BE Ooglasercentra

Brussels Eye Center

Dr. Jean Assaf
Tervurenlaan 199
1150 Brussel
Tel.: (02)735 43 55
Fax: (02)735 43 54
E-mail: info@brusselseyecenter.be
Website: http://www.brusselseyecenter.be

Oogartsen De Pinte

Park te Poldere 3 bus 10
9840 De Pinte
Tel.: (09)220 20 02
Website: https://oogartsendepinte.be/

Dr. Dominique Riems

Pater De Dekenstraat 47
2610 Wilrijk
Tel.: (03)828 41 25

Dr. F. De Wilde – Eyecenter Latem

Kortrijksesteenweg 206
9830 Sint-Martens-Latem
Tel.: (09)225 61 90
Fax: (09)233 63 55
E-mail info@eyecenter.be
Website: http://www.eyecenter.be

Dr. Isabel Pinxten

Dr. Isabel Pinxten is gespecialiseerd in Femto-LASIK en refractieve chirurgie. Zij specialiseerde zich aan UZ Leuven en deed hier verschillende jaren ervaring op, aangevuld met opleidingen in binnen- en buitenland.
Om na te gaan of u in aanmerking komt voor een laserbehandeling wordt eerst een gedetailleerde screening uitgevoerd. Door middel van het Pentacam onderzoek wordt het hoornvlies nauwkeurig onderzocht. Op deze manier blijven de risico’s van de ingreep zo klein mogelijk. Bij Femto-LASIK wordt een femtosecondlaser gebruikt om de flap te creëren. Nadien wordt het hoornvlies behandeld door middel van de excimerlaser. Alles gebeurt aan de hand van de nieuwste technologieën en toestellen om een zo goed en veilig mogelijk resultaat te garanderen.

Dr. Isabel Pinxten
Oogarts Knokke
Henry Van de Veldelaan 1
8300 Knokke
Tel. 050 62 00 00
E-mail: info@oogartsknokke.be
Website: https://www.oogartsknokke.be/
Wilt u weten of u in aanmerking komt? Maak dan snel en geheel vrijblijvend een afspraak: http://www.oogartsknokke.be/afspraak

Dr. J.C. Vryghem oogheelkunde – Brussels Eye Doctors

Dr. J.C. Vryghem oogheelkunde – Brussels Eye Doctors “De praktijk van Dr. Vryghem is gevestigd in Brussel (op een steenworp van de Montgomery square) en is heel gemakkelijk bereikbaar.

Dr. Vryghem heeft een uitgebreide chirurgische ervaring en spitst zich toe op refractieve chirurgie (LASIK, FemtoLASIK, phake lens implanten, refractive lens exchange, enz.), cataractchirurgie en corneachirurgie. Zijn interesse gaat vooral uit naar het toepassen van de nieuwste chirurgische technieken en deze ter beschikking stellen van zijn patiënten. Hij is ook regelmatig spreker op grote internationale congressen (ASCRS, ESCRS).

Dr. Vryghem is één van de weinige Belgische oogartsen die in zijn praktijk beschikt over een excimerlaser: hij werkt met een Allegretto Wave EYE-Q 400, één van de meest performante en betrouwbare excimerlasers op de markt, waardoor refractieve ingrepen nog sneller kunnen gebeuren. Sinds juni 2006 beschikt hij als eerste in België Ziemer LDV femtosecond laser. Deze laat toe om de flap te maken met behulp van femtosecond via fotodisruptie. Er kunnen dunnere flaps gesneden worden, de flapdikte is beter voorspelbaar en er is een beperkter risico op flapproblemen.

Dr. Vryghem legt zich vooral toe op de operaties en zijn collega-oogartsen op de consultaties, de preoperatieve onderzoeken en postoperatieve follow-up. Indien gewenst kunnen het vooronderzoek en de operatie op dezelfde dag plaatsvinden aangezien de praktijk is uitgerust met alle nodige meettoestellen en een volledig uitgerust operatiekwartier.

Dr. Vryghem heeft sinds 2003 een specifieke ervaring opgebouwd in het herbehandelen van moeilijke gevallen o.a. topografie geleide behandelingen. Patiënten die ontevreden zijn over de resultaten van een voorafgaande refractieve behandeling omwille van decentratie, onregelmatige behandeling, problemen met de flap, ectasie, enz. komen in aanmerking.

Sinds 2005 gebruikt Dr Vryghem een nieuwe hoopgevende methode, nl. UV-crosslinking voor het afremmen en stoppen van progressieve vervorming van het hoornvlies bij keratoconus. Deze nieuwe behandelingsmethode kan de noodzaak tot penetrerende keratoplastie (hoornvliestransplantatie) aanzienlijk doen verminderen. Bovendien is de behandeling éénvoudig en stelt ze bloot aan quasi geen nevenwerkingen. Deze behandeling kan ook uitgevoerd worden bij corneale ectasie na lasik, een progressieve onregelmatige vervorming van het hoornvlies die in uitzonderlijke gevallen kan voorkomen na lasik. In een 2de stap kan een chirurgische visuele rehabilitatie aan de hand van topofrafie-geleide oppervlakkige excimerlaser behandelingen of implantatie van phake lenzen, van het type Artisan of Artiflex, uitgevoerd worden.

Hij werkt samen met 7 andere oogartsen:

Dr. B. Castel: algemene en medische oftalmologie, cataractchirurgie

Dr. H. Ebraert: algemene en medische oftalmologie

Dr. A. Vandemoere: algemene en medische oftalmologie en is gespecialiseerd in medische aandoeningen van het netvlies (diabetische retinopathie, enz.) en hun laserbehandelingen.

Dr. C. Deghislage: algemene en medische oftalmologie en is gespecialiseerd in medische aandoeningen van het netvlies (diabetische retinopathie, enz.) en hun laserbehandelingen.

Dr. M. Zelinka: algemene en medische oftalmologie

Dr. D. Cools: algemene en medische oftalmologie en is gespecialiseerd in medische aandoeningen van het netvlies (diabetische retinopathie, enz.) en hun laserbehandelingen.

Dr. H. De Leener: algemene en medische oftalmologie

Dr. W. Hendriks: algemene en medische oftalmologie

Dr. Vryghem heeft speciale technieken ontwikkeld voor herbehandeling van patiënten die ontevreden zijn met de resultaten van hun eerste refractieve chirurgie omwille van decentratie, onregelmatige behandeling, problemen met de flap, enz. Hij is één van de eerste artsen ter wereld die de nieuwe WaveLight T-CAT software voor topografie-geleide behandelingen heeft gebruikt en heeft hiermee een ruime ervaring opgebouwd. Hij stelde zijn ervaring hiermee voor in 2003 en 2004 op congressen in Munchen (Duitsland), Brussel, Luik, Amsterdam (Nederland), San Diego (USA), Parijs (Frankrijk), Vught (Nederland) en Sevilla (Spanje).

Brussels Eye Doctors heeft, na een grondige reorganisatie en verschillende audits uitgevoerd door Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA), sinds juli 2006 een ISO 9001:2000 certificatie behaald voor de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem binnen de praktijk.

Sint-Michielslaan 12-16
1150 Brussel (St-Pieters-Woluwe)
Tel.: (02)741 69 99
Fax: (02)732 71 48
E-mail: info@vryghem.be
Website: http://www.vryghem.be

Dr. Jan Poelman

Voskenslaan 99
9000 Gent
Tel.: (09)222 38 60
E-mail: dr.poelman@lrc.be

Dr. Mathys

Van Overbekelaan 166
1083 Brussel
Tel.: (02)426 99 04
Fax: (02)426 29 69
E-mail: info@drmathys.be
Website: https://www.drmathys.be/

Dr. Peter Van Bladel

Mechelsesteenweg 76
2640 Mortsel
Tel.: (03)440 78 30
E-mail: doktervanbladel@telenet.be

Eye & Refractive Center

Ambulante Oogkliniek
dr Johan BLANCKAERT
dr Evelyne MULLIEZ
dr Sofie GHEKIERE

Femto Laser Cataract Chirurgie
FEMTO Laser Lasik
Oculoplastische Chirurgie
Algemene Oogheelkunde

Dhondtstraat 65-67
8900 Ieper
Tel.: (057)20 23 00
Fax: (057)22 16 56
E-mail: oogartsen.ieper@telenet.be
Website: http://www.blanckaertvision.be/

Eyeclinic

Herbert Hooverplein 24
3000 Leuven
Tel.: (016)22 95 36
Fax: (016)23 04 81
E-mail: info@eyeclinic.be
Website: http://www.eyeclinic.be

Focus Eye Clinic

Focus Eye Clinic is een nieuw oogcentrum dat onstaan is door de fusie van meerdere oogartsenpraktijken en chirurgie activiteiten. Focus Eye Clinic is een platform voor diagnose en behandeling van oogaandoeningen.

Deze vernieuwende structuur biedt de meest uiteenlopende hoog technologische oogzorgen aan en dit in een rustgevend en aangenaam decor.

De chirurgie afdeling beantwoordt aan de strengste normen qua hygiëne en veiligheid. Hooggespecialiseerd personeel en artsen-chirurgen met jaren ervaring zorgen voor een deskundige aanpak.

Het operatiekwartier van Focus Eye clinic werd ontworpen volgens de strengste normen zoals in een ziekenhuis. De richtlijnen werden gevolgd van de werkgroep extra murale chirurgie (SOOS) en van het BSCRS (Belgian Society for Cataract and Refractive Surgery). Zowel qua steriliteit, comfort en veiligheid (brand normen) werd niets aan het toeval overgelaten zodat de ingrepen perfect kunnen verlopen.

Het operatiekwartier beschikt over twee zalen met laminaire flow.

 • De eerste zaal wordt gebruikt voor intra-oculaire ingrepen zoals lensimplantaties en cataract ingrepen. Retina chirurgie maar ook strabisme en esthetische oog ingrepen vinden hier plaats.
 • In de tweede deel bevindt zich de Laser infrastructuur voor refractieve chirurgie. De Femto Lasik procedure wordt uitgevoerd met enerzijds de Wavelight Allegretto 400 Hz laser en anderzijds de Ziemer LDV laser. Beide apparaten zijn FDA vergund en CEE erkend en worden algemeen aanzien als de meest betrouwbare in de markt.

Dokters die in deze centrum werken:

Dr. Evens Peter: Refractieve chirurgie (Femto Laser, Lensimplantaties), Cataract chirurgie, Glaucoom
Dr. Al Sabai Nashwan: Cataractchirurgie, Corneachirurgie, Refractieve chirurgie
Dr. Diltoer Eva  (algemene oogheelkunde, medische retina, pediatrische oftalmologie)
Dr. Pion Bart: Retina chirurgie, Cataractchirurgie, Refractieve chirurgie (Femto Laser en lensimplantaties)
Dr. Greant Philippe: Plastisch chirurg (alle facetten van oog en gelaatsbehandelingen)
Dr. Bataillie Kristien: Anesthesiste
Mevr. Spaas Martine, optometriste
Mevr. Kunnen Elise: optometriste

Focus Eye Clinic
Kaasmarkt 97
1780 Wemmel
België
Tel: 0032 427 59 85
E-mail: info@focus-eye-clinic.com
E-mail: contact@focus-eye-clinic.com
Website: http://www.focus-eye-clinic.com
Facebook: https://www.facebook.com/FocusEyeClinicWemmel/

Goes OogCentrum

Dr. Frank Goes Jr. (°1969) graduated in 1998 after a medical training and specialization in ophthalmology and eye surgery at the universities of Leuven, Ghent and Paris.
After his training, he joined ‘the Goes Eye Centre’, a private practice with a team of 7 ophthalmologists in Antwerp, Belgium, where he became co-responsible for the department of Cataract & Refractive surgery.
In 2011 he became the Medical Director of this team.
The team consists of :
Dr. F. Goes, Jr. : eye surgery, laser surgery, eyelid surgery
Dr. C. Verschueren : medical retina
Dr. A. Hoste : glaucoma
Dr. A. Lefebvre : contact lenses
Dr. N. Mariën : general ophthalmology
Dr. R. Dewitte : anesthesiology
Miss O. Vandaele : orthoptics
Miss K. Teblick and Miss A. Pyck : optometrists
The ambulatory eye center was completely rebuild in 2011, and became a hypermodern extramural eye surgery center with only the highest standards in sterility and hygiene and with a vast national and international clientele.
Dr. Goes is an advisor for many ophthalmological companies, and a frequent speaker at national and international meetings.
He was a member and president of many national societies, and is a member of many international societies, such as ESCRS, ASCRS, ISRS, AAO, and others.
He has a vast experience in cataract and laser surgery, and a special interest in cataract surgery with multifocal implants.
He was the first in the Benelux to use the new ‘Relex Smile’ laser surgery technique by Carl Zeiss, to help people to get rid of their glasses.
In 2013 he was one of the few eye surgeons that participated in the European Study of the new low-add Tecnis multifocal lenses, conducted by AMO.
In 2014 he is happy to be able to participate in the new study of the Symphony lens, a new breakthrough in the world of cataract surgery with multifocal lenses.
He continues and will continue to strive for the best possible results for his patients, using the most modern and state-of-the-art techniques in this rapidly changing but very interesting field of medicine.W. Klooslaan 6

Goes OogCentrum
2050 Antwerpen
Tel.: (03)219 39 25
Fax: (03)219 66 67
E-mail: info@goes.be
Website: https://www.goes.be

Het Ooglasercentrum

Kerkstraat 105
3550 Zolder
Tel.: (011)45 36 83
Fax: (011)45 36 83
E-mail: olc.paal@skynet.be
Website: http://www.olc.be

Laser Refractie Centrum

Xavier De Cocklaan 68/3
9830 Sint-Martens-Latem
Tel.: (09)281 20 80
E-mail: info@lrc.be
Website: http://www.lrc.be

Lizin Vision and Eye Center

Dr. Laurence Lizin
Dr. Francois Lizin
Rue Haute, 78
4700 Eupen
Tél.: (087)59 55 90
Fax: (087)59 55 91
E-mail: francois.lizin@skynet.be
Website: https://www.lizinvision.com

Medifocus

In 2013 installeerde Medifocus een gloednieuwe behandelruimte in Mediclinic. Met de Carl Zeiss MEL excimer laser en de Visumax femtosecond laser hebben we de nieuwste generatie apparatuur in huis. Daarom kunnen we de reeds lang ingeburgerde ooglaserbehandelingen zoals PRK/LASEK en femto-LASIK uitvoeren met een hoge precisie. Medifocus is ook één van de weinige centra binnen Europa die het geheel nieuwe concept ReLEx smile aanbieden. Dit type behandeling combineert een nog hogere precisie met een lager risico aan nevenwerkingen en complicaties.
Omdat we over alle mogelijke types laserbehandelingen beschikken, kunnen we samen met u beslissen welke techniek het beste bij u past. Dit hangt af van de bouw van uw ogen maar ook van uw werk, hobby’s en wensen. Samen met u kijken we welke techniek het meest geschikt is, niet alleen op medisch gebied maar ook qua levensstijl.

Informatie over de ReLEx smile behandeling
ReLEx smile is wat men noemt een minimaal-invasieve chirurgische techniek. Hoe minder invasief een ingreep is, hoe sneller uw herstel verloopt en hoe comfortabeler de ingreep. In dit opzicht is door CARL ZEISS met de ReLEx smile-techniek een nieuwe stap gezet in de manier waarop u uw ogen kan laten laseren. De belangrijkste voordelen van deze behandeling:
– behandeling zonder flap;
– behandeling in 1 stap met 1 laser (“all-femto”);
– minimale chirurgie aan het oppervlak;
– precieze behandeling.
Voor meer informatie over deze behandeling verwijzen we u graag naar onze website, http://www.medifocus.be.

Medifocus
Bogaardenstraat 49c
3050 Oud Heverlee
Tel.: (016)58 59 58
E-mail: info@medifocus.be
Website: http://www.medifocus.be

Medipolis

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk (Antwerpen)
Tel.: (03)820 88 94
Fax: (03)820 88 91
E-mail: info@medipolis.be
Website: http://www.medipolis.be

New Vision Oogklinieken

Kerkstraat 105, 3550 Zolder
Steenweg op Meerhout 61, 2430 Laakdal
Tel.: (078)48 46 46
E-mail: info@newvision.be
Website: https://www.newvision.be

Oog Centrum Kempen

Ginderbroek 66
2400 Mol
Tel.: (014)71 01 81
E-mail: secretariaat@oogcentrumkempen.eu
E-mail: info@oogcentrumkempen.be
Website: https://www.oogcentrumkempen.be
Facebook: https://www.facebook.com/pg/OogCentrumKempen/

Oogartsen Associatie Maasmechelen

Olympialaan 20
3630 Maasmechelen
Tel.: (089)76 60 78
Fax: (089)76 62 97
E-mail: info@oamm.be
Website: http://www.oamm.be

Oogartsencentrum Zuid-West Vlaanderen

Dr. F. Kesteloot
Ballingenweg 20
8530 Harelbeke
Tel.: (056)70 45 30
Fax: (056)70 45 31
E-mail: info@oogartsencentrum.be
Website: http://www.oogartsencentrum.be

Oogartsenpraktijk Lier

Benedenbaan 52
2500 Lier
Tel.: (03)489 15 64
Fax: (03)489 13 75
E-mail: info@oogartsenpraktijk.be
Website: http://www.oogartsenpraktijk.be

Oogcentrum Schilde

Schoolstraat 1b
2970 Schilde
Tel.: (03)385 04 04
Fax: (03)385 91 97
E-mail: info@oogcentrum-schilde.be
Website: http://www.oogcentrum-schilde.be

Oogcentrum-Gent

Het Oogcentrum is gelegen aan de rand van het historische centrum van Gent.
Drie oogartsen en een orthoptiste bieden u een professioneel oogonderzoek en behandeling aan voor een brede waaier van oogproblemen.
Elk van de oogartsen legt zich toe op één of meerdere oftalmologische subdisciplines.
Dr. Steven Van Slycken spitst zich toe op cataractchirurgie en refractieve chirurgie (Femto-lasik, fake lensimplantatie, refractive lens exchange, enz.)

Oogcentrum-Gent
Penitentenstraat 28
9000 Gent
Tel.: (09)225 03 35
E-mail: info@oogcentrum-gent.be
Website: http://www.oogcentrum-gent.be

Oogcentrum Tongeren

Bilzersteenweg 241
3700 Tongeren
Tel.: 012 23 55 01
E-mail: info@oogcentrumtongeren.be
Website: https://oogcentrumtongeren.be

Oogcentrum Visie

Dr. Karolien Termote is gespecialiseerd in ingrepen om beter te zien zonder bril. Zij specialiseerde zich aan UZ Leuven en University of British Columbia in Canada, aangevuld met diverse opleidingen in binnen- en buitenland. Momenteel leidt ze oogarts assistenten op in UZ Brussel en is ze dienstverantwoordelijke van de dienst oogziekten van het Imelda Ziekenhuis in Bonheiden.

Indien u interesse heeft om uw ogen te laten laseren, dient u eerst een afspraak te maken om te kijken of u in aanmerking komt om dit veilig te laten gebeuren. Met de meest moderne apparatuur worden precieze metingen gedaan om u een professioneel advies te kunnen geven.

– Femtolasik
– Advanced PRK
– ICL voorzetlens
– multifocale lensimplanten

Dr. Karolien Termote
Oogcentrum Visie
Wilsonstraat 33
2860 Sint-Katelijne-Waver (Mechelen)
Tel.: (015)683 319
Website: https://www.oogcentrumvisie.be
Wilt u weten of u in aanmerking komt? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak via: https://oogcentrumvisie.be/index.php/scherp-zien-zonder-bril-ogen-laseren

Oogcentrum Ziezonder

Tongersestraat 106
3740 Bilzen
Tel.: +32 (0)12 23 55 01
E-mail: info@ziezonder.be
Website: https://ziezonder.be/

Ooginstituut

Dr. Sallet Guy, Dr. Robberecht Kirsten, Dr. Schelfhout Veerle, Dr. Coppens Greet
Brusselse steenweg 88
9300 Aalst
Tel.: (053)21 68 39
E-mail: info@ooginstituut.be
Website: https://www.ooginstituut.be

Oogkliniek Antwerpen

Grote Steenweg 208/0
2600 Antwerpen-Berchem
Tel.: (03)239 67 67
E-mail: info@oogkliniek-antwerpen.be
Website: http://www.oogkliniek-antwerpen.be

Oogkliniek Brugge

Dr. Steven Renier is gespecialiseerd in refractieve heelkunde (scherp zien zonder bril), en past de nieuwste technieken toe op het gebied van ooglaser correcties (femtoLASIK, Advanced LASEK, Relex Smile) en multifocale lensimplantatie.

 • Hij behaalde het diploma van Cataract & Refractive Surgery aan University of Ulster onder de gerenommeerde professor Moore
 • LASIK course in Moorfield’s Eye Hospital in 2009
 • ere-academisch consulent UZ Leuven
 • Member of the European Society of Cataract and Refractive surgeons sinds 2009
 • fellow of the European Board of Ophthalmology sinds 2012
 • Vennoot van de Laser Vision Clinic in Drongen, het grootste ooglaser centrum van België.

Dr. S. Renier
Tel.: (050)22 22 22
Vrijdagmarkt 3
8000 Brugge
Website: https://www.oogkliniekbrugge.be/ooglaseren

Ophtalmopolis

Oogartsen
Dr. Groenweghe G.
Dr. Ebraert H.

* Dilbeek
Baron Robert De Vironlaan 7
1080 Dilbeek
Tel.: (02)466 37 30
E-mail: drebraert@ophtalmopolis.be
Website: http://www.ophtalmopolis.be

* Molenbeek
Thijmlaan 12
1090 Molenbeek
Tel.: (02)465 22 44
E-mail: drebraert@ophtalmopolis.be
Website: http://www.ophtalmopolis.be

Sharper Image

Italiëlei 98
2000 Antwerpen
Tel.: (03)233 02 84
E-mail: f.haustrate@sharper-image.be
Website: http://www.sharper-image.be

Universitair lasercentrum Leuven (ULCL)

Vooronderzoeken en controles

De vooronderzoeken en controle-afspraken vinden plaats in campus Gasthuisberg.

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Ambulant centrum – E 107
Herestraat 49
3000 Leuven
Ligging: oranje straat, poort 2, verdieping 3.
Inschrijven: schrijf u altijd eerst in in de centrale ontvangsthal.
U kan zelf online een vooronderzoek inplannen via deze link: https://www.uzleuven.be/nl/quickscan

Behandelingen

Behandelingen worden uitgevoerd in het dagziekenhuis chirurgie op campus Gasthuisberg.

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Dagziekenhuis chirurgie B
Herestraat 49
3000 Leuven
Ligging: oranje straat, poort 6.
Inschrijven: in het dagziekenhuis chirurgie B.
Komt u voor femtolasik? Dan moet u eerst een onderzoek ondergaan in het ambulant centrum. Schrijf u dan eerst in in de centrale ontvangsthal.

Artsen

Vaste Stafleden dienst Oogziekten:
– Professor Isabelle Saelens
– Professor Heleen Delbeke

Consulent:
– Dokter Frédéric Smeets

Toegelaten geneesheren:
– Dokter Annelies De Blauwe
– Dokter Karolien Maris
– Dokter Frédéric Smeets
– Dokter Emilie Claeys
– Dokter Loïc Sermeus
– Dokter Joaquin Riestra
– Dokter Karolien De Graeve (vanaf 28/6/2024)

Komt u voor een laseroperatie bij één van de toegelaten geneesheren?
Dan moet u de dag van uw ingreep een onderzoek ondergaan in het ambulant centrum.
Schrijf u dan eerst in in de centrale ontvangsthal.

UVC Brugmann

Drie locaties (sites) in Brussel:
(Laeken, Schaerbeek, Jette)
Tel.: (02)477 21 11
Fax: (02)477 20 13
E-mail: webmaster@chu-brugmann.be
Website: https://www.uvc-brugmann.be

Vision Clinic

Dit is een gespecialiseerde refractieve chirurgiecentrum (LASIK, LASEK, EpiLASIK) dat door verschillende Belgische oogartsen wordt ontwikkeld. Het centrum wordt uitgerust met de Wavelight Allegretto Eye-Q 400 Hz excimer laser, Microkeratoom en Epikeratoom van Moria.

Fr. Rooseveltlaan 127
1050 Brussel
Tel.: (02)660 56 88
E-mail: info@visionclinic.be
Website: http://www.visionclinic.be

Deel dit:
Advertenties

 1. Organisaties rond ooggezondheid04-10-2015 05:10:07
 2. BE Optometristen27-05-2014 11:05:14
 3. NL Optometristen24-05-2014 09:05:16
 4. NL Orthoptisten24-05-2014 07:05:03
 5. NL Oogartsen08-03-2014 11:03:46
 6. BE Orthoptisten15-07-2012 12:07:39
 7. BE Oogartsen05-11-2011 05:11:13
 8. NL Genetische raadplegingen voor blinden en slechtzienden04-06-2011 08:06:37
 9. BE Genetische raadplegingen voor blinden en slechtzienden04-06-2011 07:06:08
 10. BE Low-vision-centra en universitaire (oog)ziekenhuizen voor visueel gehandicapten04-06-2011 07:06:51
 11. NL Ocularisten en laboratoria rond oogprotheses04-06-2011 08:06:29
 12. NL Low-vision-centra voor visueel gehandicapten04-06-2011 08:06:22
 13. NL Ooglasercentra04-06-2011 08:06:19
 14. NL Verenigingen rond orthoptie, optologie, optometrie, optiek, oftalmologie …04-06-2011 08:06:05
 15. BE Ocularisten en laboratoria rond oogprotheses04-06-2011 08:06:15
 16. BE Ooglasercentra04-06-2011 08:06:49
 17. BE Verenigingen rond orthoptie, optologie, optometrie, optiek, oftalmologie …04-06-2011 08:06:00

Laatst bijgewerkt op 18 juli 2024 – 08:37