Vraag: Badmuts voor slechtziende en blinde mensen

Beste,

Ik zit nu in mijn tweede jaar werktuigbouwkunde aan de TU/e. Voor een groepsproject moeten we een product bedenken die iemand kan helpen met een handicap. Aangezien mijn opa blind was (Maculadegeneratie), zijn we met het volgende idee gekomen:

Het is voor slechtziende/ blinde mensen lastig om te zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan baantjes trekken, ze kunnen de muur niet zien en moeten redelijk primitieve methoden gebruiken om niet tegen de muur aan te botsen (slagen tellen of gebruik maken van een ‘tapper’). Het idee is als volgt: een speciale badmuts met voorop een sensor die de muur kan detecteren. Wanneer de zwemmer dichterbij de muur komt, wordt dit aangegeven door middel van vibraties in de badmuts. Zelfde principe als een parkeersensor, de vibraties worden frequenter wanneer de zwemmer dichter bij de muur komt.

Nu vragen we ons af wat de behoefte nou eigenlijk is naar een product zoals deze. Is dit een product wat slechtziende/ blinde mensen nodig hebben of zijn ze tevreden met de huidige oplossingen? Zo ja/ nee, waarom? Zijn er bepaalde functionaliteiten/ aspecten voor zo’n product die volgens jullie onmisbaar zijn?

Is het mogelijk om deze vraag te plaatsen op jullie website?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Sam Gelten
samgelten@gmail.com

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. Vraag: Gidsen met visuele beperking voor reizen in buitenland17-02-2019 08:02:34
  2. 4 vragen over terugvinden van spullen29-11-2018 01:11:16
  3. Vraag: Badmuts voor slechtziende en blinde mensen17-10-2018 10:10:09

Laatst bijgewerkt op 17 oktober 2018 – 22:23