Trein in Groot-Brittannië – Passagiers met beperking boeken rit via stembediening

Trein in Groot-Brittannië – Passagiers met beperking boeken rit via stembediening

Een passagier met een beperking die in Groot-Brittannië assistentie vraagt om de trein te nemen, kan dat vanaf nu veel eenvoudiger doen met Alexa. Dankzij dat spraakbesturings- systeem van Amazon moet de passagier geen online formulier meer invullen.

De Britse spoorwegonderneming Virgin Trains, die de grote Britse steden met elkaar verbindt, maakt het passagiers met een beperking een pak eenvoudiger in de toekomst. Nu moeten passagiers die assistentie willen op de trein voor elke rit op voorhand een online formulier invullen of een hulplijn bellen na het boeken van hun tickets. Om dat te vereenvoudigen, gaat de spoorwegmaatschappij een samenwerking aan met Amazon. Het spraakbesturingssysteem Alexa moet de passagiers eenvoudiger helpen.

Passagiers kunnen de app JourneyCare installeren en simpelweg via spraak een assistent vragen of een plaats voor een rolstoel op de trein reserveren. Alexa onthoudt de gegevens van de klant, zodat die het proces niet elke keer moet herhalen. Gemiddeld duurt het maar twee minuten om de reservatie te maken met de app.

Niet toegankelijk

Op die manier wil Virgin Trains ervoor zorgen dat ook personen met een beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. In november nog onderzocht Leonard Cheshire, een hulporganisatie voor mensen met een beperking, de toegankelijkheid van treinstations in het Verenigd Koninkrijk. Daaruit bleek dat 40% van de stations niet voldoende toegankelijk is voor personen met een rolstoel. (rvre)

Bron: Gazet van Antwerpen, Za. 02 Mar. 2019, Pagina 36

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. Trein in Groot-Brittannië – Passagiers met beperking boeken rit via stembediening04-03-2019 08:03:16
  2. Blinde man op zoek naar reddende engel nadat hij op het nippertje ontsnapt aan botsing met trein16-11-2017 11:11:04
  3. Pratende bushaltes26-09-2015 04:09:44
  4. Oprijplaten en doorzakbussen26-09-2015 04:09:44

Laatst bijgewerkt op 4 maart 2019 – 08:32