Welkom op mijn kennisportaal visuele handicap!

België telt naar schatting 150.000 blinden en slechtzienden, in Nederland zijn er dat rond de 350.000. Door de toenemende vergrijzende maatschappij neemt dit aantal bijgevolg gestaag maar zeker toe.

Blind of slechtziend worden brengt zowel op emotioneel als op praktisch vlak veel vragen met zich mee. Dankzij heel wat hulp(middelen), aanpassingen, ondersteuningsprojecten en zorgvormen is een blinde of slechtziende persoon perfect in staat om zich te integreren in de maatschappij, zowel op het vlak van opleiding, tewerkstelling als vrije tijd.

Op deze website vind je recente maar ook veel oudere krantenberichten, informatieve teksten, activiteiten, goed omkaderde oproepjes en enquêtes, vacatures, tv-tips en vragen, en dit voor zowel Belgen als Nederlanders. Bovendien kan je voor beide landen een steeds recente sociale kaart vinden van organisaties en verenigingen rond personen met een visuele beperking.

Hartelijk welkom en veel leesplezier op deze site!

Social Media

De Facebook-pagina Blinden & Slechtzienden, het Twitter-account Visuelehandicap, en de mailgroep Visuelehandicap zijn allen gekoppeld aan deze website.

Oprichting

Ik ben Kim (1978), van het vrouwelijke geslacht, woonachtig te België en zelf volledig blind. Ik heb dit kennisportaal visuele handicap op 27 november 2002 opgericht. Dagelijks probeer ik mensen zo goed mogelijk te informeren, sensibiliseren en door te verwijzen rond blind- of slechtziendheid. Dit belangeloos vrijwilligerswerk doe ik met enorm veel liefde en passie.

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Laatst bijgewerkt op 26 december 2022