Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom

Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom

Deze morgen stelde UNIZO Hasselt in samenwerking met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en enkele lokale handelaars de stickeractie ‘Assistentiehond Welkom’ voor. Met de actie willen ze handelaars en consumenten meer bewust maken van het belang van assistentiehonden én hen eraan helpen herinneren dat het wettelijk verplicht is de dieren overal toe te laten. “Niet iedereen weet dat assistentiehonden overal moeten worden toegelaten”, zegt Raymond Naets, voorzitter van UNIZO-Hasselt. “Deze actie dient dan ook vooral om de mensen eraan te herinneren dat assistentiehonden overal welkom zijn – dus ook in restaurants, voedingszaken en kleidingwinkels. Assistentiehonden zijn immers van vitaal belang voor alle mensen met een beperking en verruimen hun leefwereld aanzienlijk.”

Uitzondering Toch komt het regelmatig voor dat blinden en mensen in een rolstoel met hun hond geweigerd worden in een winkel of eetgelegenheid. “Sommige mensen denk dat honden omwille van hygiënische redenen niet in een restaurant binnen mogen”, zegt Geert Decresson, bestuurder bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en zelf blind. “Dat klopt voor zover het gewone honden betreft, maar de wetgever heeft een uitzondering voorzien voor assistentiehonden.” Als Decresson met zijn hond toch ergens geweigerd wordt, kan hij de politie bellen, die vervolgens een proces verbaal komt opmaken. “In Hasselt komt dat gelukkig niet zo vaak voor, maar meer sensibilisering rond dit thema kan geen kwaad.”

Stickeroverhandiging

Dat vond UNIZO Hasselt ook en samen met Decresson en zijn assistentiehond Rebel boden ze de eerste drie stickers aan aan Annemie Wouters, zaakvoerder van voedingswinkel ’t Calorietje, Serge Byloos, zaakvoerder van horecazaak Plaza en zaakvoerder Marc Jamar van La Bottega. “Met deze actie willen we ervoor zorgen dat personen met een handicap ook echt welkom worden geheten”, zegt Naets. “Anderzijds moeten de stickers ook de nodige bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren.” Decresson kon de stickers zelf niet zien, maar is tevreden dat er actie is ondernomen: “Mensen in een rolstoel zien ze wél. Het is niet aangenaam je telkens te moeten verantwoorden. Zo’n sticker zorgt ervoor dat je al gemakkelijker ergens zonder discussie binnen raakt.”

UNIZO Hasselt engageert zich om de actie ook in andere Limburgse steden en gemeenten te laten plaatsvinden.

Andere Hasseltse handelaars en horeca-uitbaters die ook een ‘Assistentiehond welkom-sticker’ willen hebben, kunnen deze afhalen bij de Dienst Economie van de stad of opvragen via 011/23 93 40 of economie@hasselt.be

http://www.limburg-actueel.be/

Stickers moeten handelaars en consumenten bewust maken

Assistentiehonden zijn welkom in Hasselt

HASSELT – Assistentie- en blindengeleidehonden moeten overal toegelaten worden. Om handelaars en consumenten hiervan bewust te maken, organiseerden Unizo Hasselt en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gisteren een stickeractie.

Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is blind. Als hij erop uit trekt, heeft hij zijn labrador Rebel bij. ‘Het is niet aangenaam als we ons telkens moeten verantwoorden en moeten discussiëren om horeca- en handelszaken binnen te geraken’, zegt Geert. ‘Het is vaak uit onwetendheid dat mensen zo reageren. Gelukkig kunnen we in Hasselt op veel begrip rekenen, maar af en toe gebeurt het toch nog dat we in een zaak geweigerd worden.’

Niet enkel blinden, maar ook mensen met een beperking hebben vaak nood aan een assistentiehond. ‘Zo zijn er bijvoorbeeld ook hoorhonden voor doven of epilepsiehonden die mensen met epilepsie bijstaan’, zegt Geert. ‘De honden zijn te herkennen aan hun jasjes. Belangrijk is dat deze honden ook een opleiding moeten krijgen. De viervoeters worden in een pleeggezin opgevoed voor ze naar hun nieuwe baasje gaan. Ook dan al moeten ze de kans krijgen om een winkel of restaurant te betreden om te oefenen.’

Politieboete

Handelaars en horeca-uitbaters mogen assistentiehonden niet weigeren. Onlangs werd zelfs een decreetwijziging goedgekeurd die bepaalt dat er op een weigering van assistentiehonden op publieke plaatsen een politieboete staat. Hasselt wil een ‘assistentiehond-vriendelijke’ stad zijn. Om handelaars en consumenten bewust te maken van het belang van de honden organiseerde Unizo Hasselt samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een stickeractie. ‘Met de sticker ‘assistentiehond welkom’ willen we ervoor zorgen dat personen met een handicap ook echt welkom zijn’, zegt Raymond Naets, voorzitter van Unizo Hasselt. ‘Daarnaast moet de sticker ook de nodige bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren. Want vaak zijn het de klanten die honden in restaurants en andere eetgelegenheden niet hygiënisch vinden. Assistentiehonden zijn echter een noodzakelijk hulpmiddel voor mensen met een beperking en die honden zijn goed opgeleid.’

De eerste sticker werd overhandigd aan Annemie Wouters van ’t Calorietje. ‘We hebben begrip voor mensen met een assistentiehond en tonen met deze sticker nog eens extra dat ze hier meer dan welkom zijn’, zegt Annemie.

Raymond Naets en Geert Decresson met labrador Rebel overhandigen een sticker (kleine foto) aan Annemie Wouters van ’t Calorietje.

KVH

http://www.nieuwsblad.be/

Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom

“Niet iedereen weet dat assistentiehonden overal moeten worden toegelaten”, zegt Raymond Naets, voorzitter van UNIZO-Hasselt. Assistentie- en blindengeleidehonden zorgen er echter voor dat personen met een handicap zich autonoom kunnen verplaatsen en bewegen. UNIZO-Hasselt en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, stelden de stickeractie ‘Assistentiehond welkom’ voor. Deze actie moet handelaars en consumenten meer bewust maken van het belang van assistentiehonden.

Assistentie- en blindengeleidehonden worden opgeleid om personen met een handicap te begeleiden in het dagelijks leven. Zij bezorgen hun begeleider autonomie en zelfredzaamheid. Assistentiehonden zijn toegelaten op alle publieke plaatsen, gebouwen en vervoer en mogen dus ook nergens geweigerd worden. Maar niet iedereen is zich hier van bewust.

UNIZO-Hasselt heeft daarom, samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de stickeractie ‘Assistentiehond welkom’ opnieuw onder de aandacht gebracht in Hasselt.

‘t Calorietje

De eerste sticker werd vandaag overhandigd aan Annemie Wouters, zaakvoerder van ’t Calorietje. Zij mocht de sticker meteen op een zichtbare plaats in haar zaak kleven. Op die manier toont ze dat blinde en slechtziende personen mét een assistentiehond welkom zijn in haar zaak.

“Sommige mensen denken dat honden omwille van hygiënische redenen niet in een restaurant binnen mogen. Dat klopt voor zover het gewone honden betreft. Blindengeleidehonden worden echter beschouwd als een noodzakelijk hulpmiddel voor blinde en slechtziende personen. De wetgever heeft dan ook een uitzondering voorzien voor assistentiehonden: die mogen wel in restaurants en andere eetgelegenheden binnen”, zegt ook Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

“Met deze actie willen we er voor zorgen dat personen met een handicap ook echt welkom worden geheten. Anderzijds moeten de stickers ook de nodige bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren”.

Sticker

Andere Hasseltse handelaars en horeca-uitbaters die ook zo’n sticker in hun zaak willen kleven, kunnen deze afhalen bij de dienst Economie van de stad Hasselt, Dr. Willemsstraat 34 in Hasselt of opvragen via 011/23 93 40 of economie@hasselt.be.

Bron: https://desmaakvandehoreca.wordpress.com/, 17 juli 2013

Assistentiehonden welkom in Hasselt

‘Het is niet aangenaam als we ons telkens moeten verantwoorden’

Assistentie- en blindengeleidehonden moeten overal worden toegelaten. Om handelaars en consumenten daarvan bewust te maken, lanceerden Unizo Hasselt en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gisteren een stickeractie.

Hasselt – Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is blind. Als hij erop uit trekt, heeft hij zijn labrador Rebel bij. ‘Het is niet aangenaam als we ons telkens moeten verantwoorden en moeten discussiëren om horeca- en handelszaken binnen te mogen’, zegt Decresson. ‘Vaak reageren mensen zo uit onwetendheid. Gelukkig kunnen we in Hasselt op veel begrip rekenen, maar af en toe gebeurt het toch nog dat we in een zaak geweigerd worden.’

Niet alleen blinden, maar ook mensen met een andere handicap gebruiken vaak een assistentiehond. ‘Zo zijn er ook hoorhonden voor doven of epilepsiehonden die mensen met epilepsie bijstaan’, zegt Decresson. ‘De honden zijn te herkennen aan hun jasjes. Belangrijk is dat die honden een opleiding krijgen. De viervoeters worden in een pleeggezin opgevoed, voor ze naar hun nieuwe baasje gaan. Ook dan al moeten ze de kans krijgen om een winkel of restaurant te betreden om te oefenen.’

Handelaars en horeca-uitbaters mogen assistentiehonden niet weigeren. Onlangs werd zelfs een decreetwijziging goedgekeurd die bepaalt dat er op een weigering van assistentiehonden op publieke plaatsen een politieboete staat. Hasselt wil een ‘assistentiehond-vriendelijke’ stad zijn. Om handelaars en consumenten bewust te maken van het belang van de honden, organiseerde Unizo Hasselt samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een stickeractie. ‘Met de sticker ‘Assistentiehond welkom’ willen we stimuleren dat personen met een handicap ook echt welkom zijn’, zegt Raymond Naets, voorzitter van Unizo Hasselt. ‘Voorts moet de sticker ook de bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren. Want vaak vinden de klanten die honden in restaurants en andere eetgelegenheden niet hygiënisch. Assistentiehonden zijn echter een noodzakelijk hulpmiddel voor mensen met een handicap en die honden zijn goed opgeleid.’

De eerste sticker werd overhandigd aan Annemie Wouters van ’t Calorietje. ‘We hebben begrip voor mensen met een assistentiehond en tonen met de sticker nog eens extra dat ze hier meer dan welkom zijn’, zegt Wouters.

Bron: 18 juli 2013 – De Standaard [Limburg] – KIZZY VAN HORNE; p.31

Geleidehonden welkom op restaurant

Hasselt – Wettelijk moeten ‘assistentiehonden’ in alle winkels, horecazaken, taxi’s en publieke gebouwen toegelaten worden, maar heel wat handelaars weten dat niet. Unizo Hasselt heeft nu de handen in elkaar geslagen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en ‘welkomstickers’ gehangen in verschillende Hasseltse winkels.

“Het gaat om blindengeleidehonden, hulphonden die mensen bijstaan die minder mobiel zijn, hoorhonden voor doven en epilepsiehonden voor epileptici. Allemaal herkenbaar aan hun jasje”, verduidelijkt Geert Decresson van het centrum voor geleidehonden.

“We hebben ook allemaal een pas waarop staat dat we binnen mogen, maar het is niet aangenaam als je je elke keer moet verantwoorden.” In Hasselt blijkt dat overigens nogal mee te vallen, alleen op restaurant is het af en toe nog wennen aan het nieuwe Vlaamse decreet dat geweigerde mensen met geleidehonden toelaat om meteen de politie in te schakelen.

“Het is verplicht, maar als zelfstandige klinkt dat vaak als een vies woord. Met deze stickeractie willen we duidelijk maken dat de geleidehonden welkom zijn in onze zaken. We delen er vandaag enkele uit, daarna kunnen handelaars ze zelf afhalen bij het stadsbestuur”, zegt Raymond Naets, voorzitter van Unizo-Hasselt. Gaat Unizo- Limburg ook op de kar springen?

“We gaan de boodschap in elk geval verspreiden en hopen dat andere gemeenten het overnemen.”

Of zijn hond de sticker herkent, want zelf kan Geert hem niet zien?

“Neen, dat nog niet”, lacht hij.

“Maar mensen met gehoorproblemen of mindermobielen zullen de sticker ongetwijfeld wél herkennen.”

Bron: 18 juli 2013 – Het Belang van Limburg [] – Cv; p.25

 

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Prins Laurent trapt nieuwe campagne Belgisch Centrum voor Geleidehonden af25-10-2020 07:10:00
 2. Prins Laurent steunt zoektocht naar pleeggezinnen voor geleidehonden25-10-2020 07:10:14
 3. Woezel volgde een opleiding tot geleidehond en toen gebeurde er iets onverwachts …21-07-2020 07:07:12
 4. Op bezoek bij Wonka, blindengeleidehond in wording12-06-2020 04:06:52
 5. Van pup naar held als blindengeleidehond24-01-2020 07:01:15
 6. Een geleidehond opvoeden voor een ander23-01-2020 07:01:26
 7. Geleidehond leert manieren in Ledeberg18-03-2019 07:03:10
 8. Voor het eerst wordt geleidehond-puppy in Gent opgevoed15-03-2019 07:03:17
 9. “Ik mag me niet te hard aan een hond hechten”04-03-2019 08:03:56
 10. “De liefde van dieren is onvoorwaardelijk”06-12-2018 08:12:04
 11. Twintig blindengeleidehonden krijgen nieuw baasje17-11-2018 08:11:32
 12. Frank en hond Simba onafscheidelijk duo29-10-2018 07:10:09
 13. Dertig mensen op wachtlijst voor blindengeleidehond29-04-2018 07:04:45
 14. Omdat ze bijna blind is, kreeg Patricia (50) hulphond Diaz30-03-2018 06:03:39
 15. Minder lang wachten op minder dure honden01-01-2018 08:01:44
 16. Nieuw boek Marina Defauw steunt blindengeleidehonden18-11-2017 12:11:35
 17. “Binnen blijven is geen optie voor mij”13-10-2017 07:10:53
 18. Annelies traint blindengeleidehonden16-06-2017 12:06:37
 19. Vrouw moet blindengeleidehond afstaan15-06-2017 07:06:16
 20. Er is een groot tekort aan blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:13
 21. Tuinbouwschool overhandigt eerste blindengeleidehond15-06-2017 07:06:51
 22. Overhandiging 13 blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:23
 23. Okra Schulen bezoekt opleidingscentrum voor blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:47
 24. Kiwanis steunt opleiding geleidehonden15-06-2017 07:06:05
 25. Bommetjes door leerlingen leiden tot sterfte en paniek bij huisdieren15-06-2017 02:06:16
 26. Nieuwe huisvesting en kennels voor Belgisch Centrum Geleidehonden14-06-2017 09:06:06
 27. Werken voor een goed doel: het Belgisch Centrum voor Geleidehonden14-06-2017 09:06:02
 28. Blindengeleidehond Xpencer herstelt langzaam van zijn hernia14-06-2017 09:06:47
 29. Van pup tot assistent-directeur Ouderenzorg: een blitzcarrière voor blindengeleidehond Diaz11-06-2017 10:06:01
 30. “25.000 euro voor één geleidehond”27-04-2017 04:04:18
 31. ‘Met Mattice aan m’n zij ben ik veel mobieler’27-04-2017 07:04:13
 32. Frans Martens (60) is puppypleegouder van blindengeleidehonden23-02-2017 11:02:55
 33. Blindengeleidehond Xpencer komt niet meer naar huis11-02-2017 09:02:29
 34. “Ik voel opnieuw mijn handicap”06-12-2016 09:12:05
 35. Blindengeleidehond Xpencer plots verlamd02-12-2016 12:12:59
 36. Hondenzegening in de Sint-Rochuskapel24-08-2016 09:08:57
 37. Blind, actief en zelfstandig17-07-2016 08:07:06
 38. Groot tekort aan blindengeleidehonden27-04-2016 09:04:19
 39. Geleidehond Xpencer aan het werk in Antwerpen01-03-2016 08:03:56
 40. Frans leidt zevende blindengeleidehond op19-01-2016 08:01:07
 41. Nieuwe huisvesting en kennels voor Belgisch Centrum Geleidehonden27-11-2015 05:11:42
 42. ‘We vormen met zijn drietjes een fijne roedel’20-11-2015 08:11:29
 43. Tienen – Kiwanis steunt goede doelen09-10-2015 08:10:50
 44. Centrum voor Geleidehonden verhuist naar voormalig hotel04-10-2015 08:10:03
 45. Belgisch Centrum voor Geleidehonden opent in voormalig hotel Beukenhof03-10-2015 09:10:12
 46. Limburgse hond en baasje winnen Britain’s Got Talent02-06-2015 06:06:15
 47. Ons huiswerk bracht 10.700,00 euro op voor het goede doel!29-05-2015 07:05:25
 48. VTM Nieuws Tekort geleidehonden10-03-2015 09:03:23
 49. Robin (zoon van Monique) & blindengeleidehond Xena10-03-2015 09:03:55
 50. Pascal met geleidehond Gizzy10-03-2015 09:03:57
 51. Opleider blindengeleidehond gratis op bus10-03-2015 09:03:25
 52. Melissa maakt kalender ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden10-03-2015 08:03:43
 53. Joyce De Ceulaerde10-03-2015 08:03:15
 54. BCG-puppydag op Karrewiet10-03-2015 05:03:54
 55. Back on Stage schenkt 3000 euro aan Belgisch Centrum voor Geleidehonden08-10-2014 09:10:08
 56. 100ste blindengeleidehond29-09-2014 12:09:19
 57. Prins Laurent overhandigt 100e hond opgeleid door het Belgisch Centrum voor Geleidehonden28-09-2014 03:09:10
 58. DE PLUIM. Belgisch Centrum voor Geleidehonden10-09-2014 08:09:07
 59. Cheque voor Centrum voor Blindengeleidehonden19-08-2014 10:08:16
 60. Intratuin overhandigt cheque 2.500 euro aan vzw Belgisch Centrum voor Geleidehonden15-08-2014 11:08:01
 61. Belgisch Centrum voor Geleidehonden in de krant29-07-2014 10:07:01
 62. School sponsort geleidehonden met pennen04-06-2014 07:06:02
 63. Leerlingen van domein Speelhof recycleren al hun oude pennen en steunt het BCG30-05-2014 07:05:14
 64. Hond als hulp28-05-2014 06:05:40
 65. Zutendaals theater schenkt cheque aan Belgisch Centrum voor Geleidehonden23-05-2014 06:05:12
 66. Zutendaals theater schenkt cheque aan Belgisch Centrum voor Geleidehonden15-05-2014 09:05:03
 67. School geleidehonden viert erkenning03-05-2014 12:05:05
 68. Nieuws van 3M – Grote Gift18-12-2013 01:12:48
 69. BCG op 2de plaats “Grote Gift 2013”17-12-2013 04:12:25
 70. Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom17-07-2013 02:07:26
 71. Video: Presentatie Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw04-07-2013 05:07:26
 72. Peer: Blindengeleidehond Xack aan de deur gezet bij frituur17-01-2013 08:01:37
 73. Dank voor de klantvriendelijkheid10-10-2012 04:10:17
 74. Flessendopjes sparen voor Louis05-10-2012 06:10:56
 75. Honderdste geleidehond en gebruiker gevierd27-07-2012 08:07:33
 76. Video: Reportage over Kim & geleidehond Olly21-03-2012 12:03:01
 77. Hoe wordt een hond een blindengeleidehond?09-02-2012 05:02:52
 78. ‘Vuurwerk is ramp voor geleidehonden’27-12-2011 03:12:53
 79. Vandaag staat de geleidehond in de schijnwerpers05-06-2011 05:06:50
 80. “Ik wou geleidehond die geen haar verliest”05-06-2011 05:06:39
 81. Belgisch Centrum voor Geleidehonden viert 20-jarig bestaan05-06-2011 05:06:08
 82. Motards steunen blindengeleidehonden05-06-2011 05:06:34
 83. Blinden met honden naar parlement05-06-2011 05:06:46
 84. LDD steunt centrum voor blindengeleidehonden05-06-2011 05:06:04
 85. Foncé weigert klant met blindengeleidehond05-06-2011 05:06:29
 86. “De wereld is mooi dankzij Olly”05-06-2011 05:06:38
 87. Pleeggezinnen coachen blindengeleidehonden05-06-2011 05:06:58
 88. “Dankzij mijn hond kan ik weer zelfstandig zijn”05-06-2011 05:06:30
 89. Assistentiehonden mogen voortaan overal binnen05-06-2011 04:06:05
 90. Franni begeleidt Jul op wandeltocht door Haspengouw05-06-2011 04:06:33
 91. Dany krijgt nieuwe blindengeleidehond05-06-2011 04:06:29
 92. Frank Pletinck krijgt eerste blindengeleidehond05-06-2011 04:06:10
 93. Nieuw jasje voor blindengeleidepups05-06-2011 04:06:00
 94. Geleidehond Enka gaat met pensioen05-06-2011 04:06:39
 95. Blindengeleidehonden blij met 1.200 wandelaars Partnerwalk05-06-2011 04:06:07
 96. “Het is een perfect paar”05-06-2011 03:06:52
 97. De Portrettentrekker – Gert Basteleus05-06-2011 03:06:17
 98. Herder Franni stapt met blind baasje mee in hondenwandeling05-06-2011 03:06:05
 99. Africhters blindengeleidehonden reizen voortaan gratis met De Lijn05-06-2011 03:06:35
 100. “Zonder hond heb ik geen ogen”05-06-2011 03:06:05
 101. Elf honden krijgen blinde baas05-06-2011 03:06:46
 102. Claire Lijnen test Bumper uit05-06-2011 03:06:49
 103. “Olly opende mijn wereld”05-06-2011 03:06:42
 104. Willy Van Thielen krijgt nieuwe blindengeleidehond05-06-2011 03:06:20
 105. Te weinig geld voor geleidehonden05-06-2011 03:06:23
 106. Vier pleegouders voor blindengeleidehonden05-06-2011 03:06:10
 107. Vierhonderd honden wandelen rond Hern05-06-2011 03:06:33
 108. Geleidehonden op bezoek in het Vlaams parlement05-06-2011 03:06:44
 109. Lionsclub Twee Neten sponsort opleiding voor blindengeleidehonden05-06-2011 03:06:43
 110. “Hond is mijn zicht maar ik moet de weg wijzen”05-06-2011 03:06:56
 111. Kiwanis schenkt blindengeleidehond Kasper aan Inge05-06-2011 03:06:15
 112. Een blinde studente klaagt een pizzarestaurant aan omdat ze niet naar binnen mocht met haar geleidehond05-06-2011 03:06:47
 113. “Quest is al vijf jaar mijn rechterhand”05-06-2011 03:06:26
 114. Blinde liefde tussen Leen en haar hond05-06-2011 03:06:08
 115. BV’s zetten zich in voor blindengeleidehonden05-06-2011 02:06:32
 116. Kris en Izar zijn onafscheidelijk duo05-06-2011 02:06:28
 117. Blindengeleidehonden worden met sticker verwelkomd in Zottegemse winkels05-06-2011 02:06:45
 118. “Nieuwe toekomst met Gizzy”05-06-2011 02:06:20
 119. Kleuters vasten voor geleidehond05-06-2011 02:06:45
 120. Groot tekort aan blindengeleidehonden05-06-2011 02:06:01
 121. “Ben geeft me vrijheid”05-06-2011 02:06:40
 122. “We gaan zelfs met de hond naar het toilet”05-06-2011 02:06:20
 123. De blindengeleidehond: Hulp op straat en trouwe kameraad!05-06-2011 02:06:28
 124. “Dankzij mijn geleidehond Enka bloeide mijn wereld weer open”05-06-2011 02:06:49
 125. Centrum geleidehonden krijgt 10.000 dollar05-06-2011 02:06:03
 126. Dany Putteman heeft een blindelings vertrouwen in zijn hond05-06-2011 02:06:36
 127. “Intens gelukkig met mijn hond”05-06-2011 02:06:31
 128. Tuinwijk05-06-2011 02:06:05
 129. Geleidehond als beschermengel05-06-2011 02:06:37
 130. “Geen respect voor blinde”05-06-2011 02:06:39
 131. “Boekentassen zijn echte obstakels”05-06-2011 02:06:57
 132. Mariëtte en Winny, een onafscheidelijk paar05-06-2011 02:06:35
 133. Een trouwe begeleider voor Nathalie05-06-2011 02:06:19
 134. Dany is trouwe gezel kwijt05-06-2011 02:06:47
 135. Gewend te gehoorzamen05-06-2011 02:06:28
 136. Africhten geleidehond kost half miljoen05-06-2011 02:06:55
 137. De pendelaar met witte stok – Hond leidt blinde Adeline Valkenborg door hindernissenparcours05-06-2011 02:06:40
 138. 2.300 km fietsen om slechtzienden te steunen05-06-2011 02:06:10
 139. Blinden en slechtzienden in kijker op familiedag05-06-2011 02:06:17
 140. Loes wijst de weg05-06-2011 02:06:13
 141. “Mijn hond is mijn vrijheid”05-06-2011 02:06:58
 142. Labradors in hondenweer05-06-2011 02:06:40
 143. Automobilisten hebben te weinig respect voor blinden05-06-2011 02:06:19
 144. “Een geleidehond maakt de blinde onafhankelijk”05-06-2011 02:06:06
 145. Puppy’s nemen trein als blindengeleiders in spe05-06-2011 02:06:49
 146. Blinde Leen Opsteyn uit Lanaken is moeder van vijf kinderen05-06-2011 11:06:43
 147. Blind koppel Karla Van Eyck en Dany Putteman leiden gelukkig gezinsleven05-06-2011 10:06:55
 148. “Door lift trappen vermijden”29-05-2011 12:05:07
 149. VUB-restaurant in het nieuw29-05-2011 12:05:51

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2020 – 14:28