Gehandicapten mee op stap dankzij app

LILLE – Ook mensen met een handicap willen wel eens naar een sportwedstrijd of optreden. Daar geraken is voor hen echter niet zo simpel. Kempenaars kunnen daarvoor vanaf nu gebruik maken van de website of app Share a Ride, om een vrijwillige chauffeur te vinden die hen begeleidt naar het evenement.

Share a Ride, wat zoveel betekent als “deel een rit”, brengt personen met een beperking en vrijwilligers dichter bij elkaar. Via een website of een app kunnen personen met een beperking die zich moeilijk kunnen verplaatsen, contact leggen met vrijwillige chauffeurs. De enige vergoeding voor de chauffeur is een gratis ticket voor het evenement.

Share a Ride is een initiatief van Het Gielsbos in Gierle (Lille), het centrum voor personen met een beperking en krijgt steun van Welzijnszorg Kempen en de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG). “We hebben dit idee volledig zelf ontwikkeld en het is toch uniek voor België”, vertelt Waut Nickmans van Het Gielsbos. “Er is wel degelijk een grote noodzaak aan, niet alleen bij personen met een beperking. Organisatoren van evenementen zouden graag meer personen met een beperking verwelkomen, maar praktisch gezien is dat nog vaak moeilijk. Er bestaan wel websites om mensen naar een evenement te vervoeren, maar die personen worden alleen aan de deur afgezet. De gebruikers hebben ook ondersteuning nodig als ze het evenement zelf bijwonen. Share a Ride komt aan deze noodzaak tegemoet.”

http://www.sharearide.be

Bart Van den Langenbergh

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

  1. Blind of slechtziend: Hulpmiddelen bij de mobiliteit25-08-2016 08:08:23
  2. Gehandicapten mee op stap dankzij app03-03-2016 07:03:45

Laatst bijgewerkt op 3 maart 2016 – 19:29