ARTI Nieuwsbrief: Groot Nieuws: Gesproken toegang tot de catalogus van Aangepast Lezen!

Groot Nieuws: DSH electronics introduceert spraakgestuurde toegang tot de volledige audioboeken-catalogus van Stichting Aangepast Lezen!

Dankzij een uitstekende samenwerking met Stichting Aangepast Lezen en Dedicon krijgen ARTI gebruikers (die beschikken over een Aangepast Lezen account) nu directe toegang tot de boekencatalogus. Aldus kunt u spraakgestuurd (of d.m.v. het ARTI toetsenbord) boeken zoeken en selecteren uit ruim 45000 titels.
Deze boeken kunnen vervolgens ook volledig worden voorgelezen! Via een zeer gebruiksvriendelijke bediening, dat gebruikmaakt van veegbewegingen, kan zeer vlot door een boek worden gebladerd. De index van het geselecteerde boek is razendsnel toegankelijk evenals fragmenten en informatie over het geselecteerde boek.
Evenzo is uw Boekenplank snel toegankelijk en de lijst met Aanwinsten.

Belangrijk nieuws is ook dat deze manier van toegang tot de Aangepast Lezen catalogus niet alleen is gereserveerd voor ARTI gebruikers maar ook voor iedereen die beschikt over een Aangepast Lezen account! Het is namelijk een module (“app”) die zowel los te gebruiken is dan wel aan ARTI kan worden gekoppeld.
Het gebruik van deze app is gratis voor ARTI gebruikers. Gebruikers van de losse app kunnen het de komende tijd ook gratis uitproberen. Op termijn wordt het een betaalde Android app.

De (voorlopige) titel van deze app is “Blinden Boeken”. U kunt dit vinden door “blinden boeken” of “dshelectronics” (zonder spatie) als zoekterm in de Google Play store op te geven, dan wel deze link te volgen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=aangepast1.dsh

Hieronder is de gebruiksaanwijzing (in gesproken en in tekstformat) opgenomen. In de “Blinden Boeken” app bevindt zich een nog veel uitgebreidere help functie.

Wij zijn van mening dat onze manier van toegang tot voornoemde catalogus groot gebruiksgemak aan u als blinde, slechtziende of anderszins leesbeperkte gebruiker biedt. Het gebruik van Talkback is immers niet meer nodig, spraakgestuurd zoeken gaat vele malen sneller dan letter voor letter boektitels of namen van schrijvers intypen en ook de wijze van bediening met veegbewegingen is intuïtief en heel gemakkelijk.

We hopen hiermee een zeer nuttig en uniek hulpmiddel te hebben geïntroduceerd waar de doelgroep veel baat van kan en zal hebben.

Hartelijke groeten
Dick Hoefsloot

DSH electronics
Tel: 070 3206117
Email: info@dsh2000.com
Web: http://www.artipal.com

NB
Wilt u deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat dat dan s.v.p. even aan ons weten (bij voorkeur per e-mail).

***

Gebruiksaanwijzing “Blinden Boeken” door DSH electronics:

Inleiding:

Deze “Blinden Boeken” applicatie is bedoeld om Blinden en Slechtzienden zeer gebruiksvriendelijk toegang te bieden tot de boekencatalogus van Aangepast Lezen. Doormiddel van gesproken opdrachten kan in de catalogus worden gezocht, boeken worden geselecteerd, fragmenten beluisterd en ook boeken volledig worden voorgelezen.

Bediening:

“Blinden Boeken” start op met een hoofdmenu waaruit de belangrijkste functies kunnen worden geselecteerd.
Net als alle andere lijsten in deze app kan doormiddel van op- en neer vegen een functie worden geselecteerd. Door naar rechts te vegen wordt de aldus geselecteerde functie geactiveerd. Door naar links te vegen kunt u steeds teruggaan naar de vorige mode.

Letop: De bediening is bedoeld voor blinden en slechtzienden. Over het hele scherm ligt een aanraaksensor om de veegbewegingen op te vangen. Het aanraken van een regel om iets te selecteren is dus beslist niet de bedoeling.
Na het op- en neer vegen hoort u welke regel is geselecteerd. Het wordt ook onder in het beeld op de statusregel getoond.
Ten behoeve van slechtzienden wordt door middel van een blauwe pijl rechts aangegeven welke regel is geselecteerd.

Een zeer krachtig onderdeel is de mogelijkheid om doormiddel van spraak een Boek in de catalogus van Aangepast Lezen op te zoeken en vervolgens te laten voorlezen. Raak hiertoe het scherm aan waarna een microfoonknopje verschijnt en zeg het woord “Zoek” gevolgd door hetgeen u zoekt.
Voorbeeld: “Zoek Harry Mulisch” of “Zoek Het Bittere Kruid”.

Wanneer “Blinden Boeken” bezig is met een deel van een boek voor te lezen kan doormiddel van op- en neer vegen door de tekst worden gebladerd. Bij elke veegbeweging wordt 10 seconden vooruit of achteruit gesprongen. Door middel van diagonaal vegen is de sprong 60 seconden. Het gebruik van paginanummers is daardoor nagenoeg onnodig.

Om deze applicatie te laten praten adviseren we u om een Nederlandstalige TTS stem op uw Android mobiele telefoon of tablet PC te installeren. Goede Nederlandse stemmen zijn in de Google Play store te vinden van onder anderen Svox (“Jan” en “Lena”), Acapela (“Daan” en “Jasmijn”) en van Cereproc (“Anne”).
Ook Goegel heeft in 2014 een gratis Nederlandse TTS stem beschikbaar gesteld.

Het is ook mogelijk om in plaats van te spreken deze software te gebruiken via het Menu. Dit doet u via het Hoofdmenu òf door het scherm langer aan te raken, net zolang tot u de gewenste functie hoort:

1. “Boeken zoeken”: Zoek een boek in de catalogus van Aangepast Lezen.
2. “Boekenplank”  : Opent een lijst met eerder door u bestelde boeken.
3. “Aanwinsten”   : Opent een lijst met de jongste aanwinsten in de catalogus van Aangepast Lezen.
4. “Vervolg waar gebleven”:  Ga verder met lezen in het meest recent geopende boek.
5. “Instellingen” : Verander hier de tekstgrootte en tekstkleur van het tekstveld.
6. “Help in detail”: Opent een selectielijst met gedetailleerde helponderwerpen
7. “Gebruiksaanwijzing” : Opent de gebruiksaanwijzing die u nu aan het lezen bent.
8. “Inloggen”     : Geeft toegang tot het scherm om in te loggen op Aangepast Lezen.
9. “Uitloggen”    : Log uit op Aangepast Lezen.
10. “Afsluiten”   : Sluit deze “Blinden Boeken” applicatie.

Ad 1: Na het selecteren van deze “Boeken zoeken” functie dient u een zoekwoord of zoekzin in te spreken. Meestal zal dit de naam van een schrijver of schrijfster zijn of de titel van een boek (of een gedeelte daarvan).
U kunt ook het scherm aanraken en direct “Zoek” gevolgd door het zoekwoord of zoekzin inspreken!

Ad 2:
Selecteer deze mode of zeg “Aanwinsten” om direct de lijst te openen met de jongste boekaanwinsten van Aangepast Lezen.
De bediening is verder identiek aan het zoeken naar boeken.

Ad 3:
U kunt ook “Boekenplank” of “Mijn Boekenplank” zeggen om de lijst te openen met de eerder door u bij Aangepast Lezen bestelde streaming boeken. Selecteer een boek teneinde vervolgens een fragment te beluisteren, informatie over het boek te krijgen, het boek te retourneren aan Aangepast Lezen danwel een hoofdstuk uit het boek te openen en te laten voorlezen.
De bediening is verder identiek aan het zoeken naar boeken.

Ad 4: Er wordt onthouden waar u bent gebleven toen u de vorige keer ophield met het laten voorlezen van een boek.
Met deze functie keert u direct terug naar het boek, het hoofdstuk en de regel in het hoofdstuk waar u was gebleven en vervolgt het voorlezen automatisch.

Ad 5:
Onder “instellingen” kunt u deze software naar eigen smaak configureren. Dit betreft onder anderen:
– De grootte van de letters.
– De kleur van de letters.
– Het lettertype (in een volgende versie).

U kunt ook “Instellingen” of “Voorkeuren” zeggen (of typen) om deze instellingenlijst te openen.

Ad 6: In de Helponderwerpenlijst kunt u zoeken naar specifieke zaken waar u meer over te weten wenst te komen.
De separate Helponderwerpen zijn uitgebreider dan hetgeen u momenteel in de gebruiksaanwijzing leest.

Ad 7:
In deze mode wordt deze gebruiksaanwijzing hardop voorgelezen.
Het is ook mogelijk om “Help” of “Gebruiksaanwijzing” te zeggen (of typen) om deze te openen.

Ad 8: Aangepast lezen vereist een inlogprocedure waarbij u een gebruikersnaam en wachtwoord dient op te geven.
Het is dus ook noodzakelijk om deze gegevens eenmalig in deze Blinden Boeken applicatie in te voeren. Dit kunt u ofwel zelf doen met behulp van Talkback of even een ziende vragen het voor u te doen. Daarna heeft u er geen omkijken meer naar.
Deze gegevens blijven confidentieel en worden niet aan DSH electronics doorgegeven.

Als u deze gegevens reeds heeft ingevoerd kunt u kiezen voor “Opnieuw inloggen”. Deze mode kunt u ook gebruiken als het inloggen niet lukt, hetgeen bij de Dedicon servers helaas wel eens voorkomt.
Indien u wilt inloggen met een ander account of uw accountgegevens nog niet heeft ingevoerd dient u de “Handmatig inloggen” mode te gebruiken. Een ziende zal wellicht u daar even bij moeten helpen.

Ad 9: U kunt uitloggen teneinde de weg vrij te maken om via een ander Android toestel of via uw Windows computer in te loggen op Aangepast Lezen.

Zodra u een hoofdstuk van een boek heeft geselecteerd kan het worden geopend door naar rechts te vegen. De Blinden Boeken applicatie begint dan vrijwel direct te lezen! Echter op dat moment zal nog niet het volledige hoofdstuk gebufferd zijn. Dit duurt altijd even. Boven in beeld zijn twee voortgangsindicatoren zichtbaar. De bovenste indicator geeft aan hoe ver u in het hoofdstuk bent. De onderste indicator geeft aan hoe ver het bufferen is gevorderd. Door op-en neer te vegen kunt u 10 seconden verder of terug in het hoofdstuk springen. Door diagonaal te vegen is deze sprong 60 seconden.

Tijdens het voorlezen kan ook naar rechts worden geveegd om direct het volgende hoofdstuk te laten voorlezen.
Wanneer echter naar links wordt geveegd wordt teruggekeerd naar de index van het boek en kan vervolgens door op-en neervegen een ander hoofdstuk worden geselecteerd.

De opzet van Blinden Boeken is dat het niet nodig is een index met paginanummers te generen maar in plaats daarvan door middel van vertikaal en diagonaal vegen door het audiobestand te springen. De applicatie meldt voortdurend het percentage waar je op een bepaald moment bent ten opzichte van de totale lengte van het hoofdstuk.

U kunt “Lees voor” of “Voorlezen” zeggen om een eerder geselecteerde, reeds op het scherm zichtbare tekst opnieuw te laten voorlezen. Wees echter ervan bewust dat de meeste boeken van Aangepast Lezen in streaming formaat worden aangeleverd. De tekst zelf is dan niet beschikbaar en is het dus een kwestie van luisteren naar de voorlezer.

We wensen u veel plezier en nut van deze software.

DSH electronics
Leidschendam
http://www.dsh2000.com
info@dsh2000.com.

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. De scribit app is live!22-11-2019 06:11:21
 2. Hable ontwikkelt een brailletoetsenbord met acht knoppen waarmee blinden en slechtzienden een smartphone kunnen gebruiken11-07-2019 06:07:59
 3. Oude IJsselstreek lanceert Ongehinderd-app voor toegankelijkheid11-07-2019 06:07:01
 4. Blinden emoties laten zien | Huawei Mobile11-07-2019 06:07:52
 5. Hable laat blinden met braille appen07-06-2019 06:06:55
 6. App Ballyland Geluiden Memory31-05-2019 04:05:50
 7. Brailletoetsenbord voor smartphone23-05-2019 06:05:35
 8. Spraak-app Ability is blindengeleidehond voor mobiel bankieren13-05-2019 06:05:23
 9. Niet zien, toch lezen? Maak zelf je informatie toegankelijk12-05-2019 05:05:55
 10. “Pas met blinddoek aan geloofden gamers mij”26-04-2019 06:04:03
 11. App om gesproken post te maken voor mensen met visuele beperking14-02-2019 09:02:58
 12. Nieuwe emoji’s inclusiever11-02-2019 08:02:50
 13. Sint-Niklaas – Ook een blinde ‘ziet’ het21-01-2019 07:01:22
 14. Blinde vrouw klaagt website Beyoncé aan wegens ontoegankelijkheid05-01-2019 08:01:21
 15. Red het braille, geef de smartphone knoppen04-01-2019 08:01:14
 16. Waarom je website toegankelijk moet zijn voor mensen met een beperking07-12-2018 07:12:30
 17. Toegankelijkheid websites opgave voor gemeenten07-12-2018 07:12:32
 18. Gemeentesites nog altijd niet ingesteld op gehandicapten06-12-2018 08:12:44
 19. Ultimate Screen Access: Nieuw softwarepakket voor vergroting, spraak en braille05-12-2018 10:12:24
 20. Zo wordt Instagram vriendelijker voor blinden en slechtzienden29-11-2018 02:11:43
 21. Augmented reality moet blinden helpen te navigeren door objecten te laten ‘praten’29-11-2018 02:11:24
 22. Augmented Reality technologie laat objecten tegen slechtzienden praten29-11-2018 02:11:26
 23. Instagram gaat foto-omschrijvingen voorlezen aan blinden en slechtzienden29-11-2018 08:11:34
 24. Microsoft laat blinden kijken met hun oren24-11-2018 07:11:32
 25. Alibaba komt met slim scherm waardoor blinden makkelijker kunnen shoppen19-11-2018 07:11:40
 26. Hoe publiek zijn onze ruimtes voor een blind publiek?18-11-2018 08:11:39
 27. iPhone en iPad uitgesproken ondertiteling in iOS17-11-2018 08:11:38
 28. Drempelvrij keurmerk: VieCuri weer beloond voor toegankelijke website17-11-2018 07:11:29
 29. Artificiële intelligentie, wat is dat? Team Scheire-maker Katrien legt uit17-11-2018 07:11:30
 30. Scribit tutorial 5: de editor17-11-2018 07:11:24
 31. Blindshell classic, een sprekende gsm16-11-2018 08:11:19
 32. Beter de weg vinden via een ‘slim’ plafond16-11-2018 07:11:11
 33. Scribit.tv gelanceerd, online platform voor audiodescriptie13-11-2018 05:11:54
 34. Monique houdt haar herinneringen levend dankzij AI en een smartphone06-11-2018 09:11:00
 35. BlindShell Classic GSM – Volledig sprekende GSM met stembediening31-10-2018 07:10:17
 36. Studenten maken smartphone voor blinden31-10-2018 06:10:18
 37. Nieuw: Your_adventure audiospel van Nonvisiongames.com31-10-2018 06:10:00
 38. Scribit – Audiodescriptie voor onlinevideo25-10-2018 05:10:15
 39. Blinde ontwerper lanceert indoor navigatie-app25-10-2018 05:10:48
 40. Toegankelijke websites bij lokale besturen24-10-2018 06:10:46
 41. Indoor navigeren met de app Tik-Tik11-10-2018 06:10:54
 42. Commerciële websites nog steeds onvoldoende toegankelijk voor blinden06-10-2018 07:10:08
 43. Webwinkels slecht toegankelijk voor blinden: ‘Ik verzuip in zo’n site’02-10-2018 05:10:18
 44. Spraakbesturing in de speler van de Daisylezer app28-09-2018 06:09:47
 45. Hoe ik als blinde mijn iPhone gebruik12-09-2018 06:09:55
 46. Tablet voor blinden08-09-2018 05:09:38
 47. Apple aangeklaagd vanwege slechte toegankelijkheid21-08-2018 09:08:17
 48. App Envision21-08-2018 06:08:38
 49. App Envision beschikbaar voor Android13-08-2018 08:08:32
 50. Sven (32) is blind, maar speelt toch alle Pokémon-games02-08-2018 06:08:06
 51. Google Assistent spreekt nu ook Nederlands27-07-2018 05:07:18
 52. Apple onderzoekt slim alternatief voor blindengeleidehond en blindenstok09-07-2018 09:07:48
 53. Apple wil slechtzienden de weg wijzen op straat29-06-2018 09:06:58
 54. Personeel Switch kruipt in rol blinde klant27-06-2018 07:06:14
 55. Brailletoetsenbordje voor smartphones06-06-2018 05:06:00
 56. Mag ik even uw ogen lenen?01-06-2018 07:06:30
 57. Welkom, Siri – Be My Eyes31-05-2018 06:05:24
 58. AI en toegankelijkheid: kunstmatige intelligentie maakt mensen zelfstandig21-05-2018 10:05:03
 59. TU/e student maakt brailletoetsenbord voor smartphone17-05-2018 11:05:02
 60. Leen je ogen aan blinde mensen via de app Be My Eyes17-05-2018 11:05:02
 61. VERON-website beter leesbaar voor slechtzienden16-05-2018 11:05:39
 62. iPhone en iPad gebruiken met een visuele beperking15-05-2018 06:05:39
 63. Google Lookout is speciaal voor slechtzienden13-05-2018 06:05:59
 64. Zo vind je films met audiobeschrijvingen in de iTunes Store13-05-2018 06:05:21
 65. Lookout-app van Google helpt blinden bij het navigeren door hun omgeving10-05-2018 07:05:53
 66. Smartphones en toegankelijkheid: minder logisch dan je denkt05-05-2018 07:05:44
 67. Apple vraagt bijna blinde Vlaamse om producten te promoten30-04-2018 07:04:11
 68. App helpt blinden onafhankelijkheid terug te winnen21-04-2018 07:04:58
 69. Blinde gamer speelt zich op de tast naar de top14-04-2018 12:04:40
 70. Overheidswebsites moeten vanaf najaar 2020 toegankelijk zijn voor mensen met beperking01-04-2018 07:04:53
 71. Overheidssites voortaan verplicht toegankelijk voor mensen met beperking31-03-2018 07:03:18
 72. Het was Week van de Brailleliga. Dit is wat HLN.be doet voor blinde en slechtziende mensen28-03-2018 08:03:31
 73. Kamervragen over digitale ontoegankelijkheid gemeenten28-03-2018 08:03:34
 74. Wommelgem – Blinden surfen enthousiast mee24-03-2018 08:03:27
 75. Apple wil speciale emoji voor mensen met een handicap23-03-2018 07:03:53
 76. Nieuwe mobiele app NowYouSee voor kleurenblinde mensen23-03-2018 02:03:23
 77. ‘Websites partijen niet goed toegankelijk met beperking’19-03-2018 11:03:12
 78. Spotify test spraakbediening16-03-2018 09:03:13
 79. App helpt blinden: ‘Zo fijn dat ik geen hulp hoef te vragen’08-03-2018 08:03:53
 80. Microsoft lanceert Soundscape voor mensen met visuele beperkingen03-03-2018 08:03:53
 81. Microsoft brengt betere navigatie voor blinden en slechtzienden02-03-2018 02:03:16
 82. Website Destion heeft nu voorleesfunctie01-03-2018 08:03:58
 83. Google Assistant spreekt nog dit jaar Nederlands25-02-2018 08:02:18
 84. Blinde gamer Sven (31) wint Street Fighter-toernooi: ‘Ik dacht dat ik nooit meer kon spelen’11-02-2018 06:02:59
 85. Een nieuwe screenreader!06-02-2018 01:02:51
 86. Luisterboek in app-vorm voor kleuters met een visuele beperking26-01-2018 11:01:26
 87. Digitale toegankelijkheid in de zorg24-01-2018 08:01:48
 88. ’Blinden en slechthorenden onthand op zorgwebsite’23-01-2018 02:01:13
 89. Vrijwel alle zorgsites schieten tekort voor blinden en doven23-01-2018 08:01:50
 90. Toegankelijkheidsopties in Windows 10: handig voor iedereen16-01-2018 01:01:01
 91. Blinden laten automobilist veiliger rijden15-01-2018 02:01:16
 92. Blinde oorlogsveteraan vraagt je je Twitter-instellingen te wijzigen: ‘Laat ons meekijken’05-01-2018 02:01:00
 93. Wereld Braille Dag: ‘Sociale media uitdaging voor slechtzienden’04-01-2018 05:01:03
 94. Samsung werkt aan ar-bril voor slechtzienden03-01-2018 11:01:54
 95. Samsung belooft kleurenblinden een kijkervaring met extra kleur30-12-2017 08:12:15
 96. Microsoft voegt ‘ai-ondersteunde’ functies toe aan Office 365 en Bing14-12-2017 10:12:56
 97. Be My Eyes brengt visueel gehandicapten en vrijwilligers samen11-12-2017 08:12:59
 98. Apple brengt iOS 11.2 uit: Een aantal verbeteringen voor Braille- en VoiceOver-gebruikers02-12-2017 12:12:07
 99. iPad of iPhone als vergrootglas30-11-2017 12:11:44
 100. Vermoeide ogen door iPhone X27-11-2017 05:11:54
 101. Accessibility? Da’s slim bekeken. Zo bereik je jouw ‘missing 20%’22-11-2017 12:11:53
 102. SmartVision2 Premium v214-11-2017 09:11:28
 103. Smartvision: dé sprekende smartphone13-11-2017 02:11:41
 104. DSH electronics Nieuwsbrief-66 (inzake MyEyes)08-11-2017 02:11:31
 105. Kritiek op iPhone’s gezichtsherkenning slaat plank mis07-11-2017 08:11:54
 106. iPhone X en Face ID voor blinde gebruikers: hoe goed werkt het?06-11-2017 02:11:44
 107. App Ballyland Sound Memory19-10-2017 07:10:53
 108. Bank moet blinde klant app bieden13-10-2017 05:10:26
 109. “Eens gestart zit het moeilijkste er eigenlijk al op”13-10-2017 07:10:48
 110. Zo maak je je website beter toegankelijk èn open je zakelijke deuren09-10-2017 09:10:06
 111. App ‘Be My Eyes’ beschikbaar voor Android06-10-2017 08:10:11
 112. Boom – Raadslid wil meer toegankelijke gemeentewebsite01-10-2017 08:10:03
 113. De opvolger van de Alto heet … Lucia!28-09-2017 12:09:56
 114. Website Vlaams Parlement behaalt opnieuw Anysurfer-label27-09-2017 09:09:23
 115. System Font Size Changer – Grotere letters in Windows13-09-2017 03:09:58
 116. DSH electronics Nieuwsbrief-65 (inzake MyEyes)12-09-2017 08:09:15
 117. Babbage levert ZoomText Fusion voor de studie- en werksituatie12-09-2017 08:09:41
 118. iOS: iPhone of iPad gebruiken als vergrootglas11-09-2017 07:09:18
 119. Jumbo-supermarkt werkt aan slimme, spraakgestuurde boodschappenlijst-app06-09-2017 09:09:40
 120. Eindelijk hulp op afstand (mogen) bieden31-08-2017 08:08:34
 121. Seeing AI – Objectherkenning voor visueel beperkten30-08-2017 11:08:53
 122. LastPass lanceert publieke bèta met ondersteuning voor Android Oreo’s invulhulp23-08-2017 06:08:21
 123. Sven is blind en verslaat de beste gamers13-08-2017 12:08:52
 124. iOS 11: Verborgen donkere modus activeren en gebruiken11-08-2017 12:08:20
 125. Slechts handvol websites vlot leesbaar voor surfers met handicap08-08-2017 07:08:40
 126. Nieuwe versie Daisylezer-app!06-08-2017 07:08:23
 127. Sven van de Wege, een blinde gamer20-07-2017 08:07:58
 128. Nieuwe app van Microsoft beschrijft omgeving voor slechtzienden12-07-2017 07:07:35
 129. Blinden vinden hun weg dankzij Bossche Informaticastudenten11-07-2017 09:07:54
 130. App “Be My Eyes” – Mag ik even je ogen lenen?08-07-2017 07:07:04
 131. Blinde Nederlander wint Street Fighter V-wedstrijd (en wil meer!)07-07-2017 01:07:37
 132. Website www.halle.be haalt AnySurfer-label06-07-2017 02:07:14
 133. Lijst van braillecommando’s voor iOS1129-06-2017 09:06:30
 134. Smartphone “SmartVision2”28-06-2017 07:06:38
 135. InsideOne Braille PC Tablet voor blinden en slechtzienden28-06-2017 07:06:01
 136. Whatsapp verzenden met Smart Vision 223-06-2017 09:06:54
 137. BlindShell 2 Baroque – Smartphone voor blinden en slechtzienden22-06-2017 08:06:30
 138. WCAG en de voordelen van toegankelijke websites18-06-2017 05:06:22
 139. Waarom een toegankelijke WordPress site zo belangrijk is18-06-2017 05:06:44
 140. Wikispeech: de Wikipedia voor slechtzienden en analfabeten18-06-2017 05:06:26
 141. Tappen is het nieuwe typen18-06-2017 05:06:57
 142. Zo kun je digitale producten beter ontwerpen18-06-2017 04:06:43
 143. Zo wil Wikipedia beter doorzoekbaar worden voor slechtzienden en analfabeten18-06-2017 04:06:53
 144. Office 365 getweakt voor mensen met slecht gezichtsvermogen18-06-2017 03:06:08
 145. Microsoft wil Office 365-apps beter maken voor blinden en slechtzienden18-06-2017 03:06:20
 146. Mobile Plugin voor blinden vertaald emoticon naar geluid18-06-2017 03:06:18
 147. Het scherm van een Mac aanpassen voor beter visuele weergave18-06-2017 12:06:29
 148. VoiceOver: schermteksten laten voorlezen op iPhone en iPad18-06-2017 12:06:54
 149. Tekst op je iPhone-scherm laten voorlezen18-06-2017 12:06:29
 150. Ook de Google-app voor iPhone spreekt nu Nederlands18-06-2017 12:06:00
 151. Gebruik je iPhone als vergrootglas18-06-2017 12:06:33
 152. Zo wordt Android toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden18-06-2017 12:06:12
 153. Informatica-studenten bouwen app voor stijladvies aan blinden18-06-2017 12:06:07
 154. Sensotec (Jabbeke) maakt zich met zijn gespecialiseerde apps incontournable18-06-2017 12:06:27
 155. Siri leest WhatsApp-berichten voor18-06-2017 12:06:26
 156. TimeBuzz app – actuele tijd via vibraties op de Apple Watch18-06-2017 12:06:44
 157. Lijst van toegankelijke apps18-06-2017 12:06:20
 158. Zo luister je het beste audioboeken en luisterboeken18-06-2017 11:06:12
 159. Slechtziende hoogleraar informatica: “VUnet blijft ontoegankelijk”17-06-2017 02:06:56
 160. Deze app herkent echt alles… behalve Bart Schols17-06-2017 02:06:32
 161. Zuid-Afrikaanse app geeft blinden ogen17-06-2017 01:06:03
 162. Een touchscreen voor blinden17-06-2017 01:06:28
 163. Europese Unie wil betere toegankelijkheid websites17-06-2017 01:06:26
 164. OPZC Rekem behaalt award rond webtoegankelijkheid17-06-2017 01:06:50
 165. Rijk gaat toegankelijkheid websites afdwingen17-06-2017 01:06:55
 166. Website UZ Gent behoudt AnySurfer-label voor toegankelijkheid17-06-2017 01:06:08
 167. Het gehele scherm laten uitspreken op een iPhone of iPad17-06-2017 01:06:14
 168. iOS 10 bevat leesloep voor slechtzienden17-06-2017 01:06:46
 169. Zo gebruik je het vergrootglas in iOS 1017-06-2017 01:06:14
 170. Je ebooks laten voorlezen door je iPhone of iPad17-06-2017 01:06:48
 171. iOS 10: Grijstinten activeren in iOS via kleurfilters17-06-2017 01:06:24
 172. ‘Eyebeacon’: Studenten en onderzoekers presenteren werk op internationale conferentie17-06-2017 12:06:56
 173. Digitaal stadskantoor Bergen nog altijd niet op orde voor blinden en slechtzienden17-06-2017 12:06:14
 174. Test: Helpen Nederlanders een blinde man in nood?17-06-2017 12:06:00
 175. Een audiogame voor blinde kinderen17-06-2017 12:06:09
 176. Ervaring met Windows 10 in combinatie met Narrator17-06-2017 12:06:20
 177. Microsoft maakt Windows 10 makkelijker voor blinden17-06-2017 12:06:43
 178. Update Windows 10 blokkeren17-06-2017 12:06:25
 179. Facebook beschrijft foto’s met artificiële intelligentie16-06-2017 11:06:39
 180. Facebook maakt foto’s doorzoekbaar met artificiële intelligentie16-06-2017 11:06:58
 181. Facebook maakt kunstmatige intelligentie voor beeldherkenning open source16-06-2017 11:06:33
 182. Dynamisch brailledisplay dé uitkomst voor blinde mensen?16-06-2017 11:06:45
 183. Deze blinde Apple-ontwikkelaar verandert de wereld met 22 jaar16-06-2017 11:06:07
 184. Videoserie: zo maakt Apple zijn producten zo toegankelijk mogelijk16-06-2017 11:06:22
 185. Zo kun je VoiceOver gebruiken op je Apple TV16-06-2017 10:06:49
 186. Onderzoekers maken goedkope tablet voor blinden16-06-2017 10:06:38
 187. Tips voor smartphone gebruik voor visueel beperkten16-06-2017 10:06:41
 188. Wat zijn de beste smartphones voor slechtzienden?16-06-2017 10:06:38
 189. Smartphones en apps voor visueel en audiologisch beperkten16-06-2017 10:06:49
 190. Een tablet of smartphone hoef je niet te zien16-06-2017 10:06:37
 191. Aanraakgebaren voor iPad leren: Ballyland Rotor16-06-2017 08:06:10
 192. App “Share a ride”16-06-2017 04:06:24
 193. NS Reisplanner Xtra geeft nu de uitstapzijde aan15-06-2017 09:06:02
 194. Dedicon – Zelf snel een document toegankelijk maken?15-06-2017 08:06:39
 195. Met EyeSense kunnen blinden tóch gezichten herkennen14-06-2017 09:06:25
 196. Beter zien, horen & gebruiken: 6 tips om je website toegankelijker te maken14-06-2017 03:06:38
 197. App Bear 1.2 laat je nu schetsen, stickers plakken en VoiceOver gebruiken14-06-2017 03:06:46
 198. Babbage introduceert eerste brailletablet in Nederland14-06-2017 02:06:23
 199. Brailletablet “Smart Beetle”14-06-2017 02:06:48
 200. Apple wint Louis Braille Award voor blindenfuncties13-06-2017 09:06:22

Laatst bijgewerkt op 3 januari 2015 – 15:50