruikbaar bij blindenvoetbal. Blindenvoetbal is een aangepaste vorm van voetbal die speciaal is ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Het spel wordt gespeeld met een voetbal met een rinkelende bel erin, zoals de voetbal met bel. Deze bel helpt de spelers om de bal te horen en te volgen, wat essentieel is voor het spel. Ze kunnen hierdoor de bal lokaliseren, verdedigen en aanvallen op basis van geluid.

Geraadpleegde bron: https://www.vaph.be/hulpmiddelen/databank

Meer informatie

Deel dit:
Advertenties

 1. Verbindingssystemen tussen loper met visuele beperking en buddy22-04-2024 05:04:03
 2. Zwemmen met een visuele beperking02-04-2024 02:04:14
 3. Schaatsen voor blinden en slechtzienden05-12-2023 07:12:22
 4. Boogschieten voor blinden en slechtzienden27-11-2023 08:11:33
 5. Zeilen voor mensen met een visuele beperking27-11-2023 07:11:49
 6. Honkbal voor blinden en slechtzienden23-11-2023 07:11:15
 7. Roeien als je blind of slechtziend bent23-11-2023 06:11:50
 8. Toegankelijke loopbanden voor blinden en slechtzienden22-11-2023 08:11:56
 9. Martial arts voor blinden en slechtzienden22-11-2023 08:11:58
 10. Verschillende sport- en spelballen voor blinden en slechtzienden06-10-2023 06:10:40
 11. Skiën voor blinden en slechtzienden05-10-2023 12:10:33
 12. Joggen, hardlopen en atletiek voor blinden en slechtzienden05-10-2023 11:10:33
 13. Blindenvoetbal: Sport voor blinden en slechtzienden05-10-2023 10:10:23
 14. Torbal: Balsport voor blinden en slechtzienden05-10-2023 10:10:07
 15. Goalball: Intense teamsport voor blinden en slechtzienden05-10-2023 07:10:34
 16. Showdown: Een sport voor blinden en slechtzienden05-10-2023 07:10:07
 17. Invloed van slechtziendheid op sporten12-09-2023 06:09:31
 18. Fitnessen door blinden en slechtzienden12-09-2023 11:09:43
 19. Blindentribunes bij voetbalstadions in België en Nederland10-09-2023 01:09:01
 20. Voordelen van fysieke activiteiten en sporten voor blinden en slechtzienden26-08-2023 12:08:47
 21. Sporten voor blinde en slechtziende personen11-08-2023 06:08:48

Laatst bijgewerkt op 23 mei 2024 – 18:01