Nieuwsbrief Webbox, GObox en Soundbox, nr. 38, maart 2018

Nieuwsbrief Webbox, GObox en Soundbox
nummer 38, maart 2018

Beste lezers,

Wij willen u in deze nieuwsbrief graag informeren over drie interessante ontwikkelingen:

 • Dagelijkse kranten op de Webbox
 • Gesproken Ondertiteling voor álle programma’s met de GObox
 • Zelfstandig stemmen met de Soundbox

Dat de ZieZo-beurs op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart in Utrecht wordt gehouden weet u wellicht al. Deze nieuwsbrief geeft u nog meer redenen om deze beurs in het algemeen en ons op stand nummer 4 in het bijzonder te bezoeken. Ook geven we enkele interessante workshops. Wij hopen u op de beurs te ontmoeten.

Dagelijks gesproken krant gratis op de Webbox

Als u altijd gewend was dagelijks de krant te lezen, dan is het een behoorlijk gemis als dat door een visuele beperking niet meer lukt. Natuurlijk kunt u een abonnement op een digitale krant afsluiten voor op uw computer, tablet of smartphone. Of u kunt de krant laten vergroten of voor laten lezen door uw partner. Naast een abonnement van al gauw zo’n €200 per jaar moet u dan ook over de juiste apparatuur beschikken en die ook nog eens goed kunnen bedienen. 
Als u lid bent van Bibliotheekservice Passend Lezen is er voor u binnenkort een nieuwe aantrekkelijke mogelijkheid.

Krant lezen via de Webbox

Via de Webbox kunt u namelijk binnenkort dagelijks uw favoriete landelijke en regionale kranten laten voorlezen. Via een Daisy-cd de krant beluisteren is niet meer van deze tijd. Voordat de cd bij u in de brievenbus ligt, is het nieuws al verouderd.
 Streamen is de oplossing voor dit probleem. De tekst van de digitale krant wordt via het internet direct van de server van Passend Lezen naar de Webbox gestuurd. 
 Vervolgens wordt de tekst door de Webbox omgezet in spraak en luistert u naar de dagelijks gesproken krant.

Veel te bieden

U kunt navigeren op katern, bijvoorbeeld binnenland, buitenland, sport of economie. Na een druk op de OK-knop bij het gewenste katern kiest u een artikel. De krant is nog maar één onderdeel van de talloze mogelijkheden die Passend Lezen u op uw Webbox kan bieden. Naast de tientallen kranten, biedt Passend Lezen ruim 70.000 gesproken boeken, 100 gesproken tijdschriften, 1.000 hoorspelen en 150 hoorcolleges. En dat staat nog los van wat de Webbox u verder nog te bieden heeft. 
Gesproken ondertiteling, 85 digitale radiozenders, opgenomen programma’s, Luister TV, uitzending gemist, nieuwsbrieven, lokale kranten en nog veel meer. 
Laat u overtuigen van de eenvoud van de bediening en het grote aanbod aan nieuws, informatie en ontspanning van de Webbox3!

Gesproken ondertiteling nu voor álle programma’s en meer!

Uitzending Gemist, RTL-XL, Netflix, Discovery Chanel, dvd’s. U kiest, de GObox spreekt het uit.

Tot zo’n 5 jaar geleden keek iedereen nog naar tv-programma’s op het moment van uitzenden. Dat is tegenwoordig wel anders. Een groeiend aantal kijkers kijkt achteraf naar programma’s op een moment dat het beter uitkomt. Dat kan via diensten zoals Uitzending Gemist, NPO Start, RTL-XL of SBS Gemist. Ook on demand kijken van films en series, die worden aangeboden door partijen zoals Netflix of HBO, wint snel aan populariteit. Duidelijk is wel dat het aantal mogelijkheden om op een ander moment te kijken snel toeneemt.

Goed nieuws

Zoals u wellicht weet, verzorgt Solutions Radio al jaren gesproken ondertiteling via de Webbox. Dit gaat om ondertiteling op het moment van uitzenden. 
Voor de gebruiker van de huidige Webbox en Gesproken Ondertitel App verandert er niets, maar als u gebruik wilt maken van on demand kijken is er voor u groot nieuws. Tijdens de ZieZo beurs introduceert Solutions Radio een oplossing, waarbij ook de achteraf bekeken programma’s van gesproken ondertiteling worden voorzien: de GObox. Het kastje wordt tussen de tv en de ontvanger van bijvoorbeeld KPN, Ziggo of de dvd-speler geplaatst, aangesloten via de HDMI-aansluiting. Het apparaatje zorgt ervoor dat de ondertiteling kan worden voorgelezen op het door u gewenste moment. 
De GObox is compact en kan gebruik maken van de luidspreker van de televisie, de Webbox of een draadloze koptelefoon.

Uitvoeringen

De GObox kent twee uitvoeringen:
 een uitbreiding van de Webbox of een stand alone uitvoering, waarbij zelfs geen internetaansluiting nodig is. Beide varianten hebben als groot voordeel dat de gesproken ondertiteling meezapt met de tv. Een extra afstandsbediening is daarom niet nodig en ook zenders zoals Discovery Chanel en National Geographic, die voorheen niet voorzien konden worden van gesproken ondertiteling, zijn nu wel te volgen.

Webbox, GObox en Soundbox op de ZieZo-beurs

Tijdens de komende ZieZo-beurs zijn zowel de Webbox3 als de nieuwe GObox op verschillende locaties te zien en natuurlijk vooral te horen. Op onze eigen stand (Solutions Radio op Stand 4) zijn beide apparaten aanwezig om te worden gedemonstreerd. Daarnaast staan er demo-Webboxen bij verschillende van onze partners. Dat zijn Bibliotheekservice Passend Lezen en onze wederverkopers Optelec, Worldwide Vision en Slechtziend.nl. Bij de Oogvereniging is de Soundbox aanwezig voor het zelfstandig stemmen bij verkiezingen (zie elders in deze nieuwsbrief). Verder geven we twee workshops over onze oplossingen voor dagelijkse kranten en gesproken ondertiteling.

Workshop 1: Vrijdag 12:00 – 13:00 uur, Zaal 2 – 319
Onderwerp: Gesproken ondertiteling voor alle programma’s
Solutions Radio is de bedenker en producent van de Webbox, de app voor gesproken ondertiteling en de GObox. Met de introductie van de GObox wordt het aanbod aan gesproken ondertiteling nog aanzienlijk uitgebreid. De GObox wordt aangesloten op de HDMI-aansluiting van uw televisietoestel. Na het deelnemen aan deze workshop weet u dat gesproken ondertiteling nu ook bij opgenomen programma’s zoals Uitzending Gemist, RTL-XL, Netflix, dvd’s, maar ook bij Discovery Chanel werkt (en dat is nieuw!).

Workshop 2: Zaterdag 14:30 – 15:30 uur, Zaal 2 – 319
Onderwerp: (Gratis) dagelijks gesproken kranten op de Webbox met abonnement van Passend Lezen
Als u gewend was dagelijks de krant te lezen, dan is dat een behoorlijk gemis als dat door een visuele beperking niet meer lukt. Voor de één is een tablet of smartphone een goede oplossing, maar het gemak van de Webbox3 is zeker het bekijken waard! Zeker als u lid bent van Passend Lezen, want dan kunt u (gratis) uw dagelijkse krant beluisteren. De Webbox en Passend Lezen bieden u daarnaast ruim 70.000 gesproken boeken, ruim 100 gesproken tijdschriften, ruim 1.000 hoorspelen en 150 hoorcolleges. Na het deelnemen aan deze workshop weet u heel wat meer over de kracht en de eenvoud van de combinatie Passend Lezen en de Webbox.

Zelfstandig stemmen met de Soundbox – vervolg

In onze vorige nieuwsbrief vertelden we u uitgebreid over de Soundbox voor zelfstandig stemmen bij verkiezingen. Deze aangepaste versie van de Webbox3 heeft nog minder knoppen en leest de kieslijsten en verdere benodigde uitleg voor. Via een voelbare mal kan de stemmer dan zijn of haar stem op het stembiljet invullen. Hiermee is op 31 januari jl. een geslaagde proef gehouden bij Visio in Den Haag.

Op de ZieZo-beurs zullen bij de stand van de Oogvereniging de Soundbox en de voelbare mal worden gedemonstreerd. Bovendien staat de Soundbox op het punt om in de praktijk gebruikt te worden. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart kunnen blinden en slechtzienden terecht bij acht aangepaste stembureau’s in Den Haag. Volgens burgemeester Pauline Krikke van Den Haag past deze pilot goed binnen het streven van de gemeente om de verkiezingen zo toegankelijk mogelijk te maken. “Doordat blinden en slechtzienden nu zelfstandig kunnen stemmen, wordt hun stemgeheim gewaarborgd”, aldus de Haagse burgemeester. Bovendien vergroot dit de zelfredzaamheid van mensen met een visuele beperking. Ook stembureau’s in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Veldhoven worden van een Soundbox en mal voorzien.

Het idee om blinden en slechtzienden zelfstandig te laten stemmen via gesproken ondersteuning is al vele jaren geleden bij ons ontstaan. Want wij willen deze doelgroep graag goed ondersteunen en hun stemgeheim in stand houden. Dat is alleen mogelijk door zelf, zonder hulp van derden, het stembiljet te kunnen invullen. Via enkele enthousiaste Webbox-gebruikers en contacten bij gemeenten is nu uiteindelijk de Soundbox ontwikkeld en beproefd. Het is niet toegestaan om volledig elektronisch te stemmen, dus dient het papieren stembiljet nog steeds ingevuld te worden met het rode potlood. Met gesproken instructies via de Soundbox en een tactiele mal is dit goed te doen.

Tot slot

Al het bovenstaande is wellicht een extra reden om de ZieZo-beurs op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart in Utrecht te bezoeken. Kom vooral langs bij onze brede stand (nummer 4) en die van onze partners. Daar kunt u alle ontwikkelingen zelf zien, horen en ervaren. Wij hopen u dus op de beurs te mogen ontmoeten.

Vriendelijke groet,
Het Webbox-team

Solutions Radio BV
Kalfjeslaan 38
2623AJ Delft
015-262 59 55

Mail info@webbox.nl
Webbox.nl website
Webbox op Facebook

Gesproken Ondertitels-app
Gesproken-Ondertitels.nl
Ondertitels-app op Twitter

Wilt u onze Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Mail dan naar
nieuwsbrief@solutionsradio.com.

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Nieuwsbrief Oogvereniging 5 september 201905-09-2019 05:09:46
 2. Nieuwsbrief Oogvereniging 22 augustus 201905-09-2019 05:09:32
 3. Nieuwsbrief Oogvereniging 1 augustus 201902-08-2019 06:08:03
 4. Nieuwsbrief Oogvereniging 11 juli 201911-07-2019 05:07:19
 5. Nieuwsbrief Oogvereniging 27 juni 201929-06-2019 06:06:46
 6. Nieuwsbrief Babbage 28 juni 201929-06-2019 05:06:38
 7. Nieuwsbrief Oogvereniging 13 juni 201913-06-2019 03:06:29
 8. Nieuwsbrief Oogvereniging 16 mei 201917-05-2019 06:05:21
 9. Nieuwsbrief Oogvereniging 2 mei 201907-05-2019 06:05:05
 10. Nieuwsbrief-67 van DSH electronics24-04-2019 06:04:34
 11. Nieuwsbrief Oogvereniging 4 april 201908-04-2019 08:04:16
 12. Nieuwsbrief Oogvereniging 20 maart 201922-03-2019 12:03:36
 13. Nieuwsbrief Oogvereniging 7 maart 201907-03-2019 07:03:58
 14. Nieuwsbrief Oogvereniging 21 februari 201923-02-2019 07:02:42
 15. Nieuwsbrief Oogvereniging 7 februari 201911-02-2019 08:02:22
 16. Nieuwsbrief Oogvereniging 24 januari 201925-01-2019 09:01:06
 17. Nieuwsbrief Oogvereniging 10 januari 201913-01-2019 06:01:28
 18. Nieuwsbrief Koba Vision 7 januari 201908-01-2019 08:01:44
 19. Nieuwsbrief Webbox3 en GObox nr.40, december 201822-12-2018 08:12:59
 20. Nieuwsbrief Oogvereniging 13 december 201813-12-2018 05:12:15
 21. Envision AI heeft een kerstuitverkoop! 30% korting op alle abonnementen!13-12-2018 01:12:07
 22. Nieuwsbrief Oogvereniging 29 november 201830-11-2018 09:11:29
 23. Nieuwsbrief Oogvereniging 15 november 201815-11-2018 11:11:17
 24. Nieuwsbrief Babbage 9 november 201810-11-2018 07:11:31
 25. Nieuwsbrief Iris Huys, 15 oktober 201816-10-2018 01:10:23
 26. Nieuwsbrief Babbage 4 oktober 201806-10-2018 06:10:34
 27. Nieuwsbrief Oogvereniging 20 september 201821-09-2018 06:09:17
 28. Nieuwsbrief Oogvereniging 6 september 201807-09-2018 05:09:08
 29. Nieuwsbrief Optelec 4 september 201805-09-2018 06:09:01
 30. Nieuwsbrief Oogvereniging 23 augustus 201824-08-2018 07:08:17
 31. Nieuwsbrief Oogvereniging 2 augustus 201803-08-2018 05:08:47
 32. Nieuwsbrief Babbage juli 201826-07-2018 04:07:56
 33. Nieuwsbrief Webbox3 & GObox, nr. 39, juli 201818-07-2018 08:07:03
 34. Nieuwsbrief Oogvereniging 12 juli 201812-07-2018 12:07:46
 35. Nieuwsbrief Oogvereniging 28 juni 201829-06-2018 09:06:13
 36. Nieuwsbrief Oogvereniging 14 juni 201814-06-2018 04:06:46
 37. Nieuwsbrief Oogvereniging 31 mei 201831-05-2018 10:05:09
 38. Nieuwsbrief Oogvereniging 17 mei 201817-05-2018 10:05:09
 39. Nieuwsbrief Babbage mei 201816-05-2018 08:05:09
 40. Nieuwsbrief PrentenboekenPlus mei 201814-05-2018 07:05:03
 41. Nieuwsbrief Oogvereniging 3 mei 201803-05-2018 10:05:45
 42. Nieuwsbrief Integra Belgium 18 april 201819-04-2018 11:04:02
 43. Nieuwsbrief Oogvereniging 19 april 201819-04-2018 11:04:37
 44. Nieuwsbrief Low Vision Shop 11 april 201811-04-2018 10:04:41
 45. Nieuwsbrief Oogvereniging 5 april 201806-04-2018 07:04:59
 46. Nieuwsbrief Oogvereniging 22 maart 201823-03-2018 08:03:49
 47. Nieuwsbrief Babbage maart 201808-03-2018 11:03:57
 48. Nieuwsbrief Oogvereniging 8 maart 201808-03-2018 10:03:25
 49. Nieuwsbrief Webbox, GObox en Soundbox, nr. 38, maart 201805-03-2018 10:03:40
 50. Nieuwsbrief Oogvereniging februari 201822-02-2018 10:02:04
 51. Nieuwsbrief Dedicon, februari 201822-02-2018 02:02:24
 52. Nieuwsbrief SBPV februari 201814-02-2018 08:02:41
 53. Nieuwsbrief Oogvereniging 8 februari 201810-02-2018 09:02:22
 54. Nieuwsbrief Webbox3, nr. 37 januari 201819-01-2018 03:01:23
 55. Nieuwsbrief Oogvereniging 11 januari 201811-01-2018 05:01:23
 56. Nieuwsbrief Brailleliga 21 december 201721-12-2017 09:12:05
 57. Nieuwsbrief Oogvereniging 14 december 201714-12-2017 10:12:11
 58. Nieuwsbrief Oogvereniging 30 november 201730-11-2017 05:11:28
 59. Gratis lezingen over haptische beeldvormingen kleurbeleving29-11-2017 11:11:42
 60. Nieuwsbrief Koninklijke Visio november 201728-11-2017 11:11:22
 61. Nieuwsbrief Babbage november 201727-11-2017 01:11:06
 62. Nieuwsbrief Nevero november 201727-11-2017 01:11:11
 63. Nieuwsbrief Luisterpuntbibliotheek november 201720-11-2017 02:11:27
 64. Nieuwsbrief Oogvereniging 16 november 201716-11-2017 02:11:46
 65. Nieuwsbrief Vrienden der Blinden november 201706-11-2017 01:11:14
 66. Nieuwsbrief Oogvereniging 2 november 201702-11-2017 06:11:07
 67. Nieuwsbrief Modem, 27 oktober 201727-10-2017 12:10:48
 68. Nieuwsbrief Oogvereniging 19 oktober 201719-10-2017 05:10:08
 69. Nieuwsbrief Nevero oktober 201719-10-2017 08:10:56
 70. Nieuwsbrief Brailleliga 18 oktober 201718-10-2017 10:10:10
 71. Nieuwsbrief: VoiZi op BrailleTech17-10-2017 12:10:29
 72. Nieuwsbrief Low Vision Shop 9 oktober 201709-10-2017 09:10:23
 73. Nieuwsbrief Babbage 2 oktober 201703-10-2017 10:10:17
 74. Nieuwsbrief Oogvereniging 21 september 201722-09-2017 01:09:02
 75. Nieuwsbrief Nevero september 201715-09-2017 10:09:51
 76. Nieuwsbrief Modem september 2017: Mensen met een beperking helpen met communiceren via persoonlijk advies en vorming.12-09-2017 09:09:41
 77. Nieuwsbrief Oogvereniging 7 september 201710-09-2017 08:09:51
 78. Nieuwsbrief Oogvereniging 24 augustus 201727-08-2017 07:08:18
 79. Nieuwsbrief Freedom Scientific november 201520-11-2015 04:11:45

Laatst bijgewerkt op 9 mei 2018 – 22:49