NL Oproep: Onderzoek rond herinneringen bewaren voor blinden en slechtzienden

Beste

Mijn naam is Rong-Rong Zhang, een industrieel design bachelor studente aan de TU/e.

Momenteel doe ik mijn afstudeer designproject in samenwerking met het Eriksholm Research Centre (Oticon) over huidige en toekomstige manieren om herinneringen voor blinden of slechtzienden op te slaan. De bedoeling is dan om een systeem, product en gerelateerde service te ontwerpen waardoor blinden en slechtzienden (=“de gebruiker”) gemakkelijk (=“seamless”) een oude herinnering tactisch en auditorish kunnen herleven. [1] Omdat het Eriksholm Research Centre veel kennis heeft van geluid en beleving maar niet betreft slechtziendheid en visuele beperking, zoek ik naar een organisatie met experts die daar veel kennis over hebben en waardoor ik contact kan leggen met de gebruikersgroep.

Op dit moment ben ik bezig met het onderzoeken van manieren waarop iemand een herinnering vast kan leggen. Dit omvat het huidige proces om herinneringen vast te leggen en terug te zien, de hoogtepunten in gevoelens, sociale ervaring, praktische ergernissen/meevallers en voorbereidende procedure. Graag zou ik volgende maand een of meerdere keren langs komen om een van uw medewerkers en, als dat kan, iemand (of meerdere personen) die visueel beperkt is (of zijn), te interviewen. Hierbij stel ik niet alleen vragen over huidige mogelijkheden, maar ook over wat een mogelijke “ideale toekomstige belevenis” zou inhouden.

Het interview met de medewerker dat ik van plan ben af te leggen duurt maximaal 20 minuten. Het interview met de blinde of slechtziende persoon zal 15 tot 30 minuten duren afhankelijk van de lengte van antwoordden en consent procedure. De vragen zijn (zoals het hoort) ethisch goedgekeurd en verantwoord door de TU/e. Het interview maakt gebruik van de standaard TU/e consent-form. Voor het interview met de slechtziende of blinde persoon zal ik ook een online bestand/audio bestand aanleveren. Als dat handig is, dan zal ik het interview en de formulieren van tevoren naar u toe sturen. De interviews zijn compleet anoniem. Omdat er een groot scala aan blindheid en slechtziendheid is, is het voor mij moeilijk om precies in te schatten wat wel en niet wenselijk is in een ontwerp.

Voor mijn vooronderzoek bij mijn ontwerp zou ik graag in de komende maand met mensen willen spreken, maar mijn project loopt tot 5 juni. Ik woon zelf in Eindhoven, dus het is handig als de personen die gecontacteerd worden in Eindhoven en omstreken wonen (een uurtje reistijd is prima).

Ik hoop dat ik spoedig van u hoor. U kunt mij bereiken via: r.zhang.3@student.tue.nl of 0649293934 (whatsapp, het liefste niet via sms of telefoon)

Met vriendelijke groeten,
Rong-Rong Zhang.

[1] Presentatie betreft mijn project topic
https://docs.google.com/presentation/d/1cCdLxVRbHSedPjOAYonNyUsqTNGJ93PhcfC5lYCE_Rk/edit?usp=sharing

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Oproep: Onderzoek rond herinneringen bewaren voor blinden en slechtzienden06-03-2020 07:03:12
  2. BE Oproep: VIVA-project – Sociale onderneming opstarten21-12-2019 06:12:55
  3. BE Oproep: Lion-Francout prijs 2020 voor verdienstelijke blinde persoon06-10-2019 06:10:25
  4. BE Oproep: Rusten in de zomer sporten in de winter06-08-2019 05:08:16
  5. NL: Showdown in Hoorn en Tiel11-05-2019 05:05:20
  6. BE Oproep: Een tandempiloot vinden … Dat kan!04-05-2017 01:05:27

Laatst bijgewerkt op 6 maart 2020 – 07:49