BE Gezocht: Blinde vrouwen voor deelname aan operaproductie

Beste,

Voor de operaproductie ‘De Toverfluit’ van Wolfgang Amadeus Mozart, die in september 2018 in première gaat, is de Munt op zoek naar 5 blinde vrouwen. De regisseur, Romeo Castelluci, wilt in het tweede deel van de opera 5 blinde vrouwen op de scène. Hij wilt niet dat actrices deze rollen spelen, maar wilt mensen met deze fysieke beperking op scène hebben. Dit doet hij in de eerste plaats omdat hij ervan overtuigd is dat actrices dit nooit waarheidsgetrouw kunnen nabootsen: hoe voelt het en wat houdt het in om effectief blind te zijn. De regisseur wilt met de vrouwen in eerste instantie gesprekken hebben zodat ook hij hen beter kan begrijpen, zich kan inleven, aan de hand van deze gesprekken wilt hij dan de regie richting geven in samenspraak met de dames.

Omdat dit voor ons een volledig nieuwe wereld is waar wij totaal niet mee vertrouwd zijn, richten we ons tot jullie forum. We willen in eerste instantie de mensen op de juiste manier benaderen en daarom zijn alle tips welkom.

Indien jullie vrouwen kennen die interesse zouden hebben om deel te nemen aan deze operaproductie (podiumervaring is helemaal niet nodig!), mag je gerust mijn e-mailadres doorgeven. Zie hieronder voor veel meer info.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

***

Zoals beloofd, stuur ik jou ons zoekertje door voor onze operaproductie. :). Natuurlijk zijn we zelf nog volop bezig deze productie zo goed mogelijk aan het voor te bereiden zodat ik wellicht nog niet op alle vragen een antwoordje zal kunnen geven… Ik zal eerst even kort uitleggen hoe we te werk gaan bij de creatie van een operaproductie, zodat jij daar een beetje een beter zicht op krijgt:

Voor een operaproductie engageren we een volledig extern productieteam (regisseur, kostuummaker, lichtmaker, decormaker, etc…).
Deze mensen worden bijgestaan door iemand van De Munt.
Daarnaast hebben we de zangers die de zangrollen op zich nemen.
Dan is er nog het orkest en de dirigent.
De regisseur kan zijn creativiteit kwijt of zijn ideeën benadrukken door extra mensen aan te werven die meespelen in de operaproductie, deze mensen noemen wij de “Aanvullende artiesten”.  Deze mensen kunnen dansers zijn, acteurs, mensen met specifieke eigenschappen naargelang de eisen/vragen van de regisseur.
In het geval van Zauberflöte zijn we dus op zoek naar 5 blinde vrouwen (er zullen ook nog 20 dansers deelnemen waarvan 4 mannelijke dansers met een donkere huidskleur, een kind, 5 mannen met brandwonden en een vrouw die net bevallen is)

Voor de meeste operaproducties gaan we als volgt te werk:
– We repeteren ongeveer 1,5 maanden in een aparte zaal (dus nog niet op scène) normaal gezien elke dag ( in de voormiddag een repetitiedienst en in de namiddag een repetitiedienst) en we werken ook in het weekend.
Enkel op maandagen zijn we vrij.
– Daarna gaan we naar de scène om te repeteren en repeteren we namiddag en avond. Op die manier geraakt iedereen in de voorstellingsmodus. De voorstellingen zijn immers s avonds en op zondag in de namiddag.

Voor de operaproductie ‘Die Zauberflöte” (W.A. Mozart) in een regie van Romeo Castelluccio, is de Koninklijke Muntschouwburg op zoek naar 5 blinde vrouwen.
De regisseur wilt in eerste instantie veel praten met de vrouwen. Hij wilt immers proberen te begrijpen hoe het is om met een visuele handicap te leven, hij wilt inzicht krijgen, zich proberen te verplaatsen in de wereld van een visuele handicap.
Met deze informatie zal de regisseur aan de slag gaan om de opera vorm te geven en dit alles zo veel mogelijk in samenspraak met de dames.
De dames zullen als “Aanvullende artiesten” deelnemen aan de operaproductie en zullen op scène staan aan de zijde van de zangers en andere aanvullende artiesten.
De aanvullende artiesten krijgen een tijdelijk contract van de Munt en worden voor hun prestaties verloond.

De repetities starten op 16 augustus 2018 tot en met 17 september 2018 in de repetitiezalen van de Munt : Leopoldstraat 23, 1000 Brussel.
De première is op 18 september 2018 in de Koninklijke Muntschouwburg en de andere voorstellingen zijn op:
20, 21, 23 (om 15h), 25, 26, 27, 28, 29 september 2018 en op 2, 3, 5 oktober 2018 om 20h.

Indien er mensen zijn die interesse hebben om deel te nemen aan deze operaproductie kunnen zij steeds een mailtje sturen naar:
figuratie@demunt.be tav: Katleen Vermeulen, graag vermelden dat het gaat om de operaproductie “Zauberflöte”.

We zullen met de geïnteresseerden contact opnemen en een eerste kennismakingsgesprek organiseren.

Groetjes!
Katleen
KATLEEN VERMEULEN
Planning en productie
+32 (0)2 229 12 46
k.vermeulen@demunt.be

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. NL Gezocht: Colleges opnemen20-11-2017 02:11:51
  2. NL Gezocht: Jongeren in Veenendaal13-11-2017 11:11:19
  3. Gezocht: Elektronische schuifmaat13-11-2017 03:11:23
  4. BE Gezocht: Filmpje ivm problemen rond stemmen voor blinden & slechtzienden11-11-2017 09:11:27
  5. BE Gezocht: Blinde vrouwen voor deelname aan operaproductie09-11-2017 04:11:37

Laatst bijgewerkt op 9 november 2017 – 16:01