NL Lectuur & Literatuur rond blinden en slechtzienden

BIBLIOTHEKEN

Bibliotheekservice Passend Lezen

Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen met een leesbeperking. De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken, hoorspelen en hoorcolleges. Variërend van streekromans tot detectives, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Maandelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe titels. Er is dus voor ieder wat wils. De collectie bevat daarnaast een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften waaronder De Telegraaf, De Volkskrant, Voetbal International, De Libelle en de Happinez. Naast een collectie gesproken lectuur, biedt Passend Lezen tevens een ruime collectie titels in braille en een kleine collectie in grootletter. Als klant van Passend Lezen kunt u ook gratis persoonlijke documenten omzetten in een leesvorm naar wens en meedoen aan landelijke literaire campagnes, zoals de Boekenweek en Nederland Leest.

De collectie van Passend Lezen is zowel actueel als divers, biedt toegang tot informatie, kennis en cultuur en wordt in alle leesvormen beschikbaar gesteld, al dan niet op verzoek. Het lidmaatschap bij Passend Lezen kost 30 euro per jaar voor mensen met een leesbeperking.

U bestelt uw lectuur eenvoudig vanuit huis en u kunt uw boeken, kranten en tijdschriften op cd of via streaming ontvangen. Dit laatste betekent dat u uw boeken direct kunt beluisteren via onze website of met de gratis Daisylezer-app voor uw smartphone of tablet. Meer weten? Kijk op onze website of neem contact op met Klantencontact via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Natuurlijk kunt u zich via deze weg ook direct inschrijven bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

Bibliotheekservice Passend Lezen
Postbus 84010, 2508 AA Den Haag
Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag
Tel. 070 33 81 500
Fax. 070 33 81 550
E-mail klanten@passendlezen.nl
Website: http://www.passendlezen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/passendlezen
Instagram: https://www.instagram.com/passendlezen
Twitter: https://twitter.com/passendlezen

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking zoals dyslexie of slechtziendheid, kan het ook best moeilijk zijn. Superboek helpt daarbij!
Via Superboek.nl kom je terecht op de Superboekpagina van Passend Lezen, speciaal voor kinderen en jongeren. Hier vind je een uitgebreide collectie mooie, gekke en spannende verhalen in leesvorm naar wens. Dus wil je luisteren, lezen in braille of grootletter of een combinatie van lezen en luisteren tegelijk? Lezen voor school of voor je plezier?

Het kan allemaal! Je bestelt je boeken eenvoudig online en leest ze direct via onze website of onze app genaamd Daisylezer. Bestel je braille of grootletter? Dan ontvang je de boeken binnen 3-5 werkdagen.

Gebruikmaken van Superboek van Passend Lezen is kosteloos voor iedereen tot 18 jaar met een leesbeperking. Meer weten? Kijk op onze website of neem contact op met Klantencontact via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Natuurlijk kun jij je via deze weg ook direct inschrijven bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

Superboek
Tel.: (070)338 15 00
E-mail: info@superboek.nl
Website: http://www.superboek.nl

Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB)

De CBB is een zelfstandige en gespecialiseerde bibliotheek die vanuit een christelijke levensbeschouwing lectuur in aangepaste leesvormen beschikbaar stelt. U vindt bij de CBB een grote collectie christelijke tijdschriften en kranten in braille, grootletter, digitale en gesproken vorm op Daisy-cd en via streaming. Ook de Bijbel is in verschillende vertalingen beschikbaar in braille en in gesproken vorm. Verder vindt u bij de CBB onder andere Bijbelse dagboeken, psalmboeken en liedbundels in een passende leesvorm.

In de gratis catalogus staan alle kranten en tijdschriften vermeld, met daarbij een korte beschrijving, de leesvorm(en) waarin de uitgave verkrijgbaar is, de verschijning per jaar en de gevraagde bijdrage per abonnement. Christelijke lectuur, zoals de Bijbels, psalmboeken, liedbundels, dagboeken en andere uitgaven die u kunt kopen bij de CBB staan ook vermeld in deze gratis aan te vragen catalogus.

De CBB produceert ook boeken, kranten en tijdschriften in gesproken vorm, braille en grootletter voor Bibliotheekservice Passend Lezen.
Voor bedrijven, verenigingen, overheden en andere organisaties biedt de CBB maatwerk. Zij kunnen tegen kostprijs hun lectuur laten omzetten in de verschillende leesvormen. Denk daarbij aan folders, jaarverslagen, nieuwsbrieven en vergaderstukken.

CBB
Postadres:
Postbus 131
3850 AC Ermelo
Bezoekadres:
Paul Krugerweg 39
3851 ZH Ermelo
Tel. algemeen: 0341-56 54 99
Tel. klantenservice: 0341-56 54 77
E-mail algemeen: info@cbb.nl
E-mail klantenservice: klantenservice@cbb.nl
Websites: http://www.cbb.nl, http://www.braille.nl en https://www.leesbutler.nl/

Dedicon, vergroot je wereld

De grootste producent en tevens expertisecentrum op het gebied van aangepaste leesvormen: braille, gesproken, vergrotingen en digitaal!

Dedicon is de grootste organisatie in Nederland die aantrekkelijke alternatieve leesvormen maakt voor mensen met een leesbeperking. Zo worden kranten, tijdschriften, boeken, school- en studieboeken, cursusmateriaal, vakliteratuur en zelfs bladmuziek omgezet geleverd in gesproken vorm (op Daisy cd-rom’s), in digitale vorm, vergroot en in braille.

Dedicon is gevestigd in Grave (hoofdlocatie) en Rijswijk. Informatie over boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste leesvormen gaat via Bibliotheekservice Passend Lezen in Den Haag. Meer informatie over schoolboeken in aangepaste leesvormen is via Dedicon te verkrijgen.

* Bezoekadres Hoofdlocatie:
Traverse 175
5361 TD Grave
* Postadres
Postbus 24
5360 AA Grave
Tel.: (0486)486 486
Fax: (0486)476 535
E-mail: info@dedicon.nl
Website: http://www.dedicon.nl, http://www.goedekennis.nl en https://www.leesbutler.nl/
Twitteradres: @dedicon of http://www.twitter.com/dedicon
Facebookadres:

ANDERE LECTUURORGANISATIES- EN PROJECTEN

123luisterboek.nl

Luisterboeken zijn er voor elke gelegenheid. Voor onderweg, op vakantie of thuis. Staat u vaak in de file? Doe kennis op met een van onze educatieve luisterboeken. Op vakantie met de kinderen? Met een luisterboek houdt u ze achterin wel bezig! Ook thuis kunt u heerlijk ontspannen met een luisterboek. Wat dacht u van een spannende roman of een stuk poëzie terwijl u ontspannen in bad ligt?
Dit zijn slechts enkele van de vele momenten waarop u een luisterboek zou kunnen gebruiken en u vindt hier altijd wel iets van uw interesse.

A. Hofmanweg 5-a
2031 BH Haarlem
Tel.: (023)711 03 98 (ma t/m vr, 10.00 – 16.00)
Fax: (023)750 51 23
E-mail: klantenservice@luisterrijk.nl
Website: http://www.luisterrijk.nl
https://mobile.twitter.com/123luisterboek
https://nl-nl.facebook.com/123luisterboek.nl

Braillepost

Dit is een Belgische site waarlangs je gratis braillepost kan laten verzenden.

Blindenhilfswerk “Spendet uns Licht und Liebe” V.o.G.
Charles Xhonneux
Steinroth 35
B-4700 Eupen
Tel.: (0032)(0)87)74 47 08
E-mail: info@Braillepost.be
Website: http://www.braillepost.be

De Bezige Bij (Zoem)

De Bezige Bij is een van de belangrijkste literaire uitgeverijen van Nederland, zowel op het gebied van Nederlandse als vertaalde literatuur, fictie en non-fictie.

De uitgeverij ontstond in de illegaliteit rond een groepje Utrechtse studenten, die, onder aanvoering van Geert Lubberhuizen, met verschillende uitgaven hun activiteiten in het verzet financierden. In december van het laatste oorlogsjaar werd de uitgeverij officieel opgericht. Na de oorlog vestigde de Bij zich als coöperatieve uitgeverij in de Van Miereveldstraat te Amsterdam. Tot op de dag van vandaag opereert de uitgeverij vanuit ditzelfde pand.

Het fonds van De Bezige Bij is breed georiënteerd: van het werk van Harry Mulisch en Hugo Claus tot het proza van Jan Cremer en J.A. Deelder, van de poëzie van Bart Chabot en Hagar Peeters tot de gedichten van Hans Faverey en Lucebert, van de romans van Jan Siebelink en Gerard Reve tot het veelzijdige werk van Gerrit Komrij en Kees van Kooten. Voor het vertaalde literaire fonds geldt hetzelfde: het modernistische proza van James Joyce staat schouder aan schouder met de vitale romans van John Irving, het politieke engagement van Amos Oz begroet de introverte zelfontleding van Marcel Proust. Staat de uitgeverij dus geen specifieke literaire stroming voor, de constante in deze indrukwekkende veelheid is het kwaliteitsstempel van De Bezige Bij. De boeken die het bekende beeldmerk van het ‘bijtje’ dragen, willen altijd de beste zijn in hun categorie.

De Bezige Bij manifesteert zich sinds enige jaren ook steeds nadrukkelijker als uitgever van non-fictie. Het zwaartepunt van dit fonds lag en ligt bij De Tweede Wereldoorlog en geschiedenis in het algemeen. Memoires en biografieën zijn belangrijke genres, maar ook boeken over actuele politiek, maatschappijkritiek, religie, kunst & cultuur en economie van toonaangevende auteurs uit binnen- en buitenland verrijken het fonds in toenemende mate.

De Bezige Bij kent daarnaast nog een aantal andere uitgeefactiviteiten. Onder haar dak huizen ook Uitgeverij Thomas Rap (literatuur, non-fictie en cabaret), Uitgeverij Cargo (thrillers, romans en verhalende non-fictie) en Zoem (luisterboeken). De Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen werken intensief samen, zodat ieder boek van De Bezige Bij in het hele taalgebied alle kansen krijgt.

De laatste jaren oefent De Bezige Bij een sterke aantrekkingskracht uit op auteurs van buitenaf. Succesvolle schrijvers als Marcel Möring, Erwin Mortier, Kees van Beijnum, Manon Uphoff, Charlotte Mutsaers, Cees Nooteboom, A.F.Th. van der Heijden en Margriet de Moor kwamen het fonds versterken. Zo wordt het zoemen rond de korf steeds nadrukkelijker gehoord. Op 12 december 2014 bestaat de uitgeverij zeventig jaar. Deze verjaardag werd groots gevierd met een jubileumprogramma op Crossing Border in Den Haag, dichtersavond ‘Dichter bij De Bezige Bij’ in Perdu en een feest op de uitgeverij.

Uitgeverij De Bezige Bij bv
Van Miereveldstraat 1
1071 DW Amsterdam
Postbus 75184
1070 AD Amsterdam
Tel algemeen: (020)305 98 10
Fax algemeen: (020)305 98 24
Fax verkoop/publiciteit: (020)305 98 39
E-mail: info@debezigebij.nl
Website: http://www.debezigebij.nl

De HoorSpelFabriek

De HoorSpelFabriek heeft sinds haar oprichting in 2005 meer dan veertig audiofilms uitgegeven in samenwerking met vele bekende en nog onbekende acteurs, schrijvers, jong talent, musici en componisten.

De HoorSpelFabriek
Marlies Cordia & Vibeke von Saher
Voorstraat 21
3633 BB Vreeland
Marlies: 06-46272275
Vibeke: 06-16322809
E-mail: info@hoorspelfabriek.nl
Website: http://www.hoorspelfabriek.nl
Facebook: https://www.facebook.com/De-Hoorspelfabriek-190544187645440

De Luisterpost/Bralectah

Stichting met gereformeerde signatuur die o.a. mensen met een visuele handicap wil ondersteunen met audiovisuele producten.

* Postadres
Postbus 499
8000 AL Zwolle
* Bezoekadres
’t Gbouw
Burg. Vos de Waelstraat 2
Tel.: (038)427 04 48
E-mail: info@pbmedia.nl
Website: https://lpbmedia.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/luisterpost.bralectah
Twitter: https://twitter.com/_LPB_

Eye-C Benelux

EyeC ontwikkelt drukwerk inspectiesystemen. Naast dat onze systemen zowel off-line als in-line drukwerk inspecteren (zowel artwork als tekst) is het tevens mogelijk om off-line Bar code verificatie en Braille inspecties (EU directive 2004/27/EU) uit te voeren. Onze inspectiesystemen worden zowel toegepast in drukkerijen voor de drukwerkinspectie als in de farmaceutische industrie voor de inkomende goederen inspectie. De ontwikkeling en de fabricage van onze systemen vinden plaats in Duitsland, Hamburg. Vanuit ons kantoor in Hengelo verzorgen wij voor de gehele Benelux de verkoop, installatie en de eerste lijns service voor deze systemen.

Eye-C Benelux
Mussenstraat 35
7557 Hengelo
Tel.: (074)250 25 33
Fax: (074)250 25 14
E-mail: info@eyec-benelux.com
Website: http://www.eyec-benelux.com

HetSamenLeesMomentje

HetSamenLeesMomentje bestaat uit een brailleboek naast een bestaand boek. Dit SamenLeesMomentje is bedoeld voor mensen die samen willen lezen, samen een gezellig momentje willen hebben, maar waarvan een van de twee een visuele handicap heeft. Het is belangrijk dat de slechtziende/blinde volwassene of het kind braille kan lezen.

Angelien van Zeijl-Klumpers
Tel.: 06-12 70 37 25
E-mail: info@hetsamenleesmomentje.nl
Website: https://www.hetsamenleesmomentje.nl/

HHH Luisterverhalen

Bij HHH denkt u natuurlijk als eerste aan een lach. Dat is niet de officiële uitleg van HHH, maar wel een versterking daarvan, namelijk dat HHH staat voor Happy Half Hour. Een Happy Half Hour-luisterverhaal is een verhaal van ongeveer dertig minuten met een positieve verhaallijn, voorafgegaan door een korte introductie van de schrijver en andere wetenswaardigheden. De begeleidende muziek is gecomponeerd in de sfeer van het verhaal zodat men bij het luisteren in de juiste stemming komt.

Fonds HHH-luisterverhalen

De HHH-luisterverhalen worden gefinancierd door het fonds HHH-luisterverhalen. Dit fonds stelt zich ten doel om mensen die een moeilijke periode doormaken een positief gevoel te geven. Maar de HHH-luisterverhalen zijn niet alleen bedoeld voor mensen die even verlichting willen hebben in een zware tijd, de bevrijdende lach is gezond voor iedereen.

Huisstijl

De huisstijl van het fonds HHH-luisterverhalen is gebaseerd op het hiernaast afgebeelde schilderij, gemaakt door de initiatiefneemster van het fonds. Het schilderij symboliseert het emotionele leven: het goede gevoel (de vrolijke kleuren) dat samengaat met mindere periodes (de donkere kleuren).

Hans Böhm

De HHH-luisterverhalen worden geproduceerd door Hans Böhm, hij is mede initiatiefnemer in de oprichting van het fonds HHH-luisterverhalen. Hij is een boegbeeld van de Nederlandse schaakwereld en werd vooral bekend door het programma ‘Ook dat nog’ (1990/2000). Hij presenteerde het radioprogramma Man en Paard 1978/1992 en werkt nog steeds voor Langs de Lijn. In 2007 sprak Hans Böhm het luisterboek “Alleen op de wereld” in dat ongeveer vijf uur duurt.

Doelgroep

HHH-luisterverhalen worden tegen kostprijs ter beschikking gesteld aan dienstverlenende organisaties met als doelgroep mensen die een moeilijke periode doormaken. U kunt hierbij denken aan dienstverlenende instellingen voor mensen met een leesbeperking of met een (verstandelijke) handicap, maar ook instellingen voor mensen met Alzheimer, ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Verkoop

Naast de bovengenoemde doelgroepen worden de HHH-luisterverhalen ook in de reguliere markt verkocht. Met de opbrengsten die deze verkopen genereren wordt de productie van nieuwe luisterverhalen mede bekostigd.

E-mail: info@hhhluisterverhalen.nl
Website: http://www.hhhluisterverhalen.nl

Home Academy Publishers

Home Academy geeft hoorcolleges en lezingen uit in digitaal formaat, om te downloaden en te streamen. Interessante onderwerpen, van geschiedenis tot natuurwetenschappen, voorgedragen door de meest boeiende sprekers. Zo kunt u kennis opdoen in de auto, in de trein, op de fiets of thuis op de bank. Speciaal voor de jongeren van 10-15 jaar geeft Home Academy ook luistercolleges uit onder het label Young Home Academy.

Home Academy Publishers
Middelblok 81
2831BK Gouderak
Tel.: (0031) – (182) 370001
E-mail: info@home-academy.nl
Website: http://www.home-academy.nl

Hoorspelfabriek

Marlies Cordia & Vibeke von Saher
Voorstraat 21
3633 BB Vreeland
Tel.: (0294)23 73 04
E-mail: info@hoorspelfabriek.nl
Website: http://www.hoorspelfabriek.nl

Iris

Uitgeverij van grootletterboeken.
Tel.: (0499)57 15 78
E-mail: uitgeverijirisgrootletterboek@hetnet.nl

Karakter uitgevers

Uitgever van enkele luisterboeken voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf twee jaar.
Tel.: (0297)38 64 44
E-mail: info@karakteruitgevers.nl
Website: http://www.karakteruitgevers.nl

Luisterboeken-kopen.nl

http://www.boeken.com is een online boekhandel. De afdeling luisterboeken-kopen.nl heeft ruim 2700 luisterboeken, waarvan je ruim 1900 direct kunt downloaden!

Bij Boeken.com draait alles om (luister)boeken. Wij bieden alle voordelen op het gebied van heldere garantie, veilig betalen en snelle bezorging. Gratis verzending toptitels en vanaf 20 euro. Voor 23.00 uur besteld? Morgen in huis!

We nodigen je graag uit om op onze Facebookpagina luisterboeken mee te praten over spraakmakende luisterboeken, de populairste luistercolleges en opmerkelijk boekennieuws.

Luisterboeken-kopen.nl
Papeweg 1
2245 AD Wassenaar
E-mail: info@boeken.com
Website: http://www.luisterboeken-kopen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/luisterboek

Luisterboeken Plein

by VanDongenDingen
Nieuwstraat 42
5126 CE Gilze
GSM: (06)570 831 12
E-mail: info@luisterboekenplein.nl
Website: http://www.luisterboekenplein.nl

Luisterboeken.nl

Luisterboeken zijn er voor elke gelegenheid. Voor onderweg, op vakantie of thuis. Staat u vaak in de file? Doe kennis op met een van onze educatieve luisterboeken. Op vakantie met de kinderen? Met een luisterboek houdt u ze achterin wel bezig! Ook thuis kunt u heerlijk ontspannen met een luisterboek. Wat dacht u van een spannende roman of een stuk poëzie terwijl u ontspannen in bad ligt?
Dit zijn slechts enkele van de vele momenten waarop u een luisterboek zou kunnen gebruiken en u vindt hier altijd wel iets van uw interesse.

A. Hofmanweg 5-a
2031 BH Haarlem
Tel.: (023)711 03 98 (ma t/m vr, 10.00 – 16.00)
Fax: (023)750 51 23
E-mail: klantenservice@luisterrijk.nl
Website: http://www.luisterrijk.nl
https://nl-nl.facebook.com/LuisterboekenNL
https://mobile.twitter.com/luisterboek_nl

Luistereenboek ss B.V.

Uw boek als luisterboek?
Heeft u een boek geschreven dat u graag als luisterboek zou zien verschijnen? Heeft u de rechten op uw publicatie in luisterboek vorm in bezit of kunt u dat regelen? Laten we dan samen het proces opstarten om uw boek als luisterboek uit te geven!
Neem nu contact op.
Of kunt u goed voorlezen?
Heeft u de beschikking over opname fataliteiten en kunt u digitaal distribueren? Stuur ons dan een korte demo van 2 tot 3 minuten in mp3 formaat. Wij nemen u dan op in ons stemmen bestand en wanneer wij een uitgave hebben waar uw stem bij past zoeken we direct contact!
Stuur ons vandaag nog uw demo.
http://www.luistereenboek.nl
info@luistereenboek.nl

Luisternaarboeken.nl

Luisternaarboeken.nl is een activiteit van 2V Luisterboeken. Webwinkel van Luisterboeken op audio CD voor elke leeftijd, groot en klein..

Postbus 56898
1040 AW Amsterdam
Tel.: (020)222 16 55
E-mail: info@luisternaarboeken.nl
Website: http://www.luisternaarboeken.nl

Luisterrijk

Deze webwinkel levert luisterboeken als mp3-download en is daarmee uniek in Nederland en Vlaanderen.

Luisterrijk
A. Hofmanweg 5-a
2031 BH Haarlem
Tel.: (023)711 03 98 (ma t/m vr, 10.00 – 16.00)
Fax: (023)750 51 23
E-mail: klantenservice@luisterrijk.nl
Website: http://www.luisterrijk.nl

Managementboek.nl

De beste boekensite voor managers.

Tel.: (010)473 13 97
Fax.: (010)473 81 01
E-mail: info@managementboek.nl
Website: http://www.managementboek.nl

Meertalig kinderliedjesboek voor blinde en slechtziende kinderen

Een liedjesboek voor blinde kinderen – een meertalig boek met kinderliedjes, zowel noten als tekst, in zwartdruk en braille.

Verwacht: 15 november 2019.

De meeste kinderen zijn gek op liedjes zingen; sommige kinderen zingen zelfs eerder dan dat ze praten. Blinde of slechtziend kinderen gebruiken hun gehoor volop en zijn dan ook gek op muziek, of kabaal, maken. De huidige vlucht in technologische hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden is geweldig maar speelt zich vooral in het Engels af. Wij hebben dan ook een meertalig liedjesboek (Nederlands, Engels, Frans en Duits) ontwikkeld voor blinde en slechtziende kinderen zodat ze al vroeg hun talen leren en zelfstandig op (technologische) ontdekkingstocht kunnen gaan. De liedjes zijn ingezongen en als youtube/spotify-link beschikbaar. Het boek is ‘inclusief’ gemaakt door alles in braille en inkt te drukken en illustraties visueel en tactiel te maken.

Zelfstandig zijn geldt ook voor het leren lezen van muziek. Het mooiste is als blinde kinderen braille bladmuziek kunnen leren lezen wanneer ze net braille hebben leren lezen. Dit maken we mogelijk door het muziekboek met 5 bekende kinderliedjes te voorzien van noten in zwartdruk en braille.

Het boek bevat 5 kinderliedjes die interessant zijn qua zang, leren van lichaamsdelen en bewegingen. Op deze manier is het voor blinde en slechtziende kinderen makkelijker om de tekst en de plaatjes aan de echte wereld te koppelen.

Drukker

De Zwitserse bibliotheek voor blinden en slechtzienden SBS (sbs.ch).
Illustrator/vormgeving/muziek
Loulou&lou uit Geleen, NL.

Gulle gevers

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Fonds XL, Vereniging Onbeperkt Lezen, Rotterdamse Stichting Blindenbelangen, Stichting Licht & Liefde, Vereniging Onbeperkt Lezen, Groningse Blindenstichting, Katholieke Stichting voor Blinden & Slechtzienden, velen via onze gofundmecampagne en velen via privé donaties.

Bestellen

Prijs: 20 euro inclusief verzendkosten via http://www.luxlouise.com.
E-mail: luxlouise1@gmail.com
Website: http://www.luxlouise.com
Facebook: https://www.facebook.com/LuxAndLouise

Nederlands Bijbelgenootschap

Website met de nieuwe vertaling van de Bijbel leesbaar voor visueel gehandicapten.
Tel.: (023)514 61 46
E-mail: info@bijbelgenootschap.nl
Website: http://www.voorleesbijbel.nl

OORkracht 8

Uitgeverij gespecialiseerd in luisterboeken. Klassieke romans, spannende boeken en educatie.

OORkracht 8
Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam
GSM: (06)212 848 07
E-mail: info@oorkracht8.nl
Website: http://www.oorkracht8.nl
Facebook: https://www.facebook.com/OORkracht8
Twitter: Twitter @oorkracht8

Proson

Productiecentrum Bartiméus – Grafische diensten, elektromontage, brailleproductie, microcare, bouwartikelen, montage en verpakken, stofferen.

Putterweg 140
3851 VG Ermelo
Postbus 14
3850 AA Ermelo
Tel.: (0341)49 82 15
Fax: (0341)49 82 09
E-mail: verkoop@proson.nl
Website:

Read & View BV

Edisonstraat 90
7006 RE Doetinchem
Tel.: (0314)39 56 64
E-mail: info@readview.nl
Website: http://www.readandview.nl

Rebex Luisterfilms

Mijn naam is Rebecca Raadsen, schrijver en producent van luisterfilms. Dit zijn luisterboeken maar dan met levendige geluidseffecten en sfeervolle muziek. Op mijn blog kun je hier alles over lezen en horen, en via http://www.luisterrijk.nl zijn volledige luisterfilms te downloaden.

Rebecca Raadsen
Laan van vollenhove 2675
3706 HN Zeist
Tel: 0651 789 179
KVK: 30275076
E-mail: rebeccaraadsen@gmail.com of reraadsen@gmail.com
Website: http://www.rebexluisterfilms.nl
Youtube en facebook: Rebex Luisterfilms

Stichting Dr. Alam Darsono

Onze stichting is onder de naam Stichting Pointefonds in 1986 opgericht. Dit gebeurde op initiatief van dr. Alam Darsono.
De naamswijziging heeft in 2005 plaatsgevonden. Hiermee wilde het bestuur de in 2004 overleden initiatiefnemer eer betonen.

Doel

Onze stichting stelt zich ten doel:

* het bevorderen van literaire belangstelling onder visueel-gehandicapten;
* het bevorderen van publicaties van visueel-gehandicapten;
* het bevorderen van publicaties van literaire vrienden van visueel-gehandicapten;
* het mogelijk maken van publicaties die voor visueelgehandicapten van belang kunnen zijn;
* het beheren en (doen) uitgeven van het werk van Alam Darsono.

De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

* het vestigen van aandacht op het werk van visueel-gehandicapte auteurs;
* het bevorderen van contacten tussen visueel-gehandicapte schrijvers en dichters onderling en tussen visueel-gehandicapte auteurs en geïnteresseerden voor hun werk.
* fondswerving.

Uitgesloten van het doel is het doen van uitkeringen aan de oprichters van de stichting of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting.

Stichting Dr. Alam Darsono
Voorzitter en contactpersoon: Jaap van der Hoest
Postadres:
Spechtstraat 21,
3145 XJ Maassluis
Telefoon: 010-59 16 794 (alleen ’s avonds)
E-mailadres: jvdhoest@kabelfoon.nl
E-mail: postmaster@alamdarsono.nl
Website: https://www.alamdarsono.nl

Stichting Het Sprekend Boek

Het Sprekend Boek is bedoeld voor gehandicapte kinderen die niet zelfstandig een boek kunnen vasthouden en lezen. Daarom heeft de stichting prentenboeken ingesproken en worden deze via de website beschikbaar gesteld zodat met één druk op de knop (muisknop, spatiebalk, speciale schakelaar) gebladerd kan worden naar de volgende bladzijde. Bij elke bladzijde worden ook de prenten getoond op het scherm. De prentenboeken zijn opgedeeld in makkelijk en moeilijk en daarbinnen in een heleboel verschillende thema’s.  De bibliotheek bestaat uit ruim 400 leuke en goede prentenboeken. Met een abonnement is het mogelijk om toegang tot de hele bibliotheek van het Sprekend Boek te krijgen. De website bestaat sinds 2008 en in 2017 is er een nieuw bestuur gekomen die de site nog beter wil maken voor alle soorten beperkingen.

E-mail:info@hetsprekendboek.nl
Website: http://www.hetsprekendboek.nl
Facebook: https://www.facebook.com/HetSprekendBoek/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4mEAQvl1TWEMp2uo-KhZ6g
Nieuwsbrief: http://hetsprekendboek.us14.list-manage1.com/subscribe?u=1aeb0494b49867dfc0b0f65c0&id=aff30ff9e3

Stichting PrentenboekenPlus

Prentenboeken voor blinde en slechtziende kinderen

Bolwerk 1
4844 BR Terheijden
+31 (0) 6 34931501
E-mail: c@prentenboekenplus.nl
Website: http://prentenboekenplus.nl

Storytel

Storytel is dé streaming dienst voor audioboeken in Nederland. Luister altijd en overal naar het grootste aanbod van audioboeken!

Storytel is live in Nederland! Storytel is dé streaming abonnementsdienst voor audioboeken. Luister altijd en overal naar het grootste aanbod van mooie, spannende, verdrietige, grappige en leuke verhalen! Van literair tot kinderboek, fictie en non-fictie, klassiek en modern, Nederlands- en Engelstalig: je luistert het met Storytel.

Missie

Lees altijd overal luisterend.

Storytel
Weteringschans 165
1017 XD Amsterdam
E-mail: support@storytel.nl
Website: http://www.storytel.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Storytel.nl

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking zoals dyslexie of slechtziendheid, kan het ook best moeilijk zijn. Superboek helpt daarbij!

Via Superboek.nl kom je terecht op de Superboekpagina van Passend Lezen, speciaal voor kinderen en jongeren. Hier vind je een uitgebreide collectie mooie, gekke en spannende verhalen in leesvorm naar wens. Dus wil je luisteren, lezen in braille of grootletter of een combinatie van lezen en luisteren tegelijk? Lezen voor school of voor je plezier?

Het kan allemaal! Je bestelt je boeken eenvoudig online en leest ze direct via onze website of onze app genaamd Daisylezer. Bestel je braille of grootletter? Dan ontvang je de boeken binnen 3-5 werkdagen.

Gebruikmaken van Superboek van Passend Lezen is kosteloos voor iedereen tot 18 jaar. Meer weten? Kijk op onze website of neem contact op met Klantencontact via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Natuurlijk kun jij je via deze weg ook direct inschrijven bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

Superboek
Tel.: (070)338 15 00
E-mail: info@superboek.nl
Website: http://www.superboek.nl

Tekstinzicht Audio (producent audiomagazine Horizon)

Horizon is dagelijks te beluisteren via de Webbox. Ook via http://www.webbox.nl (klik hier voor ons gratis audiomagazine) kan dat.

Verder is Horizon te beluisteren via: http://www.oogvereniging.nl. http://www.slechtziendenkrant.nl. en http://www.iedereenkanlezen.nl

Ook is Horizon te volgen via Twitter (@AudioHorizon) en Facebook (www.facebook.com/horizonaudiomagazine)

Met een gratis RSS-feed is Horizon tevens te beluisteren op iedere smartphone en tablet. De link om te gebruiken is: http://podcast.solrad.nl/horizon.xml

Op Sprekend Oogvereniging (Daisy) verschijnt tweemaandelijks een compilatie van Horizon.

Horizon is nu ook te volgen met de gratis app van Radio509!

Kortom: Horizon kun je niet missen!

Tekstinzicht Audio (producent audiomagazine Horizon)
horizonredactie@gmail.com
http://www.tekstinzicht.nl
010 – 599.0910
06 -2123.7614
Jongkindstraat 9 d
3141 JG  Maassluis
Facebook: https://www.facebook.com/horizonaudiomagazine/info/?tab=page_info

Thinium Audioboekproducties

Anouk Boelsma: 06 – 46 08 51 56
Stefan van Duyn: 06 – 81 37 95 84
E-mail: info@thinium.nl
Website: http://www.thinium.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pg/Thiniumnl
Twitter: https://twitter.com/thiniumnl

TimeWise Info

Timewise Info verzorgt sinds 1997 commerciële en informatieve luister-cd en (interactieve) cd-rom producties in opdracht van het Nederlandse bedrijfsleven ten behoeve van intern gebruik of voor haar clientèle. Timewise Info audiovisuele producties communiceren helder en prettig de boodschap c.q. informatie van de opdrachtgever in iedere gewenste taal.

De kracht van Timewise Info is haar vakkundigheid in zowel communicatie advies als in de volledige uitvoering ervan in redactie, en beeld en geluid. Communiceren met geluid & beeld en via cd, cd-rom, intranet en internet.

Stuurmankade 346
1019 WE Amsterdam
Tel.: (020)61 61 665
E-mail: info@timewise.nl
Website: http://www.timewise.nl

Uitgeverij Atlas Contact

Keizersgracht 205
1016 DS Amsterdam
Postbus 218
1000 AE Amsterdam
Tel.: (020)535 25 35
Fax: (020)535 25 49
E-mail: info@atlascontact.nl
Website: http://www.atlascontact.nl

Uitgeverij Bontekoe & Meeluisterboek.nl

Gedrukte boeken voor beginnende lezers in het basisonderwijs met online de gesproken versie erbij. Voorgelezen op AVI niveau.

Statenlaan 8
6828 WE Arnhem
T 026 – 751 8901
E-mail: info@uitgeverijbontekoe.nl
Website: http://www.makkelijklezen.nl
Website: meeluisterboek.nl
Website: uitgeverijbontekoe.nl

Uitgeverij Cossee bv

Iedereen herinnert zich de heerlijke momenten van het voorgelezen worden voor het slapen gaan. Maar voorgelezen worden kan nu ook op een heel andere manier en op heel veel andere plekken. Bijvoorbeeld achter het stuur, in de trein, tijdens het strijken, het uitlaten van de hond of het joggen in het park. Uitgeverij Cossee presenteerde onlangs tijdens Café Cossee, onze maandelijkse voorleesmiddag, de eerste zes Cossee CD-luisterboeken. Integrale teksten in nieuwe opnamen gelezen door Nederlandse auteurs.

Uitgeverij Cossee BV
Kerkstraat 361
1017 HW Amsterdam
Postbus 15548
1001 NA Amsterdam
Tel.: (020)528 99 11
Fax: (020)528 99 12
E-mail: info@cossee.com
Website: http://www.uitgeverijcossee.nl

Uitgevers
Christoph Buchwald
E-mail: buchwald@cossee.com

Eva Cossée
E-mail: cossee@cossee.com

Pers en promotie
Eva Bouman
E-mail: bouman@cossee.com

Distributie België
Uitgeverij van Halewyck
Diestsesteenweg 71 A
3010 Leuven
Tel.: (016)35 33 06
Fax: (016)35 33 07

Sales België
Linda Vandermeulen
E-mail: lindav@vanhalewyck.be

Pers en promotie België
Elien Delaere
E-mail: info@vanhalewyck.be
Website: https://www.vanhalewyck.be

Uitgeverij Evenaar

Uitgeverij die atlassen levert, die goed te lezen zijn voor slechtziende kinderen.
Tel.: (023)551 31 48
E-mail: info@de-evenaar.com
Website: http://www.de-evenaar.com

Uitgeverij Fosfor

Fosfor is een digitale uitgeverij en online platform in één. Fosfor publiceert longreads en e-books.

Fosfor is specialist in longreads voor iPhone, iPad en desktops. Fosfor maakt en publiceert literaire non-fictie; prachtig geschreven verhalen van 10.000 a 15.000 woorden. Deze short-books zijn digitaal verrijkt en te verkrijgen als ebook of via de iTunes-store te downloaden in de Fosfor App. Enkele topauteurs die voor Fosfor longreads schrijven zijn Auke Kok, Joris van Casteren en Frank Westerman.

Uitgeverij Fosfor
Oudezijds Voorburgwal 129
1012 EP Amsterdam
E-mail: hallo@fosfor.nl
Website: http://www.fosfor.nl
Facebook: https://www.facebook.com/uitgeverijfosfor

Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek

Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek maakt en verkoopt boeken met grote letter voor iedereen die de kleine lettertjes niet meer kan lezen. Van spanning tot literatuur, en van streekroman tot internationale bestsellers, voor iedereen keuze genoeg met meer dan 2000 leverbare titels. De boeken zijn stevig gebonden en gelamineerd. Bestellen via onze website.

Postbus 583
7400 AN Deventer
Tel.: (0294)28 50 20
Fax: (0294)28 49 24
E-mail: info@groteletter.nl
Website: http://www.groteletter.nl

Uitgeverij Het Spectrum B.V.

Postbus 97
3990 DB Houten
Papiermolen 14-24
3994 DK Houten
Tel.: (030)265 06 50
Fax: (030)262 08 50
E-mail: info@unieboekspectrum.nl
Website: http://www.unieboekspectrum.nl/

Uitgeverij Macc

Magie met woorden
Hou jij van lezen?
Vind je ook dat er te weinig grootletterboeken verkrijgbaar zijn?
Laat ons dan weten wat je leuk vindt en wij gaan kijken wat we er aan kunnen doen!
Hou je van een leuk griezelboek of heb je liever een spannend avonturenverhaal?
Misschien heb je zelfs een favoriete schrijver.
Schrijf het ons, en wij gaan ons best doen om een leuke serie grootletterboeken uit te geven.

Tel.: (0161)23 02 05
E-mail: info@uitgeverijmacc.nl
Website: http://www.uitgeverijmacc.nl

Uitgeverij Pengaarde

Pengaarde, een liefhebberij van Loek Meijer,
– geeft af en toe proza en poëzie in druk uit;
– verleent diensten op het gebied van tekstverzorging;
– biedt via de website een podium voor blinde en slechtziende auteurs;
– publiceert op zijn website eigen teksten en muziek.
Tel.: (033)246 43 74
GSM: (06)300 226 88
E-mail: lfm@pengaarde.nl
Website: https://www.pengaarde.nl

Uitgeverij Rubinstein Amsterdam

Prinseneiland 43
1013 LL Amsterdam
Nederland
Telefoon +31 (0)20 42 00 772
E-mail: info@rubinstein.nl
Website: https://www.rubinstein.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/uitgeverijrubinstein/
Instagram: https://www.instagram.com/uitgeverijrubinstein/

Uitgever
Mascha de Vries
mascha@rubinstein.nl

Redactie
Irene Kunst
irene@rubinstein.nl

Verkoop
Marjolein van Ziel
marjolein@rubinstein.nl
06-127 12668

Verkoop binnendienst
Jetje Oosterbaan
verkoop@rubinstein.nl

Marketing & PR
pers@rubinstein.nl

België
Pelckmans Distributie
Brasschaatsteenweg 308
B-2920 Kalmthout
Tel: +32 3 660 27 00

Contactpersonen
Verkoop: Nora Boliau
nora-boliau@pelckmansuitgevers.be
Tel. 0032 499 906 558

Pers en publiciteit: Julie Verhaert
julie.verhaert@pelckmansuitgevers.be
Tel. +32 3 432 98 17

Uitgeverij Tom – Grootletter Puzzelboeken, agenda’s, kalenders en adresboeken

Uitgeverij Tom is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in producten voor zeer-slechtzienden. Wij maken allerlei producten in een extra groot lettertype zoals dagkalenders, weekkalenders, puzzelboeken (alle mogelijke varianten), agenda’s enz. Daarnaast spelmateriaal zoals bingoblokken, kienblokken, yahtzeeblokken en legpuzzels met grote stukken. Waar mogelijk proberen wij wensen van klanten te realiseren. Wij zetten bijvoorbeeld normale boeken om in GrootLetter versies in 24 punts letters! Dit is ook de lettergrootte van onze puzzelboeken.

Bavinkstraat 11
7607 LA Almelo
Tel.: (0546)45 30 89
E-mail: uitgeverijtom@xs4all.nl
Website: http://www.grootletter.nl

Uitgeverij XL

Groteletteruitgaven van literaire romans en spannende boeken.

Huygensstraat 1
2721 LT Zoetermeer
Tel.: (079)3440 344
E-mail: uitgeverijxl@nbdbiblion.nl
Website: http://www.uitgeverijxl.nl

Vereniging Onbeperkt Lezen

De Vereniging Onbeperkt Lezen, voorheen NLBB, is een onafhankelijke organisatie, die de collectieve belangen behartigt van mensen met een leeshandicap. De Vereniging is opgericht in 1894, bestaat dus ruim 120 jaar, maar heeft een eigentijdse missie: Onbeperkt Lezen. Met onze activiteiten willen wij de toegankelijkheid en beschikbaarheid van lectuur en informatie in aangepaste leesvormen bevorderen zoals braille, gesproken, groteletter of digitaal.

Wat doet de Vereniging?

  1. Geeft informatie en advies over lezen in aangepaste vorm.
  2. Behartigt de belangen van kinderen en volwassenen die aangepast (willen) lezen
  3. Ondersteunt activiteiten en initiatieven die het lezen in aangepaste leesvormen bevorderen

Contactgegevens:
Directeur:
Mevr. Monique Oudshoorn-van Egmond
Adres:
Koningin Emmakade 198
2518 JP Den Haag
Tel.: (070)262 92 94
e-mail: info@onbeperktlezen.nl
Websites: http://www.onbeperktlezen.nl

Voorleesdienst ’t Schild

Dienst die uw post voorleest. U stuurt de post op, de voorleesdienst spreekt het in en stuurt de post aan u retour. Deze service is niet gratis.
Tel.: (0318)63 49 01

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Lectuur & Literatuur rond blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:10
  2. BE Lectuur & Literatuur rond blinden en slechtzienden04-06-2011 04:06:03

Laatst bijgewerkt op 29 april 2020 – 20:46