TV-tip: Dit najaar op Eén drie fictieseries met audiodescriptie

Beste kijker met audiodescriptie,

Dit najaar willen we je laten genieten van minstens drie nieuwe fictiereeksen!

Vanaf zondagavond 10 september willen we je helemaal laten inpakken door de inpakkers van Tytgat Chocolat, een roadmovie en liefdesverhaal in één met hartverwarmende personages.

Half oktober zijn de liefhebbers van het spannende genre wellicht blij met de heruitzending van de eerste reeks van Salamander met in de hoofdrol niemand minder dan Filip Peeters. Een paar jaar geleden was dat een gigantisch succes, maar jammer genoeg nog zonder audiodescriptie. De VRT zendt de reeks nu opnieuw uit mét AD in aanloop naar de tweede reeks later in het seizoen. Zo ben je helemaal mee.

Later dit najaar start de nieuwe thrillerreeks Tabula Rasa waarin Veerle Baetens de titelrol voor haar rekening neemt. Bloedstollend en vernieuwend. Niet te missen. Daarover volgt nog meer informatie.

Eerst graag je aandacht voor Tytgat Chocolat. Het verhaal gaat over Jasper Vloemans. Jasper werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

Je kunt deze zondagavondreeks zeven weken lang rechtstreeks met audiodescriptie bekijken om 21u20 op Eén+, dat is het derde kanaal (overdag Ketnet), of op één met AD via de taalkeuze.

Op maandag 23 oktober zendt Eén ‘The Making of Tytgat Chocolat’ uit omstreeks 21u30. De documentaire schetst een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers van theater STAP tijdens de opnames. Hoe kijken ze naar het leven en wat zijn hun dromen? Eveneens met audiodescriptie.

Later kan je de serie uitgesteld bekijken op VRT.NU bij de categorie audiodescriptie.
Een inleiding op het verhaal en de personages krijg je binnenkort op de website van één op de pagina van audiodescriptie.
Meer informatie over AD kan je volgen via onze facebookpagina audiodescriptie@VRT.

Veel kijkplezier!
Het AD-team

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. Ook de laatste weken nog AD-plezier op tv!13-12-2017 09:12:40
  2. Tabula rasa met audiodescriptie25-10-2017 11:10:47
  3. TV-tips met audiodescriptie11-10-2017 11:10:23
  4. TV-tip: Dit najaar op Eén drie fictieseries met audiodescriptie10-08-2017 06:08:08

Laatst bijgewerkt op 10 augustus 2017 – 18:40