De Bronnikov-methode: “Het directe zien”

Bron: Peter Kamp & Jolanda van der Bruggen
17 augustus 2004

1. Brief over Bronnikov voor belangenorganisaties
2. De Bronnikov-methode: “Het directe zien”

***

1. Brief over Bronnikov voor belangenorganisaties
Hallo,

We willen graag onze ongelofelijke ervaring in de Oekraïne met u delen.  Daar zijn we blinde en slechtziende mensen tegen gekomen die net zo functioneren als ziende mensen en ze kunnen beter voor zichzelf zorgen dan dat wij dat kunnen.

V.M. Bronnikov (lid van Russische academie van wetenschappen) heeft een methode ontwikkeld waardoor het mogelijk wordt om “direct te zien”.  Deze eenvoudige methode maakt dingen mogelijk waar wij ons zeer over verbaasd hebben.

Het begon al toen we net kennis met ze gemaakt hadden.  We werden naar ons hotel gebracht door een jonge knul (Sasha) die vanaf geboorte aan één oog volledig blind was en met het andere alleen licht en donker van elkaar kon onderscheiden.  Hij liep ons zonder ook maar één hulpmiddel naar ons hotel.  Wij hadden in het donker moeite om niet te struikelen of in plassen te stappen.  Hij had droge voeten, wij niet.

Ook vertelde hij ons dat hij vroeger op een internaat voor blinden had gezeten en dat hij, nadat hij met de Bronnikov-methode was begonnen, naar een reguliere school was gegaan en daar de beste van zijn klas was.  Nu achttien jaar oud en klaar met de middelbare school is hij aan het nadenken welke universitaire studie hij wil gaan volgen.

We waren net een beetje gewend aan de wonderen om ons heen toen ze ons vertelde wat er nog meer mogelijk is.  We vielen bijna van onze stoel.

Met het “directe zien” leren ze mensen niet alleen hun omgeving te zien zonder daar hun ogen bij te gebruiken maar leren ze mensen ook om binnen in hun eigen lichaam te kijken.  Op die manier zijn ze in staat om te zien hoe gezond ze zijn en wat er mogelijkerwijs aan schort.  Tot onze grote verbazing weten ze dan ook hoe ze hun lichaam kunnen herstellen.  Sasha vertelde dat hij zijn ogen op die manier aan het verbeteren is.  Vastberaden voegde hoe daaraan toe dat zijn gezichtsvermogen 100% wordt.  Het is alleen een kwestie van tijd.

Alle mensen die we ontmoet hebben; gezond, blind, invalide of welke aandoening ook, waren opgewekt en vrolijk en vinden het allemaal leuk de Bronnikov-methoden te leren.  Ze beseften allemaal heel goed dat ze volledig grip op hun leven krijgen en dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken.  Ze beseften dat waarschijnlijk beter dan wij.

Wij zijn erg enthousiast over deze methode en zijn ervan overtuigd dat het blinde en slechtziende mensen zal helpen dezelfde dingen te kunnen en ook te doen als wij.  Vandaar dat we het bij u onder de aandacht brengen.

We beschikken over videomateriaal waarop duidelijk de mogelijkheden van de methode worden weergegeven.

Hopende u van bruikbare informatie te hebben voorzien.

Peter Kamp & Jolanda van der Bruggen

2. De Bronnikov-methode: “Het directe zien”

Viasheslav Mihailovich Bronnikov is lid van de Internationale Academie van Informatisering, doctor in de wijsbegeerte, voorzitter van de Internationale Academie van de ontwikkeling van de mens, grondlegger van “Cosmobiologie” en auteur van de methode “het Vormen van de alternatieve zicht bij de mens”.  Hij heeft een methode ontwikkelt die mensen in staat stelt om zichzelf te genezen, zichzelf energiek en vitaal te voelen en om informatie te verwerken op een snellere en effectieve manier.

De jarenlange ervaring met deze methode heeft V.M. Bronnikov en zijn collega’s een schat aan informatie opgeleverd die het bewijs vormen dat de methode een stimulerend en sterk gezond makend effect heeft op de creatieve vermogens van de mens.  Zijn methode is als ontdekking geregistreerd onder de naam “Het directe zien”.  Het is gebaseerd op de nog ongebruikte eigenschappen en vermogens van de hersenen die ieder mens bezit en die in werking komen in de REM-slaap (1).  Er worden geen technieken gebruikt die de geest beïnvloeden, zoals hypnose.  De methode is simpel en kan makkelijk worden overgedragen.

Als eerste leer je spelen en werken met je eigen lichaamsenergie.  Bij de meeste mensen zijn deze energieën gestagneerd.  Je lichaam heeft de stroming van deze energieën nodig om je immuunsysteem te activeren en om zichzelf te kunnen helen.  Door eenvoudige oefeningen leer je de gestagneerde energieën weer te laten stromen.  Daarna leer je werken met je Bio-computer, dit is een natuurlijk verwerkingsmechanisme dat al vanaf de geboorte bij iedereen aanwezig is.  Je kunt er alle soorten informatie mee opnemen, verwerken, opslaan en weer makkelijk oproepen.  Iedereen heeft al een Bio-computer in zich, maar door een te laag energieniveau is deze nog niet bruikbaar.  Als je met je Bio-computer werkt gebruik je niet je zintuigen om informatie te verzamelen, maar een andere weg.  Het resultaat is het zelfde, je ziet, proeft, ruikt en voelt precies zoals via je zintuigen, je hoeft er alleen niet “life” te zijn.  Op deze manier kun je bij alle informatie, je kunt makkelijk informatie opnemen en het weer “terugkijken”.  Je projecteert de informatie op een soort scherm in jezelf (Innerlijke Scherm) zodat je alles kunt zien en ervaren.

In het Neurologisch Instituut te Sint-Petersburg wordt al sinds een aantal jaar onder leiding van professor Natalja Bekhtereva wetenschappelijk onderzoek verricht ter bestudering van “het directe zien”.  In november 2000 tijdens het Internationale Congres “Het millennium” te Sint-Petersburg kondigde zij de ontdekking aan van een nieuwe menselijke eigenschap “Het directe zien”, d.w.z.  het vermogen van de mens om zonder ogen te kunnen zien.

Door middel van de Bio-computer is alles mogelijk.  Het is toepasbaar op alle gebieden en alle informatie ligt aan onze voeten.  V.M. Bronnikov en zijn team blijven door ontwikkelen en komen dagelijks weer nieuwe toepassingen en uitdagingen tegen.

(1) In het woord REM-slaap is REM een afkorting voor “Rapid Eye Movement” (Snelle oogbeweging).

De REM-slaap is een fase in de slaap met een aantal karakteristieke kenmerken:
* Er vindt beweging plaats van de ogen.
* De spieren zijn maximaal ontspannen.
* Mensen dromen (bijna) alleen maar in deze fase (dit werd ontdekt door Eugene Aserinsky en Nathaniel Kleitman).
* De hersenactiviteit is nauwelijks te onderscheiden van de hersenactiviteit wanneer iemand wakker is.

Belangrijke gebieden waarop de Bronnikov-methode zich richt:

* Ziektepreventie (Basisopleiding 1)
Voor alle mensen die energiek en vitaal willen leven.  Voor zwakke, zieke en moeilijke kinderen vanaf 5 jaar en ouder.  Voor volwassenen die chronische, somatische, neurologische en andere ziekten hebben.

* Oogpathologie (Basisopleiding 1 t/m 3)
Verbetering en herstel van functies van het gezichtsvermogen.  Ontwikkeling
van alternatieve manieren van zien bij blinden en slechtzienden.

* Oorpathologie (Basisopleiding 1 t/m 3)
Herstel en verbetering van het functioneren van de gehoororganen bij doven en slechthorenden.  Verhoging van het communicatieniveau met horenden.

* Neurologische aandoeningen (Basisopleiding 1 t/m 3)
Ontwikkeling en herstel van motorische functies bij kinderen en volwassenen, bij hersenletsel, kinderverlamming en neurologische aandoeningen.

* Ontwikkeling van leervaardigheden bij kinderen (Basisopleiding 1)
Ontwikkeling van talent en gaven op basis van de ontwikkeling van ongebruikte vaardigheden bij het kind.

* Opleiding en training (Basisopleiding 1 t/m 3 + specialisme)
1. Omscholing en bijscholingscursussen voor psychologen, pedagogen, leraren en verschillende soorten artsen tot specialisten in de V.M. Bronnikov-methode.
2. Het opleiden van experts in de volgende gebieden:
* Medisch
* Milieu
* Landbouw
* Psychologie
* Financieel
* Onderwijs
* Sport
* Kunst
* Architectuur

Tijdens de REM-slaap stuurt de hersenstam informatie naar de hersenen.  De hersenstam is het oudste en meest primaire deel van ons zenuwstelsel.  Normaal geven enkel onze zintuigen signalen aan onze hersenen om te reageren op de omgeving waarin het lichaam zich bevindt.  Maar de hersenen maken geen onderscheid tussen informatie komende van de hersenstam of van de zintuigen.

Meer info?
E-mail: info@FocusTo.com

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Leuvense neurofysiologen vinden nieuwe inzichten over visuele hersenschors02-02-2019 07:02:11
 2. Oogproblemen door hoofdtrauma en hersenschudding29-12-2018 08:12:04
 3. Jongetje mist hersengebied voor zicht maar kan toch zien08-12-2017 06:12:08
 4. Onderzoek naar het netvlies10-11-2017 07:11:26
 5. “We geloven dat de nieuwe techniek Sem zal helpen”06-11-2017 08:11:32
 6. Homonieme hemianopsie17-09-2017 08:09:14
 7. Corrie verliest deels zicht na beroerte, haar man vindt dé oplossing15-06-2017 11:06:31
 8. Bril met dodehoekcamera voor slechtzienden na beroerte15-06-2017 03:06:15
 9. Bij Alzheimer ook alert zijn op visuele beperkingen14-06-2017 10:06:44
 10. “Brent weet al niet meer hoe papa eruitziet”13-06-2017 02:06:18
 11. Dode-hoek-bril12-06-2017 01:06:46
 12. Oogzenuw: Aandoeningen en problemen met de nervus opticus12-06-2017 09:06:10
 13. Visuele categoriegevoelige hersengebieden bij aangeboren blindheid18-05-2017 01:05:22
 14. Oogproblemen bij een beroerte: Schade aan gezichtsvermogen30-09-2016 03:09:20
 15. Nieuwe behandeling voor slechtziendheid na beroerte29-09-2016 01:09:35
 16. Blinden gebruiken extra hersengebied bij Wiskunde19-09-2016 09:09:08
 17. Stuwingspapil: Zwelling oogzenuw door verhoogde hersendruk05-09-2016 03:09:40
 18. Oogproblemen bij de ziekte van Parkinson29-08-2016 12:08:56
 19. Verlamming zesde hersenzenuw: Oogbewegingsstoornis27-05-2016 08:05:28
 20. Blind en toch zien: blindsight10-11-2015 08:11:25
 21. Hersenen verwerken beelden automatisch08-10-2015 09:10:53
 22. Een ander zicht op het gezichtsvermogen22-09-2015 09:09:54
 23. Hersencellen verdwijnen bij langdurige oogziekten22-09-2015 09:09:42
 24. Oog ziet gevaar eerder komen dan de hersenen22-09-2015 09:09:25
 25. Scherp gezichtsvermogen hangt mede af van contrast22-09-2015 09:09:10
 26. ‘Hersengebieden kunnen van functie veranderen’22-09-2015 09:09:56
 27. Hersentraining bij cerebrale blindheid22-09-2015 09:09:38
 28. Het mysterie van sterren voor je ogen22-09-2015 09:09:24
 29. Astronauten lopen kans op oog- en hersenafwijkingen22-09-2015 09:09:09
 30. Oogziekten tasten ook de hersenen aan22-09-2015 09:09:55
 31. Een leugen valt niet af te leiden uit de ogen22-09-2015 09:09:30
 32. Aandacht laat mensen beter zien22-09-2015 09:09:17
 33. Even met de ogen knipperen helpt om informatie te verwerken22-09-2015 09:09:02
 34. ‘Bloedvaten in netvlies voorspellen IQ’22-09-2015 09:09:46
 35. Hersencellen laten blinden ruimtes zien22-09-2015 09:09:30
 36. NextGenVis onderzoekt reacties visuele deel brein op oogziektes en hersenaandoeningen21-08-2015 07:08:40
 37. 3.8 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar aanpassing brein bij oogziektes en hersenaandoeningen28-04-2015 12:04:00
 38. Miljoenensubsidie voor onderzoek naar oogziektes en hersenaandoeningen28-04-2015 12:04:45
 39. Goud & wit of blauw & zwart02-03-2015 09:03:01
 40. Blinden ‘lezen’ geluiden28-01-2015 08:01:11
 41. Vanaf geboorte blind, maar dankzij geluid gezichten kunnen ‘zien’30-12-2014 08:12:17
 42. Beter leren zien na beroerte19-12-2014 01:12:47
 43. “Speed kan een hulp zijn voor bejaarden”07-06-2011 04:06:07
 44. Strakke stropdas kan blindheid veroorzaken28-05-2011 05:05:46
 45. De Bronnikov-methode: “Het directe zien”28-05-2011 05:05:36
 46. De klokvastheid van ons lijf28-05-2011 05:05:57
 47. Hersenstromen geven informatie over de gezichtsscherpte27-05-2011 03:05:53
 48. Nieuwe therapie voor patiënten met gezichtsveldverlies27-05-2011 02:05:25

Laatst bijgewerkt op 3 september 2017 – 05:50