KNGF Geleidehonden aangeslagen na overlijden aangereden geleidehond

Bron: Website KNGF Geleidehonden
http://www.geleidehond.nl/
22 december 2011

KNGF Geleidehonden betreurt het zeer dat gisteren een van haar geleidehonden is omgekomen bij een ongeval in Nieuwleusen. De geleidehond liep tijdens het uitlaten los, werd aangereden door een auto en is ten gevolge daarvan overleden. Vermoedelijk liep de hond per ongeluk over de rijbaan. Op enig moment hoorde zijn blinde baas het geluid van een auto komende uit de richting van de Zanspur / Den Hulst. Waarschijnlijk heeft deze auto zijn hond aangereden. De auto reed zonder te stoppen door. De geleidehond bleef gewond op straat liggen. Een automobiliste heeft de hond overgebracht naar een dierenkliniek, alwaar alles in het werk is gesteld om de hond te helpen. Helaas mocht dit niet meer baten. De hond overleed aan zijn verwondingen. Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden, is zeer ontsteld: “De blinde baas van de hond is erg ontdaan. Naast het emotionele verdriet is het gemis van de blindengeleidehond voor hem een enorme beperking in zijn mobiliteit. We leven erg met hem mee.”

Peter van der Heijden, hoofd afdeling Opleiding, benadrukt het belang van het loslaten van geleidehonden: “Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd. Naast het geleidewerk dat de geleidehond voor zijn blinde baas doet, is het juist heel belangrijk dat de hond ook ruimte krijgt om gewoon hond te zijn en zich te kunnen ontspannen, zijn energie kwijt te kunnen, te spelen met andere honden etc. Wij kijken met onze cliënten dan ook altijd naar geschikte, veilige losloopgebieden in de directe woonomgeving van de blinde baas. Met de politie wordt gekeken hoe de hond op deze plek terecht heeft kunnen komen en wat er precies is gebeurd.”

De politie roept getuigen van de aanrijding of mensen die meer informatie hebben over deze zaak zich op te melden via telefoonnummer 0900-8844.

***

Blindengeleidehond doodgereden

Bron: De Telegraaf
22 december 2011

NIEUWLEUSEN

De 4-jarige blindengeleidehond van een 51-jarige visueel gehandicapte inwoner uit Nieuwleusen is op woensdagmiddag vermoedelijk aangereden door een auto en aan de gevolgen daarvan overleden.

De blindengeleidehond Minusch werd door zijn baasje uitgelaten in het parkje nabij de Eshuisweg te Nieuwleusen. Minusch liep los en heeft vermoedelijk ook over de rijbaan gelopen. Op een gegeven moment hoorde zijn baasje het geluid van een auto komende uit de richting van de Zanspur/Den Hulst. Het vermoeden bestaat dat deze auto de hond heeft aangereden. De automobilist reed na de aanrijding zonder te stoppen door.

De hond bleef gewond op straat liggen. Een onbekend gebleven automobiliste heeft de hond vervolgens overgebracht naar de dierenkliniek. Helaas mocht de daar geboden hulp niet meer baten en is de hond overleden.

De 51-jarige eigenaar van de hond is kapot van verdriet. Naast het emotionele verdriet is het gemis van de blindengeleidehond voor hem een enorme beperking in zijn mobiliteit. De politie roept getuigen van de aanrijding of mensen die meer informatie hebben over deze zaak zich op te melden.

Kent u het slachtoffer of weet u meer over deze zaak? Mail De Telegraaf: nieuwsdienst@telegraaf.nl

***

Blindengeleidehond doodgereden in Nieuwleusen

Bron: De Stentor
22 december 2011

NIEUWLEUSEN

In Nieuwleusen heeft een automobilist gisterochtend een vierjarige blindengeleidehond van een 51-jarige Nieuwleusenaar doodgereden. Het dier werd uitgelaten in het parkje nabij de Eshuisweg te Nieuwleusen.

De hond liep daarbij los. Vermoedelijk heeft de hond ook over de rijbaan gelopen.

De auto die het dier aanreed, is zonder te stoppen doorgereden. De hond bleef gewond op straat liggen. Een onbekend gebleven automobiliste heeft de hond overgebracht naar de dierenkliniek. Daar is alles in het werk gesteld om de hond te helpen. Dit mocht niet meer baten: de hond overleed aan zijn verwondingen.

De 51-jarige eigenaar van de hond is zeer ontdaan. Naast het emotionele verdriet is het gemis van de blindengeleidehond voor hem een enorme beperkingen in zijn mobiliteit. De politie roept getuigen van de aanrijding of mensen die meer informatie hebben over deze zaak zich op te melden via telefoonnummer 0900-8844.

***

Baasje radeloos na doodrijden blindengeleidehond

Bron: Destentor.nl
23 december 2011

De 51-jarige visueel gehandicapte Bert Kappert is ten einde raad. Woensdagochtend werd zijn blindengeleidehond Minusch doodgereden in Nieuwleusen. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Hij is nu aan huis gekluisterd.

NIEUWLEUSEN

Voor Bert Kappert (51) uit Nieuwleusen wordt het een gitzwarte kerst. Zijn blindengeleidehond Minusch is woensdagochtend tijdens het uitlaten aangereden en bij de dierenarts overleden aan zijn verwondingen. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Voor Kappert is het een groot emotioneel verlies met verstrekkende gevolgen. “Ik zal bijna niet meer uit huis kunnen. Ja, de vaste routes naar mijn moeder en de winkel. Maar het ergste: ik ben er helemaal kapot van. Zo’n lief dier …” Hoe Minusch op straat is gekomen, weet hij niet.

Minusch was Kapperts labrador van 4,5 jaar oud. Zijn derde hulphond, nadat de eerdere op respectievelijk 15 en 10 jaar overleden. Met bedeesde stem verhaalt hij: “Het was een prachtige hond om te zien, werd mij verteld.

Ja, iedereen zei dat altijd. Het was ook een schat, zoals eigenlijk alle blindengeleidehonden. Hulp om uit huis te gaan, nee, dat heb ik niet.”

Hoe het zo gekomen is? Kappert liep zijn vaste rondje in het parkje nabij de Eshuisweg in zijn woonplaats. Minusch liep los; de enige plek waar Kappert het aandurfde. Toen hij het belletje aan de halsband van zijn hond niet meer hoorde rinkelen, riep hij uit volle borst: ‘Minusch’. En nog een keer. ‘Minusch!’ Weer zonder resultaat. “Ik kwam een mevrouw tegen. Ik vroeg haar of ze mijn hond kon zien. Toen zei ze dat er een hond was aangereden en op straat lag. Was dat Minusch …” In allerijl bood de dame aan Kappert en zijn zwaargewonde hond te vervoeren naar de dierenarts.

Daar is nog getracht Minusch te redden. Tevergeefs. “Dat degene die hem heeft aangereden, niet is gestopt … Verschrikkelijk. Ik hoop dat-ie zich nog meldt.” Voor Kappert is het niet alleen een emotioneel verlies. Hij is nu nagenoeg aan huis gekluisterd. “Ik ben onzeker buiten. Dat nam Minusch weg. Ik zal wel uit huis moeten. Maar alleen via de routes die ik ken.  Naar mijn moeder en de winkel. Ik moet toch mijn boodschappen doen.”

Het kan doorgaans wel tot een jaar duren voordat een visueel gehandicapte een blindengeleidehond krijgt, weet de Nieuwleusenaar zelf. Kappert ziet het met angst tegemoet. “Ik ben vanochtend al gebeld door KNGF Geleidehond. Dat ze het zo erg vonden voor mij. Maar of ik snel een nieuwe krijg, weet ik niet. Ik hoop het natuurlijk van harte.” Nu is hij echter nog bezig met zijn verdriet. Dat zich naar buiten vecht, de hele dag door.

“Ik weet niet zo goed … Minusch had ik 2,5 jaar… Ik kan niet zonder …  Misschien dat het stuk in de krant helpt om de dader te vinden. Ik hoop het.”

De politie heeft de hele zaak in onderzoek en roept getuigen van de aanrijding – of mensen die meer informatie hebben over deze zaak – zich op te melden via telefoonnummer 0900-8844

***

Blindengeleidehond doodgereden door auto (01:15)

Bron: RTV Oost
23 december 2011
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=_IfgIGZy7JY

Een blindengeleidehond van een man uit Nieuwleusen is woensdagmiddag doodgereden. De automobilist reed door.

De hond werd door zijn baasje uitgelaten in het parkje bij de Eshuisweg in Nieuwleusen. De hond liep los en is de weg opgelopen. Zijn baasje hoorde het geluid van een auto die uit de richting Zanspur/Den Hulst kwam en waarschijnlijk heeft deze auto de hond aangereden. De hond is na de aanrijding overgebracht naar de dierenarts, maar kon daar niet meer geholpen worden. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk.

***

Doorrijder ‘hulphond’ meldt zich: geen straf

Bron: De Stentor
29 december 2011

De 51-jarige visueel gehandicapte Bert Kappert is ten einde raad. Woensdagochtend werd zijn blindengeleidehond Minusch doodgereden in Nieuwleusen. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Hij is nu aan huis gekluisterd.foto FFU PRESS AGENCY

NIEUWLEUSEN

De automobilist die hulphond Minusch van Nieuwleusenaar Bert Kappert (51) vorige week heeft doodgereden, heeft zich gemeld bij de politie. De man gaat vrijuit.

“Niemand heeft dit gewild”, reageert een woordvoerder van Politie IJsselland. “En als we strafrechterlijk naar de hele zaak kijken, blijft er ook niet veel over. Volgens de automobilist reed hij niet hard, heeft hij wel gemerkt dat hij de hond aanreed, maar zag deze ook weglopen. En ik zeg het liever niet omdat het zo’n schrijnend verhaal is, maar ook de eigenaar heeft een verantwoordelijkheid om de hond aangelijnd bij zich te houden.”

De visueel gehandicapte Kappert redt zich momenteel zo goed en kwaad als het kan. “Het gaat wel een beetje.” Hij heeft nog steeds verdriet om het ‘dramatische’ verlies van Minusch, maar wordt gesterkt door de reacties die hij kerijgt. “Mijn broer leest ze voor van internet.” Er zijn zelfs mensen die aanbieden de hond voor hem te betalen, zegt hij.

Kappert heeft op korte termijn echter nog geen zicht op een nieuwe hulphond. “KNGF heeft mij gebeld en wil graag met me rond de tafel. Ik verwacht dat dat pas halverwege januari wordt.” Zomaar een blindengeleidehond uit de hoge hoed toveren, is er niet bij. Er zijn lange wachtlijsten: het kan wel tot een jaar kan duren eer de Nieuwleusenaar een nieuwe heeft.

Harold DE HAAN

***

Doodrijder blindengeleidehond meldt zich, maar geen straf

Bron: Algemeen Dagblad
29 december 2011

De automobilist die vorige week de hulphond Minusch van Nieuwleusenaar Bert Kappert (51) vorige week heeft doodgereden, heeft zich gemeld bij de politie. De man gaat vrijuit.

Dit meldt De Stentor vandaag. ‘Niemand heeft dit gewild’, zegt een woordvoerder van Politie IJsselland tegen de krant.

‘En als we strafrechterlijk naar de hele zaak kijken, blijft er ook niet veel over. Volgens de automobilist reed hij niet hard, heeft hij wel gemerkt dat hij de hond aanreed, maar zag deze ook weglopen. En ik zeg het liever niet omdat het zo’n schrijnend verhaal is, maar ook de eigenaar heeft een verantwoordelijkheid om de hond aangelijnd bij zich te houden.’ (Redactie)

***

Doodrijder hond meldt zich

Bron: De Telegraaf
29 december 2011

NIEUWLEUSEN

De automobilist die de blindengeleidehond Minusch van de 51-jarige blinde Bert Kappert uit Nieuwleusen vorige week heeft doodgereden, heeft zich gemeld bij de politie.

De man gaat vrijuit, weet de Stentor. De automobilist zegt zelf niet te hard te hebben gereden. Ook heeft hij wel gemerkt dat hij de hond aanreed, maar omdat hij zag dat de hond wegliep, reed hij door.

Er is geen sprake van opzet, aldus de politie IJsselland. Strafrechtelijk is er geen sterke zaak om de man te vervolgen.

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Saskia over haar blindengeleidehond Julie: ‘Door haar heb ik mijn vrijheid weer terug!’16-10-2018 09:10:40
 2. Ruud en Uday – Onderweg naar Rotterdam25-04-2018 08:04:58
 3. Blindengeleidehond met zeebenen krijgt onderscheiding07-12-2017 08:12:39
 4. Esther Landaal praat over geleidehonden18-11-2017 10:11:26
 5. Making of video afgeleidehond I KNGF Geleidehonden27-09-2017 09:09:51
 6. Ben en KNGF Geleidehonden maken smartphonegebruikers bewust van ‘tijdelijke blindheid’ in het verkeer27-09-2017 09:09:06
 7. Campagne Ben, KNGF wijst op afleiding door smartphone in verkeer27-09-2017 09:09:44
 8. KNGF Geleidehonden zoekt gastgezinnen zoals familie Teeuw31-07-2017 08:07:58
 9. Video: Met de blindengeleidehond op de kansel30-07-2017 11:07:09
 10. Dionne leert lopen met blindengeleidehond19-07-2017 01:07:51
 11. Wennen aan geleidehond met ‘hond op wieltjes’20-06-2017 08:06:05
 12. Prins Maurits en prinses Marilène over hun nieuwe bijzondere gezinslid18-06-2017 04:06:15
 13. Puppypleeggezinnen verbeteren de wereld18-06-2017 04:06:07
 14. ‘Gooi geen vuurwerk naar honden en baasjes’15-06-2017 08:06:36
 15. Enschedese waarschuwt: ‘Hulphond kan trauma oplopen door knalvuurwerk’15-06-2017 08:06:29
 16. Vuurwerk groot probleem voor blindengeleidehond15-06-2017 08:06:58
 17. VR laat je blindengeleidehonden waarderen15-06-2017 08:06:36
 18. Scholen krijgen vuurwerkvoorlichting van KNGF Geleidehonden15-06-2017 08:06:50
 19. Match made in heaven: zo vindt een geleidehond zijn perfecte baasje15-06-2017 08:06:18
 20. Jan rijdt rond – Jan de geleidehondentrainer15-06-2017 07:06:28
 21. Kobus gaat naar school15-06-2017 05:06:42
 22. Met hulphond komt patiënt met syndroom van Usher overal waar hij wil15-06-2017 03:06:39
 23. Hond takelt blindengeleidehond toe15-06-2017 02:06:04
 24. Kaartje voor aangevallen geleidehond Ian15-06-2017 02:06:08
 25. Blindengeleidehond Ian en zijn baasje weer samen op pad na drama in Diemerbos15-06-2017 02:06:08
 26. Jongeren overhandigen cheque aan KNGF Geleidehonden15-06-2017 02:06:56
 27. Koning op bezoek bij KNGF15-06-2017 02:06:54
 28. KNGF Geleidehonden ontdaan door aanval op hond blind echtpaar Diemerbos15-06-2017 02:06:23
 29. Naomi Huzink haalt meeste geld op bij skippybal-actie KNGF Geleidehonden15-06-2017 02:06:46
 30. Wat kunnen voorjagers leren van: Kees Tinga, hoofdinstructeur geleidehonden KNGF15-06-2017 02:06:27
 31. Chef-kok roept op om geleidehonden niet te weigeren in restaurants15-06-2017 01:06:57
 32. Blindengeleidehonden – ze oefenen nog steeds in de Watergraafsmeer14-06-2017 09:06:12
 33. 100ste KNGF-pup in Amstelveens gezin13-06-2017 04:06:11
 34. Video: “Een puppy opleiden voor het goede doel is geweldig”13-06-2017 02:06:55
 35. ‘Ik heb er vertrouwen in dat Taffy het kan’24-01-2017 08:01:41
 36. Geleidehond brengt Nikki vrijheid en gezelligheid20-09-2016 05:09:32
 37. Onderzoek wijst uit: kwaliteit van leven stijgt met blindengeleidehond25-04-2016 02:04:17
 38. Bastiaan krijgt zijn tweede geleidehond27-11-2015 05:11:24
 39. Koning Willem Alexander bezoekt blindengeleidehonden NOS06-11-2015 09:11:40
 40. Koning Willem-Alexander opent eerste geleidehondenbeleving ter wereld06-11-2015 09:11:10
 41. Koninklijk bezoek voor KNGF Geleidenhonden Amstelveen05-11-2015 09:11:14
 42. Blindengeleidehond River en baasje River21-09-2015 05:09:35
 43. KNGF eerste geleidehondenschool ter wereld met brede ISO-certificering05-09-2015 08:09:49
 44. En toen … kwam alles toch weer goed04-09-2015 03:09:32
 45. ‘We kunnen ons alle honderd pups nog herinneren’26-08-2015 12:08:38
 46. Negeer de hulphond! Van aaien en praten komen ongelukken12-08-2015 03:08:13
 47. Geleidehond en baas nog te vaak geweigerd in openbare gelegenheden03-08-2015 05:08:24
 48. Lintje voor Nel Roskam26-06-2015 05:06:04
 49. Koninklijke eer voor opvoeden blindengeleidehonden22-06-2015 03:06:21
 50. Rotary Sliedrecht e.o. schenkt bedrag aan KNGF Geleidehonden02-06-2015 07:06:41
 51. De 5 grootste ergernissen van blinden met geleidehond30-03-2015 10:03:10
 52. Bartiméusscholieren schaatsen voor blindengeleidehonden10-03-2015 10:03:19
 53. Ziende jongen mag lopen met geleidehond Pieter10-03-2015 09:03:57
 54. Spot KNGF Geleidehonden 200110-03-2015 09:03:02
 55. KNGF Geleidehonden: Gastgezinnen gezocht10-03-2015 08:03:49
 56. KNGF Geleidehonden bestaat 75 jaar en brengt boek uit10-03-2015 08:03:25
 57. Het verhaal van een fokgastgezin26-02-2015 04:02:21
 58. Blinden met geleidehond lopen te groot risico in verkeer25-02-2015 08:02:08
 59. Blinde met stok vaak genegeerd in het verkeer25-02-2015 08:02:08
 60. ‘Blinde loopt te veel gevaar’25-02-2015 08:02:24
 61. ‘Het is zeldzaam dat auto’s stoppen’24-02-2015 06:02:31
 62. Blinde baas met geleidehond loopt groot risico in verkeer24-02-2015 12:02:38
 63. Josephine aan de keukentafel met puppypleeggezin Van Hummel04-02-2015 07:02:12
 64. KNGF Geleidehonden groeit uit tot Nationale Zorghonden Autoriteit20-12-2014 08:12:10
 65. Jubileum voor Amstelveens KNGF in aantocht19-12-2014 02:12:21
 66. KNGF Geleidehonden doet beroep op gemeenten voor goede handhaving vuurwerk15-12-2014 01:12:22
 67. Veel vrijheid door blindengeleidehond Otis10-12-2014 08:12:19
 68. Elke keer weer slikken als een pup naar de blindengeleideschool gaat26-10-2014 09:10:09
 69. Centraal station Breda nu ook bereikbaar voor blindengeleidehonden24-10-2014 02:10:05
 70. Breda Centraal – Tijdelijke trap blijkt hindernis17-10-2014 08:10:07
 71. Hoofdrol voor social media in succescampagnes13-10-2014 03:10:13
 72. Slechtziende vrouw aan lot overgelaten op centraal station Breda13-10-2014 12:10:07
 73. De wereld van KNGF Geleidehonden08-10-2014 01:10:00
 74. Vriendin 40: Een dagje mee met geleidehonden in opleiding02-10-2014 09:10:10
 75. Grote waterlichtjesrace hoogtepunt van eerste Geleidehonden Light Night29-09-2014 01:09:09
 76. Geleidehondeninstructeur: Hond opleiden tot geleidehond21-09-2014 01:09:04
 77. Willemijn over haar lichtpuntje29-08-2014 12:08:03
 78. Uniek e-learningprogramma van KNGF Geleidehonden28-08-2014 07:08:04
 79. Project – Laslo, een bijzondere hond13-08-2014 02:08:04
 80. Een dag uit het leven van een KNGF instructeur puppypleeggezin08-08-2014 06:08:08
 81. Coop doneert bijna 30 duizend euro aan KNGF10-07-2014 12:07:06
 82. Medewerkersblog: ‘Echt geen hondenbaan’!16-06-2014 11:06:05
 83. Internationale interesse voor nieuw e-learning programma08-06-2014 02:06:01
 84. Verkoop en afsteken vuurwerk verder beperkt17-05-2014 07:05:03
 85. Overhandiging cheque 130.000 euro voor opvoeding 26 assistentiehonden15-05-2014 03:05:03
 86. Steun voor geleidehonden29-04-2014 11:04:24
 87. 26 ASN-pups voor KNGF Geleidehonden18-04-2014 07:04:02
 88. Kadaster beste baas blindengeleidehondenbaas03-04-2014 11:04:53
 89. Winnaar “Beste Baas van de Geleidehondenbaas”02-04-2014 02:04:42
 90. Even voorstellen : Henni, nieuwe geleidehond Webmaster02-04-2014 12:04:35
 91. Statiegeldactie Coop voor KNGF Geleidehonden31-03-2014 12:03:22
 92. Video – “Hoe voelt dat nou?”28-03-2014 04:03:56
 93. Daisy, geleidehond van Webmaster verdient pensioen27-03-2014 03:03:40
 94. KNGF Geleidehonden bezoekt Bartiméus27-03-2014 03:03:39
 95. De Vrijwilliger: Dick Möhring werkt bij KNGF GeleidehondenKROMM…22-03-2014 01:03:39
 96. Vrijwilligers aan de slag bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen21-03-2014 05:03:43
 97. Finalisten verkiezing “Beste Baas van de Geleidehondenbaas” bekend08-03-2014 06:03:24
 98. Kinderen genieten van het contact met mijn hond05-02-2014 11:02:01
 99. Assistentiehond: vriendschap en meer onafhankelijkheid02-02-2014 02:02:01
 100. Geleidehond! “Wat is ie mooi zeg!”07-01-2014 09:01:58
 101. Knalvuurwerk isoleert blinde29-12-2013 09:12:09
 102. Vuurwerk & (geleide)honden18-12-2013 06:12:16
 103. Lückerath en Sipkens nieuwe leden Raad van Toezicht KNGF Geleidehonden02-12-2013 04:12:09
 104. Geleidehond en assistentiehond welkom? Plak de sticker!29-11-2013 04:11:08
 105. Because they’re worth it! – ode aan “het puppypleeggezin28-11-2013 03:11:17
 106. Lex Liebregts naar KNGF Geleidehonden16-11-2013 10:11:01
 107. Hond en z’n blinde baas zijn weer wegwijs op Utrecht CS31-10-2013 10:10:00
 108. Speciale trainingsdag voor blinde baas en geleidehond op Utrecht30-10-2013 06:10:01
 109. Geleidehonden tijdens de werkzaamheden op station Utrecht Centraal30-10-2013 03:10:36
 110. EV-training voor honden14-10-2013 07:10:19
 111. Blindengeleidehond mag Ikazia Ziekenhuis niet in11-09-2013 03:09:05
 112. Hulphonden dwingen wetswijziging af10-09-2013 12:09:00
 113. Maak van Amsterdam een hondvriendelijke stad17-08-2013 04:08:30
 114. Rijks laat blindengeleidehond binnen: “ze tillen hun poot echt niet op”08-08-2013 04:08:11
 115. Geleidehonden KNGF in Breda op oorlogspad tegen gesloten deuren08-08-2013 08:08:35
 116. Hulphond gehandicapte mag vaak niet mee naar binnen08-08-2013 06:08:58
 117. Horecazaken die hulphonden toestaan beloond06-08-2013 10:08:54
 118. Braaf winkeliertje, Braaf!06-08-2013 06:08:34
 119. 12-jarige jongen uit Tynaarlo krijgt buddyhond05-08-2013 05:08:02
 120. Open Deuren Actie05-08-2013 04:08:27
 121. Video: KNGF Geleidehonden – Achter de schermen van fokgastgezinnen05-07-2013 02:07:17
 122. Video: Larissa en haar geleidehond Nyla05-07-2013 05:07:43
 123. Video: Vrije tijd voor de geleidehond24-05-2013 08:05:58
 124. Video: Manoeuvreren op de markt12-04-2013 04:04:46
 125. Video: Weigeren commando bij gevaarlijke situatie22-03-2013 06:03:28
 126. Video: Zoeken alternatieve route08-03-2013 02:03:23
 127. Video: Complimentendag rond geleidehonden02-03-2013 07:03:19
 128. Van puppy tot blindengeleidehond – Bij Jitske en Hakan in buurtschap Mossel12-02-2013 08:02:49
 129. KNGF Geleidehonden en koningin Beatrix hadden speciale band30-01-2013 03:01:31
 130. Video: Oversteken met geleidehond25-01-2013 01:01:10
 131. Video: Met een geleidehond een route van A naar B11-01-2013 02:01:24
 132. Vrijwilligers onmisbaar voor talentvolle pups07-12-2012 04:12:14
 133. Video: Geleidehond en traplopen30-11-2012 04:11:02
 134. Video: Kopzorgen voor blinde hond27-11-2012 05:11:56
 135. Video: KNGF Geleidehonden – OV poortjes14-11-2012 03:11:06
 136. De familie Meijer: het puppypleeggezin11-11-2012 03:11:16
 137. Video: Loslopende honden die het geleidewerk verstoren21-10-2012 08:10:28
 138. Video: Geleidehond met de bus06-10-2012 05:10:42
 139. ‘Een blindengeleidehond is zeker geen navigatiesysteem’01-10-2012 04:10:39
 140. Video: Het afleiden van de geleidehond15-09-2012 05:09:17
 141. Blind vertrouwen in geleidehond04-09-2012 05:09:16
 142. Vijf grootste ergernissen van geleidehondbazen op een rij28-08-2012 12:08:39
 143. Video: Oversteken met geleidehond28-08-2012 12:08:49
 144. Video – Bij KNGF Geleidehonden in de kennel27-07-2012 08:07:24
 145. “Zonder hond wankelt mijn hele systeem”23-04-2012 01:04:06
 146. Video: Puppy Davy wordt in het pleeggezin klaargestoomd tot blindengeleidehond21-03-2012 12:03:45
 147. Video: KNGF Geleidehonden over geleidehond en vuurwerk21-03-2012 12:03:41
 148. Video: Blindengeleidehond doodgereden door auto21-03-2012 12:03:05
 149. Video: Aspirant-geleidehond Umi in Z@PPLive21-03-2012 11:03:53
 150. Familie Derksen is puppypleeggezin voor toekomstige blindengeleidehond21-03-2012 06:03:42
 151. KNGF lanceert speciale versie Google Maps04-01-2012 04:01:19
 152. Bijzondere poedel29-12-2011 06:12:38
 153. ‘Jongelui zijn voor rede vatbaar’29-12-2011 06:12:11
 154. KNGF Geleidehonden aangeslagen na overlijden aangereden geleidehond22-12-2011 06:12:33
 155. IPG Smile op bezoek bij Annelies Aarts25-11-2011 04:11:00
 156. Zit, blijf, af en vooraan13-10-2011 05:10:01
 157. ‘Een geleidehond kan ook niet alles’07-09-2011 03:09:09
 158. AMSTERDAM: Geleidehonden – Examen op de openbare weg, met wisselende reacties van dier en mens31-08-2011 07:08:51
 159. Poedel Lotje leert voor geleidehond05-06-2011 05:06:58
 160. Romeo is een familiehond, maar wel tijdelijk05-06-2011 05:06:19
 161. Trenta krijgt opleiding blindengeleidehond05-06-2011 05:06:28
 162. Koningin Beatrix eregast jubileumdag KNGF Geleidehonden05-06-2011 05:06:49
 163. Kiki wordt niet zomaar geleidehond05-06-2011 05:06:19
 164. Klein hondje met grote toekomst moet nog veel leren05-06-2011 05:06:18
 165. Vuurdoop voor Libby05-06-2011 05:06:31
 166. Zwarte viervoeter groeit op in pleeggezin05-06-2011 05:06:17
 167. Plons, daar lag blinde Joke in de vaart …05-06-2011 04:06:22
 168. Ieder jaar weer een nieuwe, speelse ‘baby’ in huis05-06-2011 04:06:30
 169. Geleidehond leidt vrouw te water?05-06-2011 04:06:05
 170. Primeur: Blindengeleidehond neemt roltrap05-06-2011 04:06:00
 171. Geleidehond komt kroeg niet in05-06-2011 03:06:26
 172. “Zeg maar gerust een tophond”05-06-2011 03:06:19
 173. KNGF Geleidehonden start opleiding autismegeleidehond05-06-2011 03:06:59
 174. Geleidehond en zijn baas kwetsbaar voor vuurwerkgeknal05-06-2011 03:06:00
 175. Zo hond, zo baas05-06-2011 03:06:03
 176. Hond loopt door: blinde vrouw gewond05-06-2011 03:06:26
 177. Rotjes en vuurpijlen: Ramp voor blinden05-06-2011 03:06:00
 178. Unieke voorlichtingsactie van KNGF Geleidehonden op Dierendag05-06-2011 03:06:43
 179. Streng verboden te aaien! – 8 uur op een cursus voor een geleidehond in Amsterdam05-06-2011 03:06:56
 180. Uitgelicht: Blijf van de geleidehond af05-06-2011 03:06:28
 181. Mobiliteitstraining met ‘Dogsimulator’ – De eerste keer denk je: ‘Ik loop voor gek’…05-06-2011 03:06:44
 182. Te dikke blindengeleidehond weggehaald bij bazin05-06-2011 03:06:10
 183. Pleegouders voor geleidehond in spe05-06-2011 03:06:41
 184. Bios weert blinde met geleidehond05-06-2011 02:06:18

Laatst bijgewerkt op 29 december 2011 – 18:43