NL Onderzoek: Betere ervaring in bioscoop voor blinden en slechtzienden

Beste,

Mijn naam is Kevin Niamat en ik ben een student op de hogeschool Inholland in Den Haag. Voor mijn schoolopdracht moeten mijn groepje en ik 3 visueel beperkte mensen interviewen p.p om een beter beeld en meer begrip te hebben over visueel beperkte mensen. Wij als groepje moeten voor visueel beperkte mensen een betere ervaring creëren in de bioscoop.

We zijn met 5 mensen, dus dat wordt 15 mensen in totaal die moeten interviewen. Het zou perfect zijn als wij deze visueel beperkte mensen konden interviewen, als het niet mogelijk is hebben wij een vragen lijst die zij kunnen interviewen. Mijn groep en ik willen graag fysiek een interview houden met de mensen, en aangezien de leden van mijn groep momenteel in Den Haag zijn gevestigd, zou het beste uitkomen om 15 respondenten uit Nederland te ontmoeten op één locatie en één datum.

Wij begrijpen dat dit best lastig te organiseren is dus, mocht dat niet lukken, dan zouden wij ook graag een online interview houden met 15 respondenten. De interviews zullen niet lang duren en zullen ons extreem veel helpen met ons onderzoek!

Onze deadline is 21 oktober. Hieronder alvast enkele vragen.

Alvast bedankt voor uw samenwerking!

1. Hoe oud ben je?
2. Wanneer kwam u erachter dat u slechtziend was?
3. Hoe ervaar je films?
4. Ga je graag naar de bioscoop
5. Wat zijn je eerdere ervaringen in bioscopen? (verhaal?) 6. Wat zou jouw ideale filmervaring zijn?
7. Welke veranderingen zijn er nodig/wat kan er verbeterd worden in film en cinema?
8. Weet jij wat filmeducatie is?
9. Hoe ervaar je het tv-kijken thuis?
10. Hoe was de eerste keer dat je naar een film keek? 11. Wat zou er volgens jou verbeterd kunnen worden aan de volledige bioscoopervaring voor slechtzienden (van het kopen van een kaartje tot het navigeren door het gebouw)?
12. Wat zou jouw perfecte bioscoopervaring zijn?

M.V.G
Kevin Niamat
keviesanto@gmail.com

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Gezocht: 20 voetballiefhebbers voor testen blindentribune NAC Breda22-10-2021 05:10:06
  2. NL Gezocht: Gezinnen met jonge kinderen met een visuele beperking (onderzoek)21-10-2021 09:10:38
  3. NL Oproep: Game met geluid testen21-10-2021 06:10:57
  4. TV-tip 20/10: Gepensioneerde blindengeleidehond op zoek naar nieuwe rustige thuis20-10-2021 12:10:57
  5. Gezocht: Speelkaarten met voelbare symbolen20-10-2021 06:10:20
  6. NL: Onderzoek rond sociaal en inclusief design20-10-2021 05:10:06
  7. BE Gezocht: Getuigenis inclusief onderwijs19-10-2021 02:10:52
  8. BE: De blindentribunes zijn open!19-10-2021 10:10:34
  9. BE: Onderzoek naar geweld gepleegd door hulpverleners18-10-2021 05:10:03
  10. Enquête “inclusieve en toegankelijke technologie voor thuis”16-10-2021 01:10:29
  11. BE Oproep aan gebruikers van apps DPG Media (HLN en De Morgen)15-10-2021 04:10:45
  12. Meedenken over ethische vragen rond het Hersenimplantaat?14-10-2021 07:10:03
  13. BE Oproep: Wil jij graag tandemen in Leuven?14-10-2021 06:10:23
  14. NL Gezocht: Alblasserdam – Noodzakelijke voorziening voor slechtzienden14-10-2021 06:10:36
  15. NL Enquête: Oriëntatie innovatie visueel beperkt boodschappen doen14-10-2021 05:10:51
  16. NL Onderzoek: Betere ervaring in bioscoop voor blinden en slechtzienden13-10-2021 05:10:00
  17. NL Vacature: Bergen op Zoom – Audiospecialist13-10-2021 11:10:32
  18. Iederin – Laat weten wat jij vindt van de toegankelijkheid van websites en apps!13-10-2021 11:10:58
  19. NL Gezocht: Persoon met visuele handicap voor minidocumentaire13-10-2021 05:10:15
  20. Enquête: Toegankelijkheid in winkels voor visueel beperkte personen12-10-2021 02:10:52
  21. BE Oproep: Lion-Francout prijs 2022 voor blinde persoon09-10-2021 05:10:49
  22. BE Gezocht: Voetgangers (met visuele handicap) ouder dan 6509-10-2021 12:10:30
  23. BE Oproep: Ondersteuning van leerlingen met een visuele beperking = Buitengewone expertise08-10-2021 01:10:37
  24. Het Schild start crowdfunding voor nieuwe duofiets07-10-2021 05:10:36
  25. NL Oproep: Toegankelijkheid rechtbank Rotterdam06-10-2021 05:10:12
  26. Oproep: Onderzoek blindengeleidestok05-10-2021 07:10:09
  27. NL Gezocht: Testers voor museum NEMO04-10-2021 04:10:09
  28. Petitie > Van VSO naar GVO03-10-2021 01:10:12
  29. Oproep: Onderzoek hulpmiddel bij visuele beperking03-10-2021 05:10:10
  30. BE: De Inter-blindentribunes in het voetbal zijn terug!29-09-2021 11:09:25
  31. Oproep: Onderzoek beperking in een themapark/ pretpark23-09-2021 04:09:54
  32. Marathon4Usher – Michiel Steenbergen21-09-2021 05:09:57
  33. NL Oproep: Onderzoek museumbezoek20-09-2021 11:09:17
  34. Doofblinde personen – Brief voor huisartsen over vaccinatie coronavirus28-05-2021 06:05:19
  35. BE Oproep: Een tandempiloot vinden … Dat kan!04-05-2017 01:05:27

Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2021 – 17:41