Nieuwsbrief Webbox3 & GObox, nr. 39, juli 2018

Nieuwsbrief Webbox3 en GObox,
nummer 39, juli 2018

Beste lezers,

Wij willen u in deze Nieuwsbrief nader informeren over de volgende interessante ontwikkelingen rond de Webbox3 en de GObox:

Tot slot staat onderaan een overzicht met recente uitbreidingen van het gesproken Webbox-keuzemenu. Want het programma-aanbod op de Webbox3 blijft gestaag groeien.
Wij wensen u veel lees- en luisterplezier met deze nieuwsbrief én de Webbox3.

Let op: om alle afbeeldingen bij deze Nieuwsbrief te krijgen, dient uw e-mailprogramma externe inhoud toe te staan. Anders worden wellicht alle afbeeldingen geblokkeerd.

Elektronische Kranten & Tijdschriften (EKT) op de Webbox

In onze vorige nieuwsbrief kondigden we de komst van de Elektronische Kranten en Tijdschriften (EKT) van Passend Lezen naar de Webbox al aan. Nu kunnen de dagelijkse edities van tientallen regionale en landelijke kranten daadwerkelijk helemaal met de Webbox worden beluisterd, evenals een aantal week- en maandbladen. Dit is een aanzienlijke aanvulling op de gesproken boeken en (weekselecties van) kranten en tijdschriften van Passend Lezen die al op de Webbox3 beschikbaar waren.

Uitgevers sturen de gehele teksten, zonder advertenties, naar Dedicon en Passend Lezen, die deze omzetten naar een toegankelijke versie. De elektronische versie verschijnt vaak vrijwel gelijk met de gedrukte uitgave. Vooral bij kranten is dit een groot voordeel. De EKT-versie is immers altijd actueler, het nieuws veel verser en vooral vollediger dan bij de gesproken versie het geval is. Zeker als de ingesproken selectie van artikelen eerst nog op Daisy-cd gezet moet worden en per post verstuurd. Dan luister je naar oud (en achterhaald) nieuws. Met de Webbox en EKT hoeft dat nu niet meer.

Ruim 70 kranten & tijdschriften

Van meer dan 70 landelijke en regionale kranten en een aantal tijdschriften is een elektronische versie beschikbaar. Deze worden door de interne synthetische stem van de Webbox3 voorgelezen. Daarbij is keuze uit vier verschillende stemmen. Dit is immers de enige manier om élke dag de héle krant te kunnen voorlezen. Naast de nieuwste editie kan ook een aantal vorige edities worden teruggeluisterd.

Het aanbod aan EKT-titels is divers. Van verschillende regionale uitgaven van het Noordhollands Dagblad en AD, tot het Limburgs Dagblad en Tubantia. Ook landelijke kranten als Trouw, Volkskrant en NRC zijn beschikbaar. Net als Elsevier, UWV Perspectief, PCM etc.

Op de Webbox worden in de Leesmap van Passend Lezen de kranten en tijdschriften opgenoemd waar mensen een abonnement op hebben. Daar zijn nu opties bij gekomen om zelf EKT-titels aan de Leesmap toe te voegen of te verwijderen. Zo kan de gebruiker zelf de hele lijst met beschikbare uitgaven afluisteren en kan er direct een keuze worden gemaakt om een krant of tijdschrift te gaan beluisteren.
Alle lijsten in de Leesmap worden alfabetisch gesorteerd. De met een menselijke stem ingesproken uitgaven zijn te herkennen aan de toevoeging ‘gesproken’ achter de titel. De elektronische kranten en tijdschriften hebben na hun titel de toevoeging ‘tekst’.

Bladeren

Na het kiezen van een editie van een krant of tijdschrift wordt deze vanaf het begin voorgelezen. Met de pijltjestoets omhoog kan met de Webbox3 naar een volgend artikel gesprongen worden. Maar natuurlijk kan er ook door de diverse katernen of rubrieken genavigeerd worden. Dat gaat via het nieuwe menu Bladeren. Dit zit in het Pauze-menu van de Webbox3.
Binnen het Bladeren-menu kan met de pijltjestoetsen omhoog/omlaag door de inhoudsopgave of pagina’s van de krant of tijdschrift genavigeerd worden. Per rubriek wordt het aantal artikelen vermeld dat daarbij hoort. Een katern kiezen kan door op de OK-knop te drukken. Vervolgens kan met pijltje omhoog een artikel geselecteerd worden. Na een druk op OK wordt dit artikel voorgelezen, gevolgd door de artikelen en rubrieken erna.
Zo kan ‘koppen snellen’ door de krant makkelijk met de Webbox3!

Geen extra abonnement nodig

De EKT is onderdeel van de dienstverlening van Passend Lezen. Gebruikers die daar lid van zijn, kunnen kosteloos van de EKT gebruik gaan maken.

Andere nieuwsbronnen op de Webbox

Zoals al aangegeven kunnen van ruim honderd kranten en tijdschriften gesproken versies (vaak selecties) via Passend Lezen worden beluisterd. Dit kan ook online via streaming met de Webbox. Deze audio versies worden door menselijke voorlezers ingesproken. Dat kost tijd, waardoor de gesproken versie altijd later verschijnt dan de gedrukte en elektronische editie.

Verder kunnen met de Webbox de websites van ruim 400 lokale, regionale en landelijke kranten worden voorgelezen. Evenals de sites van nieuwsmedia als NOS en NU.nl. Daarop staan vaak kortere maar wel actuele berichten, die de hele dag door worden ververst. De berichten worden, net als de EKT, voorgelezen door de interne synthetische stem van de Webbox3. Deze dienst valt onder het basisabonnement voor de Webbox3 en is te vinden via het menu Online Kranten.
Tot slot kan er een apart abonnement genomen worden op de dagelijkse Telegraaf, die eveneens door de synthetische stem wordt voorgelezen.

De diverse mogelijkheden op een rij

Wat Stem Abonnement
Ruim 100 gesproken tijdschriften
en weekselecties van kranten
Mens Lidmaatschap Passend Lezen
Ruim 70 elektronische kranten & tijdschriften (EKT) TTS* Lidmaatschap Passend Lezen
Meer dan 400 landelijke en lokale online kranten;
websites met korte maar meer actuele berichten
TTS* Webbox basisabonnement
De Telegraaf dagelijks integraal TTS* Apart abonnement bij uitgever

*TTS = Text To Speach, oftewel een spraakzame synthetische stem, met keuze uit vier stemmen.

Kortom: de Webbox3 is een prima manier om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld, het land en de eigen regio gebeurt. Dat kan nu voor leden van Passend Lezen met nog meer nieuws uit tientallen kranten. Zonder extra abonnement of andere meerkosten.

Gesproken ondertiteling nu voor álle programma’s en meer!

Onze nieuwe GObox stelden we al aan u voor in onze vorige Nieuwsbrief. Maar daar valt nog veel meer over te vertellen. Vandaar dit vervolg.

Zoals u weet verzorgt Solutions Radio BV al jarenlang gesproken ondertiteling via de Webbox. Dit gaat om ondertiteling op het moment van uitzenden. Voor de gebruiker van de Webbox en Gesproken Ondertitels-app verandert er niets. Maar als u gebruik wilt maken van on demand kijken is er voor u groot nieuws. Eind van de zomer introduceren we een oplossing, waarbij ook de achteraf bekeken programma’s van gesproken ondertiteling worden voorzien: de GObox. Het kastje wordt tussen de tv en de ontvanger van bijvoorbeeld KPN, Ziggo of de dvd-speler geplaatst, aangesloten via de HDMI-aansluiting. Het apparaatje zorgt ervoor dat de ondertiteling kan worden voorgelezen op het door u gewenste moment. 
De GObox is compact en kan gebruikmaken van de luidspreker van de televisie, de Webbox of een vaste of draadloze koptelefoon.

De voordelen van de GObox

 • Leest live ondertiteling voor dankzij geavanceerde tekstherkenning
 • Leest ook ondertiteling van bijv. Discovery Channel, National Geographic en 24 Kitchen
 • Ondersteunt ‘on demand’ diensten zoals Netflix, Uitzending Gemist, RTL XL etc.
 • Ondertiteling van dvd’s wordt ook voorgelezen
 • Eenvoudig in gebruik; schakelt automatisch mee bij het zappen tussen zenders
 • Geen extra afstandsbediening nodig (alleen voor instellingen)
 • Keuze uit verschillende spraakzame stemmen
 • Klein kastje ongeveer ter grootte van een CD
 • Aansluiting voor koptelefoon via snoer of bluetooth
 • Kan als aanvulling op de Webbox worden aangeschaft tegen speciale prijs
 • Verwachte verschijning in september of oktober
 • Wordt (onder voorwaarden) vergoed door de zorgverzekeraar

De GObox komt er in twee uitvoeringen: als aanvulling op de Webbox, of als losstaand apparaat. Bestaande Webbox2- en Webbox3-gebruikers met een geldig abonnement kunnen de GObox aanschaffen tegen een extra aantrekkelijk actietarief. Zij betalen niet de normale nieuwprijs van €640, maar slechts €299. Op voorwaarde dat het basisabonnement blijft doorlopen voor de Webbox en GObox. Beide vallen dan onder hetzelfde abonnement.
De GObox en Webbox kunnen via wifi aan elkaar gekoppeld worden. Zo zal de gesproken ondertiteling die de GObox uit het tv-beeld haalt, via de Webbox kunnen worden voorgelezen. Dat combineert het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden van beide apparaten.

Download de uitgebreide GObox-folder (pdf)

Hieronder staat een schematische weergave van de tv, digitale decoder en GObox.
Ook worden de diverse aansluitingen voor onder meer stroom en een koptelefoon getoond.
De benodigde kabels (HDMI en netvoeding) worden meegeleverd.
Let op: om deze afbeelding te bekijken, dient uw e-mailprogramma externe inhoud toe te staan.

Recent toegevoegd aan de Webbox3

De Webbox3 is al heel veelzijdig en krijgt steeds meer mogelijkheden. Zo is er recent weer een aantal zaken aan het keuzemenu toegevoegd.

 • ‘Dit wordt het nieuws’, dagelijkse podcast van NU.nl
 • Luister TV uitgebreid met het geluid van dertien regionale omroepen
 • Ruim 25 extra regionale kranten van BDU Media
 • Meer dan 70 Elektronische Kranten en Tijdschriften (EKT) van Passend Lezen
 • Hoorspel ‘Hotel Schiller’, recent uitgezonden op NPO Radio 1, over een oud Amsterdams hotel

Zo ziet u dat de Webbox3 steeds meer mogelijkheden heeft te bieden met voor ieder wat wils.

Tot slot

Bedankt voor uw belangstelling voor de Webbox en GObox. De ontwikkelingen gaan door.

Vriendelijke groet,
Het Webbox-team

Solutions Radio BV
Kalfjeslaan 38
2623AJ Delft
015-262 59 55

 

Mail info@webbox.nl
Webbox.nl website
Webbox op Facebook

Gesproken Ondertitels-app
Gesproken-Ondertitels.nl
Ondertitels-app op TwitterWilt u onze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Mail dan naar
nieuwsbrief@solutionsradio.com.

 

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Nieuwsbrief Oogvereniging 5 september 201905-09-2019 05:09:46
 2. Nieuwsbrief Oogvereniging 22 augustus 201905-09-2019 05:09:32
 3. Nieuwsbrief Oogvereniging 1 augustus 201902-08-2019 06:08:03
 4. Nieuwsbrief Oogvereniging 11 juli 201911-07-2019 05:07:19
 5. Nieuwsbrief Oogvereniging 27 juni 201929-06-2019 06:06:46
 6. Nieuwsbrief Babbage 28 juni 201929-06-2019 05:06:38
 7. Nieuwsbrief Oogvereniging 13 juni 201913-06-2019 03:06:29
 8. Nieuwsbrief Oogvereniging 16 mei 201917-05-2019 06:05:21
 9. Nieuwsbrief Oogvereniging 2 mei 201907-05-2019 06:05:05
 10. Nieuwsbrief-67 van DSH electronics24-04-2019 06:04:34
 11. Nieuwsbrief Oogvereniging 4 april 201908-04-2019 08:04:16
 12. Nieuwsbrief Oogvereniging 20 maart 201922-03-2019 12:03:36
 13. Nieuwsbrief Oogvereniging 7 maart 201907-03-2019 07:03:58
 14. Nieuwsbrief Oogvereniging 21 februari 201923-02-2019 07:02:42
 15. Nieuwsbrief Oogvereniging 7 februari 201911-02-2019 08:02:22
 16. Nieuwsbrief Oogvereniging 24 januari 201925-01-2019 09:01:06
 17. Nieuwsbrief Oogvereniging 10 januari 201913-01-2019 06:01:28
 18. Nieuwsbrief Koba Vision 7 januari 201908-01-2019 08:01:44
 19. Nieuwsbrief Webbox3 en GObox nr.40, december 201822-12-2018 08:12:59
 20. Nieuwsbrief Oogvereniging 13 december 201813-12-2018 05:12:15
 21. Envision AI heeft een kerstuitverkoop! 30% korting op alle abonnementen!13-12-2018 01:12:07
 22. Nieuwsbrief Oogvereniging 29 november 201830-11-2018 09:11:29
 23. Nieuwsbrief Oogvereniging 15 november 201815-11-2018 11:11:17
 24. Nieuwsbrief Babbage 9 november 201810-11-2018 07:11:31
 25. Nieuwsbrief Iris Huys, 15 oktober 201816-10-2018 01:10:23
 26. Nieuwsbrief Babbage 4 oktober 201806-10-2018 06:10:34
 27. Nieuwsbrief Oogvereniging 20 september 201821-09-2018 06:09:17
 28. Nieuwsbrief Oogvereniging 6 september 201807-09-2018 05:09:08
 29. Nieuwsbrief Optelec 4 september 201805-09-2018 06:09:01
 30. Nieuwsbrief Oogvereniging 23 augustus 201824-08-2018 07:08:17
 31. Nieuwsbrief Oogvereniging 2 augustus 201803-08-2018 05:08:47
 32. Nieuwsbrief Babbage juli 201826-07-2018 04:07:56
 33. Nieuwsbrief Webbox3 & GObox, nr. 39, juli 201818-07-2018 08:07:03
 34. Nieuwsbrief Oogvereniging 12 juli 201812-07-2018 12:07:46
 35. Nieuwsbrief Oogvereniging 28 juni 201829-06-2018 09:06:13
 36. Nieuwsbrief Oogvereniging 14 juni 201814-06-2018 04:06:46
 37. Nieuwsbrief Oogvereniging 31 mei 201831-05-2018 10:05:09
 38. Nieuwsbrief Oogvereniging 17 mei 201817-05-2018 10:05:09
 39. Nieuwsbrief Babbage mei 201816-05-2018 08:05:09
 40. Nieuwsbrief PrentenboekenPlus mei 201814-05-2018 07:05:03
 41. Nieuwsbrief Oogvereniging 3 mei 201803-05-2018 10:05:45
 42. Nieuwsbrief Integra Belgium 18 april 201819-04-2018 11:04:02
 43. Nieuwsbrief Oogvereniging 19 april 201819-04-2018 11:04:37
 44. Nieuwsbrief Low Vision Shop 11 april 201811-04-2018 10:04:41
 45. Nieuwsbrief Oogvereniging 5 april 201806-04-2018 07:04:59
 46. Nieuwsbrief Oogvereniging 22 maart 201823-03-2018 08:03:49
 47. Nieuwsbrief Babbage maart 201808-03-2018 11:03:57
 48. Nieuwsbrief Oogvereniging 8 maart 201808-03-2018 10:03:25
 49. Nieuwsbrief Webbox, GObox en Soundbox, nr. 38, maart 201805-03-2018 10:03:40
 50. Nieuwsbrief Oogvereniging februari 201822-02-2018 10:02:04
 51. Nieuwsbrief Dedicon, februari 201822-02-2018 02:02:24
 52. Nieuwsbrief SBPV februari 201814-02-2018 08:02:41
 53. Nieuwsbrief Oogvereniging 8 februari 201810-02-2018 09:02:22
 54. Nieuwsbrief Webbox3, nr. 37 januari 201819-01-2018 03:01:23
 55. Nieuwsbrief Oogvereniging 11 januari 201811-01-2018 05:01:23
 56. Nieuwsbrief Brailleliga 21 december 201721-12-2017 09:12:05
 57. Nieuwsbrief Oogvereniging 14 december 201714-12-2017 10:12:11
 58. Nieuwsbrief Oogvereniging 30 november 201730-11-2017 05:11:28
 59. Gratis lezingen over haptische beeldvormingen kleurbeleving29-11-2017 11:11:42
 60. Nieuwsbrief Koninklijke Visio november 201728-11-2017 11:11:22
 61. Nieuwsbrief Babbage november 201727-11-2017 01:11:06
 62. Nieuwsbrief Nevero november 201727-11-2017 01:11:11
 63. Nieuwsbrief Luisterpuntbibliotheek november 201720-11-2017 02:11:27
 64. Nieuwsbrief Oogvereniging 16 november 201716-11-2017 02:11:46
 65. Nieuwsbrief Vrienden der Blinden november 201706-11-2017 01:11:14
 66. Nieuwsbrief Oogvereniging 2 november 201702-11-2017 06:11:07
 67. Nieuwsbrief Modem, 27 oktober 201727-10-2017 12:10:48
 68. Nieuwsbrief Oogvereniging 19 oktober 201719-10-2017 05:10:08
 69. Nieuwsbrief Nevero oktober 201719-10-2017 08:10:56
 70. Nieuwsbrief Brailleliga 18 oktober 201718-10-2017 10:10:10
 71. Nieuwsbrief Low Vision Shop 9 oktober 201709-10-2017 09:10:23
 72. Nieuwsbrief Babbage 2 oktober 201703-10-2017 10:10:17
 73. Nieuwsbrief Oogvereniging 21 september 201722-09-2017 01:09:02
 74. Nieuwsbrief Nevero september 201715-09-2017 10:09:51
 75. Nieuwsbrief Modem september 2017: Mensen met een beperking helpen met communiceren via persoonlijk advies en vorming.12-09-2017 09:09:41
 76. Nieuwsbrief Oogvereniging 7 september 201710-09-2017 08:09:51
 77. Nieuwsbrief Oogvereniging 24 augustus 201727-08-2017 07:08:18
 78. Nieuwsbrief Freedom Scientific november 201520-11-2015 04:11:45

Laatst bijgewerkt op 16 november 2019 – 20:40