Larissa Klaassen in de race voor ticket Olympische Spelen in Rio

Wie: Larissa Klaassen
Is: Visueel gehandicapt,
Heeft nodig: Olympische tandem
Helpen we door: zaterdag te spinnen
Bij: Stay Fit Texel

Als iemand bewijst dat een beperking je niet tegen hoeft te houden is het Larissa Klaassen wel. De achttienjarige inwoonster van Den Hoorn is zo goed als blind. Toch hoopt ze in 2016 deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in Brazilië. Dit moet gaan gebeuren op het onderdeel aangepast wielrennen. ‘ik ben er van overtuigd dat we het gaan redden.

Met ‘we’ doelt Klaassen op haar partner Kim van Dijk die bij de laatste spelen al goud haalde. Van Dijk fungeert als ‘pilote voorop, terwijl Klaassen achterop de ‘stoker is. De eerdere stoker van Van Dijk besloot na het succes te stoppen, waardoor Van Dijk op zoek moest naar een nieuwe partner. Klaassen was op zoek naar een nieuwe sport en werd door haar moeder gewezen op een oproep die door Van Dijk gedaan werd op RTV Noord-Holland. ‘Als ik weer een sport wilde gaan doen, wilde ik ook direct wedstrijden gaan rijden. Ik besloot direct een e-mail te sturen en vier dagen laten had ik een gesprek met Kim. Vanaf toen is het eigenlijk heel erg snel gegaan. De samenwerking ging direct prima en dat terwijl ik nog nooit eerder aan wielrennen gedaan had. De komende maanden staan in het teken va n trainingskampen, de Ronde van België, de World Cup, het Nederlands kampioenschap en hopelijk het Wereldkampioenschap in Canada.

Maar wie is Larisssa Klaassen en wat drijft haar? Klaassen is een geboren en getogen Texelaar die opgroeide in Den Hoorn. Al vanaf de geboorte waren er problemen met het zicht van Larissa. ‘Aan het begin zag ik ongeveer zestien procent. Dat is in de loop der jaren alleen maar verslechterd en op dit moment zie ik nog twee procent. In de praktijk houdt dit in dat ik eigenlijk alleen nog het verschil tussen licht en donker zie. Waar menig persoon bij de pakken neer zou gaan zitten vormde het Klaassen juist tot de persoon die ze nu is.

‘De wereld vergaat niet als je niets meer ziet. Ik ben er juist sterker van geworden. Toen ik steeds slechter ging zien, heb ik mezelf braille geleerd en leren wandelen met een taststok. Op mijn laptop heb ik een programma dat de tekst voorleest en omzet in braille voor mijn brailleleesregel. Zo kan ik dus prima met een laptop werken. Bovendien heb ik sinds mei vorig jaar Nyla waardoor ik grotendeels zelfstandig ben. Nyla is haar blindengeleidehond en voor de informaticastudent is het dier een verlenging van haar lichaam geworden.

‘Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. Tijdens het begin van de interne training mocht ze in het weekend niet mee naar huis, dat vond ik verschrikkelijk. Uiteraard is het niet altijd makkelijk om een visuele beperking te hebben, al uit zich dat bij Klaassen vooral in haar bewijs- drift. ‘Ik wil altijd laten zien dat ik gewoon alles kan, al loop ik mezelf daarbij wel eens voorbij. Zo wordt er twee keer in de week getraind in Heerhugowaard (naast de trainingen in Amsterdam en op Texel), helpt ze op de boerderij bij Hans Kikkert aan de Hemmerweg en studeert ze Informatica in Amsterdam. Verder houdt ze zich onder meer bezig met zingen, was ze actief voor de Jongerenraad op Texel en is ze ambassadeur voor Freedom Scientific Benelux, de grootste hulpmiddelenleverancier voor mensen met een visuele beperking. Toch is het voor een topsporter ook heel belangrijk om rust te nemen.

‘Mijn begeleider op school helpt mij hier enorm bij. Zo verbood hij het mij op een gegeven moment om een vak te gaan volgen. Hierop volgde uiteraard een enorme discussie , vertelt ze lachend, ‘Ik zei hem dat mijn beperking geen excuus mocht zijn om vakken niet te volgen. Hij vertelde mij toen dat blind zijn geen excuus is om dingen anders te doen, maar een reden.

Die uitspraak vergeet ik nooit meer. Omdat Klaassen op een gegeven moment ten onder leek te gaan aan haar bewijsdrang besloot ze (met haar begeleider) zichzelf regels op te leggen. Zo wordt er ’s avonds nog maar tot 21.00 uur aan de studie gezeten. Het belangrijkste baken van rust blijft echter de boerderij. ‘Ik moet iedere week naar de boerderij. Als ik een weekend trainingskamp heb zorg ik dat ik door de week een keer naar Hans (Kikkert red.) kan. Ik denk dat ik naar Rio maar een kalfje mee moet nemen , lacht ze. Het interview met Klaassen vindt plaats op de boerderij, hier heeft ze geen hulpmiddelen nodig. Moeiteloos struinen we door de stallen en ploffen neer in het stro in de koeienstal.

‘Ik kom nu al negen jaar op de boerderij en ik ken alle stallen en routes uit mijn hoofd. Bovendien legt Hans de spullen altijd op dezelfde plek, dus ik weet waar alles ligt. Hans geeft me altijd het gevoel dat het onze boerderij is. Dat vind ik leuk. Hans is echt als een vader voor me en de boerderij ooit overnemen is één van mijn dromen. Niet alleen de boerderij, Texel in het algemeen is onmisbaar voor haar. ‘Begrijp me niet verkeerd. Ik vermaak me prima in Amsterdam en vind het een geweldige stad. Toch zou ik niet zonder Texel kunnen.

Zoals gezegd groeide Larissa op in Den Hoorn en ging daar ook naar de basisschool. Daarna ging ze voor het VWO naar de OSG. Daar kreeg ze een zware tijd te verduren. Op weg naar haar eindexamen kreeg ze te horen dat ze niet langer begeleid kon worden. Er zat niets anders op dan haar dierbare Texel deels te verlaten. ‘Maar in het speciaal onderwijs is er geen VWO, alsof je direct dom bent als je een beperking hebt. Daarom werd ik gedwongen de Havo te gaan doen, terwijl ik met uitstekende cijfers van het VWO af kwam. Dat heeft veel pijn gedaan, maar zoals met alles ben ik er sterker uitgekomen. Klaasen hoopt dat ze met haar prestaties laat zien dat een beperking je juist sterker kan maken. ‘Ik vind het heel vervelend wanneer mensen medelijden met mij hebben. Normaal negeer ik het ook, tenzij ik doorheb dat het oprecht is. Dan leg ik de mensen uit dat ik helemaal niet zielig ben. Ik heb een geweldige moeder, twee heerlijke zusjes en genoeg vrienden. Zonder mijn beperking had ik misschien minder doorzettingsvermogen gehad en daardoor was ik niet zover gekomen als ik nu ben. Ik wil mijn Master gaan halen en ook voor de toekomst zijn er veel plannen.

‘Ik zou bijvoorbeeld deeltijd les willen gaan geven op het gebied van de informatica. Fulltime van Texel af gaat me denk ik niet lukken en de boerderij zal altijd een rol blijven spelen in mijn leven. Voor een achttienjarige heeft Klaassen al heel veel meegemaakt en nu staat ze op de drempel van een prachtige sportcarrière.

Om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren heeft ze nog wel wat hulp nodig. Op dit moment maken we gebruik van een leentandem die ter beschikking is gesteld door de Johan Cruijf Foundation. Daar zijn we enorm blij mee, maar dat is wel een tijdelijke lening. We hebben een eigen fiets nodig die helemaal is afgesteld op onze lichamen. Zo n fiets kost €8000,-. Hiervoor zijn we op zoek naar sponsoren.

Om haar te helpen, organiseert Stay Fit Texel een spinningmarathon. Deze wordt gehouden op zaterdag 27 april. Hierbij kunnen mensen solo, in duo s of teams spinnen. Het gebruik van een fiets begint bij €30,-. ‘Maar meer mag ook hoor , lacht Klaassen. Opgeven voor de marathon kan via n.waerts@texel.com of telefonisch op 06 55683856. ‘Ik vind het geweldig dat Stay Fit Texel mij helpt. Alleen redden we het niet. En ik denk dat Kim en ik een grote kans maken. Zij is al kampioen en als ik iets in mijn hoofd heb, krijg je het er moeilijk weer uit. Hoe het uiteindelijk ook gaat lopen, aan de inzet en het doorzettingsvermogen van Klaassen zal het in ieder geval niet liggen. Texel heeft al Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe, maar als het aan Klaassen ligt komt daar in de toekomst een Paralympisch kampioene bij. ‘Als ik zie hoeveel stappen ik in korte tijd al gemaakt heb geeft me dat veel vertrouwen. Dat geeft Kim ook aan. Die zei al dat ik er sowieso wel ga komen en ook de coaches zijn enthousiast. Het vertrouwen bij de Texelaar is groot. ‘Ik vertrouw Kim volledig. Het scheelt ook dat ik vaker heb moeten vertrouwen op personen of hulpmiddelen. Vanaf het begin heb ik geen enkele twijfel en zij heeft die twijfel ook niet. We hebben nog drie jaar en we kunnen alleen maar beter worden. De KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie red.) heeft er blijkbaar ook vertrouwen in, want ze laten je ook niet zomaar op trainingskamp naar het buitenland gaan. We gaan knallen!

Job SCHEPERS

Bron: http://www.texelsecourant.nl, 26 april 2013

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. “Fietsen met Guy, dat is voor mij de vrijheid”16-04-2020 06:04:25
 2. Mijn handicap heeft mijn leven ingrijpend veranderd28-08-2018 06:08:34
 3. Tandemtocht voor blinden en slechtzienden 201818-06-2018 06:06:14
 4. Gertjan’s VLOG 21 | Zou ik nog kunnen fietsen?!24-05-2018 09:05:17
 5. Met de tandem zoals echte wielertoeristen28-03-2018 08:03:28
 6. WK paralympisch baanwielrennen – Griet Hoet en Anneleen Monsieur sprinten naar brons28-03-2018 08:03:42
 7. Vigeta vrijwilligers zijn al veertig jaar actief17-10-2017 10:10:41
 8. Blinde Larissa Klaassen bleek na oproep NH-programma wielrentalent te zijn03-08-2017 09:08:22
 9. Video: Blinden op de fiets met Hennie Kuiper20-06-2017 08:06:50
 10. Griet Hoet en Anneleen Monsieur: selectie voor Rio 2016 is nu officieel18-06-2017 12:06:01
 11. Griet Hoet genekt door kettingprobleem18-06-2017 12:06:07
 12. Tandemrace lokt deelnemers van overal15-06-2017 10:06:16
 13. Zonovergoten start van het tandemseizoen voor fietsfanaten met een visuele beperking15-06-2017 10:06:30
 14. Erepenning voor Larissa Klaassen15-06-2017 10:06:07
 15. Gemeente steunt Klaassen en Dolman met €1.000,-15-06-2017 10:06:34
 16. Klaassen en Dolman Nederlands Kampioen op de weg15-06-2017 10:06:50
 17. Klaassen en Dolman pakken wereldtitel15-06-2017 10:06:23
 18. Slechtziende wielrenner Tommy van den Eijnde stelt ultiem doel15-06-2017 10:06:21
 19. Tweede zilver wielrenner Ter Schure15-06-2017 09:06:56
 20. Wielrenster Odette van Deudekom achtste in Rio15-06-2017 09:06:32
 21. Wielrenster Van Deudekom 7e bij wegwedstrijd Rio15-06-2017 09:06:57
 22. Wielrenster Zeewolde op weg naar Rio15-06-2017 09:06:32
 23. Donkerbroek loopt uit voor Tristan en Teun15-06-2017 09:06:14
 24. Teun Mulder beëindigt zijn carrière nu echt15-06-2017 09:06:30
 25. Teun Mulder uit Epe won zelf op de Spelen, straks rijdt hij op de Paralympics15-06-2017 09:06:48
 26. Nieuwe tandems voor Gilde Rijders Zwolle15-06-2017 09:06:59
 27. Tandem Tocht Keistad 201615-06-2017 09:06:31
 28. Blinden en slechtzienden stappen op de tandem14-06-2017 09:06:41
 29. Slechtziende beklimt Mont Ventoux op tandem05-06-2017 07:06:46
 30. Vrouw met tunnelzicht bedwingt Mont Ventoux19-05-2017 07:05:22
 31. Slechtziende Elke wil Mont Ventoux bedwingen18-05-2017 08:05:26
 32. “Wie wil mijn ogen zijn?”17-07-2016 08:07:51
 33. “Fantastische jaren beleefd met geweldige anekdotes”06-05-2016 07:05:37
 34. Paralympische droom tandemduo definitief voorbij26-04-2016 06:04:30
 35. Road to Rio: zo bereiden minder bekende olympiërs zich voor03-03-2016 09:03:22
 36. Loverbike – Eindelijk concurrentie voor de tandem28-09-2015 02:09:40
 37. Tandemracen met een visuele handicap – Alfred Stelleman28-09-2015 02:09:40
 38. Slechtziende tandemrijder bedwingt Alpe d Huez28-09-2015 02:09:40
 39. Albert Nap over zijn grote passie: tandem wielrennen28-09-2015 02:09:40
 40. Blinde fietsers rijden 24-uurs estafette door New York28-09-2015 02:09:40
 41. Blinden schrijven geschiedenis in Cape Epic28-09-2015 02:09:40
 42. Duofiets voor Henriëtta Heemstra Huis28-09-2015 02:09:40
 43. Tandemduo op weg naar Londen28-09-2015 02:09:40
 44. Op de tandem naar Zandvoort28-09-2015 02:09:40
 45. Heerlijk fietsen, ook al zie je niets28-09-2015 02:09:40
 46. Blind op de tandem28-09-2015 02:09:39
 47. Goud voor wielrenster Kathrin Goeken28-09-2015 02:09:39
 48. Roda JC Club TV | Blind vertrouwen28-09-2015 02:09:39
 49. Joleen Hakker – ‘Blindganger met ’n doel28-09-2015 02:09:39
 50. Tandem Team Texel prolongeert titel tijdens het NK Tijdrijden aangepast wielrennen28-09-2015 02:09:39
 51. Spanjaarden starten als favoriet28-09-2015 02:09:39
 52. Joleen Hakker wil winnen op Paralympics28-09-2015 02:09:39
 53. Rinne en Cor 3de op het WK!!!28-09-2015 02:09:39
 54. Tandemfietsen – Joleen Hakker vanuit het niets wereldkampioen28-09-2015 02:09:39
 55. Slechtzienden en Lions samen op de fiets28-09-2015 02:09:39
 56. Delchambre-Van Ginneken verdedigt Belgische eer28-09-2015 02:09:39
 57. Joleen, gesponsord door Bartiméus Sonneheerdt28-09-2015 02:09:39
 58. Bijna blinde wielrenner doet mee aan WK28-09-2015 02:09:39
 59. Joleen Hakker wereldkampioen tandemfietsen!28-09-2015 02:09:39
 60. Tandem Team Texel gepresenteerd tijdens NK Baanwielrennen28-09-2015 02:09:39
 61. Spanjaarden domineren eerste rit28-09-2015 02:09:39
 62. Video: Blinden op de tandem naar Londen28-09-2015 02:09:39
 63. Ermelo weigert doofblinde tandem28-09-2015 02:09:39
 64. Jubileumtocht visueel gehandicapten28-09-2015 02:09:39
 65. Visio ondersteunt Tandem Team Texel op weg naar Rio 201628-09-2015 02:09:39
 66. Het gezicht van een stoker28-09-2015 02:09:39
 67. Slechtziend op de tandem28-09-2015 02:09:39
 68. Stralende dag ondanks regen28-09-2015 02:09:39
 69. Tandem met hulpmotor28-09-2015 02:09:39
 70. Stichting Blind en Zo zamelt geld in voor Visio28-09-2015 02:09:39
 71. “We praten bijna niet”28-09-2015 02:09:39
 72. Op de tandem naar Paralympics28-09-2015 02:09:39
 73. Mooie resultaten bij wereldbekerwedstrijd in Segovia!28-09-2015 02:09:39
 74. Tandemtocht Lionsclub Bunnik – ‘Ik heb er zin in28-09-2015 02:09:39
 75. Slechtzienden verkennen de regio op een tandem (Herk-de-Stad)28-09-2015 02:09:39
 76. Larissa Klaassen in de race voor ticket Olympische Spelen in Rio28-09-2015 02:09:39
 77. Moeder en zoon fietsen 6.000 km op tandem28-09-2015 02:09:39
 78. Cliënten Visio succesvol op Special Olympics 201228-09-2015 02:09:39
 79. ‘Ik geniet net zoveel als toen ik zag28-09-2015 02:09:39
 80. Tandem Team trekt erop uit28-09-2015 02:09:39
 81. Tandems bestoken Ventoux28-09-2015 02:09:39
 82. Slechtzienden en Lions samen op de fiets28-09-2015 02:09:39
 83. Op de tandem voor het goede doel28-09-2015 02:09:39
 84. Film: A Day In The Life Of: De TAA Studentsporters met blinde Larissa Klaassen (tandemsport)28-09-2015 02:09:39
 85. Lustrum voor BOVAG Lions Tandemtocht28-09-2015 02:09:39
 86. Blinden en visueel gehandicapten fietsen door de Krimpenerwaard28-09-2015 02:09:39
 87. Tandemtocht eindigt bruusk28-09-2015 02:09:39
 88. Texelse wielrenster overtuigd van deelname aan Paralympics28-09-2015 02:09:39
 89. Video – Euro Tandem Rhein Tour 2014 in Nederland28-09-2015 02:09:39
 90. Start fietsproject voor visueel beperkte mensen in Holtenbroek28-09-2015 02:09:39
 91. Larissa Klaassen Nederlands Kampioen tijdrijden aangepast wielrennen28-09-2015 02:09:39
 92. Ongeval dwarsboomt beklimming Mont Ventoux voor blinde renner28-09-2015 02:09:39
 93. Tristan Bangma maakt debuut op NK baanwielrennen28-09-2015 02:09:39
 94. Blinde laat Berkelland zien aan burgemeester28-09-2015 02:09:39
 95. Joleen Hakker wint zilver op WK Paracycling 201128-09-2015 02:09:39
 96. Video – Bijna blinde wielrenner doet mee aan WK28-09-2015 02:09:39
 97. Tandemduo op de Mont Ventoux28-09-2015 02:09:39
 98. Tweede medaille voor tandem Goeken/Van Dijk28-09-2015 02:09:39
 99. Het gepeste meisje dat goud won zoekt nieuwe metgezel28-09-2015 02:09:39
 100. Slecht zicht, hele goede benen28-09-2015 02:09:39
 101. Medailles voor cliënten Visio Het Huis te Echten tijdens Special Olympics28-09-2015 02:09:39
 102. “185 kilometer per dag moet lukken”28-09-2015 02:09:38
 103. Tandemfietstocht voor slechtzienden28-09-2015 02:09:38
 104. Handicap houdt kinesist niet tegen28-09-2015 02:09:38
 105. Herk-De-Stad – Award voor slechtziende kinesist28-09-2015 02:09:38
 106. Blinde Ivo fietst van Berlijn naar Zürich voor gehandicapten28-09-2015 02:09:38
 107. Personen met visuele beperking houden tandemtocht28-09-2015 02:09:38
 108. Geslaagde 23ste Blindenbegeleiding28-09-2015 02:09:38
 109. Gerard en Patrik samen in Belgische driekleur28-09-2015 02:09:38
 110. Centrum Ganspoel koopt zeventig elektrische fietsen28-09-2015 02:09:38
 111. Bijna gesneuveld bij Verdun28-09-2015 02:09:38
 112. Geoffrey Gaublomme fietst parcours op tandem28-09-2015 02:09:38
 113. Infopunt FietsplezierDelen28-09-2015 02:09:38
 114. “Je moet je voorrijder wel totaal vertrouwen”28-09-2015 02:09:38
 115. Blinden en slechtzienden verkennen Limburg met tochtje op de tandem28-09-2015 02:09:38
 116. Blinde beklimt Mont Ventoux28-09-2015 02:09:38
 117. Slechtziende Cor rijdt 4.000 kilometer per jaar dankzij tandem28-09-2015 02:09:38
 118. Tandems scheuren door straten28-09-2015 02:09:38
 119. Rijden is een uitlaatklep28-09-2015 02:09:38
 120. Ronde van België voor Visueel Gehandicapten bezoekt Essen28-09-2015 02:09:38
 121. Blinden van Ganspoel mee op de tandem28-09-2015 02:09:38
 122. Iedereen Fietst! Vier toegankelijke fietslussen en fietsvakanties in Antwerpse Kempen en Scheldeland28-09-2015 02:09:38
 123. Gemeenteraadslid fietst met blinde op tandem naar Rome28-09-2015 02:09:38
 124. Tandemwedstrijd eert oprichter28-09-2015 02:09:38
 125. Fietsroutenetwerk nu ook toegankelijk voor mindervaliden28-09-2015 02:09:38
 126. Tandemtocht voor blinden viert zilveren jubileum Bornem28-09-2015 02:09:38
 127. “Ik schreef me al opnieuw in”28-09-2015 02:09:38
 128. Hoekse Trappers op pad met blinden en slechtzienden28-09-2015 02:09:38
 129. Ivo Dillen (blind) sportlaureaat28-09-2015 02:09:38
 130. Fietsproject van Handio28-09-2015 02:09:38
 131. Dieven stalen tandem van blinde Pieter-Jan Clement28-09-2015 02:09:38
 132. Vrijwilliger Robert Feyaerts samen met Jul Schellens op de tandem28-09-2015 02:09:38
 133. Elektrisch duofietsen in de Voorkempen28-09-2015 02:09:38
 134. Nieuw project zet blinden en slechtzienden op de fiets28-09-2015 02:09:38
 135. Maasmechelen – Ecocyclo voor fietsers met een beperking28-09-2015 02:09:38
 136. Tandems en au-pairfietsen te huur voor gehandicapten28-09-2015 02:09:38
 137. Cyclone A, wielertoerisme voor slechtzienden28-09-2015 02:09:38
 138. Fietstocht naar Parijs voor goede doel28-09-2015 02:09:38
 139. 900 kilometer met blinde op tandem28-09-2015 02:09:38
 140. Video: Ronde van België voor visueel gehandicapten28-09-2015 02:09:38
 141. Tandems populairder dan ooit28-09-2015 02:09:38
 142. Iedereen fietst – Fietsen met een beperking28-09-2015 02:09:38
 143. Tandem blikvanger op veldtoertocht Koppenberg28-09-2015 02:09:38
 144. Blinde sportieveling stippelt laatste keer lange fietsroute uit28-09-2015 02:09:38
 145. 900 kilometer op de tandem met een blinde28-09-2015 02:09:38
 146. Bekers zijn in braille” – Wielerwedstrijd28-09-2015 02:09:38
 147. Blinden van Ganspoel mee op de tandem28-09-2015 02:09:38
 148. Blind vertrouwen in de stuurman28-09-2015 02:09:38
 149. Blinde ‘Gommer stippelt fietsroute uit28-09-2015 02:09:38
 150. Catharina fietst 900 kilometer met blinde duozitter28-09-2015 02:09:38
 151. Wielrennen – Ronde van België voor visueel gehandicapten28-09-2015 02:09:38
 152. “Thuis altijd sneller”28-09-2015 02:09:38
 153. De Markgrave blij met salon28-09-2015 02:09:38
 154. Toegankelijke fietslus door Kalmthout28-09-2015 02:09:38
 155. Wielertornooi voor slechtzienden28-09-2015 02:09:38
 156. Blinden racen in Ronde van België28-09-2015 02:09:38
 157. “Van Berlijn naar Zürich”28-09-2015 02:09:38
 158. De Zilverreiger krijgt tandem van Vitabo12-08-2015 07:08:27
 159. “Ik geniet er op mijn manier van”09-07-2015 07:07:06
 160. Blinde Johan en kameraad Patrick fietsen 980 km in tandem04-07-2015 07:07:08
 161. Westervoorter met tandem team pakt goud onderweg naar Rio26-06-2015 05:06:19
 162. Larissa stapje dichterbij Rio24-06-2015 08:06:02
 163. Vormelingen zamelen geld in voor Kanjers voor Kanjers12-06-2015 12:06:25
 164. Geslaagde jubileum fietstocht visueel gehandicapten08-06-2015 07:06:18
 165. “Het is een kwestie van blind vertrouwen”18-05-2015 06:05:21
 166. Hamse VVV is officieel centrum voor fietsverhuur08-05-2015 07:05:44
 167. Tandemclub Vught met eigen tandems het nieuwe seizoen in07-05-2015 03:05:49
 168. Veel deelnemers tandemtocht Lionsclub28-04-2015 08:04:01
 169. Tandemfiets voor 12-jarige Jeffrey Bonenkamp24-04-2015 07:04:41
 170. Jeugdclub De Koog sponsort Larissa12-04-2015 04:04:24
 171. Stichting Tandemtocht Visueel Gehandicapten ziet geen toekomst meer09-04-2015 07:04:17
 172. Tandemracen bij de Hanzerenners in Zwolle10-03-2015 09:03:48
 173. Blinden en slechtzienden krijgen fietsles10-03-2015 05:03:16
 174. Blinde man maakt rondjes op de tandem10-03-2015 05:03:29
 175. Wedstrijdtandem Larissa Klaassen dichtbij28-02-2015 08:02:31
 176. BE: Tandemtochten VGC-Sportdienst stopgezet, duurzaam alternatief gevonden12-02-2015 02:02:13
 177. ‘Texel moet wielrenster Larissa Klaassen financieel steunen’06-01-2015 07:01:51
 178. Tandemteam heeft eerste baanmedaille binnen!05-01-2015 06:01:57
 179. Leidschendam-Voorburg – Bedankje voor behulpzame lezers30-12-2014 09:12:05
 180. Loes Bloo naar halve finale NK wielrennen29-12-2014 05:12:07
 181. Sporttitels Silke Tulk en Rinne Oost22-12-2014 06:12:52
 182. Etienne Gevaert gehuldigd voor inzet voor veldrijden20-10-2012 07:10:11
 183. Blinden voelen Boudewijn07-06-2011 09:06:48
 184. Bartiméus sponsort Joleen Hakker06-06-2011 01:06:46
 185. Feest voor de sprinters06-06-2011 12:06:28
 186. “Kijk eens, wat goed, en dat met maar één been”06-06-2011 11:06:29
 187. Blinden maken ritje op tandem06-06-2011 11:06:57
 188. Tandemkoppel knap winnaar in Duitsland06-06-2011 11:06:39
 189. Met de tandem omgeving verkennen06-06-2011 11:06:42
 190. Limburgers net geen Belgisch kampioen tandemrijden06-06-2011 11:06:27
 191. “We trainen nog maar zes weken samen”06-06-2011 11:06:09
 192. “Spektakel! Snelheid! Afzien! Heerlijk toch?”06-06-2011 11:06:39
 193. Vzw Vitabo op de fiets met blinden06-06-2011 11:06:06
 194. Combinatie van fietsen en muziek blijkt schot in roos06-06-2011 11:06:21
 195. Luuk (22) gaat op de tandem voor het goud06-06-2011 11:06:25
 196. Visueel gehandicapte voor het eerst alleen op de fiets06-06-2011 11:06:54
 197. Blinde wielertoeristen per tandem houden halt in Vilvoorde06-06-2011 11:06:39
 198. Peers duo Belgisch Kampioen Tandemracen06-06-2011 11:06:56
 199. ‘Fietsen geen probleem voor blinden’06-06-2011 11:06:22
 200. Fietstocht in de duisternis06-06-2011 08:06:53

Laatst bijgewerkt op 28 september 2015 – 14:54