NL Gezocht: Muiderslot zoekt experts in aanraking: Sense the Castle!

Het Muiderslot is een rijksmuseum: van iedereen, voor iedereen. Maar het is ook een middeleeuws defensief gebouw dat in het wezen bedoeld is om zo slecht mogelijk toegankelijk te zijn. Het Muiderslot zoekt nu experts in aanraking om ook mensen met een beperking een volwaardig bezoek aan te kunnen bieden.

Programmacurator Yvonne Molenaar van het Muiderslot vertelt meer hierover in onderstaande oproep. Aanmelddeadline: 15/2.

Ontoegankelijkheid als kracht (en niet als beperking)

“Die ontoegankelijkheid is onze beperking, maar ook onze kracht, stelt programmacurator Yvonne Molenaar van het Muiderslot. “Want die ontoegankelijkheid maakt het gebouw tegelijk heel tastbaar en belevenisvol. Daar waar de meeste musea zeggen “niet aanraken”, gaan wij een zintuiglijke kasteelroute ontwikkelen onder het motto “aanraken moet”. Het Muiderslot kan dit niet alleen voor elkaar krijgen. Daarom zijn zij op zoek naar experts in aanraking. En dat zijn vaak blinde en slechtziende mensen.

Oproep voor ontdekkingsreis naar zeven eeuwen geschiedenis

“Ik ben op zoek naar een doorsnede van mensen die onze reguliere bezoekersdoelgroepen vertegenwoordigen: gezinnen, scholen, jongvolwassen en cultuurgeïnteresseerden” stelt Yvonne. “Na 15 februari neem ik contact op en gaan we op ontdekkingsreis naar zeven eeuwen geschiedenis in het kasteel, over de vesting en door de tuinen van het Muiderslot.”

Dus wilt u samen met het Muiderslot alle noodzakelijke en betekenisvolle tactiele gebouwelementen en objecten duiden om van deze route een volwaardig museumbezoek te maken? En heeft u een visuele beperking, maar kunt u dit avontuur wel fysiek aan met het Muiderslot? Neem dan contact op met Yvonne Molenaar via 06 272 562 21 of yvonne.molenaar@muierslot.nl. Doe dat vóór 15 februari.

Bron: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/ander-nieuws/2020/januari/muiderslot-zoekt-experts-in-aanraking, 24 januari 2020

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Gezocht: Muiderslot zoekt experts in aanraking: Sense the Castle!25-01-2020 07:01:46

Laatst bijgewerkt op 25 januari 2020 – 07:07