Pantene verrukt fans als blinde influencer Lucy Edwards wordt aangekondigd als nieuwe merkambassadeur

Pantene verrukt fans als blinde influencer Lucy Edwards wordt aangekondigd als nieuwe merkambassadeur

Een blinde influencer heeft legio fans gewonnen met video’s die de draak steken met hoe de samenleving van haar verwacht dat ze handelt vanwege haar visuele beperking.

Lucy Edwards, 25, die in Londen woont, heeft meer dan 108.000 volgers verzameld op Instagram van het delen van parodievideo’s waarin haar dagelijkse leven als blinde wordt vergeleken met hoe de samenleving vaak verwacht dat mensen met de aandoening zullen leven.

De omroep, maker van inhoud en activist voor gehandicapten heeft inhoud gepost op Instagram sinds 2015, maar het duurde tot 2021 voordat ze haar eerste parodievideo deelde om mensen voor te lichten over hoe blinden hun dagelijkse leven leiden.

In de clip laat Lucy zien hoe ze water over het aanrecht uit een kan giet, gevolgd door een film van hoe ze het doet met behulp van een vloeistofniveau-indicator – een klein apparaatje dat aan het glas is bevestigd en dat trilt of een geluid maakt als het bijna op is. vol.

Ze verzamelde meer dan 259.000 likes op de video en plaatst nu regelmatig video’s over hoe ze in haar dagelijks leven omgaat, onlangs won ze een contract als een merkambassadeur voor Pantene, dankzij haar populariteit op sociale media.

Lucy vertelde Femail dat ze graag misvattingen over blinde mensen wil doorbreken en zegt: ‘Een paar zijn: dat ik mezelf of mijn hond niet kan voeden. Dat ik me niet zelfstandig kan aankleden. Dat het me niet kan schelen hoe ik eruitzie, wat zo wild is, want alleen omdat ik mijn gezichtsvermogen heb verloren, wil nog niet zeggen dat ik mezelf of mijn passies in het leven ben kwijtgeraakt.’

Pantene heeft Lucy Edwards aangekondigd als de nieuwe merkambassadeur voor hun Silky & Glowing-productassortiment

In haar nieuwe rol voor Pantene zal ze de taak hebben om het Silky & Glowing-productassortiment te promoten, terwijl het merk blijft streven naar grotere toegankelijkheid in de haar- en schoonheidsindustrie om een ​​meer inclusieve ruimte voor iedereen te creëren.

Gebruikers van sociale media waren er snel bij om Lucy te feliciteren met haar nieuwe rol, terwijl ze Pantene prezen omdat ze haar de kans gaf om met hen samen te werken.

Een persoon schreef: ‘Gefeliciteerd Lucy voor het doorbreken van de mal, of moeten we @PanteneUK feliciteren met het feit dat ze een stap verder zijn gegaan en een aantal van de beste uit de samenleving een kans hebben gegeven om te schitteren.’

Een ander zei: ‘Gefeliciteerd! Ik hou van je positieve berichten en ik ben zo blij om te horen dat Pantene jou en je waanzinnig mooie en levendige lokken heeft gevonden’

Een derde voegde eraan toe: ‘Gefeliciteerd Lucy, je verdient dit. Je bent zo’n inspirerende dame’

Lucy vertelde FEMAIL over de inspiratie achter haar account en zei: ‘Ik werd geïnspireerd om inhoud te maken omdat ik wist dat ik niets wist over handicaps totdat ik zelf een gehandicapte vrouw werd. Ik dacht dat ik de kloof zou overbruggen zodat iedereen op de hoogte is van handicaps en toegankelijke inhoud.

Lucy, met meer dan 108.000 volgers op Instagram, heeft gesuggereerd dat haar de kracht heeft om haar zelfvertrouwen te beïnvloeden

‘Door openheid te geven over mijn blindheid en kwetsbaarheid, hebben mensen zich verbonden met mijn verhaal en begrepen hoe ze hun posts op sociale media toegankelijk kunnen maken.

‘Ik krijg veel reacties online en offline in de veronderstelling dat ik dingen niet kan, dus ik dacht dat ik het luchtig zou aanpakken en plezier zou hebben met mijn videoreacties. Ik voel me niet beledigd omdat ik weet dat mensen niet veel weten over handicaps, maar ik geloof dat humor mythes verdrijft en mensen aan het denken zet.’

Lucy legde uit dat haar gezichtsvermogen werd aangetast door Incontinentia pigmenti, een aandoening die de huid, het haar, de tanden, de nagels, de ogen en het centrale zenuwstelsel aantast.

‘Op vierjarige leeftijd kreeg ik de diagnose IP omdat ik blaren had op de achterkant van mijn benen. Mijn vader en moeder maakten zich grote zorgen om mij en ik werd doorverwezen naar verschillende huidartsen totdat we een gespecialiseerde huisarts vonden die de huiduitslag herkende.

‘Ik had geen idee dat het tot een oogaandoening zou leiden, aangezien veel mensen met IP niet blind worden’, zei ze.

Lucy, die op 11-jarige leeftijd haar gezichtsvermogen in haar rechteroog verloor, zei dat cataract haar op 16-jarige leeftijd dwong tot een operatie aan haar resterende werkende oog

‘Ik ging op achtjarige leeftijd voor een routinematige oogcontrole met mijn moeder en zus toen de oogarts zei dat ik met spoed naar het oogziekenhuis in Birmingham moest worden gebracht en we beseften dat het IP was. Ik heb een groot deel van mijn jeugd doorgebracht in oogziekenhuizen omdat mijn toestand erg agressief is. Alle artsen wisten nooit hoe mijn oogaandoening zich zou ontwikkelen, omdat het zo zeldzaam is.

‘Ik verloor mijn gezichtsvermogen in mijn rechteroog op 11-jarige leeftijd en toen hielden de oogconsulenten mijn resterende werkende oog heel goed in de gaten. We kwamen erachter dat ik op 15-jarige leeftijd staar had en om eerlijk te zijn, heb ik het jarenlang verlaten omdat we wisten dat als ze aan de voorkant van het oog zouden opereren, mijn slechte netvlies aan de achterkant van mijn oog een groot risico had om los te laten. De cataract werd steeds troebeler en op 16-jarige leeftijd dwong het mijn hand echt omdat alles zo mistig en bewolkt was.

‘Het was ofwel blind worden door de cataract of een operatie riskeren in de hoop dat mijn netvlies op zijn plaats zou blijven. Dat laatste heb ik dus gedaan. De zes maanden die volgden waren een beetje eng. Ik herinner me dat ik wakker werd van de staaroperatie en echt zo was dat ik de vlekken van mijn zus en de rimpels van mijn moeder kon zien.

‘Daar maken we tot op de dag van vandaag grappen over. Het is een beetje raar dat ik een paar maanden later nog meer oogoperaties moest ondergaan om mijn zicht te redden omdat mijn netvlies losliet.’

Lucy zei dat ze trots op zichzelf is omdat ze erin geslaagd is om de dagelijkse routines opnieuw te leren en te revalideren nadat ze haar gezichtsvermogen had verloren

Ondanks de aandoening die in haar familie voorkomt, zei Lucy dat haar moeder en grootmoeder nooit gezichtsverlies hadden. Ondertussen heeft de zus van haar grootmoeder lichte zichtproblemen aan één oog en kan ze nog steeds autorijden.

Lucy zei dat ze door het verlies van haar gezichtsvermogen sneller volwassen werd dan andere mensen van haar leeftijd.

Ze zei: ‘Ik denk dat ik door het trauma en het verlies dat ik het heb meegemaakt zo plotseling een zenuwinzinking kreeg toen ik jonger was. Terwijl al mijn vrienden naar de universiteit gingen en het goed deed, deed ik gewoon mijn best om te overleven.

‘Ik ben echt trots op mezelf dat ik erin geslaagd ben om de dagelijkse routines te rehabiliteren en opnieuw te leren, zodat ik de blinde versie van mezelf kon accepteren. Vroeger geloofde ik dat ik een last was en dat ik gerepareerd moest worden, maar nu geloof ik echt in het sociale model van handicaps – ik ben blind, niet gebroken.

‘Ik heb alles in mijn huis moeten rehabiliteren en opnieuw moeten leren. We leven in een ziende wereld en elke fles en elk voedingsproduct voelt hetzelfde voor mij, dus ik moet echt vertrouwen op mijn andere zintuigen, zoals geur.

Lucy zei dat ze in tranen uitbarstte toen ze Pantene’s binnenkort uit te brengen fles scande, aangezien het acht jaar geleden is dat ze zelfstandig in de winkel kon winkelen

‘Toen ik voor het eerst de kans kreeg om de binnenkort uitgekomen Pantene-fles te scannen met de Navilens-app, barstte ik in tranen uit omdat ik tot dan toe acht jaar niet zelfstandig in de winkel kon winkelen. Ik voelde me zo vrij. Ik voelde me zo verdrietig door de jaren heen, dat ik urenlang op iedereen om me heen moest vertrouwen om alles met braille te labelen en dit is nog steeds het geval met bijna elk product behalve Pantene.

Het betekent de wereld voor mij dat Pantene universeel design zo serieus neemt. Ik ben absoluut dol op de manier waarop de shampoo ruikt, het is zo onderscheidend en het heeft me echt geholpen om me te oriënteren onder de douche. Technologie is een groot deel van mijn dagelijkse routine en zonder technologie zou ik veel minder onafhankelijk zijn. Ik ben dol op apps als Be My Eyes en Microsoft Seeing-AI. Ik weet ook niet wat ik zou moeten zonder mijn familie en mijn geleidehond.’

Lucy voegde eraan toe dat er veel misvattingen zijn over blinde mensen en zei: ‘Alleen omdat ik niet kan zien, wil nog niet zeggen dat ik er niet mooi uit wil zien en me niet mooi wil voelen. De schoonheidsindustrie was tot nu toe niet inclusief en ik ben zo opgewonden om hier samen met Pantene verandering in aan te brengen. Al deze misvattingen en meer beantwoord ik op mijn TikTok.’

Veel Instagram-gebruikers feliciteren Lucy’s prestatie snel en prijzen Pantene voor het kiezen van haar

De aankondiging dat Lucy gaat samenwerken met Pantene, komt doordat het merk een sociale gedragscode lanceert, met de bedoeling een benchmark te creëren om ervoor te zorgen dat sociale inhoud zoals beautytutorials voor iedereen toegankelijk zijn.

Het doel van Pantene is ook om de verpakking in de winkel te revolutioneren om de NaviLens-technologie te integreren en de bestaande banden met RNIB (Royal National Institute of Blind People) de komende maanden te versterken.

Lucy reageerde op de aankondiging en zei: ‘Ik hou van schoonheid, ik hou ervan om er goed uit te zien, maar er is een veronderstelling dat omdat ik niet kan zien, het me niet kan schelen. Maar ik vind het natuurlijk nog steeds belangrijk hoe ik me voel.

‘De kracht van haar en de positieve impact van een goede haardag op mijn zelfvertrouwen, zelfrespect en identiteit is voor mij net zo belangrijk als voor ieder ander. Ik ervaar het gewoon door aanraking – daarom ben ik dol op Pantene Silky & Glowing, omdat mijn haar zijdezacht aanvoelt.

‘Uit ervaring weten visueel gehandicapte mensen in het VK – waaronder ikzelf – zich over het hoofd gezien en verkeerd begrepen te voelen door de haar- en schoonheidsindustrie.

‘Ik kan niet wachten om nauw samen te werken met Pantene om het voortouw te nemen bij het creëren van een meer inclusieve industrie en samenleving – niet alleen voor visueel gehandicapten, maar voor iedereen.’

Pantene deed onlangs onderzoek waaruit bleek dat veel mensen het gevoel hebben dat er een gebrek aan toegankelijkheid is binnen de haar- en schoonheidsindustrie.

Het merk ontdekte dat er vijf belangrijke verbeterpunten waren voor het creëren van sociale inhoud, die zijn gebruikt om de nieuwe gedragscode voor sociale media van Pantene te informeren en te creëren.

Dit omvat het introduceren en beschrijven van zichzelf, het gebruik van duidelijke inhoudsbeschrijvingen en bijschriften, audio die belangrijke elementen beschrijft, het gebruik van ondertitels en simpelweg het besef dat inhoud voor iedereen toegankelijk moet zijn om de beste inhoud voor iedereen te creëren.

Sumaria Latif, Company Accessibility Leader bij Procter & Gamble (P&G), voegde toe: ‘Ik ben niet alleen P&G’s Company Accessibility Leader – ik ben in de eerste plaats een blinde consument. Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk een rol merken kunnen spelen om mij meer zelfvertrouwen te geven.

‘Onze samenwerking met Lucy Edwards is een ongelooflijk opwindende en belangrijke stap voorwaarts – niet alleen voor Pantene, maar voor de haar- en schoonheidsindustrie als geheel; wat aantoont dat de kracht van een goede haardag veel verder gaat dan wat je kunt zien.

‘P&G is op reis om een ​​meer toegankelijke en inclusieve wereld te creëren, zowel binnen onze organisatie als in de bredere samenleving. We erkennen dat we misschien niet alle antwoorden hebben, maar zijn er trots op een stap dichter bij een meer gelijke wereld te zijn.’

Jacky

Bron: https://whatsnew2day.com, 30 oktober 2021

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Hoe blog ik met mijn visuele beperking?18-03-2023 06:03:13
 2. Hoplr: een sociaal netwerk voor de buurt (in Vlaanderen)31-12-2022 02:12:38
 3. Zelf piano leren spelen met de letternotatie 129-12-2022 06:12:43
 4. Bergwandelen voor wandelaars met een visuele beperking en goedziende buddy´s27-12-2022 08:12:56
 5. Gitaar tabs vingerzetting laten voorlezen met Lunar Tabs26-12-2022 06:12:57
 6. Hoe pak ik een cadeau in met mijn visuele beperking?24-12-2022 06:12:26
 7. Koken met… Wolter Oosterhuis21-12-2022 06:12:36
 8. Zelf gitaar leren spelen op je gehoor 2b – Slaggitaar18-12-2022 06:12:52
 9. Blinden en Slechtzienden voelen zand en ijs in Garderen17-12-2022 07:12:49
 10. Visio draagt bij aan podcast-serie “Donkerslag” over bijna blinde student15-12-2022 07:12:28
 11. Het recht om deel te nemen aan het openbare en politieke leven14-12-2022 06:12:37
 12. Nieuw Oogcafé in Graauw10-12-2022 07:12:04
 13. Vereniging Zichtbaar! in de regio Veldhoven10-12-2022 07:12:50
 14. Thuis eten of uit eten gaan als je slechtziend of blind bent07-12-2022 07:12:38
 15. Tips: Samen kerst vieren met een visuele beperking06-12-2022 06:12:30
 16. BE: Dansen met een visuele handicap23-11-2022 12:11:06
 17. Cadeautips voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking23-11-2022 06:11:33
 18. Naaien met andere ogen over blind/slechtziend zijn en toch naaien09-11-2022 07:11:52
 19. Opgraving Tiel met audiodescriptie09-11-2022 07:11:07
 20. Samen sinterklaas vieren, tips voor blinde of slechtziende personen06-11-2022 07:11:31
 21. Brailleliga – Sensatiedag 202204-11-2022 06:11:17
 22. Bartiméus Fonds – De familiedag, wat een dag!01-11-2022 07:11:49
 23. Tuinieren als je blind of slechtziend bent17-10-2022 06:10:47
 24. Blind salsadansen in het Groot Handelsgebouw tijdens de Week van de Toegankelijkheid12-10-2022 11:10:02
 25. Zelf je zangtechniek verbeteren07-10-2022 05:10:48
 26. Podcast: Creatief op de tast – Technisch hout bewerken04-10-2022 09:10:33
 27. Cake, taart of koekjes bakken met een visuele beperking30-09-2022 05:09:45
 28. Provincie Oost-Vlaanderen zal vanaf nu bij elk evenement aangeven voor wie het toegankelijk is28-09-2022 07:09:14
 29. Podcast: Creatief op de tast – Mozaïek27-09-2022 11:09:54
 30. Geluksmomentje (3) Hoe kijk je als slechtziende naar een autorace? Dat is toch onzinnig en zonde van het geld.26-09-2022 05:09:56
 31. Creatief op de tast – Speksteen bewerken23-09-2022 03:09:22
 32. Songteksten en akkoorden spelen met Guitar Chords and Tabs21-09-2022 05:09:07
 33. Podcast: Creatief op de tast – Papier maché20-09-2022 01:09:02
 34. Podcast: Creatief op de tast – Pitriet vlechten14-09-2022 05:09:36
 35. Koppel neemt kinderen op wereldreis voor ze blind worden: “We willen hen de mooiste visuele herinneringen schenken”13-09-2022 05:09:54
 36. Vibraties en computers: zo genieten doofblinden tóch van Castricumse shanty’s12-09-2022 04:09:36
 37. Cake, taart of koekjes bakken met een visuele beperking12-09-2022 04:09:28
 38. Blind gekookt: broodpudding uit de magnetron11-09-2022 11:09:36
 39. Podcast: Creatief op de tast – Speksteen bewerken07-09-2022 05:09:34
 40. Iris is kleurenblind en koos voor Oogverblindend Mooi – ‘Handig om make-up tips te krijgen!’07-09-2022 05:09:49
 41. Ron van der Genugten start Oogcafé voor visueel beperkten in Meentamorfose03-09-2022 05:09:46
 42. Brailleliga – Technologiekamp 202202-09-2022 05:09:39
 43. Podcast: Creatief op de tast – Keramiek29-08-2022 03:08:08
 44. Creatief koken met Albert Heijn26-08-2022 07:08:12
 45. Creatief op de tast – Mozaïek26-08-2022 05:08:54
 46. Zelf gitaar leren spelen op je gehoor 124-08-2022 04:08:41
 47. Video: Blinden genieten van bloemencorso met speciale tolk20-08-2022 05:08:47
 48. Hoe ervaar ik een vakantie met mijn visuele beperking?19-08-2022 06:08:18
 49. NL: Visueel beperkt? Hier kun je heerlijk wandelen!19-08-2022 05:08:27
 50. Blinde mensen komen Corso Sint Jansklooster bezoeken17-08-2022 03:08:01
 51. De tijd is de onzichtbare kaart van mijn stad17-08-2022 05:08:03
 52. Zelf piano leren spelen op je gehoor deel 116-08-2022 05:08:14
 53. Slechtziende Piet over pensionpoezen: ‘Ben net een ijsboer, moet nu geld verdienen’14-08-2022 05:08:25
 54. Philippe begeleidt slechtziende broer Eddy tijdens Dodentocht13-08-2022 09:08:22
 55. Opruimen en schoonmaken met een visuele beperking08-08-2022 05:08:27
 56. Cake, taart of koekjes bakken met een visuele beperking08-08-2022 05:08:50
 57. Leerlingen met een visuele beperking verleggen grenzen en ontwerpen hun eigen treincoupé!02-08-2022 06:08:12
 58. NL: Wandeling met audiotour over Zorgvlied29-07-2022 05:07:34
 59. Video’s: Koken als je slechtziend of blind bent met Visio28-07-2022 05:07:28
 60. Vrijwilligers en familie maken fietsvierdaagse weer een succes19-07-2022 08:07:36
 61. Radio 509 – Reporter Annemiek doet mee aan de 4 Daagse18-07-2022 11:07:47
 62. Koningin bezoekt Licht en Liefde en Varsenare13-07-2022 04:07:27
 63. Waarom Koningin Mathilde voor 50ste verjaardag aan het fietsen en wandelen is geslagen: “Het was de eerste keer dat we haar in levenden lijven mochten zien”13-07-2022 12:07:59
 64. Koningin Mathilde fietst met Licht en Liefde in Varsenare voor mentaal welzijn13-07-2022 12:07:12
 65. Een heel peloton zit in het wiel van koningin Mathilde tijdens start van haar ‘Ronde van België’13-07-2022 12:07:25
 66. Koningin fietst met slechtzienden door West-Vlaanderen13-07-2022 11:07:33
 67. De Honingbij prikkelt alle zintuigen’12-07-2022 04:07:59
 68. Jong geleerd, is oud gedaan08-07-2022 05:07:32
 69. Breda – Activiteiten voor kinderen deze zomer en het komend schooljaar08-07-2022 05:07:35
 70. Bartiméus: Bewoners en begeleiders samen in de keuken!08-07-2022 05:07:34
 71. De Haan – Blinde en slechtziende kinderen leren zelfredzaam zijn aan zee05-07-2022 04:07:30
 72. Audio: Brailleliga organiseert kamp voor blinde en slechtziende kinderen in de haan05-07-2022 10:07:03
 73. Aladdin, TINA en 14 het verhaal nu ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden04-07-2022 05:07:32
 74. Iedereen op de fiets, óók als je blind bent!01-07-2022 05:07:27
 75. Koken met… Hemmie, Jan en André01-07-2022 05:07:07
 76. Het GielsBos in Lille verhuurt voortaan “buitengewone” fietsen voor mensen die geen gewone fiets kunnen gebruiken30-06-2022 06:06:16
 77. Fotograaf Dillen van der Molen laat zich niet uit het veld slaan door zijn slechtziendheid en chronische pijn25-06-2022 05:06:44
 78. Trap je beperking lekker weg op de fiets!24-06-2022 05:06:33
 79. De Markgrave organiseert motorritje door de haven voor blinden en slechtzienden19-06-2022 03:06:26
 80. Oude woning Jules de Corte in Helenaveen krijgt herdenkingsbord16-06-2022 06:06:47
 81. NL: Giessen – Oogcafé actief in HartenJager16-06-2022 06:06:03
 82. Blinde kinderen op waterski’s: ‘Heerlijk om de wind te voelen’14-06-2022 10:06:42
 83. Blinde kinderen op waterski’s: ‘Ik vond het super leuk’14-06-2022 10:06:06
 84. GAAF! Meester leert blinde en slechtziende leerlingen waterskiën14-06-2022 05:06:05
 85. Leraar daagt blinde leerlingen uit om te waterskiën: ‘Spannend maar ook heel cool’14-06-2022 05:06:16
 86. Blindfulness Podcast10-06-2022 11:06:29
 87. Handige tips en organisaties voor blinde en slechtziende vakantiegangers09-06-2022 06:06:04
 88. Op vakantie, reisorganisaties voor mensen met een beperking09-06-2022 05:06:53
 89. Ontmoetingsgroep voor blinden en slechtzienden08-06-2022 05:06:42
 90. Webinar: Tuinieren als je slechtziend of blind bent02-06-2022 05:06:31
 91. Bij tandemfietsen ben je samen sterker!01-06-2022 05:06:34
 92. Lustrum TandemTocht Keistad een groot succes30-05-2022 05:05:46
 93. Maak kennis met mindfulness met een visuele beperking27-05-2022 05:05:35
 94. Veenendaal – Leerlingen van Het Perron bedienen gasten Oogcafé: ‘Je bent meer dan je beperking’25-05-2022 02:05:58
 95. Op de tandem kan ik meedoen met mijn vrienden’24-05-2022 02:05:30
 96. In Apeldoorn ontwikkelt Rachel (28) kleding geschikt voor blinden en slechtzienden21-05-2022 05:05:41
 97. Rachel (28) uit Deventer ontwikkelt kleding voor blinden en slechtzienden20-05-2022 05:05:20
 98. ‘Ik geniet van de gesprekken onderweg.’19-05-2022 06:05:10
 99. Songteksten en akkoorden spelen met Ultimate Guitar (iOS)19-05-2022 05:05:34
 100. Creatief op de tast – Draad en open oognaald18-05-2022 05:05:55
 101. Dankzij Rachels (28) kledinglijn kunnen blinden en slechtzienden zelfstandig shoppen12-05-2022 02:05:27
 102. Documentaire “Dark rider” (met audiodescriptie)10-05-2022 06:05:57
 103. Deze kledinglijn is ‘voelbaar’ voor blinden04-05-2022 06:05:20
 104. Tips voor een toegankelijk dagje uit met een visuele handicap04-05-2022 06:05:46
 105. Thuis eten of uit eten gaan met een visuele beperking03-05-2022 04:05:42
 106. Toegankelijk voor iedereen: SeeFeel helpt slechtzienden en blinden bij uitkiezen kleding26-04-2022 01:04:33
 107. Creatief op de tast – Smyrna knopen26-04-2022 05:04:37
 108. Tips voor een toegankelijk dagje uit voor mensen met een visuele handicap22-04-2022 05:04:23
 109. Rachel Lourens maakt kleding voor visueel beperkten21-04-2022 07:04:36
 110. MIDI muziek componeren met QWS voor Windows21-04-2022 05:04:50
 111. Bewoners van Het Schild, Marjan Vonk en Ronald Polderman, zijn de columnisten van de nieuwe rubriek ‘Samen Het Schild’19-04-2022 04:04:29
 112. Tuinieren met een visuele beperking19-04-2022 06:04:06
 113. The Passion te volgen met gebarentolk en audiodescriptie12-04-2022 05:04:35
 114. Wil jij je zintuigen eens goed laten prikkelen? Blindentuin Zuid-Limburg gaat weer open12-04-2022 05:04:45
 115. Wouter van der Goes verzorgt audiodescriptie tijdens The Passion12-04-2022 06:04:04
 116. Gesprek met George Flapper over Pretletters en meer07-04-2022 08:04:25
 117. Zelfstandig muziek luisteren met een visuele handicap met Jooki07-04-2022 05:04:35
 118. Voelen, proeven, zien, ruiken en horen in het nieuwe Zintuigenbos05-04-2022 06:04:45
 119. VeBeS – Bezoek aan de Beiaard van Nieuwpoort05-04-2022 06:04:05
 120. Ruben van Duijn maken van houten speelgoed en zeilen op De Eendracht01-04-2022 08:04:34
 121. BE: Voorstelling en oproep van “Project U/TURN”25-03-2022 07:03:11
 122. Annie Barkhuis (83) uit Winschoten maakt al vele jaren van een ei een kunstwerk. ‘Maar nu gaat het niet meer helaas’25-03-2022 07:03:59
 123. Naaien met piepjes en lampjes door slechtziendheid17-03-2022 07:03:01
 124. Boer zoekt Vrouw met audiodescriptie!08-03-2022 06:03:28
 125. Online bewegen met een visuele handicap, mij houd je niet tegen!08-03-2022 06:03:02
 126. Eerste les kookcursus voor slechtzienden05-03-2022 06:03:39
 127. Creatief op de tast – Overzicht tips en instructies03-03-2022 06:03:25
 128. Audio Vault: Beluister films en series met audiodescriptie in het Engels28-02-2022 01:02:20
 129. Op reis gaan met een visuele handicap en je grenzen verleggen – (Wies Koning) 24-02-2022 06:02:45
 130. In de wolken met Stichting Hoogvliegers01-02-2022 07:02:44
 131. “No Babes Agency” wil meer inclusiviteit in de modesector: “Ook mensen met beperking verdienen platform als model”29-01-2022 08:01:25
 132. Leren luisteren naar muziek – Tips om op gehoor muziek te analyseren22-01-2022 07:01:42
 133. ‘Tekenen heeft me geholpen om mijn leven weer op te pakken’18-01-2022 03:01:08
 134. Er op uit als je niet zelfstandig met het OV kunt reizen18-01-2022 06:01:30
 135. Stadsbeiaard Nieuwpoort verwelkomt mensen met een visuele beperking11-01-2022 06:01:02
 136. Ergo Tips – Tijd en afspraken bijhouden10-01-2022 06:01:58
 137. SeeFeel maakt duurzame mode met extra informatie voor mensen met een visuele beperking03-01-2022 12:01:42
 138. Scribit.tv stopt per 31/1/2022, scribit.pro ontwikkelt zich verder28-12-2021 06:12:35
 139. Hoe tuig ik een kerstboom op met mijn visuele beperking24-12-2021 07:12:24
 140. Kleutergroep Visio Den Haag / Leiden bezoekt Rosa’s ezels24-12-2021 04:12:12
 141. Slechtziend? Met audiodescriptie hoort u wat anderen zien21-12-2021 06:12:12
 142. Zo maakt NPO programma’s toegankelijk20-12-2021 07:12:49
 143. Tips voor een toegankelijk dagje uit20-12-2021 06:12:05
 144. Slechtziend? Met audiodescriptie hoort u wat anderen zien20-12-2021 06:12:15
 145. Scribit stopt17-12-2021 04:12:12
 146. ‘Tekenen heeft me geholpen.’16-12-2021 04:12:38
 147. Voorthuizense Jayden (10) verrast door stoet pick-ups13-12-2021 06:12:10
 148. BZV en Flikken Maastricht krijgen weer audiodescriptie07-12-2021 08:12:25
 149. NPO toppers komend seizoen voorzien van audiodescriptie07-12-2021 12:12:19
 150. Toegankelijke route Eersel07-12-2021 06:12:13
 151. Slechtziendenroute op Hoog Buurlo is verbeterd met QR-codes07-12-2021 06:12:53
 152. Maak meer televisieprogramma’s toegankelijk met audiodescriptie’29-11-2021 01:11:23
 153. Deze vrouwen maken de modewereld een stukje inclusiever: ‘Mode is meer dan er mooi uitzien’19-11-2021 06:11:05
 154. Slechtziend? Kijk films met je oren!19-11-2021 06:11:45
 155. Crowdfunding nieuwe duo-fiets Het Schild groot succes18-11-2021 06:11:48
 156. Welke kleur doet jou stralen?!18-11-2021 06:11:26
 157. Zwembad Plons blijft open18-11-2021 06:11:30
 158. Interview met Luc Moyaers over groenbeleving met een visuele beperking18-11-2021 06:11:38
 159. NL: Zwembad Plons in Vries blijft open17-11-2021 03:11:49
 160. Bruid verrast blinde bruidegom met speciale jurk: ‘Alsof ik haar kon zien’17-11-2021 06:11:29
 161. Blinden krijgen speciale rondleiding in synagoge Enschede10-11-2021 06:11:29
 162. Pantene verrukt fans als blinde influencer Lucy Edwards wordt aangekondigd als nieuwe merkambassadeur31-10-2021 06:10:28
 163. Hoe beleven blinden Halloween?30-10-2021 12:10:25
 164. BE: Koekelberg – Salsa danslessen voor personen met een (visuele) beperking28-10-2021 02:10:34
 165. Skydivende blinden: ‘Ik kan dit helemaal alleen doen’21-10-2021 02:10:23
 166. Dagje dierentuin met live audiodescriptie19-10-2021 08:10:42
 167. BE: Huur een aangepaste fiets in uw buurt19-10-2021 07:10:36
 168. Wandelpaden in de natuur voor blinden en slechtzienden16-10-2021 05:10:15
 169. NL: muZIEum Nijmegen – Donkerbelevingen15-10-2021 04:10:40
 170. NL: muZIEum Nijmegen – Expeditie ribbelroute15-10-2021 04:10:21
 171. Een mooie vriendschap op twee wielen13-10-2021 05:10:30
 172. Creatief op de tast – Natvilten met een visuele beperking12-10-2021 05:10:14
 173. VTI Veurne wint prijs Focus Aarde met project voor blinden en slechtzienden07-10-2021 03:10:58
 174. Apple TV voor slechtziende of blinde mensen, snel aan de slag07-10-2021 05:10:08
 175. Samenwerking Landal met Ongehinderd zorgt voor verbeterde service aan gasten met een beperking07-10-2021 05:10:20
 176. Voel- en tastbare zitbank voor Henriëtte van Heemstra Huis24-09-2021 08:09:59
 177. Een midweek in Drenthe met audiobeschrijving22-09-2021 05:09:41
 178. Op gfietst.be vinden mensen met een beperking een aangepaste fiets17-09-2021 02:09:58
 179. Vrijetijdsbesteding en maculadegeneratie08-09-2021 05:09:19
 180. Leuke revalidatieweek in de zomervakantie regio zuid02-09-2021 07:09:51
 181. Blinde en slechtziende kinderen vieren zomer bij Visio: ‘Ze lijken behulpzamer en toleranter’02-09-2021 07:09:14
 182. Hoe kan je als blinde gaan wandelen op vakantie31-08-2021 06:08:42
 183. Salsadansen voor blinden en slechtzienden: ‘Veel van ons raakten door corona in een isolement’27-08-2021 10:08:46
 184. Zo leuk: prinses Sophie is fietsmaatje voor slechtzienden24-08-2021 05:08:46
 185. Zelf keyboard leren spelen met de letternotatie 124-08-2021 05:08:28
 186. Creatief met papierklemmen, handig voor je smartphone!24-08-2021 05:08:29
 187. Creatief op de tast – Breien met de breiring met een visuele beperking23-08-2021 04:08:23
 188. Ook Walcheren heeft nu een Oogcafé18-08-2021 01:08:47
 189. Koninklijke Visio – Terugblik revalidatieweek zomer 202117-08-2021 06:08:35
 190. Een gezelschapsspel spelen met iemand die slechtziend of blind is12-08-2021 05:08:18
 191. Nieuwerkerk – Derde Zeeuwse oogcafé helpt lotgenoten in de wereld van blinden en slechtzienden11-08-2021 05:08:53
 192. Een cadeau kiezen voor iemand die slechtziend of blind is10-08-2021 04:08:04
 193. Marcel (57) verloor allebei zijn ogen, maar met de voel- en geurwandeling ervaart hij toch de natuur30-07-2021 06:07:10
 194. Hoe fotografie de redding werd voor de slechtziende Remco: ‘Ik laat me door niets en niemand tegenhouden’30-07-2021 05:07:19
 195. BE: Blind of slechtziend? Logeer in Vakantiehuis 4529-07-2021 05:07:24
 196. Nieuw Oogcafé Venray ook voor blinden en slechtzienden uit andere Noord-Limburgse gemeenten27-07-2021 05:07:04
 197. Blinden en slechtzienden maken gezellige uitstap door zuiden van Nederland27-07-2021 05:07:04
 198. Creatief op de tast – Tips als je een visuele beperking hebt22-07-2021 05:07:45
 199. Creatief op de tast – Droogvilten20-07-2021 05:07:30
 200. Zelf gitaar leren spelen met de letternotatie19-07-2021 05:07:08

Laatst bijgewerkt op 27 november 2021 – 06:11