Organisaties rond ooggezondheid

Alcon Nederland BV

Wereldwijd opererende gezondheidsinstelling gespecialiseerd in oogzorgproducten waaronder oogheelkundige geneesmiddelen en voedingssupplementen.
Tel.: (0183)65 43 21
Vision Care:
Tel.: (0765)31 67 67
E-mail: care_nl.customer@alcon.com
Surgical:
Tel.: (0183)65 43 10
E-mail: customer.nederland@alcon.com
Website: http://www.alcon.com

De toekomst voor OGEN

VERBETER OOK JOUW GEZICHTSVERMOGEN!

 • Leer de goede kijkgewoonten aan;
 • waardoor je ogen zich kunnen ontspannen en je gezichtsvermogen kan verbeteren op een natuurlijke manier;
 • en waardoor het zelfs mogelijk is om weer scherp te gaan zien zonder bril en/of contactlenzen.

De toekomst voor OGEN

Website: http://www.detoekomstvoorogen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/detoekomstvoorogen.nl/

Droge Ogen Producten

Webwinkel voor producten die U helpen uw droge ogen klachten te verlichten. Voor contactlensdragers en mensen die geen contactlenzen dragen.

Droge Ogen Producten
Burg. Colijnstraat 21
2771 GE  Boskoop
Tel.: +31 172 214 637
E-mail: info@drogeogenproducten.nl
Website: http://www.drogeogenproducten.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/droogoog/

Eye Food Farmacy

Ooggezondheid gaat onder andere samen met goede en gevarieerde voeding. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en daar wil ik ze persoonlijk bij helpen

Als optometrist zie ik regelmatig mensen met oogklachten zoals droge en vermoeide ogen. Ook screen ik steeds vaker te jonge mensen die door welvaart ziekten meer risico lopen op permanente oogschade.

Verder verdiep ik me al sinds langere tijd in het effect dat gezonde voeding op je lijf en ogen heeft.

Mijn missie is om deze groep mensen te helpen door voedingsadvies te geven en zo streven naar een betere (oog)gezondheid.

Missie

Goed zien, en blijven zien. Gezonde voeding en een daarbij passende levensstijl kan bijdragen aan het behoud van optimaal zicht.

Eye Food Farmacy
GSM: (06)112 484 43
E-mail: kimdriessen.food@gmail.com

Eyecure

Heeft u last van ontstoken oogleden, vermoeide ogen, droge ogen, tranende of branderige ogen, gerstekorrels of strontjes in het oog? Oogklachten zijn vaak hardnekkig, pijnlijk en storend. EyeCure oogmasker kan uw klachten snel en langdurig verlichten.

EyeCure oogmasker is een medisch hulpmiddel. Het is een zelfwarmend oogmasker waarmee u oogklachten op een gemakkelijke en prettige manier behandelt.

Eyecure
Mgr. van Genkstraat 6
4813 BL Breda
Telefoonnummer: +31 76 503 1658
E-mailadres: info@eyecure.nl
Website: https://www.eyecure.nl/

Eyelens

Eyelens is gespecialiseerd in de verkoop van contactlenzen via het internet. Onze catalogus verschaft u een overzicht van ruim assortiment contactlenzen en verzorgingsproducten die wij u kunnen bieden. U krijgt bij ons niet alleen een uitstekende prijs, maar bent u ook verzekerd van een snelle verzending van de juiste producten. Wij leveren supersnel (voorraad de volgende dag, sferisch lenzen binnen 3 werkdagen, torische en multifocale lenzen gemiddeld 5 werkdagen). Online lenzen kopen is een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen in uzelf, maar ook in het bedrijf waar u ze koopt.

Eyelens
Tel.: 020-2414074
E-mail: info@eyelens.nl
Website: https://www.eyelens.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Eyelens.nl

Goed voor Ogen

Goed voor Ogen is onderdeel van Eyehelp. Eyehelp is in 2012 opgericht met als doel optiekondernemers en de optiekmedewerkers te ondersteunen op het gebied van training en coaching.

Goed voor Ogen is een informatieve website die is ontwikkeld om consumenten bewuster te maken over de relatie van gezond voedsel met gezonde ogen en hen te informeren over producten uit de optiekbranche.

Goed voor Ogen licht bezoekers in over het belang van gezonde voeding voor de ogen en informeert hen over allerlei producten die voor de ogen bestemd zijn. De site wordt wekelijks gevoed door optiekleveranciers en bloggers, daarbij kunnen bezoekers gebruik maken van het stellen van vragen en zich aanmelden voor de recepten-nieuwsbrief.

Goed voor Ogen betreft een informatief platform van de optiekbranche, voor de consument. Eerlijke voorlichting is voor ons een belangrijke waarde.

Heeft u vragen over de site? Of heeft u een inhoudelijke vraag over uw ogen? Neem dan vooral contact op met info@goedvoorogen.nl

Missie

De gedachte om de consument op de hoogte te brengen van de laatste trends en de nieuwste technieken.

E-mail: info@goedvoorogen.nl
Website: http://goedvoorogen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Goed-Voor-Ogen-425534447536925/

MacuView

Heeft u problemen met uw Macula? MacuView is een nieuw voedingsproduct dat zich richt op de ooggezondheid. Het is een poeder op basis van natuurlijke ingrediënten. MacuView bevat voedingsstoffen gebaseerd op een met luteïne verrijkte eidooier die de macula, ook wel de gele vlek genoemd, ondersteunen. Kortom: een nieuw voedingsproduct, waarmee u zelf kunt werken aan de conditie van uw ogen.

Hogeweg 228
3815 LZ Amersfoort
Tel. 033 – 422 00 46
Fax 033 – 422 00 40
E-mail: info@plantina.nl
Website: http://www.plantina.nl/

Natuurlijk Zien

http://www.natuurlijkzien.nl/ is de site van het bedrijf Natuurlijk Zien.

Op de site geven ze voorlichting aan mensen die van hun (lees-)bril of lenzen af willen. Of – en dat is nog beter – willen voorkomen dat ze een bril nodig hebben.

Natuurlijk zien is gebaseerd op de Batesmethode, het gedachtengoed van Dr. W. H. Bates. Deze oogarts ontdekte aan het begin van de vorige eeuw dat mensen die goed zien en goed blijven zien hun ogen, lichaam en geest anders gebruiken dan mensen die wazig zien. Ze hebben andere zie-gewoontes. En dat het zicht van mensen die wazig zien verbetert als ze deze gewoontes aanleren en gaan toepassen.

Natuurlijk zien houdt zich bezig met deze zie-gewoontes. Je leert waarom ze zo belangrijk zijn en hoe je ze toepast in allerlei situaties. Je ervaart het verschil tussen goede en slechte zie-gewoontes en leert hoe je ogen optimaal functioneren. Het doel is vooral je huidige zicht in stand te houden en daarmee optimaal te zien.

Veel mensen gaan, als ze hiermee aan de slag gaan, ook beter zien en kunnen – als ze al een bril dragen – overstappen op een zwakker recept.
Er zijn zelfs mensen die helemaal van hun behoorlijk sterke brillen zijn afgekomen.
Toch zie ik het grote voordeel van deze methode vooral op het gebied van preventie. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen van de Batesmethode zou weten en het van jongst af aan zou leren het percentage brilgebruikers drastisch zou afnemen.

Met Natuurlijk Zien leer je je ogen te gebruiken op de manier waarvoor ze gemaakt zijn. Je ogen zijn door hun biologisch ontwerp namelijk in staat om heel veel dingen wel te doen, maar andere absoluut niet. NZ legt je uit wat je wel en wat je juist niet moet doen. Daarnaast ervaar je dat je zicht voor het grootste deel in je hersenen plaats vindt: in de visuele cortex. Daar heeft een bril geen invloed op.

Missie

De meeste mensen hebben geen idee dat je ook maar iets kunt doen tegen wazig zicht – behalve een bril opzetten. Wij willen mensen de keuze geven. De missie van Natuurlijk Zien is dan ook het verspreiden en bekendmaken van de methode van Dr. Bates.
De Batesmethode stelt je in staat je zicht te behouden en te verbeteren, zonder kunstmatige hulpmiddelen zoals brillen, contactlenzen, medicijnen en ooglaseren.

Veiligheidsinformatie

Natuurlijk Zien richt zich op:
– informeren d.m.v. de uitgebreide website
– verkoop van het boek met de volledige methode en de letterkaart

Producten

De hardcover “Natuurlijk Zien en de Batesmethode”
Snellen letterkaarten
Natuurlijk Zien
De Streekweg 24
9956 PS Den Andel
Tel.: (06)24420549
E-mail: saskia@natuurlijkzien.nl
Website: http://www.natuurlijkzien.nl/

Ogenschool Eye-Tools

Mensen inspireren om gezond te zien op natuurlijke wijze en hiermee hun gezichtsvermogen te vergroten. Door ogencursus beter leren zien zonder bril.

Zorg jij goed voor je ogen? Beter zien kun je leren in de ogenschool.

Cursus “Beter leren zien”, privé lessen, workshops en presentaties.

Ogencursus en vakantie in de zomer nabij Berlijn. http://www.augenurlaub.com

Gezichtsvermogen zelf herstellen met de ogenschool Eye-Tools

Je gezichtsvermogen kun je zelf leren te herstellen met de ogencursus “Beter leren zien” van de ogenschool Eye-Tools. Vanuit mijn eigen ervaring met leren beter zien weet ik dat we geen passief slachtoffer hoeven te zijn. De meeste organen en andere lichaamsdelen kunnen met oefening herstellen of zelfs spontaan genezen. Volgens de heersende visie de ogen niet! Maar is dit feitelijk juist? Bij duizenden mensen is het gezichtsvermogen door eigen toedoen vooruitgegaan. Mensen leven langer wanneer zij regelmatig lichaamsoefeningen doen. Met voldoende bewegen blijf je gezond. Bijna iedereen neemt de tijd om zijn tanden te poetsen. Iedereen accepteert dat pianospelen, paardrijden, golfen, zwemmen en joggen verbetert door te oefenen. Waarom dan niet het zien, het gebruik van van je ogen? Oogartsen weten niet waarom en hoe verslechtering van het gezichtsvermogen zich ontwikkelt. Toch zeggen zij zelfverzekerd dat ogen mettertijd alleen maar slechter worden en dat je er niets aan kunt doen! Alsof de ogen los staan van jouw lichaam en we niets te maken hebben met wat er met je ogen gebeurt.

Bril en contactlenzen zijn geen onschuldige hulpmiddelen!

Ogencursus en vakantie in de zomer

Door het dragen van een bril of contactlenzen met een hoge sterkte kun je later te maken krijgen met oogziekten. Je kunt nu oogziekten voorkomen door goed voor je ogen te zorgen en geniet van het beter zien! Een leven zonder afhankelijkheid van brillen, contactlenzen of oogoperaties. Veel mensen is het gelukt! Gun je zelf de unieke ogencursus daarmee heb je de gelegenheid om stappen te doen in de gezonde richting.

Beter zien kun je leren in de ogenschool!

Wie het wil kan gezond beter leren zien met de zelfhulpmethode van de ogenschool Eye-Tools. Verbetering van het gezichtsvermogen ligt binnen vrijwel ieders bereik. Leer gezond beter zien op natuurlijke wijze onder ander met de “ Dr Bates methode “. Zorg jij goed voor je eigen ogen?
Voorkom nu dat je oogziekten krijgt op latere leeftijd. Leer hoe je de sterkte van je bril of contactlenzen kunt verminderen.

Doelstelling ogenschool Eye-Tools ©

Mensen inspireren om gezond te zien op natuurlijke wijze en hiermee hun gezichtsvermogen te vergroten. Door het verruimde visuele bewustzijn en inzicht kan het algehele welzijn in de wereld groeien.

Leidende principes:

 • Zelfhulpmethode om gezond te zien op natuurlijke wijze. Dit zonder bril, contactlenzen of laserbeschadigingen.
 • Voorkom nu oogziekten! Voorkomen is beter dan genezen.
 • Holistische integratie van alle tot nu toe bekende kennis en technieken voor de verbetering van het goed zien op natuurlijke wijze ontmoet o.a. de “Dr Bates methode“.
 • Educatieve, praktische, kwaliteitsbewustzijn en artistieke aanpak.
 • Bewust zien door mindfulness voor de ogen.
 • Coaching jouw in het proces voor beter leren zien zonder bril.

Producten

 • Ogencursus beter leren zien.
 • Privé lessen beter leren zien.
 • Ogencursus en vakantie nabij Berlijn
 • Presentatie en workshops
 • Ooglapjes voor volwassenen
 • Ooglapjes voor kinderen
 • Rasterbril
 • Eye-Lollipop voor oogtraining
 • Oogtrainingskaarten
 • Lezen zonder bril methode DVD (engels)
 • Kralenkoord ogenoefening
 • Oogkussentje van zijde
 • Mok voor oogtraining
 • Eye-Play-Dinner-Plate
 • Blikveld verruimen hulpmiddel
 • Biodaglichtlamp voor oogenergie

Ogenschool Eye-Tools
Peter Ruiter
Opsterland 146
NL-3524CJ Utrecht
Tel: +31 (0)30 2881696
Skype: peter.ruiter3
E-mail: Eye-Tools@planet.nl
Website: https://www.ogenschool.nl
YouTube: http://www.youtube.com/user/Peterogen
Facebook: https://www.facebook.com/ogencursus

Oogproduct

Oogproduct.nl werd in 2012 opgericht met de intentie om via het web betrouwbare oogproducten te leveren. Denk aan oogdruppels, lenzen, hulpmiddelen bij slechtziendheid of oogsupplementen.

Missie

Alle benodigdheden voor uw ogen aanbieden tegen scherpere prijzen dan uw eigen optiekzaak, met de beste service die we kunnen bieden.

Producten

* Kunsttranen (oogdruppels, oogsprays, oogzalf);
* Supplementen voor het oog;
* Ooglidreiniging (doekjes, gel, vloeistof, oogpads, warmtecompressen);
* Lenzen en toebehoren;

Oogproduct
Molenweg 34
3708 SC Zeist
Tel.: 030 207 20 82
E-mail: info@oogproduct.nl
Website: http://www.oogproduct.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Oogproduct-451165778271943/

Ursapharm Benelux B.V.

URSAPHARM Benelux B.V. is de dochteronderneming van het internationaal opererende moederbedrijf URSAPHARM GmbH, gevestigd te Saarbrücken (Duitsland).
URSAPHARM GmbH is een Duits farmaceutisch bedrijf dat in 1974 werd opgericht met familiekapitaal.

Sindsdien ontwikkelt men er innoverende farmaceutische prescriptie-en zelfzorggeneesmiddelen als onafhankelijk bedrijf, ver van de onrust van de beurswereld.  Ondertussen is het bedrijf in Duitsland uitgegroeid tot marktleider op het gebied van ontwikkeling, productie en kwaliteitscontrole van therapeutische producten, met een specifieke focus op oogheelkunde.

URSAPHARM’s voornaamste missie is het optimaal comfort en de duurzaamheid van zijn producten af te stemmen op het welzijn van de patiënten.

Daarom heeft URSAPHARM gekozen om enkel nog oogdruppels of oogzalven te produceren zonder schadelijke bewaarmiddelen, noch fosfaten.
Als pionier en eerste producent van bewaarmiddelvrije oogdruppels in een multi-doseersysteem (COMOD®-Systeem) heeft URSAPHARM zich weten te onderscheiden op het gebied van veiligheid ten dienste van de patiënten.

Droge ogen?

Branderige- of prikkende ogen, vermoeide ogen, overmatig knipperen met de oogleden, ogen die gevoelig zijn voor licht, het gevoel hebben alsof er iets in uw oog zit, tranende ogen, jeuk, wazig zien, druk in de ogen, zijn klassieke symptomen van een onvoldoende traanvochtproductie of omdat de samenstelling van het traanvocht niet goed is.

Volgens Europese experts heeft één volwassene op 6 last van droge ogen. En het aantal patiënten neemt de laatste 2 decennia onafgebroken toe want vele oorzaken van droge ogen worden veroorzaakt door onze leefgewoonten.

Raadpleeg steeds uw oogarts of apotheker zowel voor lichte als ernstigere klachten van droge ogen.

Ursapharm Benelux B.V.
Steenovenweg 5
5708 HN Helmond
Tel.: (492)47 24 73
E-mail: Info@ursapharm.nl
Website: http://www.ursapharm.nl

Varuvo

Deze webshop verkoopt onder meer natuurgeneesmiddelen en voedingssupplementen, maar ook hulpmiddelen, waaronder een sprekende bloeddrukmeter en weegschaal, pillendoosjes met braille en kaartenhouders.

Varuvo
Adres Hesselinks Es 11
7271 LB Borculo
Servicenummer verkoop (0900)04 00 328 (50 cent per minuut)

E-mailadres algemeen info@varuvo.nl
Telefoonnummer algemeen (0545)25 10 95

Verkoop telesales
E-mailadres verkoop@varuvo.nl
Telefoonnummer (0545)25 10 95
Faxnummer (0545)25 10 96

Administratie
Telefoonnummer (0545)25 10 72
Faxnummer (0545)25 10 76
Website: http://www.varuvo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Varuvo

VolZicht

Tips, oefeningen en adviezen voor Gezonde ogen, zodat je weer goed gaat zien.

Is jou ook altijd verteld dat een bril het enige is wat helpt als je slecht ziet. Dat jouw ogen alleen maar slechter kunnen worden en niet beter. Dit is niet waar. Jouw ogen zien slecht doordat er spanning zit in de oogspieren en die kun je weer leren ontspannen!

Ook heb ik producten ontwikkeld om je hierbij te helpen:
https://volzicht.nl/

Missie

Mijn missie is dat iedereen weet dat er een alternatief is voor een bril.

Producten

Ogen WellnessPakket
Online training
Jaarprogramma De ogen Natuurlijk zelf genezen

VolZicht
van Dijkstraat
1111 ND Diemen
GSM: (06)33 801817
E-mail: info@volzicht.nl
Website: http://www.volzicht.nl
Facebook: https://www.facebook.com/VolZicht/

Deel dit:
Advertenties

 1. Organisaties rond ooggezondheid04-10-2015 05:10:07
 2. BE Optometristen27-05-2014 11:05:14
 3. NL Optometristen24-05-2014 09:05:16
 4. NL Orthoptisten24-05-2014 07:05:03
 5. NL Oogartsen08-03-2014 11:03:46
 6. BE Orthoptisten15-07-2012 12:07:39
 7. BE Oogartsen05-11-2011 05:11:13
 8. NL Genetische raadplegingen voor blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:37
 9. BE Genetische raadplegingen voor blinden en slechtzienden04-06-2011 07:06:08
 10. BE Low-vision-centra en universitaire (oog)ziekenhuizen voor visueel gehandicapten04-06-2011 07:06:51
 11. NL Ocularisten en laboratoria rond oogprotheses04-06-2011 08:06:29
 12. NL Low-vision-centra voor visueel gehandicapten04-06-2011 08:06:22
 13. NL Ooglasercentra04-06-2011 08:06:19
 14. NL Verenigingen rond orthoptie, optologie, optometrie, optiek, oftalmologie …04-06-2011 08:06:05
 15. BE Ocularisten en laboratoria rond oogprotheses04-06-2011 08:06:15
 16. BE Ooglasercentra04-06-2011 08:06:49
 17. BE Verenigingen rond orthoptie, optologie, optometrie, optiek, oftalmologie …04-06-2011 08:06:00

Laatst bijgewerkt op 19 februari 2024 – 17:18