TV-tip: NPO gaat door met audiodescriptie

NPO gaat door met audiodescriptie

De Nederlandse Publieke Omroep gaat ook in 2018 haar programma’s voorzien van audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht dat vrijdag 2 maart begint is onder andere voorzien van audiodescriptie. Daarnaast zijn de zes Nieuwe Nederlandse Films die elke woensdag op NPO3 te zien zijn ook voorzien.

Audiodescriptie biedt de visueel beperkte kijker de kans om tv-programma’s te volgen waarin relatief weinig wordt gesproken maar waarin wel veel gebeurt, zoals dramaseries en films. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is.

De NPO vindt het belangrijk om programma’s voor alle Nederlanders toegankelijk te maken. NPO-voorzitter Shula Rijxman: “De publieke omroep is van iedereen en voor iedereen.

Daarom zetten we zo veel mogelijk diensten in, zodat ook blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden van onze programma’s kunnen genieten. Met audiodescriptie bieden we een mooie, extra service om de verhalen in onze series, films en documentaires ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk te maken. Daarom doen wij deze forse investering, hoe beperkt onze middelen ook zijn.”

Behalve Flikken Maastricht (AVROTROS) krijgt het vervolg van de spannende serie KLEM (BNNVARA), in het najaar op NPO 1, ook audiodescriptie. En naast de zes Nieuwe Nederlandse Films op NPO 3 zullen dit jaar 16 Nederlandse speelfilms, gecoproduceerd met steun van het Filmfonds, met audiodescriptie worden aangeboden.

Bron: http://showbizznetwork.nl/npo-gaat-audiodescriptie/, 27 februari 2018

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. TV-tip: 15/09 – Visio op RTL413-09-2018 05:09:53
  2. TV-tip: NPO gaat door met audiodescriptie27-02-2018 10:02:50
  3. ‘Taboe’ – Nieuw TV programma van Philippe Geubels o.a. met gasten met een beperking of ongeneeslijke ziekte16-01-2018 12:01:37

Laatst bijgewerkt op 27 februari 2018 – 22:58