NL Gezocht: Proefpersonen voor allerlei producten voor blinden en slechtzienden

Proefpersonen gezocht!

Simon Dogger studeerde als eerste blinde ontwerper af aan een Nederlandse opleiding vormgeving. Nu is hij met zijn eigen bedrijf Dogger Concepts bezig met het ontwikkelen van producten voor blinden en slechtzienden. Hiervoor wordt er gezocht naar proefpersonen die willen bijdragen aan de ontwikkeling hiervan. Doe mee en draag bij aan de kwaliteit van je eigen leven!

Wat zijn de producten van Simon Dogger?

De Emotie-fluisteraar is een product wat emoties omzet in trillingen. Via een bril met camera worden de beelden van een gesprekspartner doorgegeven aan een smartphone die de emoties herkent via software. Met een armband voel je de emoties via trillingen op de huid. De Universiteit van Amsterdam doet mee door te onderzoeken wat het effect van de Emotie-fluisteraar is op blinden en slechtzienden.
Kijk of luister: https://www.youtube.com/watch?v=6Wxioc15vo0&feature=youtu.be

TIK-TIK is een indoor navigatie app die onafhankelijke toegang geeft binnen openbare ruimtes. Het gebruikt Augmented reality en brengt visueel beperkte bezoekers via trillingen naar een bestemming. Dit product wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Eindhoven en de tweede versie wordt gelanceerd in 2020.
Kijk of luister: https://www.youtube.com/watch?v=-1fsSvxLxLk&t=1s

Feelscape is een vertaling van kunstwerken in voelbare landschappen. Het stelt blinde en slechtziende bezoekers van musea in staat om kunst te begrijpen. In samenwerking met het van Abbe museum Eindhoven wordt een expositie gewijd aan non-visuele toegang waar Feelscape zal zijn te voelen. De expositie in het van Abbe wordt op 1 december 2019 geopend.
Kijk of luister: https://www.youtube.com/watch?v=XyKjHHA7ZE4&feature=youtu.be

Simon Dogger is op zoek naar blinde of slechtziende proefpersonen die willen meewerken aan deze producten. Zij leveren een essentiële bijdrage aan het begrijpen van de wensen van de visueel beperkte doelgroep. Meewerken kan in de vorm van onderzoek. Per mail, op een locatie of gewoon bij iemand thuis.

Meer weten? Stuur een mail naar:
mail@simondogger.nl

Bedankt en hopelijk lopen wij elkaar een keer tegen het lijf!

Simon Dogger
Inventive inclusive design
http://www.simondogger.nl
Mail@simondogger.nl

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Gezocht: Proefpersonen voor allerlei producten voor blinden en slechtzienden30-09-2019 07:09:49

Laatst bijgewerkt op 30 september 2019 – 07:24