Pantene verrukt fans als blinde influencer Lucy Edwards wordt aangekondigd als nieuwe merkambassadeur

Pantene verrukt fans als blinde influencer Lucy Edwards wordt aangekondigd als nieuwe merkambassadeur

Een blinde influencer heeft legio fans gewonnen met video’s die de draak steken met hoe de samenleving van haar verwacht dat ze handelt vanwege haar visuele beperking.

Lucy Edwards, 25, die in Londen woont, heeft meer dan 108.000 volgers verzameld op Instagram van het delen van parodievideo’s waarin haar dagelijkse leven als blinde wordt vergeleken met hoe de samenleving vaak verwacht dat mensen met de aandoening zullen leven.

De omroep, maker van inhoud en activist voor gehandicapten heeft inhoud gepost op Instagram sinds 2015, maar het duurde tot 2021 voordat ze haar eerste parodievideo deelde om mensen voor te lichten over hoe blinden hun dagelijkse leven leiden.

In de clip laat Lucy zien hoe ze water over het aanrecht uit een kan giet, gevolgd door een film van hoe ze het doet met behulp van een vloeistofniveau-indicator – een klein apparaatje dat aan het glas is bevestigd en dat trilt of een geluid maakt als het bijna op is. vol.

Ze verzamelde meer dan 259.000 likes op de video en plaatst nu regelmatig video’s over hoe ze in haar dagelijks leven omgaat, onlangs won ze een contract als een merkambassadeur voor Pantene, dankzij haar populariteit op sociale media.

Lucy vertelde Femail dat ze graag misvattingen over blinde mensen wil doorbreken en zegt: ‘Een paar zijn: dat ik mezelf of mijn hond niet kan voeden. Dat ik me niet zelfstandig kan aankleden. Dat het me niet kan schelen hoe ik eruitzie, wat zo wild is, want alleen omdat ik mijn gezichtsvermogen heb verloren, wil nog niet zeggen dat ik mezelf of mijn passies in het leven ben kwijtgeraakt.’

Pantene heeft Lucy Edwards aangekondigd als de nieuwe merkambassadeur voor hun Silky & Glowing-productassortiment

In haar nieuwe rol voor Pantene zal ze de taak hebben om het Silky & Glowing-productassortiment te promoten, terwijl het merk blijft streven naar grotere toegankelijkheid in de haar- en schoonheidsindustrie om een ​​meer inclusieve ruimte voor iedereen te creëren.

Gebruikers van sociale media waren er snel bij om Lucy te feliciteren met haar nieuwe rol, terwijl ze Pantene prezen omdat ze haar de kans gaf om met hen samen te werken.

Een persoon schreef: ‘Gefeliciteerd Lucy voor het doorbreken van de mal, of moeten we @PanteneUK feliciteren met het feit dat ze een stap verder zijn gegaan en een aantal van de beste uit de samenleving een kans hebben gegeven om te schitteren.’

Een ander zei: ‘Gefeliciteerd! Ik hou van je positieve berichten en ik ben zo blij om te horen dat Pantene jou en je waanzinnig mooie en levendige lokken heeft gevonden’

Een derde voegde eraan toe: ‘Gefeliciteerd Lucy, je verdient dit. Je bent zo’n inspirerende dame’

Lucy vertelde FEMAIL over de inspiratie achter haar account en zei: ‘Ik werd geïnspireerd om inhoud te maken omdat ik wist dat ik niets wist over handicaps totdat ik zelf een gehandicapte vrouw werd. Ik dacht dat ik de kloof zou overbruggen zodat iedereen op de hoogte is van handicaps en toegankelijke inhoud.

Lucy, met meer dan 108.000 volgers op Instagram, heeft gesuggereerd dat haar de kracht heeft om haar zelfvertrouwen te beïnvloeden

‘Door openheid te geven over mijn blindheid en kwetsbaarheid, hebben mensen zich verbonden met mijn verhaal en begrepen hoe ze hun posts op sociale media toegankelijk kunnen maken.

‘Ik krijg veel reacties online en offline in de veronderstelling dat ik dingen niet kan, dus ik dacht dat ik het luchtig zou aanpakken en plezier zou hebben met mijn videoreacties. Ik voel me niet beledigd omdat ik weet dat mensen niet veel weten over handicaps, maar ik geloof dat humor mythes verdrijft en mensen aan het denken zet.’

Lucy legde uit dat haar gezichtsvermogen werd aangetast door Incontinentia pigmenti, een aandoening die de huid, het haar, de tanden, de nagels, de ogen en het centrale zenuwstelsel aantast.

‘Op vierjarige leeftijd kreeg ik de diagnose IP omdat ik blaren had op de achterkant van mijn benen. Mijn vader en moeder maakten zich grote zorgen om mij en ik werd doorverwezen naar verschillende huidartsen totdat we een gespecialiseerde huisarts vonden die de huiduitslag herkende.

‘Ik had geen idee dat het tot een oogaandoening zou leiden, aangezien veel mensen met IP niet blind worden’, zei ze.

Lucy, die op 11-jarige leeftijd haar gezichtsvermogen in haar rechteroog verloor, zei dat cataract haar op 16-jarige leeftijd dwong tot een operatie aan haar resterende werkende oog

‘Ik ging op achtjarige leeftijd voor een routinematige oogcontrole met mijn moeder en zus toen de oogarts zei dat ik met spoed naar het oogziekenhuis in Birmingham moest worden gebracht en we beseften dat het IP was. Ik heb een groot deel van mijn jeugd doorgebracht in oogziekenhuizen omdat mijn toestand erg agressief is. Alle artsen wisten nooit hoe mijn oogaandoening zich zou ontwikkelen, omdat het zo zeldzaam is.

‘Ik verloor mijn gezichtsvermogen in mijn rechteroog op 11-jarige leeftijd en toen hielden de oogconsulenten mijn resterende werkende oog heel goed in de gaten. We kwamen erachter dat ik op 15-jarige leeftijd staar had en om eerlijk te zijn, heb ik het jarenlang verlaten omdat we wisten dat als ze aan de voorkant van het oog zouden opereren, mijn slechte netvlies aan de achterkant van mijn oog een groot risico had om los te laten. De cataract werd steeds troebeler en op 16-jarige leeftijd dwong het mijn hand echt omdat alles zo mistig en bewolkt was.

‘Het was ofwel blind worden door de cataract of een operatie riskeren in de hoop dat mijn netvlies op zijn plaats zou blijven. Dat laatste heb ik dus gedaan. De zes maanden die volgden waren een beetje eng. Ik herinner me dat ik wakker werd van de staaroperatie en echt zo was dat ik de vlekken van mijn zus en de rimpels van mijn moeder kon zien.

‘Daar maken we tot op de dag van vandaag grappen over. Het is een beetje raar dat ik een paar maanden later nog meer oogoperaties moest ondergaan om mijn zicht te redden omdat mijn netvlies losliet.’

Lucy zei dat ze trots op zichzelf is omdat ze erin geslaagd is om de dagelijkse routines opnieuw te leren en te revalideren nadat ze haar gezichtsvermogen had verloren

Ondanks de aandoening die in haar familie voorkomt, zei Lucy dat haar moeder en grootmoeder nooit gezichtsverlies hadden. Ondertussen heeft de zus van haar grootmoeder lichte zichtproblemen aan één oog en kan ze nog steeds autorijden.

Lucy zei dat ze door het verlies van haar gezichtsvermogen sneller volwassen werd dan andere mensen van haar leeftijd.

Ze zei: ‘Ik denk dat ik door het trauma en het verlies dat ik het heb meegemaakt zo plotseling een zenuwinzinking kreeg toen ik jonger was. Terwijl al mijn vrienden naar de universiteit gingen en het goed deed, deed ik gewoon mijn best om te overleven.

‘Ik ben echt trots op mezelf dat ik erin geslaagd ben om de dagelijkse routines te rehabiliteren en opnieuw te leren, zodat ik de blinde versie van mezelf kon accepteren. Vroeger geloofde ik dat ik een last was en dat ik gerepareerd moest worden, maar nu geloof ik echt in het sociale model van handicaps – ik ben blind, niet gebroken.

‘Ik heb alles in mijn huis moeten rehabiliteren en opnieuw moeten leren. We leven in een ziende wereld en elke fles en elk voedingsproduct voelt hetzelfde voor mij, dus ik moet echt vertrouwen op mijn andere zintuigen, zoals geur.

Lucy zei dat ze in tranen uitbarstte toen ze Pantene’s binnenkort uit te brengen fles scande, aangezien het acht jaar geleden is dat ze zelfstandig in de winkel kon winkelen

‘Toen ik voor het eerst de kans kreeg om de binnenkort uitgekomen Pantene-fles te scannen met de Navilens-app, barstte ik in tranen uit omdat ik tot dan toe acht jaar niet zelfstandig in de winkel kon winkelen. Ik voelde me zo vrij. Ik voelde me zo verdrietig door de jaren heen, dat ik urenlang op iedereen om me heen moest vertrouwen om alles met braille te labelen en dit is nog steeds het geval met bijna elk product behalve Pantene.

Het betekent de wereld voor mij dat Pantene universeel design zo serieus neemt. Ik ben absoluut dol op de manier waarop de shampoo ruikt, het is zo onderscheidend en het heeft me echt geholpen om me te oriënteren onder de douche. Technologie is een groot deel van mijn dagelijkse routine en zonder technologie zou ik veel minder onafhankelijk zijn. Ik ben dol op apps als Be My Eyes en Microsoft Seeing-AI. Ik weet ook niet wat ik zou moeten zonder mijn familie en mijn geleidehond.’

Lucy voegde eraan toe dat er veel misvattingen zijn over blinde mensen en zei: ‘Alleen omdat ik niet kan zien, wil nog niet zeggen dat ik er niet mooi uit wil zien en me niet mooi wil voelen. De schoonheidsindustrie was tot nu toe niet inclusief en ik ben zo opgewonden om hier samen met Pantene verandering in aan te brengen. Al deze misvattingen en meer beantwoord ik op mijn TikTok.’

Veel Instagram-gebruikers feliciteren Lucy’s prestatie snel en prijzen Pantene voor het kiezen van haar

De aankondiging dat Lucy gaat samenwerken met Pantene, komt doordat het merk een sociale gedragscode lanceert, met de bedoeling een benchmark te creëren om ervoor te zorgen dat sociale inhoud zoals beautytutorials voor iedereen toegankelijk zijn.

Het doel van Pantene is ook om de verpakking in de winkel te revolutioneren om de NaviLens-technologie te integreren en de bestaande banden met RNIB (Royal National Institute of Blind People) de komende maanden te versterken.

Lucy reageerde op de aankondiging en zei: ‘Ik hou van schoonheid, ik hou ervan om er goed uit te zien, maar er is een veronderstelling dat omdat ik niet kan zien, het me niet kan schelen. Maar ik vind het natuurlijk nog steeds belangrijk hoe ik me voel.

‘De kracht van haar en de positieve impact van een goede haardag op mijn zelfvertrouwen, zelfrespect en identiteit is voor mij net zo belangrijk als voor ieder ander. Ik ervaar het gewoon door aanraking – daarom ben ik dol op Pantene Silky & Glowing, omdat mijn haar zijdezacht aanvoelt.

‘Uit ervaring weten visueel gehandicapte mensen in het VK – waaronder ikzelf – zich over het hoofd gezien en verkeerd begrepen te voelen door de haar- en schoonheidsindustrie.

‘Ik kan niet wachten om nauw samen te werken met Pantene om het voortouw te nemen bij het creëren van een meer inclusieve industrie en samenleving – niet alleen voor visueel gehandicapten, maar voor iedereen.’

Pantene deed onlangs onderzoek waaruit bleek dat veel mensen het gevoel hebben dat er een gebrek aan toegankelijkheid is binnen de haar- en schoonheidsindustrie.

Het merk ontdekte dat er vijf belangrijke verbeterpunten waren voor het creëren van sociale inhoud, die zijn gebruikt om de nieuwe gedragscode voor sociale media van Pantene te informeren en te creëren.

Dit omvat het introduceren en beschrijven van zichzelf, het gebruik van duidelijke inhoudsbeschrijvingen en bijschriften, audio die belangrijke elementen beschrijft, het gebruik van ondertitels en simpelweg het besef dat inhoud voor iedereen toegankelijk moet zijn om de beste inhoud voor iedereen te creëren.

Sumaria Latif, Company Accessibility Leader bij Procter & Gamble (P&G), voegde toe: ‘Ik ben niet alleen P&G’s Company Accessibility Leader – ik ben in de eerste plaats een blinde consument. Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk een rol merken kunnen spelen om mij meer zelfvertrouwen te geven.

‘Onze samenwerking met Lucy Edwards is een ongelooflijk opwindende en belangrijke stap voorwaarts – niet alleen voor Pantene, maar voor de haar- en schoonheidsindustrie als geheel; wat aantoont dat de kracht van een goede haardag veel verder gaat dan wat je kunt zien.

‘P&G is op reis om een ​​meer toegankelijke en inclusieve wereld te creëren, zowel binnen onze organisatie als in de bredere samenleving. We erkennen dat we misschien niet alle antwoorden hebben, maar zijn er trots op een stap dichter bij een meer gelijke wereld te zijn.’

Jacky

Bron: https://whatsnew2day.com, 30 oktober 2021

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Scribit.tv stopt per 31/1/2022, scribit.pro ontwikkelt zich verder28-12-2021 06:12:35
 2. Hoe tuig ik een kerstboom op met mijn visuele beperking24-12-2021 07:12:24
 3. Kleutergroep Visio Den Haag / Leiden bezoekt Rosa’s ezels24-12-2021 04:12:12
 4. Slechtziend? Met audiodescriptie hoort u wat anderen zien21-12-2021 06:12:12
 5. Zo maakt NPO programma’s toegankelijk20-12-2021 07:12:49
 6. Tips voor een toegankelijk dagje uit20-12-2021 06:12:05
 7. ‘Ik kijk mee met AD!’ Jij ook?20-12-2021 06:12:46
 8. Slechtziend? Met audiodescriptie hoort u wat anderen zien20-12-2021 06:12:15
 9. Scribit stopt17-12-2021 04:12:12
 10. ‘Tekenen heeft me geholpen.’16-12-2021 04:12:38
 11. Voorthuizense Jayden (10) verrast door stoet pick-ups13-12-2021 06:12:10
 12. BZV en Flikken Maastricht krijgen weer audiodescriptie07-12-2021 08:12:25
 13. NPO toppers komend seizoen voorzien van audiodescriptie07-12-2021 12:12:19
 14. Toegankelijke route Eersel07-12-2021 06:12:13
 15. Slechtziendenroute op Hoog Buurlo is verbeterd met QR-codes07-12-2021 06:12:53
 16. Maak meer televisieprogramma’s toegankelijk met audiodescriptie’29-11-2021 01:11:23
 17. Nieuwe blog: Daten met een visuele beperking25-11-2021 07:11:13
 18. Deze vrouwen maken de modewereld een stukje inclusiever: ‘Mode is meer dan er mooi uitzien’19-11-2021 06:11:05
 19. Slechtziend? Kijk films met je oren!19-11-2021 06:11:45
 20. Twee ervaringen met audiodescriptie18-11-2021 06:11:10
 21. Crowdfunding nieuwe duo-fiets Het Schild groot succes18-11-2021 06:11:48
 22. Welke kleur doet jou stralen?!18-11-2021 06:11:26
 23. Zwembad Plons blijft open18-11-2021 06:11:30
 24. Interview met Luc Moyaers over groenbeleving met een visuele beperking18-11-2021 06:11:38
 25. NL: Zwembad Plons in Vries blijft open17-11-2021 03:11:49
 26. Bruid verrast blinde bruidegom met speciale jurk: ‘Alsof ik haar kon zien’17-11-2021 06:11:29
 27. Blinden krijgen speciale rondleiding in synagoge Enschede10-11-2021 06:11:29
 28. Van Wintercircus naar theater03-11-2021 06:11:30
 29. Een korte terugblik: Zeebonk Henk03-11-2021 06:11:38
 30. Pantene verrukt fans als blinde influencer Lucy Edwards wordt aangekondigd als nieuwe merkambassadeur31-10-2021 06:10:28
 31. Hoe beleven blinden Halloween?30-10-2021 12:10:25
 32. BE: Koekelberg – Salsa danslessen voor personen met een (visuele) beperking28-10-2021 02:10:34
 33. Skydivende blinden: ‘Ik kan dit helemaal alleen doen’21-10-2021 02:10:23
 34. Dagje dierentuin met live audiodescriptie19-10-2021 08:10:42
 35. BE: Huur een aangepaste fiets in uw buurt19-10-2021 07:10:36
 36. Wandelpaden in de natuur voor blinden en slechtzienden16-10-2021 05:10:15
 37. NL: muZIEum Nijmegen – Donkerbelevingen15-10-2021 04:10:40
 38. NL: muZIEum Nijmegen – Expeditie ribbelroute15-10-2021 04:10:21
 39. Een mooie vriendschap op twee wielen13-10-2021 05:10:30
 40. Creatief op de tast – Natvilten met een visuele beperking12-10-2021 05:10:14
 41. VTI Veurne wint prijs Focus Aarde met project voor blinden en slechtzienden07-10-2021 03:10:58
 42. Apple TV voor slechtziende of blinde mensen, snel aan de slag07-10-2021 05:10:08
 43. Samenwerking Landal met Ongehinderd zorgt voor verbeterde service aan gasten met een beperking07-10-2021 05:10:20
 44. VRT introduceert VR-beleving voor blinden en slechtzienden01-10-2021 05:10:20
 45. Voel- en tastbare zitbank voor Henriëtte van Heemstra Huis24-09-2021 08:09:59
 46. Een midweek in Drenthe met audiobeschrijving22-09-2021 05:09:41
 47. Op gfietst.be vinden mensen met een beperking een aangepaste fiets17-09-2021 02:09:58
 48. Vrijetijdsbesteding en maculadegeneratie08-09-2021 05:09:19
 49. Leuke revalidatieweek in de zomervakantie regio zuid02-09-2021 07:09:51
 50. Blinde en slechtziende kinderen vieren zomer bij Visio: ‘Ze lijken behulpzamer en toleranter’02-09-2021 07:09:14
 51. Hoe kan je als blinde gaan wandelen op vakantie31-08-2021 06:08:42
 52. Salsadansen voor blinden en slechtzienden: ‘Veel van ons raakten door corona in een isolement’27-08-2021 10:08:46
 53. Zo leuk: prinses Sophie is fietsmaatje voor slechtzienden24-08-2021 05:08:46
 54. Zelf keyboard leren spelen met de letternotatie 124-08-2021 05:08:28
 55. Creatief met papierklemmen, handig voor je smartphone!24-08-2021 05:08:29
 56. Creatief op de tast – Breien met de breiring met een visuele beperking23-08-2021 04:08:23
 57. Ook Walcheren heeft nu een Oogcafé18-08-2021 01:08:47
 58. Koninklijke Visio – Terugblik revalidatieweek zomer 202117-08-2021 06:08:35
 59. Een gezelschapsspel spelen met iemand die slechtziend of blind is12-08-2021 05:08:18
 60. Nieuwerkerk – Derde Zeeuwse oogcafé helpt lotgenoten in de wereld van blinden en slechtzienden11-08-2021 05:08:53
 61. Een cadeau kiezen voor iemand die slechtziend of blind is10-08-2021 04:08:04
 62. Marcel (57) verloor allebei zijn ogen, maar met de voel- en geurwandeling ervaart hij toch de natuur30-07-2021 06:07:10
 63. Hoe fotografie de redding werd voor de slechtziende Remco: ‘Ik laat me door niets en niemand tegenhouden’30-07-2021 05:07:19
 64. BE: Blind of slechtziend? Logeer in Vakantiehuis 4529-07-2021 05:07:24
 65. Nieuw Oogcafé Venray ook voor blinden en slechtzienden uit andere Noord-Limburgse gemeenten27-07-2021 05:07:04
 66. Blinden en slechtzienden maken gezellige uitstap door zuiden van Nederland27-07-2021 05:07:04
 67. Creatief op de tast – Tips als je een visuele beperking hebt22-07-2021 05:07:45
 68. Creatief op de tast – Droogvilten20-07-2021 05:07:30
 69. Zelf gitaar leren spelen met de letternotatie19-07-2021 05:07:08
 70. Oogcafé in MFC ’t Paradies Roermond17-07-2021 05:07:43
 71. Mindfulness met een visuele beperking14-07-2021 05:07:37
 72. Opening nieuwe Oogcafés in Walcheren en Schouwen-Duiveland, Zeeland10-07-2021 05:07:40
 73. Tips voor toegankelijke zomerse uitjes: er op uit als slechtziend of blind persoon10-07-2021 05:07:58
 74. Nieuw deelplatform voor aangepaste fietsen voor mensen met een beperking: “Ik herleef!”09-07-2021 06:07:29
 75. Opening Oogcafé Schagen08-07-2021 12:07:48
 76. BE: Nieuw deelplatform voor fietsen voor mensen met beperking07-07-2021 06:07:15
 77. Bij restaurant Dans Le Noir eet je volledig in het donker06-07-2021 06:07:51
 78. Creatief actief als je slechtziend of blind bent (webinar)02-07-2021 11:07:19
 79. Blind of slechtziend: Zelf je zangtechniek verbeteren02-07-2021 06:07:16
 80. Ziezo-online: Koninklijke Visio – Creatief op de tast?26-06-2021 11:06:37
 81. Studenten zorgen voor een cultuurhistorische wandeling voor mensen met een visuele beperking24-06-2021 01:06:55
 82. Ook een zorgeloze vakantie voor blinden en slechtzienden in Berg en Dal19-06-2021 04:06:08
 83. Koken met… Annemiek van Munster (slechtziend)11-06-2021 06:06:49
 84. Jostiband maakt muziek met kleurennoten voor iedereen toegankelijk02-06-2021 05:06:05
 85. Heidi wint haakwedstrijd met truitje voor haar blindengeleidehond28-05-2021 02:05:18
 86. Overzicht muziekakkoorden voor mensen met een visuele beperking08-05-2021 07:05:00
 87. Creatief op de tast – Cursus volgen als je blind of slechtziend bent07-05-2021 06:05:42
 88. Blind of slechtziend & bewegingsoefeningen voor thuis06-05-2021 05:05:16
 89. Crea bij Sint-Rafaël, herscholingscentrum voor blinden en slechtzienden04-05-2021 04:05:04
 90. De tuin in! Tips om aan de slag te gaan in uw tuin met een visuele beperking30-04-2021 01:04:01
 91. Slechtziende Paul van Assema (36) bouwt op de tast een sloep28-04-2021 06:04:41
 92. Blinde Paul van Assema bouwt op de tast een sloep28-04-2021 06:04:20
 93. “Ik wil op mijn opa’s ‘radio’ komen”27-04-2021 05:04:48
 94. De zoektocht naar de prins op het witte paard, maar hoe zie ik hem?22-04-2021 04:04:46
 95. Beleef de natuur met podcastserie BinnensteBuiten19-04-2021 08:04:54
 96. Tuinaanleg – Aandachtspunten voor blinde en zeer slechtziende kinderen11-04-2021 01:04:43
 97. Ronkende motor maakt indruk op slechtziende bewoners : ‘Je zit erbij als Max Verstappen’11-04-2021 01:04:27
 98. Hoe de blinde Gabri deze twee prachtige klassiekers restaureerde11-04-2021 01:04:11
 99. Fotografie met een visuele beperking: hoe zit dat?11-04-2021 01:04:55
 100. Creatief op de tast – Pitriet vlechten11-04-2021 01:04:42
 101. 12-jarig blind jongetje mist het mannentennis en maakt liedje11-04-2021 01:04:26
 102. Blinde tiener raadt frisdrankmerk aan de hand van geluid11-04-2021 01:04:11
 103. Online cursus mindfulness bij Visio Sittard-Geleen11-04-2021 01:04:58
 104. Mode met missie geslaagd11-04-2021 01:04:00
 105. Ospel: belevingstuin De Groote Peel, ook voor mensen met visuele beperking11-04-2021 01:04:30
 106. Haarlem – Stadswandeling voor blinden en slechtzienden11-04-2021 01:04:10
 107. Daten als slechtziende11-04-2021 01:04:55
 108. NL: Jeroen (25) wil een vriendin en start ‘First Dates’ voor mensen met beperking11-04-2021 01:04:08
 109. Man koopt oogverblindende sportwagen nadat hij voor het eerst van zijn leven kan zien11-04-2021 01:04:49
 110. Lange afstanden fietsen met een visuele beperking kan zeker wél11-04-2021 01:04:34
 111. NL: “First Dates” restaurant voor mensen met beperking11-04-2021 01:04:19
 112. Marja van Oers maakt kijkdoos voor slechtzienden11-04-2021 01:04:03
 113. Salsales voor blinden en slechtzienden: ‘Ik vraag me niet hele tijd af of ik het wel goed doe’11-04-2021 01:04:48
 114. Ontdek de wereld met al je zintuigen in de herfst11-04-2021 01:04:34
 115. Droom van slechtziende truckliefhebber Ynte (14) komt uit: ‘Altijd wens gehad om in een vrachtwagen te rijden’11-04-2021 01:04:20
 116. Slechtziend? Deze make-uptips kunnen je een handje helpen!11-04-2021 01:04:39
 117. Cadeaus die slechtziende en blinde mensen blij maken11-04-2021 01:04:52
 118. Circuit Sortie brengt mensen met en zonder beperking samen: “Veel mensen met een beperking zijn nu eenzaam”11-04-2021 01:04:35
 119. Tips voor gezellige en inclusieve feestdagen: zicht op sfeervolle kerst voor hele familie11-04-2021 01:04:22
 120. Steeds meer series en films met audiodescriptie11-04-2021 01:04:02
 121. Staatsbosbeheer ontvangt braillepluim voor toepassing braille bij wandelroute Hoog Buurlo11-04-2021 01:04:48
 122. Leerling PIVA bakken worstenbroden en appelbollen voor blinden en slechtzienden11-04-2021 01:04:35
 123. Hoe beleef je de natuur als je niet kan zien?11-04-2021 01:04:19
 124. Gratis worstenbrood voor blinden en slechtzienden11-04-2021 01:04:06
 125. Brailleprijs voor blindenroute rond schaapskooi op Veluwe11-04-2021 01:04:51
 126. Wijnhandelaar Benedickt boog zijn handicap om tot troef: hier wordt écht blind geproefd11-04-2021 01:04:38
 127. Vrijwilliger in Beeld: Imari de Haan (slechtziend) kookt bij DUO11-04-2021 01:04:22
 128. Stichting Opkikker geeft gezin uit Biezenmortel met twee slechtziende kinderen dag van hun leven11-04-2021 01:04:08
 129. NL: Route voor slechtziende en blinde mensen het mooiste project11-04-2021 01:04:55
 130. Vakantie voor visueel beperkten11-04-2021 01:04:41
 131. Rachel laat met slimme kleding blinde vrouwen stralen11-04-2021 01:04:28
 132. Kledingontwerpster Rachel (26) is een geschenk uit de hemel voor blinden en slechtzienden11-04-2021 01:04:15
 133. Inclusieve kledinglijn vergroot zelfstandigheid visueel beperkten11-04-2021 01:04:02
 134. Hoe maken we de Efteling zo toegankelijk mogelijk voor iedereen?11-04-2021 01:04:50
 135. Haarlemmers met beperking denken mee over inrichting Schoterbos11-04-2021 01:04:35
 136. SeeFeel, kledingmerk voor blinde en slechtziende vrouwen11-04-2021 12:04:50
 137. Vlinderpad in de Kalmthoutse Heide – Pad voor blinden en slechtzienden08-04-2021 06:04:50
 138. Valentijnsdag: hoe date je als je blind bent?08-04-2021 06:04:35
 139. Dit is waarom de blinde Hein Noortman een pijlsnelle Lotus kocht08-04-2021 06:04:11
 140. Blindenwandeling Essen resulteert in concrete aanpassingen08-04-2021 06:04:55
 141. Sylvana (22) is blind én stylish: ‘M’n geleidehond is de ideale shoppingpartner’08-04-2021 06:04:28
 142. Gaby en haar blinde liefde voor salsa08-04-2021 06:04:44
 143. SeeFeel fashion show voor vrouwen met visuele beperking08-04-2021 06:04:31
 144. Blindengeleidestok om afstand te bewaren tijdens het wandelen08-04-2021 06:04:59
 145. Over the top, maar nog lang niet op!08-04-2021 06:04:40
 146. Slechtziende Annemarieke doet aan paardrijden08-04-2021 06:04:56
 147. Leuven horen en voelen, tot in het hoogste torenkamertje08-04-2021 06:04:36
 148. Ergo Tips – Make-up aanbrengen als je blind of slechtziend bent08-04-2021 06:04:48
 149. Creatief op de tast – Papier maché08-04-2021 06:04:32
 150. Cormeta-vrijwilliger Hein ontvangt lintje08-04-2021 06:04:19
 151. Bartiméus – Fietsen met een visuele beperking08-04-2021 06:04:02
 152. Zomerse cultuur-, lees- en wandeltips voor slechtziende en blinde mensen08-04-2021 05:04:38
 153. Promotievideo The Chairmen at Work (masseurs en coaches met visuele beperking)08-04-2021 05:04:06
 154. Audio: Blinde Liefde voor Salsa08-04-2021 05:04:50
 155. De natuur in: 5 wandelpaden voor blinden en slechtzienden08-04-2021 05:04:20
 156. Creatief op de tast – Smyrna knopen08-04-2021 05:04:50
 157. Salsa en latin dansen voor mensen met een beperking08-04-2021 05:04:36
 158. Zelf beats maken met Launchpad08-04-2021 05:04:21
 159. Salsa leren als je blind of slechtziend bent08-04-2021 05:04:03
 160. Creatief op de tast – Overzicht tips en instructies08-04-2021 05:04:49
 161. Bewegingsoefeningen voor thuis voor blinden en slechtzienden08-04-2021 05:04:12
 162. Aan de keukentafel – Relatie met een visuele beperking08-04-2021 05:04:51
 163. Verhalen van Toen, over leven op woongroepen van instellingen08-04-2021 05:04:36
 164. Creatief op de tast – Keramiek08-04-2021 05:04:23
 165. Podcastserie BinnensteBuiten – Geluid van de natuur08-04-2021 05:04:20
 166. Creatief op de tast – Droogvilten08-04-2021 05:04:06
 167. New Night Era geeft een krachtig optreden08-04-2021 05:04:53
 168. Creatief op de tast – Breien met de breiring08-04-2021 05:04:59
 169. Blind unboxing of the Lifegoods ringlight08-04-2021 05:04:45
 170. Een feestelijke maaltijd bereiden (en er zelf van genieten)08-04-2021 05:04:32
 171. Boetseren met woorden; talenten ontdekken tijdens revalidatie08-04-2021 05:04:18
 172. 3D-podcast BinnensteBuiten: Het geluid van de natuur08-04-2021 05:04:08
 173. Bladmuziek alternatieven – Overzicht en tips08-04-2021 05:04:52
 174. Wandelmaatjes Frank en blinde Erol zijn een bijzonder duo in de Schilderswijk08-04-2021 05:04:31
 175. Vier relaxkussens nader bekeken08-04-2021 05:04:12
 176. Tips om een leesclub te starten08-04-2021 05:04:57
 177. Kleuren zien, maar dan anders08-04-2021 05:04:43
 178. Blinde Filip ging wandelen met Femke, en dat ging als vanzelfsprekend.08-04-2021 05:04:30
 179. De FlowFabriek – Coach in blind vertrouwen08-04-2021 05:04:16
 180. Braillepluim voor Staatsbosbeheer08-04-2021 05:04:03
 181. Rotterdamse ontwerper maakt patronen voor mensen die kleurenblind zijn08-04-2021 05:04:22
 182. Gezond eten voor je ogen08-04-2021 05:04:09
 183. ‘Ik wil ondanks mijn oogziekte blijven dansen’08-04-2021 05:04:54
 184. Anderhalve meter voor veilig wandelen met slechtziende buddy08-04-2021 05:04:40
 185. Tips en ideeën voor een kind met een ernstige visuele beperking08-04-2021 05:04:11
 186. Schilderen en cijferen, een leuke hobby met een visuele beperking08-04-2021 05:04:57
 187. Seksualiteit – Podcast “Love is blind”08-04-2021 05:04:23
 188. Bladruimen en bladblazen: bewoner Visio De Brink Freddie aan de slag voor Donker Groen08-04-2021 05:04:51
 189. Rachel ontwerpt kleding voor blinden en slechtzienden08-04-2021 05:04:39
 190. Troebel beeld in coronatijd (slechtziende fotograaf)08-04-2021 05:04:26
 191. Slechtziende Annemiek van Munster knutselt08-04-2021 05:04:12
 192. Een hobby hebben als je blind of slechtziend bent08-04-2021 05:04:48
 193. Tips en ideeën uit Visio-webinar wat kan wél in coronatijd met een visuele beperking08-04-2021 04:04:27
 194. De tuin in! Tips om aan de slag te gaan in uw tuin08-04-2021 04:04:58
 195. Anna Kruithof (27) uit Ruinen trekt met haar paard door Drenthe: ‘Ik heb een hesje aan met ‘blind’, zodat mensen weten dat ik niet expres in de weg rijd’08-04-2021 06:04:24
 196. “Ik kan niet zien wat ik schilder, maar weet wel wat ik wil uitdrukken”07-04-2021 01:04:24
 197. Vakantie voor visueel beperkten in een bungalowpark04-04-2021 01:04:00
 198. Blind rollend door het leven: Op vakantie04-04-2021 01:04:21
 199. Video’s van Ctaste – Eten in het donker04-04-2021 12:04:41
 200. Wat als … Pieter Timmers blind zou zijn of Fanny Lecluyse een geamputeerd been had?04-04-2021 11:04:00

Laatst bijgewerkt op 27 november 2021 – 06:11