NL Sport rond blinden en slechtzienden

Algemeen & diverse sporten

 • Aangepast Sporten in Noord-Holland
  Postadres: Postbus 338
  2000 AH Haarlem
  Bezoekadres: Florapark 11
  2012 HK Haarlem
  023-531 94 75
  info@unieksporten.nl
  http://www.unieksporten.nl
 • Dirk Kuyt Foundation
  De Dirk Kuyt Foundation steunt en organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking.
  Saskia Hölscher – Algemene zaken en samenwerkingen
  support@dirkkuytfoundation.nl

  Home


  https://www.facebook.com/dirkkuytfoundation

 • Gehandicaptensport Den Haag
  Alles over sport, bewegen met een handicap in Den Haag
  sportsupport@denhaag.nl
  https://www.facebook.com/gehandicaptensportDH/
 • Gehandicaptensport Nederland
  Orteliuslaan 1041
  3528 BE Utrecht
  030 307 78 90
  info@gehandicaptensport.nl
  http://www.gehandicaptensport.nl
  De sportbond Gehandicaptensport Nederland stimuleert sport en bewegen voor mensen met een handicap. Sport maakt immers gezond, draagt bij aan persoonlijke groei en brengt je in contact met anderen. De sportbond maakt het samen met circa 200 lidorganisaties mogelijk te kunnen sporten of bewegen in de buurt, zowel therapeutisch, als recreatief. Daarnaast is Gehandicaptensport Nederland verantwoordelijk voor een 6-tal wedstrijdsporten: boccia, goalball, showdown, rolstoelrugby, sledgehockey en blindenvoetbal.
  Twitter: @sportbondGSN
  Facebook: http://www.facebook.com/GehandicaptensportNederland
 • Iedereen Kan Sporten
  Iedereen Kan Sporten is een samenwerkingsverband tussen gemeenten
  zorgaanbieders en speciaal onderwijs. Iedereen Kan Sporten maakt deel uit van het Regioplan Sport Noord-Limburg met als doel een actieve en gezonde leefstijl voor mensen met een beperking.
  info@iedereenkansporten.nl
  http://www.iedereenkansporten.nl
 • NOC*NSF
  (026)483 44 00
  gehandicaptensport@nocnsf.nl
  NOC*NSF is de sportkoepel van Nederland en werkt samen met sportbonden aan het verhogen van de sportparticipatie voor mensen met een handicap. Voor de echte toppers is er de mogelijkheid deel uit te maken van het Nederlands Paralympisch Team dat door NOC*NSF uitgezonden wordt naar de Paralympische Spelen.
 • Sport Fryslân – Aangepast Sporten
  Alle mogelijkheden voor mensen met een beperking op een rij!
  De Opslach 61
  8448 GV Heerenveen
  T: 06 – 83 04 40 39
  M: info@sportfryslan.nl
  W: http://www.sportfryslan.nl
  Facebook: https://www.facebook.com/sport.fryslan.nl
  Twitter: @SportFryslan
 • Sportschool
  Stichting Sportieve Handy’s
  Hilledijk 192 A
  3074 GA Rotterdam
  (010)484 13 00 of GSM: (06)518 423 27
  handys@planet.nl
  Stichting Sportieve Handy’s is een sportschool voor visueel gehandicapten en mensen met hersenletsel. Het is een stichting die volledig uit vrijwilligers bestaat en non-profit wil werken.
 • Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten
  Voorzitter
  Hans Willink
  hwillink@stichtinghsg.nl
  06-20559836
  Secretaris
  Malena Amiël
  mamiel@stichtinghsg.nl
  Penningmeester
  Hans Bergwerff
  hbergwerff@stichtinghsg.nl
  Postadres
  Badhuiskade 19
  2586 EN  Den Haag
  Website: http://www.stichtinghsg.nl
  Facebook: https://www.facebook.com/St-Haagse-Sportprijs-voor-Gehandicapten-1565322943782969/
 • Stichting Onbeperkt Sportief
  Regulierenring 2b Postbus 200
  3980 CE Bunnik
  info@onbeperktsportief.nl
  Stichting Onbeperkt Sportief is de nieuwe naam van Stichting Gehandicaptensport Nederland. Samen met onze partners willen we ervoor zorgen dat meer mensen met een handicap – lichamelijk verstandelijk, met een visuele of auditieve beperking, met gedragsstoornissen en autisme, en chronisch zieken – deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten.
  Onbeperkt Sportief staat voor agendasetting, zowel bij landelijke als regionale en lokale overheden. We delen kennis en expertise en zorgen actief voor een match tussen vraag en aanbod. We adviseren op basis van kengetallen en brengen organisaties met elkaar in verbinding. We inspireren en motiveren partners in de zorg, revalidatie, overheid, sport en het onderwijs om hun sport- en beweegaanbod voor mensen met een handicap te vergroten.
 • Uniek Sporten
  Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Uniek sporten is de sport community voor mensen met een handicap. Ben je op zoek naar een geschikte sport? Wil je kijken of een sportaccommodaties toegankelijk is of een beoordeling achterlaten? Wil je inspirerende verhalen, blogs, tips en een overzicht van de lokale en landelijke evenementen? Ga dan naar http://www.unieksporten.nl.
  info@unieksporten.nl
  http://www.unieksporten.nl
  https://www.facebook.com/unieksporten/

Atletiek

 • Atletiekvereniging Hollandia
  Blauwe berg 2
  1625 NT Hoorn
  (0229)23 54 36
  massam@quicknet.nl
  https://www.avhollandia.nl
 • Gehandicaptensport Nederland – Bondsbureau
  Wattbaan 31-49
  3439 ML Nieuwegein
  (030)751 38 70
  info@gehandicaptensport.nl
  http://www.gehandicaptensport.nl
 • Stichting Running Blind
  Molecatensingel 276
  3077 SH Rotterdam
  (010)483 12 52
  Hardloop en nordic walking voor blinden en slechtzienden bij Running Blind. Voor jong en oud kan u onder leiding van een atletiektrainer en buddy’s hardlopen of nordic walken. Running Blind heeft als locatie Rotterdam.

Bowling

Dammen

 • Damvereniging van visueel gehandicapten
  Fluessen 38
  8032 MK Zwolle
  (0384)55 19 78
  Damvereniging van visueel gehandicapten die ook lid zijn van een ‘reguliere’ damvereniging.
 • Nederlandse Visueel-Gehandicapten Damvereniging
  Midachten 35
  8162 CK Epe
  (0578)62 18 86
  Voor dammen met aangepaste borden en klokken.

Duiken

 • International Association for Handicapped Divers (IAHD)
  Postbus 171
  7940 AD Meppel (NL)
  +31 (0)622 93 99 30
  management@iahd.org
  http://www.iahd.org
  https://www.facebook.com/pages/IAHD/173666272656625
  https://www.youtube.com/channel/UC-GGM7qqqaOT5mJGIP08PKQ
  IAHD is een internationale duikorganisatie en heeft als doel het promoten, ontwikkelen en uitvoeren van recreatie scuba duikopleidingen voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking (waaronder ook blinden en slechtzienden), voor duikers die mensen met een beperking willen begeleiden en voor instructeurs die mensen met een beperking willen opleiden.
  Tevens wordt als doel gesteld om duikreizen te organiseren voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking en om de faciliteiten vooraf goed te inspecteren op klantvriendelijk gebruik ten aanzien van mensen met een beperking. Ook streeft IAHD naar duikplaatsen met faciliteiten voor mensen met een beperking zodat die tijdens een duik eenvoudig te bereiken zijn.
  IAHD wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking dezelfde kwaliteit opleiding, diplomering en duikavonturen kunnen ontvangen als valide mensen.
  IAHD is de enige scuba duikopleidingsorganisatie in de Wereld voor mensen met een beperking waarvan haar opleidingen gecertificeerd zijn door het Europese Comité voor Standaardisatie (CEN) en door de International Organization for Standardization (ISO). Het verkrijgen van deze ISO erkenning betekent dat de IAHD opleidingen erkend zijn door meer dan 163 landen in de Wereld.
 • Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)
  Landjuweel 62
  Veenendaal
  (0318)55 93 47
  DMM@onderwatersport.org

  Duiken in Nederland


  De NOB is een landelijke organisatie die duikopleidingen in verenigingsverband organiseert. Daarnaast behartigt de NOB de belangen van alle duikers, b.v. in gesprekken met de overheid en met beheerders van duiklocaties (o.a. in Zeeland). Onze werkgroep richt zich op het duiken met mindervaliden, waaronder blinden en slechtzienden. We willen het mogelijk maken om binnen de NOB gehandicapten op te leiden en te begeleiden. Daarnaast richten we ons op het ondersteunen van verenigingen wanneer zij een gehandicapt lid krijgen en op het voorlichten van iedereen over mogelijkheden om apparatuur aan te passen aan de handicap en over toegankelijke duikstekken.

 • Stichting Duiken met een beperking
  de Red Lobster Divers
  (0493)31 63 75 of GSM: (06)411 286 99
  info@redlobsterdivers.nl
  De stichting heeft als doelstelling: het stimuleren van deelname aan snorkel en duiksportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke-, visuele-, auditieve-, leer- en/of verstandelijke beperking. De stichting geeft hiervoor snorkel- en duikcursussen voor zowel mensen met een beperking maar geeft ook aangepaste cursussen voor duikers en duiksters die mee willen helpen bij de begeleiding. Ook organiseert de stichting buitenwater duiken en in het voorjaar wordt een vakantie georganiseerd voor de deelnemers. De stichting is momenteel voornamelijk actief in Zuid-Oost-Nederland

Fitness

Gevechts- en verdedigingssport

 • Boksen, bokszaktraining (heren en ladies only), muay thai / kickboksen, zelfverdediging, wushu, Taichi, cross fit, dames kracht en conditietraining
  No Limits Gym
  ‘s-Gravenweg 266
  2911 BJ  Nieuwerkerk aan den IJssel
  E-mail: info@nolimitsgym.nl
  Website: http://www.nolimitsgym.nl
  Facebook: https://www.facebook.com/nolimitsgym010/
  No Limits Gym is een sportschool waar echt iedereen welkom is. Mensen met en zonder beperking, lesbisch, homo, transgender of biseksueel, man, vrouw, kind, ongeacht ras of huidskleur. Belangrijk is te weten dat dit een sportschool is waar respect, gelijkheid, geborgenheid, veiligheid en sportiviteit de ziel van de sportschool is en men dit belichaamt als men hier traint. Er wordt les gegeven in verschillende conditie- en vechtsporten o.a. boksen, bokszak training (heren en ladies only), muay thai / kickboksen, zelfverdediging, wushu, Taichi, cross fit, dames kracht en conditietraining. Naast groepslessen is het ook mogelijk om personal training te krijgen.
 • Judo
  Judo Bond Nederland VI-Judo
  Blokhoeve 5
  3438 LC Nieuwegein
  (030)707 36 00
  judobond@jbn.nl
  http://www.jbn.nl/Judo
  Nationaal VI-judoteam
  Letterlijk en figuurlijk Op zoek naar versterking – Judo voor mensen met een visuele beperking oftewel VI-judo verschilt eigenlijk niet zo veel van het reguliere judo. Natuurlijk zijn er wel aanvullende regels. Zo moeten de judoka’s aan het begin van een wedstrijd naar elkaar toe worden gebracht zodat zij van elkaar weten waar ze staan. Verder krijgt iemand die blind is geen straf als hij/zij van het wedstrijdgedeelte van de mat af loopt.VI-judo maakt in Europa zijn opmars. Het is allemaal begonnen in 1987. In dat jaar vond voor het eerst het EK VI-judo voor heren plaats in Parijs. Een jaar later namen er voor het eerst VI-judoka’s deel aan de Paralympics in Seoul. Sinds die tijd worden er zowat ieder jaar wel internationale VI-judowedstrijden georganiseerd.De laatste jaren is VI-judo ook in Nederland tot leven gekomen. De Judobond Nederland (JBN) heeft een groep VI-judoka’s bij elkaar gebracht die het landelijk team vormen. Begin 2004 is ons team gestart met trainingsdagen die ca. 4 tot 6 keer per jaar plaatsvinden. Tijdens deze trainingen wordt er veel aandacht besteed aan technieken en tactieken die we tijdens wedstrijden goed kunnen gebruiken. Vaak zijn er ziende judoka’s bij de training aanwezig die als partners fungeren. Ook wordt er tijd gereserveerd waarin de VI-judoka’s hun ervaringen in het ziende judowereldje kunnen uitwisselen. Zo kan het voorkomen dat een VI-judoka aan een toernooi deelneemt en de scheidsrechter niet precies weet hoe hij moet communiceren met hem of haar. Momenteel is men druk bezig om de scheidsrechters hiervan op de hoogte te brengen.Momenteel bestaat ons kersverse team uit zo’n 10 judoka’s. VI-judoka’s die ons team letterlijk en figuurlijk willen komen versterken zijn van harte welkom om zich aan te melden. We willen met ons team op een niveau komen zodat we een afvaardiging kunnen laten deelnemen aan het EK of het WK VI-judo en aan de Paralympics. Je hoeft overigens niet supergoed te zijn om in ons team te komen judoën. Wij heten alle visueel beperkte judoka’s van harte welkom, de judoka’s die op topniveau willen judoën èn de recreanten die gewoon voor hun plezier de judosport willen uitoefenen.Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat VI-judoka’s verdeeld zijn in drie categorieën:
  – B1: Geen lichtwaarneming in beide ogen tot lichtwaarneming met het onvermogen de vorm van een hand op enige afstand of in enige richting te herkennen.
  – B2: Van het vermogen van het herkennen van de vorm van een hand tot een gezichtsscherpte van 2/60 en/of een gezichtsveld kleiner dan 5 graden.
  – B3: Van een gezichtsscherpte groter dan 2/60 en/of tot een gezichtsscherpte van 6/60 en/of een gezichtsveld van meer dan 5 graden en minder dan 20 graden.Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden is een keuring bij een oogarts, optometrist of opticien verplicht. Aan de hand van deze keuring wordt de judoka dan ingedeeld in de juiste klasse.
  Voor aanmeldingen en/of vragen of verenigingen bij u in de buurt, kunt u terecht bij ondergetekende:Judo
  Stichting SPAL
  Omloopseweg 6e
  3161 ER Rhoon
  010-5017428
  info@sportbalans.nl
  https://www.sportbalans.nl
 • info@vi-foundation.nl Website: https://www.vi-foundation.nl Facebook: https://www.facebook.com/vifoundationjudo/

Goalbal

 • De Pont
  Contactpersoon: Ron Stas en Digna van der Wal
  06-57335259
  goalballdepont@gmail.com
  Trainingslocatie: Revalidatiecentrum Rijndam
  Ringdijk 84 te Rotterdam
  Tijd: Maandagavond 20.00 – 22.00 uur
 • Goalball Zeeland
  Carlo Colpaert
  (06)549 32 727
  goalballzeeland@gmail.com
  https://www.facebook.com/goalballzeeland
 • Goalball Zwolle (GVUZ)
  Contactpersoon: Meindert van de Berg
  +316 28390588
  info@gvuz.nl
  Trainingslocatie: Zwolle en Urk
  Trainingen Zwolle:
  Woensdag van 19:15 tot 21:15
  Sporthal 1 CALO
  Campus 2-6 te Zwolle
 • Goalballvereniging Waalwijk
  Contactpersoon: Kim Vugts
  06-26568562
  secretaris@goalballwaalwijk.nl
  Trainingslocatie: gymzaal van de Juliana van Stolbergschool
  Woeringenlaan 20
  5144 CJ Waalwijk
  Tijd: Woensdagavond 18.45 – 20.45 uur
  De gymzaal is goed bereikbaar met de bus vanuit Tilburg en Den Bosch
  http://www.goalballwaalwijk.nl/
 • Nimgo
  Contactpersoon: Joris Sleiffer
  06 14140082
  jcsleiffer@hotmail.com
  Trainingslocatie: Sporthal in het ROC Nijmegen naast Nijmegen CS
  Campusbaan 6
  6512 PT Nijmegen
  Tijd: Woensdagavond 19.30 – 21.00 uur
  We pikken je graag op op station Nijmegen!
 • USV Hercules
  Contactpersoon: Robert Scholts
  06-23056836
  info.goalball@usvhercules.nl
  Trainingslocatie: Sporthal behorende bij de Regenboogschool
  Wevelaan 2 in Utrecht
  Tijd: Donderdagavond 19.30 – 21.30 uur

Honkbal

BlindBaseball NL
Sportlaan
Beek
E-mail: b4bnl.limburg@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/B4BNL/

Kanovaren

Klimmen

Paardrijden

 • APS Steenwijk
  Dopheide 46
  8331 ZA Steenwijk
  (0521)51 15 35
  Pasmanweg 68
  334 RR Tuk-Steenwijk
 • De Maartenshoeve
  Postadres
  Postbus 9011
  6500 GM Nijmegen
  Hengstdal 3
  6574 NA Ubbergen (bij Nijmegen)
  (024)365 93 86
  info@stichtingcap.nl
  http://www.stichtingcap.nl
 • Dordrechtsche Manege en Handelsstal
  Spirea 1 Dordrecht
  Telefoonnummer 078 655 99 57
  dedordtschemanege@gmail.com
 • Federatie Paardrijden Gehandicapten
  Beschermvrouwe van de FPG is H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden
  De Federatie Paardrijden Gehandicapten, FPG, is de Nederlandse vereniging voor paardrijden door mensen met een beperking. Beschermvrouwe van de FPG is H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden.
  De FPG heeft in heel Nederland 60 lidstichtingen en -verenigingen. Allerlei vormen van sport, recreatie of therapie op het paard of met het paard zijn mogelijk bij onze maneges. De lidorganisaties voldoen aan duidelijke kwaliteits- en veiligheidseisen. In de FPG-maneges worden de paardrijlessen gegeven door instructeurs met het diploma Instructeur Paardrijden Gehandicapten. De competitie aangepast sporten bij de KNHS is toegankelijk voor blinde en slechtziende ruiters.
  Secretariaat FPG
  P/a Jean Louis Pisuisselaan 16
  1948 AH Beverwijk
  (06)467 454 15
  info@verenigingfpg.nl
  http://www.verenigingfpg.nl en https://www.facebook.com/pages/Federatie-Paardrijden-Gehandicapten/441191275944910
 • Manege ’t Leijerweerd
  Wierdenseweg 31
  7468 PX Enter
  Telefoon: 0547-382561
  E-mail: info@leijerweerd.nl
 • NCPG Arnhem
  Secretariaat
  Wekeromseweg 12
  6816 VS Arnhem
  (026)483 82 32
  info@ncpg.nl
  https://www.ncpg.nl
 • Prinses Máxima Manege
  Boshutlaantje 14
  Dolderseweg 170
  3734 BP Den Dolder
  (030)229 16 65
  info@prinsesmaximamanege.nl (algemeen) en administratie@prinsesmaximamanege.nl (boekhouding)
  https://www.prinsesmaximamanege.nl
 • Rijvereniging de Hazelaar
  Er wordt gereden bij De hazelaar.
  Hazelaarweg 25
  3053 PM Rotterdam
  bestuur@manegedehazelaar.nl
  https://www.manegedehazelaar.nl/
 • RSVG Zuid-Limburg Sittard
  Secretariaat
  Mijnmeterstraat 8
  6432 AH Hoensbroek
  Achter den hof 9
  6436 EJ Amstenrade
  (045)542 78 10
  info@rsvg.nl
  http://www.rsvg.nl
 • SPG ‘t Hoefijzer
  Manege
  Secretariaat
  Hollewandsweg 15B
  8014 BE Zwolle
  (038)453 04 78
  info@thoefijzer.nl
  http://www.thoefijzer.nl/
 • Spg Apeldoorn
  Ravenweg 48
  7333 AB Apeldoorn
  06-42555922
  secretariaat@spgapeldoorn.nl
  http://www.spgapeldoorn.nl
 • SPG De Blijde Ruiters
  Manege
  Secretariaat
  Kuilpad 2
  1509 AS Zaandam
  (075)616 16 98
  info@deblijderuiters.nl
  http://www.deblijderuiters.nl
 • SPG De Boerskotten
  Manege
  Secretariaat
  Kruijskamp 2
  7576 EN Oldenzaal
  Boerskottenlaan 35
  7574 VB Oldenzaal
  (0541)52 04 23
 • SPG Den Haag
  Manege
  Er wordt gereden bij Madurodammanege.
  Daal en Bergselaan 25
  2562 AB Den Haag
  (070)368 61 38
  info@madurodammanege.nl
  http://madurodammanege.nl/
 • SPG Deventer
  Manege
  Secretariaat
  Mettrayweg 43A
  7211 LC Eefde
  (0575)54 02 03
 • SPG Drachten
  Manege
  Secretariaat
  Overstesingel 5
  9204 KJ Drachten
  Gaastdyk 4
  8522 MV Tsjerkgaast
  (0514)53 13 30
 • SPG Emmen
  Secretariaat:
  Hesselterbrink 608
  7812 EP Emmen
  Manege:
  Heirweg 17
  7814 TD Emmen
  info@spgemmen.nl
  https://www.spgemmen.nl
 • SPG Flevoland
  Manege
  Secretariaat
  De Barrage 25
  8252 HN Dronten
  De Zuid 30
  8251 BH Dronten
  (0321)313977
  secretaris@flevoruiters.nl
  https://www.flevoruiters.nl/
 • SPG Hardenberg
  Manege
  Secretariaat
  Hessenweg 17
  7771 CH Hardenberg
  Hoogenweg 52
  7793 HM Hardenberg
  (0523)26 26 24
 • SPG Het vrolijke ruitertje Roosendaal
  Manege
  Secretariaat
  Canadalaan 45
  4624 HE Bergen op Zoom
  Oude Ettensebaan 36
  4706 RG Roosendaal
  (0164)24 40 17

  Over


  http://www.hetvrolijkeruitertje.nl/

 • SPG Holten
  Manege
  Secretariaat
  Stationstraat 23
  7475 AL Markelo
  Borkeldsweg 1
  7475 RV Markelo
  (0547)36 14 71
 • SPG Kennemerland Haarlem
  Manege
  Secretariaat
  Overbildtweg 13
  2071 KM Santpoort-Noord
  Duin en Kruidbergerweg 79
  2071 LG Santpoort-Noord
  (023)537 78 86
 • SPG Langstraat
  Manege
  Secretariaat
  Maasland 32
  5144 EN Waalwijk
  Van Haestrechtstraat 36A
  5171 RC Kaatsheuvel
  (0416)33 98 02
 • SPG Leiden
  Manege
  Secretariaat
  Wassenaarseweg 525
  2333 AL Leiden
  info@spgleiden.nl
  http://spgleiden.nl/
 • SPG Martinus Groningen
  Manege
  Secretariaat
  Lageweg 13A
  9797 TA Thesinge
  (050)541 62 72
 • SPG Neder Veluwe Wageningen
  Manege
  Secretariaat
  Veerweg 127
  6703 LR Wageningen
  Dorpsstraat 5
  6666 AE Heteren
  (026)472 29 02
 • SPG Oost Achterhoek
  Manege
  Secretariaat
  Ziewentseweg 73
  7136 LB Zieuwent
  Marhuizenweg 30
  7141 CS Groenlo
  (0544)35 12 81
  christiencuppers@planet.nl
 • SPG Oost-Brabant Eindhoven
  Manege
  Secretariaat
  Vlinderlaan 47
  5691 RK Son
  Genneperweg 144A
  5644 RT Eindhoven
  (040)211 38 68
 • SPG Schouwen Duiveland
  Manege
  Secretariaat
  Heshuijzenstraat 8
  4315 AZ Dreischor
  Zuid Langeweg 2
  4315 PH Dreischor
  (0111)48 19 68
  spgsd@zeelandnet.nl
 • SPG Sneek
  Manege
  Secretariaat
  De Hekken 4
  8608 XC Sneek
  Gaastdyk 4
  8522 MV Tsjerkgaast
  (0514)53 13 30
 • SPG Van Poelenburgh
  Manege
  Secretariaat
  Duinweg 129
  1871 AH Schoorl
  (072)509 21 49
 • SPG Westerbork
  Manege
  Secretariaat
  Oude Beilerweg 29
  9431 BZ Westerbork
  (0593)33 21 80
  info@prinsesmargrietmanege.nl
  http://www.prinsesmargrietmanege.nl
 • SPGIJ De Oosterholtruiters
  Manege
  Secretariaat: Betty Bartels
  Oudendijkstraat 9
  8266 CE Kampen
  Oosterholtseweg 11B
  8271 PS IJsselmuiden
  (038)333 34 39
  info@spgij.nl
  https://spgij.nl/
 • Stichting in het Zadel
  Meilag 20
  1606 MC Venhuizen
  06-10152418
  stichtinginhetzadel@hotmail.com
  http://www.stichtinginhetzadel.nl
 • Stichting Arduin
  Er wordt gereden bij de Manege Paardoes.
  Bosweg 8
  4383 TV Vlissingen
  (0118)49 03 56
 • Stichting Ariane de Ranitz
  Willem de Zwijgerlaan 3
  3722 JR Bilthoven
  Biltsestraatweg 88
  3573 PS Utrecht
  (030)271 96 75
 • Stichting Balansruiters Emmeloord
  Secretariaat
  Neptunnusstraat 24
  8303 AB Emmeloord
  Sportlaan 42
  8302 AZ Emmeloord
  (0527)61 38 67
 • Stichting De Kapberg
  Dijksweg 69
  7556 KA
  Hengelo
  (074) 25 00 727
  info@stichtingdekapberg.nl
  http://stichtingdekapberg.nl
 • Stichting De Stijgbeugel
  Secretariaat
  Middelgeestlaan 19
  2251 RW Voorschoten
  Papeweg 43
  2245 AC Wassenaar
  (070)511 50 11
 • Stichting De zwartendijkruiters
  Secretariaat
  Tra 9
  8084 CW ‘t Harde
  Zwartendijk 27
  8265 PD Kampen
  (038)333 64 55
 • Stichting in het zadel Heemskerk
  Secretariaat
  Kerkweg 221B
  1964 KJ Heemskerk
  (0251)23 11 64
 • Vereniging De Groene Hart Ruiters
  Secretariaat
  Noordkade 108
  2741 BG Waddinxveen
  Noordkade 108
  2741 BG Waddinxveen
 • Vereniging De Veen Ruiters
  Secretariaat
  Dorpstraat 97a
  8432 PL Haule
  g.c.van.t.klooster@agroweb.nl
  Boerenstreek 12A
  8426 BP Appelscha
  (0516)43 27 79
 • Vereniging De Vrije Teugel
  Secretariaat
  Langeweide 9
  1722 WB Scharwoude
  Nieuwboerweg 10
  1738 BB Waarland
  (0226)42 25 90
 • Vereniging L.R. + P.C. De Waddenruiters
  Secretariaat
  Oosterstraat 12
  9989 AD Warffum
  Oostervalge 36A
  9989 EK Warffum
  (0595)42 41 03
  marije.waddenruiters@gmail.com
 • Vereniging Lis Hartel Doorn
  Oude Arnhemse Bovenweg 3
  3941 XM Doorn
  (0343)52 18 07
  info@lishartel.nl
  http://www.lishartel.nl/
 • VPG Amsterdam
  Vereniging Paardrijden Gehandicapten
  Loosdrechtdreef 9
  1108 AZ te amsterdam
  020-6979701
  (06)511 417 94 (secretariaat)
  voorzitter@pwamanege.nl
  http://www.pwamanege.nl
 • VPG Opmeer
  Secretariaat
  Keins 8
  1741 NR Schagen
  Dorpsstraat 3B
  1688 CA Nibboxwoud
  (0229)573016
  VPG Opmeer
  Dorpsstraat 3B
  1688 CA Nibbixwoud
  (0229)57 30 16
  ida.dijkman@vpgopmeer.nl
  https://www.vpgopmeer.nl

Roeien

Schaken

 • Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten Bondsbureau NSVG
  De Weem 122
  6534Vc Nijmegen
  Tel.: +31 6 11140199
  E-mail: info@nsvg.nl
  http://www.nsvg.nl
  Schaken met aangepaste borden en klokken.

Scouts

 • Scouting visueel gehandicapten
  (030)289 65 20
  Scoutinggroepen voor kinderen en jongeren van 7 tot 23 jaar op het terrein van Bartiméus in Zeist.

Showdown

Speellocatie
Wijkcentrum Het Oosthonk
Meeslaan 2A
4005 VR Tiel
Voor speeldagen n meer info, contacteer ons.

 • Showdownvereniging Bon-Bini
  Sportvereniging voor mensen met een visuele beperking.
  Telefoonnummer: 0612977555
  E-mailadres: info@showdownbonbini.nl
  Website: https://www.showdownbonbini.nl
  Facebook: https://www.facebook.com/Showdownvereniging-Bon-Bini-240492956313713/
 • Showdownvereniging Bravo Apeldoorn
  Contactpersoon: Marijke Blankenvoorde
  0572391702
  secretaris@showdown.nl
  Trainingslocatie: Korte Molenstraat 4, Apeldoorn
  Tijd: Woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur
 • Showdownvereniging D.O.G.S.
  Contactpersoon: Edwin Weterings
  0314-842255
  showdown.doetinchem@gmail.com
  Trainingslocatie: Koningin Wilhelminastraat 12, Wehl
  Tijd: Dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.
 • Showdownvereniging Purmerend
  Contactpersoon: Wim Hoogterp
  0299-644288
  wimhoogterp@upcmail.nl
  Trainingslocatie: Karakietpark 16, Purmerend
  Tijd: maandag 19.30 tot 22.00 uur.
 • ShowGOdown Melissant
  Melishof
  Binnenweg 59
  Melissant
  maandag en donderdag van 19.30 uur tot 22.30 uur
  Leo Wessel
  06 483 261 01
  l.wessel34@gmail.com
 • ShowGodown Sommelsdijk
  Sporthal De Staver
  Olympiaweg 32
  Sommelsdijk
  vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.
  Leo Wessel
  06 483 261 01
  l.wessel34@gmail.com
 • Sportvereniging Veenland
  Contactpersoon: Wim Snijders
  06 52 636 220
  wim.snijders@hotmail.com
  Trainingslocatie: Pieter Joostenlaan 24, Wilnis
  Tijd: Vrijdag van 19.30 – 22.00 uur
 • Showdown Vereniging Urk en Zwolle
  Contactpersoon: Meindert van de Berg
  +316 28390588
  secretaris@gvuz.nl
  Trainingslocatie: Urk, Richel 4
  Trainingen: Vrijdag 19:30 – 21:00
 • Showdownvereniging Zeist
  Zeister TafelTennisVereniging
  Trainingsavond: Elke donderdagavond van 19:30 t/m 21:30
  Adres: Gunninglaan 1 te Zeist (De locatie is prima bereikbaar met het OV)
  Extra info: Je mag aan 3 vrije proeflessen deelnemen.
  Contactpersoon: Marko Molenaar
  E-mail: showdown.zeist@kpnmail.nl
  Telefoonnummer: 030 – 6338255
  Facebook: https://www.facebook.com/showdown.zttv.zeist
 • Stichting Showdowngroep H.S.Z.
  Contactpersoon: Chico Ganesh
  030-6034067
  c.ganesh@tiscali.nl
  Trainingslocatie: Nedereindseweg 401, Nieuwegein
  Tijd: Dinsdagavond van 18.30 tot 21.30 uur
 • TTV 21-up
  Contactpersoon: Harm Eefsting
  06-53945020
  harmshowdown@gmail.com
  Trainingslocatie: Heindijk 4, Rotterdam (Ijsselmonde)
  Tijd: Dinsdagavond van 19.00 – 21.15 uur

Skiën

 • NVSV “Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski-Vereniging”
  Papenstraat 21
  2611 JB Delft
  (06)242 179 61
  secretariaat@nvsv.nl

  Homepage


  Twitter: https://mobile.twitter.com/nvsvwintersport
  Facebook: https://www.facebook.com/NederlandseVisueelGehandicaptenSkiVereniging
  Langlaufen, Alpineskiën, snowboarden en wandelen.
  Organiseert elk jaar wintersportvakanties voor mensen die blind of slechtziend zijn, waarbij geteste begeleiders zorgen voor 1-op-1 begeleiding. De NVSV is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Er worden vakanties georganiseerd voor volwassen blinden en slechtzienden en voor gezinnen met visueel gehandicapte kinderen en/of visueel gehandicapte ouders.

 • Stichting geHandicapten Op Ski’s (SHOS)
  Wij geven les in: SnowWorld Zoetermeer, SnowWorld Landgraaf, SnowWorld Terneuzen, Montana SnowCenter Valkenswaard
  Aanmelden via: https://mijn.shos.nl/
  Meer informatie: info@shos.nl
  https://www.facebook.com/Shos1999/
  Handicap? Geen beperking! Het hebben van een handicap is vaak een hindernis om op wintersport te gaan.Maar de Shos (Stichting gehandicapten op ski’s) en haar team vrijwilligers, allemaal ervaren wintersporters, denken hier anders over. Wij vinden én zeggen: “Handicap? Geen beperking!”. Wintersport is er voor iedereen en daarom heeft de Shos diverse skischolen in het land opgericht om aan mensen met een handicap het wintersportvirus over te dragen.Wanneer je een beperking hebt is het vaak niet mogelijk om normale groepslessen te volgen en ben je al gauw op dure privélessen aangewezen. Dit vinden wij niet wenselijk! De Shos heeft daarom, in samenwerking met diverse skischolen, een uitstekend alternatief voor mensen met een handicap ontwikkeld. Wij hebben niet alleen kennis van en ervaring met verschillende handicaps, maar we beschikken ook over diverse hulpmiddelen van de hoogste kwaliteit. De docenten – allemaal vrijwilligers – worden gedurende het jaar regelmatig bijgeschoold om ervoor te zorgen dat zij van alle actuele ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte zijn. Zij doen dit graag, gemotiveerd en geheel in hun vrije tijd.De Shos is een stichting, een non-profit organisatie die het moet hebben van donaties om samen met goed geschoolde vrijwilligers en kostbare hulpmiddelen skiles aan mensen met een beperking te geven.

Tandemrijden

 • Cormeta
  Van april tot en met november wordt er elke eerste zondag van de maand een tandemtocht van circa 50 km gereden. De tochten beginnen en eindigen meestal bij het Amstelstation in Amsterdam Oost en elke maand wordt er een andere route gefietst. De coördinator van het tandemrijden is Gerda Schuddeboom en zij is bereikbaar op telefoonnummer 026 – 3824528 en via mailadres tandemmen@cormeta.nl
 • Landelijke Commissie Wielrennen
  H.W. Iordensweg 59
  7391KD Twello
  (057)127 00 44
  mistertandem.janmulder@planet.nl
  http://www.mrtandem.nl
  De Landelijke Commissie Wielrennen organiseert tandemraces in Nederland.
  Nederlandse Toerfietsunie
  (0318)58 13 00
  info@ntfu.nl
  http://www.ntfu.nl
  De toerfietsunie organiseert regelmatig toertochten voor de tandemfietser.
 • STAG: Stichting Tandem Activiteiten Gehandicapten (S.T.A.G.)
  Hoofdstraat 194
  2171 BM
  Sassenheim
  (0252)21 02 37
 • Stichting Duofiets Vessem e.o.
  Harrie van Son
  Tel.: 06-51317780
  E-mail: h.vanson3@gmail.com
 • Stichting Tandem
  De Stichting Tandem heeft als doel mensen met een visuele beperking te laten kennismaken met de tandemsport. Dit kan zowel recreatief als op wedstrijdniveau. Belangstellenden kunnen aansluiten bij een clinic of individueel een afspraak maken. Bel gewoon eens met Jan Mulder. Tandems zijn beschikbaar; mountainbike, toer en wedstrijdtandems.Contactpersoon:
  Tandemwielrenner Jan Mulder
  Kruisweg 33
  7391 GC Twello
  Tel.: (0571)27 00 44
  E-mail: mistertandem.janmulder@planet.nl
  Website: http://www.mrtandem.nl
 • Stichting TandemTocht Keistad
  Noordse Bosje 39-C
  1211 BD Hilversum
  Tel.: 035-6242222
  E-mail: info@tandemtochtkeistad.nl
  Website: https://www.tandemtochtkeistad.nl
  Facebook: https://www.facebook.com/ttkeistad/
 • Stichting Vigeta
  Elzenhof 11
  4661 WC Halsteren
  (0164)68 27 96
  info@stichtingvigeta.nl
  http://www.stichtingvigeta.nl
  Vigeta biedt ontspanning voor mensen met een visuele beperking:- TandemtochtenStichting Vigeta verzorgt al tientallen jaren ontspanning voor mensen met een visuele beperking. Zo worden er jaarlijks minimaal 20 regionale tandemtochten gehouden in Westelijk Noord-Brabant en Tholen. De fietsers en hun voorrijders organiseren deze tochten zelf. Zij zetten in hun woonomgeving een leuke route uit van zo’n 40 kilometer. Tijdens de tandemtochten wordt een gemiddelde snelheid aangehouden van 15 tot 20 kilometer per uur. Iedere recreatieve fietser met een visuele beperking kan dus aan deze tochten deelnemen.- Tandemvakantie-midweek:Naast de tandemtochten door de regio organiseert Vigeta sinds 1983 ieder jaar een tandemvakantie-midweek. Tijdens deze vakanties verblijft men in groepsaccommodaties met volledige verzorging. Indien mogelijk wordt er ieder jaar een ander deel van Nederland uitgezocht. Ook tijdens deze vakanties wordt er intensief gefietst. Dagelijks gaan de deelnemers er op de tandem op uit voor een fietstocht van gemiddeld 60 kilometer. Tevens worden er excursies georganiseerd naar bezienswaardigheden in de streek.- Bowlingcompetitie:Omdat er in de wintermaanden niet gefietst kan worden en men toch ook in die periode in een gezellige sfeer met elkaar actief wilt zijn, organiseert Vigeta een bowlingcompetitie. Ontspannen bezig zijn en elkaar ontmoeten gaan ook bij deze winteractiviteiten hand in hand.
 • Stichting VIPSport
  Stichting VIPSport heeft als doel de visueel beperkte sporter te ondersteunen bij het uitoefenen van topsport. Primaire doel van de Stichting is de Texelse Larissa Klaassen en haar pilote Imke Brommer naar de Paralympics in Tokyo te krijgen in 2021.
  Duinreep 18,
  1791 HP Den Burg
  info@stichtingvipsport.nl
  http://www.stichtingvipsport.nl
  https://www.facebook.com/stichtingvipsport
 • Team VIT: Timo Fransen & Vincent ter Schure
  (06)180 928 17
  E-mail: info@teamvit.nl
  Website: https://teamvit.nl/
  Facebook: https://www.facebook.com/pg/teamvit
 • Tandemclub.nl
  Tandemclub.nl is de www-site van de Nederlandse Tandemclub. De site is opgezet omdat er op het Internet vrijwel geen informatie in het Nederlands over tandems beschikbaar bleek te zijn. Onder de leden van de Tandemclub is er veel kennis en ervaring op het gebied van tandems. Die kennis willen we graag delen met degenen die voortaan ook écht samen willen fietsen.E-mail: info@tandemclub.nl
  Website: http://www.tandemclub.nl
 • Tandemclub Twente
  We willen een groep mensen bijeen zien te krijgen die gek is op fietsen in het algemeen maar op een tandem in het bijzonder. Het zal gaan om het plezier in het fietsen en niet om in een zo kort mogelijke tijd een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Als er iemand onderweg iets leuks weet te vertellen over het één en ander dan is het mogelijk om hier even te stoppen voor een foto
  een verhaal, enz. En als er mensen zijn die zelf een route hebben uitgezet en deze met ons willen delen, ook dat is mogelijk!
  Rob Kolner
  (074)243 36 53
  (054)733 36 32
  info@tandemclubtwente.nl
 • Tandemclub Vught
  Reeds aan het eind van de jaren ’70 gingen enkele bewoners van “De Steffenberg” in het kader van dagactiviteiten, een fietstocht maken op een tandem. Toen dit een succes bleek, wilden steeds meer bewoners meedoen aan een fietstocht en kwamen de eerste vrijwilligers in beeld. Door het enthousiasme van deze groep mensen kwamen steeds meer visueel gehandicapten in aanmerking voor deze tandemtochten en kwamen er dus ook meer vrijwilligers.In de vroege jaren ’80 kwam men met het idee om zich te verenigen in een club en zo werd in april 1986 de Tandemclub Vught geboren. Dat bleek een gouden greep en al snel reed de TCV (tandemclub Vught) negen tochten per jaar. Momenteel, maart 2021, bestaat de club uit 24 achterrijders (= visueel gehandicapte leden) en zo’n 40 voorrijders. Tandemclub Vught is altijd op zoek naar nieuwe achter- & voorrijders.Als vrijwilliger bent U “voorrijder” en rijdt U samen met een visueel gehandicapte een tandemtocht.Onze tochten hebben een lengte van zo’n 50 kilometer..Meer infoWilt U meer weten of lid worden van onze TCV?
  Secretaris: Angela van Meer
  GSM: 06 – 27453395
  E-mail: support@tandemclubvught.nl
 • Tandemskateclub Passie
  Elk jaar organiseren wij ongeveer 2 cursussen van elk een gehele dag.Yvonne Oerlemans
  Nieuwegein
  Tel.: (030)606 48 56
 • Tandemteam Bangma
  Wij zijn Tristan Bangma en Teun Mulder( tandemteam Bangma) . Volg ons hier op weg naar de paralympische spelen in Rio 2016

  Welkom!


  (06)577 897 70
  tandemteambangma@gmail.com

  Welkom!


  https://www.facebook.com/tandemteambangma/

 • Tandemteam Rinne Oost/Cor van Leeuwen
  Wij zijn Rinne Oost (stoker) & Cor van Leeuwen (piloot). Samen vormen wij de “LEEUWENTANDEM”! Leuk je komt kijken en steun ons naar RIO 2016!
  (06)242 314 86
  corvanleeuwen@hotmail.com
 • Team El ToRo
  Tandemwielrenner Roel Scheij droomt ervan om deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Hij en zijn team doen er alles aan om die droom te realiseren. Volg hen op weg naar de Spelen. Ze kunnen jouw steun goed gebruiken!
  Website: https://teamroelscheij.nl/
 • YMCA Ypenburg
  YMCA Ypenburg organiseert na Hemelvaart een tandemweekend voor visueel gehandicapten.
  info@ymcaypenburg.nl

Wandelen

 • Cormeta
  Elke laatste zaterdag of zondag van de maand wordt er een wandeltocht van 10-15 km gelopen. De tochten hebben elke maand een ander vertrek- en eindpunt en de wandelaars reizen samen met openbaar vervoer naar het startpunt. De coördinator van het wandelen is Gerda Schuddeboom en zij is bereikbaar op telefoonnummer 026 – 3824528 en via mailadres wandelen@cormeta.nl

Yoga

Zeilen

 • Sailability Nederland.nl
  Arie van Garderen – Copepad 37
  2408 RT Alphen aan den Rijn
  (0172)49 45 28
  info@sailability.nl

  Zeilen voor mensen met een beperking – Sailability


  Men kan zeilen op de volgende locaties:
  1. Locatie Sloterplas
  Amsterdam Jollenpad 13
  1081 KC Amsterdam
  2. Locatie Loosdrecht
  Het Witte Huis Nieuw Loosdrechtsedijk 242a
  1231 LG Nieuw Loosdrecht
  Website: http://www.wsv-hetwittehuis.nl
  3. Locatie Sneekermeer
  Sneek Kolmarslan 1
  8626 GH Offingawier
  4. Locatie Giesbeek
  Havenweg 4
  6987 EP Giesbeek
  Website: WSV Giesbeek – http://www.wsvgiesbeek.nl
  5. Locatie Uitgeest
  Jachthaven Zwanenmeerspolder Lagendijk 41
  1911 MT Uitgeest
  Website: http://www.zwvu.nl
  6. Locatie Braassemermeer
  WV Braassemermeer Noorderhem 2
  2371EC Roelofarendsveen
  Website: http://www.braassemermeer.nl
  7. Locatie Lelystad
  WV Bovenwater Uilenweg 15
  8245 AB Lelystad
  Website http://www.wvbovenwater.nl

 • SailWise
  Bierkade 1
  1601 KR Enkhuizen
  +31 228 350 756
  info@sailwise.nl
  https://www.sailwise.nl/
  Facebook: http://www.facebook.com/sailwise
  Twitter: https://mobile.twitter.com/sailwise
  Instagram: https://www.instagram.com/stichtingsailwise/
  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/2154088
  Watersporten kan iedereen! Dat is de lijfspreuk van de Nederlandse watersportorganisatie SailWise. Of je nu in een rolstoel zit, blind bent, lichamelijk of verstandelijk gehandicapt… de wind maakt geen onderscheid. Al meer dan 45 jaar biedt SailWise watersportvakanties voor mensen met een beperking en chronisch zieken. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het wad met tweemastklipper Lutgerdina tot zeilen op de Friese meren met catamaran Beatrix en het beoefenen van kleine watersporten op het privé-eiland Robinson Crusoe. Verleg je grenzen of geniet gewoon van een heerlijke vakantie: de mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk voor meer informatie op http://www.sailwise.nl
 • Zeilen met visie
  Laan 1940-1945 3
  3931CR Woudenberg
  (06)212 688 07
  info@zeilenmetvisie.nl
  http://www.zeilenmetvisie.nl is heel tof! Dat gaat ook op als je een beperkt of geen gezichtsvermogen hebt. Jan Schippers heeft veel ervaring in het zeilen met mensen met een visuele beperking en weet hoe zij daarvan genieten. Na vele tochten met zijn Iroquois ontstaat het idee om een schip te realiseren dat geheel is aangepast aan het zeilen met deze mensen. De keus valt op een Visionarry, een ontwerp van de Australiër Rob Denney.De wensen van Jan in de Visionarry’s gerealiseerd zijn waren:
  – stabiliteit; niet schuin gaan,
  – beschutte zitplaats voor ongeveer 10 mensen, die alleen maar willen meezeilen,
  – toch een heel direct contact met het water en met de wind,
  – de mogelijkheid om actief met het zeilen bezig te zijn voor wie dat wil,
  – snel en sportief schip (geen ‘invalidenkarretje’ op het water).Sinds 2010 maakt de Blind Date dagtochten vanuit Lelystad, zowel met individuele blinden als met blinden organisaties.
  Wie een keer een dagje mee wil zeilen kan zich op geven bij de Stichting Zeilen met Visie

Zwemmen

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. NL Sport rond blinden en slechtzienden09-06-2011 08:06:28
 2. BE Sport rond blinden en slechtzienden09-06-2011 08:06:21
 3. NL Tandem kopen/huren voor blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:05
 4. BE Tandem kopen/huren voor blinden en slechtzienden04-06-2011 05:06:03

Laatst bijgewerkt op 31 oktober 2022 – 20:40