Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom

Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom

Deze morgen stelde UNIZO Hasselt in samenwerking met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en enkele lokale handelaars de stickeractie ‘Assistentiehond Welkom’ voor. Met de actie willen ze handelaars en consumenten meer bewust maken van het belang van assistentiehonden én hen eraan helpen herinneren dat het wettelijk verplicht is de dieren overal toe te laten. “Niet iedereen weet dat assistentiehonden overal moeten worden toegelaten”, zegt Raymond Naets, voorzitter van UNIZO-Hasselt. “Deze actie dient dan ook vooral om de mensen eraan te herinneren dat assistentiehonden overal welkom zijn – dus ook in restaurants, voedingszaken en kleidingwinkels. Assistentiehonden zijn immers van vitaal belang voor alle mensen met een beperking en verruimen hun leefwereld aanzienlijk.”

Uitzondering Toch komt het regelmatig voor dat blinden en mensen in een rolstoel met hun hond geweigerd worden in een winkel of eetgelegenheid. “Sommige mensen denk dat honden omwille van hygiënische redenen niet in een restaurant binnen mogen”, zegt Geert Decresson, bestuurder bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en zelf blind. “Dat klopt voor zover het gewone honden betreft, maar de wetgever heeft een uitzondering voorzien voor assistentiehonden.” Als Decresson met zijn hond toch ergens geweigerd wordt, kan hij de politie bellen, die vervolgens een proces verbaal komt opmaken. “In Hasselt komt dat gelukkig niet zo vaak voor, maar meer sensibilisering rond dit thema kan geen kwaad.”

Stickeroverhandiging

Dat vond UNIZO Hasselt ook en samen met Decresson en zijn assistentiehond Rebel boden ze de eerste drie stickers aan aan Annemie Wouters, zaakvoerder van voedingswinkel ’t Calorietje, Serge Byloos, zaakvoerder van horecazaak Plaza en zaakvoerder Marc Jamar van La Bottega. “Met deze actie willen we ervoor zorgen dat personen met een handicap ook echt welkom worden geheten”, zegt Naets. “Anderzijds moeten de stickers ook de nodige bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren.” Decresson kon de stickers zelf niet zien, maar is tevreden dat er actie is ondernomen: “Mensen in een rolstoel zien ze wél. Het is niet aangenaam je telkens te moeten verantwoorden. Zo’n sticker zorgt ervoor dat je al gemakkelijker ergens zonder discussie binnen raakt.”

UNIZO Hasselt engageert zich om de actie ook in andere Limburgse steden en gemeenten te laten plaatsvinden.

Andere Hasseltse handelaars en horeca-uitbaters die ook een ‘Assistentiehond welkom-sticker’ willen hebben, kunnen deze afhalen bij de Dienst Economie van de stad of opvragen via 011/23 93 40 of economie@hasselt.be

http://www.limburg-actueel.be/

Stickers moeten handelaars en consumenten bewust maken

Assistentiehonden zijn welkom in Hasselt

HASSELT – Assistentie- en blindengeleidehonden moeten overal toegelaten worden. Om handelaars en consumenten hiervan bewust te maken, organiseerden Unizo Hasselt en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gisteren een stickeractie.

Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is blind. Als hij erop uit trekt, heeft hij zijn labrador Rebel bij. ‘Het is niet aangenaam als we ons telkens moeten verantwoorden en moeten discussiëren om horeca- en handelszaken binnen te geraken’, zegt Geert. ‘Het is vaak uit onwetendheid dat mensen zo reageren. Gelukkig kunnen we in Hasselt op veel begrip rekenen, maar af en toe gebeurt het toch nog dat we in een zaak geweigerd worden.’

Niet enkel blinden, maar ook mensen met een beperking hebben vaak nood aan een assistentiehond. ‘Zo zijn er bijvoorbeeld ook hoorhonden voor doven of epilepsiehonden die mensen met epilepsie bijstaan’, zegt Geert. ‘De honden zijn te herkennen aan hun jasjes. Belangrijk is dat deze honden ook een opleiding moeten krijgen. De viervoeters worden in een pleeggezin opgevoed voor ze naar hun nieuwe baasje gaan. Ook dan al moeten ze de kans krijgen om een winkel of restaurant te betreden om te oefenen.’

Politieboete

Handelaars en horeca-uitbaters mogen assistentiehonden niet weigeren. Onlangs werd zelfs een decreetwijziging goedgekeurd die bepaalt dat er op een weigering van assistentiehonden op publieke plaatsen een politieboete staat. Hasselt wil een ‘assistentiehond-vriendelijke’ stad zijn. Om handelaars en consumenten bewust te maken van het belang van de honden organiseerde Unizo Hasselt samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een stickeractie. ‘Met de sticker ‘assistentiehond welkom’ willen we ervoor zorgen dat personen met een handicap ook echt welkom zijn’, zegt Raymond Naets, voorzitter van Unizo Hasselt. ‘Daarnaast moet de sticker ook de nodige bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren. Want vaak zijn het de klanten die honden in restaurants en andere eetgelegenheden niet hygiënisch vinden. Assistentiehonden zijn echter een noodzakelijk hulpmiddel voor mensen met een beperking en die honden zijn goed opgeleid.’

De eerste sticker werd overhandigd aan Annemie Wouters van ’t Calorietje. ‘We hebben begrip voor mensen met een assistentiehond en tonen met deze sticker nog eens extra dat ze hier meer dan welkom zijn’, zegt Annemie.

Raymond Naets en Geert Decresson met labrador Rebel overhandigen een sticker (kleine foto) aan Annemie Wouters van ’t Calorietje.

KVH

http://www.nieuwsblad.be/

Hasseltse handelaars en horeca heten assistentiehonden welkom

“Niet iedereen weet dat assistentiehonden overal moeten worden toegelaten”, zegt Raymond Naets, voorzitter van UNIZO-Hasselt. Assistentie- en blindengeleidehonden zorgen er echter voor dat personen met een handicap zich autonoom kunnen verplaatsen en bewegen. UNIZO-Hasselt en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, stelden de stickeractie ‘Assistentiehond welkom’ voor. Deze actie moet handelaars en consumenten meer bewust maken van het belang van assistentiehonden.

Assistentie- en blindengeleidehonden worden opgeleid om personen met een handicap te begeleiden in het dagelijks leven. Zij bezorgen hun begeleider autonomie en zelfredzaamheid. Assistentiehonden zijn toegelaten op alle publieke plaatsen, gebouwen en vervoer en mogen dus ook nergens geweigerd worden. Maar niet iedereen is zich hier van bewust.

UNIZO-Hasselt heeft daarom, samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de stickeractie ‘Assistentiehond welkom’ opnieuw onder de aandacht gebracht in Hasselt.

‘t Calorietje

De eerste sticker werd vandaag overhandigd aan Annemie Wouters, zaakvoerder van ’t Calorietje. Zij mocht de sticker meteen op een zichtbare plaats in haar zaak kleven. Op die manier toont ze dat blinde en slechtziende personen mét een assistentiehond welkom zijn in haar zaak.

“Sommige mensen denken dat honden omwille van hygiënische redenen niet in een restaurant binnen mogen. Dat klopt voor zover het gewone honden betreft. Blindengeleidehonden worden echter beschouwd als een noodzakelijk hulpmiddel voor blinde en slechtziende personen. De wetgever heeft dan ook een uitzondering voorzien voor assistentiehonden: die mogen wel in restaurants en andere eetgelegenheden binnen”, zegt ook Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

“Met deze actie willen we er voor zorgen dat personen met een handicap ook echt welkom worden geheten. Anderzijds moeten de stickers ook de nodige bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren”.

Sticker

Andere Hasseltse handelaars en horeca-uitbaters die ook zo’n sticker in hun zaak willen kleven, kunnen deze afhalen bij de dienst Economie van de stad Hasselt, Dr. Willemsstraat 34 in Hasselt of opvragen via 011/23 93 40 of economie@hasselt.be.

Bron: https://desmaakvandehoreca.wordpress.com/, 17 juli 2013

Assistentiehonden welkom in Hasselt

‘Het is niet aangenaam als we ons telkens moeten verantwoorden’

Assistentie- en blindengeleidehonden moeten overal worden toegelaten. Om handelaars en consumenten daarvan bewust te maken, lanceerden Unizo Hasselt en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gisteren een stickeractie.

Hasselt – Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is blind. Als hij erop uit trekt, heeft hij zijn labrador Rebel bij. ‘Het is niet aangenaam als we ons telkens moeten verantwoorden en moeten discussiëren om horeca- en handelszaken binnen te mogen’, zegt Decresson. ‘Vaak reageren mensen zo uit onwetendheid. Gelukkig kunnen we in Hasselt op veel begrip rekenen, maar af en toe gebeurt het toch nog dat we in een zaak geweigerd worden.’

Niet alleen blinden, maar ook mensen met een andere handicap gebruiken vaak een assistentiehond. ‘Zo zijn er ook hoorhonden voor doven of epilepsiehonden die mensen met epilepsie bijstaan’, zegt Decresson. ‘De honden zijn te herkennen aan hun jasjes. Belangrijk is dat die honden een opleiding krijgen. De viervoeters worden in een pleeggezin opgevoed, voor ze naar hun nieuwe baasje gaan. Ook dan al moeten ze de kans krijgen om een winkel of restaurant te betreden om te oefenen.’

Handelaars en horeca-uitbaters mogen assistentiehonden niet weigeren. Onlangs werd zelfs een decreetwijziging goedgekeurd die bepaalt dat er op een weigering van assistentiehonden op publieke plaatsen een politieboete staat. Hasselt wil een ‘assistentiehond-vriendelijke’ stad zijn. Om handelaars en consumenten bewust te maken van het belang van de honden, organiseerde Unizo Hasselt samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een stickeractie. ‘Met de sticker ‘Assistentiehond welkom’ willen we stimuleren dat personen met een handicap ook echt welkom zijn’, zegt Raymond Naets, voorzitter van Unizo Hasselt. ‘Voorts moet de sticker ook de bewustwording rond het belang van assistentiehonden creëren. Want vaak vinden de klanten die honden in restaurants en andere eetgelegenheden niet hygiënisch. Assistentiehonden zijn echter een noodzakelijk hulpmiddel voor mensen met een handicap en die honden zijn goed opgeleid.’

De eerste sticker werd overhandigd aan Annemie Wouters van ’t Calorietje. ‘We hebben begrip voor mensen met een assistentiehond en tonen met de sticker nog eens extra dat ze hier meer dan welkom zijn’, zegt Wouters.

Bron: 18 juli 2013 – De Standaard [Limburg] – KIZZY VAN HORNE; p.31

Geleidehonden welkom op restaurant

Hasselt – Wettelijk moeten ‘assistentiehonden’ in alle winkels, horecazaken, taxi’s en publieke gebouwen toegelaten worden, maar heel wat handelaars weten dat niet. Unizo Hasselt heeft nu de handen in elkaar geslagen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en ‘welkomstickers’ gehangen in verschillende Hasseltse winkels.

“Het gaat om blindengeleidehonden, hulphonden die mensen bijstaan die minder mobiel zijn, hoorhonden voor doven en epilepsiehonden voor epileptici. Allemaal herkenbaar aan hun jasje”, verduidelijkt Geert Decresson van het centrum voor geleidehonden.

“We hebben ook allemaal een pas waarop staat dat we binnen mogen, maar het is niet aangenaam als je je elke keer moet verantwoorden.” In Hasselt blijkt dat overigens nogal mee te vallen, alleen op restaurant is het af en toe nog wennen aan het nieuwe Vlaamse decreet dat geweigerde mensen met geleidehonden toelaat om meteen de politie in te schakelen.

“Het is verplicht, maar als zelfstandige klinkt dat vaak als een vies woord. Met deze stickeractie willen we duidelijk maken dat de geleidehonden welkom zijn in onze zaken. We delen er vandaag enkele uit, daarna kunnen handelaars ze zelf afhalen bij het stadsbestuur”, zegt Raymond Naets, voorzitter van Unizo-Hasselt. Gaat Unizo- Limburg ook op de kar springen?

“We gaan de boodschap in elk geval verspreiden en hopen dat andere gemeenten het overnemen.”

Of zijn hond de sticker herkent, want zelf kan Geert hem niet zien?

“Neen, dat nog niet”, lacht hij.

“Maar mensen met gehoorproblemen of mindermobielen zullen de sticker ongetwijfeld wél herkennen.”

Bron: 18 juli 2013 – Het Belang van Limburg [] – Cv; p.25

 

Delen
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

 1. Honden met een missie: Dit is Purpose Dogs18-11-2019 05:11:08
 2. Taxi’s weigeren hulphond – Pauline van Heuven boos als vijf chauffeurs op het station haar in de kou laten staan13-11-2019 09:11:15
 3. Familie en vrienden verzamelen dopjes voor slechtziende Jolien (27)07-11-2019 07:11:53
 4. Els hoopt om van Sherlock blindengeleidehond te maken11-08-2019 05:08:12
 5. Herk-de-Stad – Leerlingen HerX houden dopjesactie voor geleidehonden24-07-2019 07:07:53
 6. Lille – Leerlingen De Springplank sparen 3,4 ton dopjes voor blindengeleidehond24-07-2019 07:07:35
 7. “Met de opbrengst kunnen we puppy’s opleiden tot geleidehonden”27-06-2019 05:06:28
 8. 3,4 ton dopjes voor blindengeleidehond25-06-2019 05:06:12
 9. Stichting Gebruikers Assistentiehonden (GA)25-05-2019 08:05:20
 10. Bachelorproef ervaringen met blindengeleidehonden15-05-2019 08:05:46
 11. Assistentiehond altijd welkom in horeca19-03-2019 06:03:44
 12. Geleidehond leert manieren in Ledeberg18-03-2019 07:03:10
 13. Geleidepaardje Dinky voelt zich al helemaal thuis16-03-2019 06:03:46
 14. “Dinky voelt zich al helemaal thuis”16-03-2019 06:03:34
 15. Voor het eerst wordt geleidehond-puppy in Gent opgevoed15-03-2019 07:03:17
 16. Video – Eerste blindengeleidepaardje van Europa krijgt eigen huisje én Instagramaccount: “Dinky voelt zich al helemaal thuis”14-03-2019 07:03:15
 17. “Ik mag me niet te hard aan een hond hechten”04-03-2019 08:03:56
 18. “De blindengeleidehonden die ik opvang, gaven me een nieuw doel in het leven”03-03-2019 08:03:20
 19. Agnes Van de Perre leidt assistentiehonden op26-01-2019 08:01:55
 20. KNGF: ‘toegang geleidehond nog steeds te vaak geweigerd’20-01-2019 06:01:06
 21. Geleidehond nog steeds niet overal welkom19-01-2019 07:01:58
 22. Dopjesdoel niet gehaald, maar dat is bijzaak22-12-2018 07:12:30
 23. Blinde Toos durft niet met hond door ‘knaltunnel’14-12-2018 06:12:44
 24. Chelsey en haar team zamelden op één maand tijd maar liefst 4.000 kilo dopjes in11-12-2018 10:12:14
 25. 836.425 dopjes voor het goede doel: “We moesten zelfs telmiddagen organiseren”08-12-2018 07:12:36
 26. “De liefde van dieren is onvoorwaardelijk”06-12-2018 08:12:04
 27. KLM weigert in Bilbao passagier met geleidehond mee te nemen06-12-2018 08:12:32
 28. Passagier met blindengeleidehond mag vliegtuig niet op06-12-2018 08:12:07
 29. Assistentiehonden en hun baasjes krijgen steun van Brussels gewest en Comeos05-12-2018 10:12:31
 30. Honden vaak niet welkom05-12-2018 09:12:42
 31. Blinde Audrey (22) neemt lied op met Udo21-11-2018 07:11:44
 32. Blinde Audrey neemt lied op met Udo19-11-2018 07:11:27
 33. Twintig blindengeleidehonden krijgen nieuw baasje17-11-2018 08:11:32
 34. Van dop tot blindengeleidehond | Gelderland helpt17-11-2018 08:11:08
 35. “Geleidehonden moeten toestemming geven voor hun taak”17-11-2018 07:11:00
 36. Ontex verzamelt ton plastic dopjes12-11-2018 07:11:36
 37. Tienen – Dopjes inzamelen voor Chelsey08-11-2018 06:11:02
 38. Blinde Audrey brengt samen met Udo song uit05-11-2018 06:11:37
 39. Persbericht Single “Blind vertrouwen”31-10-2018 06:10:19
 40. Frank en hond Simba onafscheidelijk duo29-10-2018 07:10:09
 41. “Flesdopjes beter inzamelen dan verbieden”28-10-2018 06:10:30
 42. Saskia over haar blindengeleidehond Julie: ‘Door haar heb ik mijn vrijheid weer terug!’16-10-2018 09:10:40
 43. Hoe worden blindengeleidehonden opgeleid?15-10-2018 04:10:24
 44. Gelukkigerwijspad04-10-2018 08:10:07
 45. Tussenkomst nodig voor assistentiehond? Lang wachten en weinig kans op slagen18-09-2018 05:09:31
 46. Meer kennels, kortere wachtlijst05-09-2018 07:09:28
 47. Raf, de vreemdste leerling van de klas04-09-2018 06:09:11
 48. Blindengeleidehond Simba op bezoek in Arbeidscentrum Gavere04-09-2018 06:09:51
 49. Knuffelen is juist goed voor een hulphond29-08-2018 12:08:18
 50. Dinky op bezoek in Brugge17-08-2018 11:08:38
 51. Sven & Anke: Monique is zielsgelukkig met Dinky het blindengeleidepaard16-08-2018 03:08:17
 52. “Dinky en ik zijn nu al beste vrienden”16-08-2018 06:08:18
 53. “Met Dinky, in huis voel ik me net Pippi Langkous”16-08-2018 06:08:36
 54. Monique heeft geen hond, maar een blindengeleidepaardje16-08-2018 06:08:56
 55. Monique krijgt allereerste blindengeleidepaardje van Europa14-08-2018 10:08:39
 56. “Over vijf jaar leiden we 150 pups op”29-07-2018 06:07:11
 57. Wichelse prof start kweekprogramma voor ‘perfecte assistentiehonden’29-07-2018 06:07:28
 58. 150 assistentiehonden per jaar dankzij zeven superpups28-07-2018 05:07:26
 59. Starling bevallen van nieuwe generatie assistentiehonden27-07-2018 05:07:27
 60. UGent-professor zoekt naar perfecte assistentiehond en gaat die zelf kweken09-07-2018 07:07:01
 61. ‘Starling’ start nieuwe generatie assistentiehonden in Vlaanderen29-06-2018 06:06:50
 62. Leerlingen Biotechnicum sparen plastic dopjes voor blindengeleidehonden07-06-2018 06:06:12
 63. Hulphonden schrikken zich een hoedje van tijgers in Blijdorp06-06-2018 11:06:40
 64. Aangifte tegen taxichauffeur die geleidehond weigerde31-05-2018 08:05:37
 65. Nieuwe regels voor plastic brengen ‘dopjesactie’ voor blindengeleidehonden in gevaar30-05-2018 06:05:09
 66. Toegankelijkheid assistentiehonden getest in Oude IJsselstreek17-05-2018 11:05:48
 67. In actie voor toegankelijkheid hulphond: ‘Als ik een supermarkt niet in kan, hoe kan ik dan mijn boodschappen doen?’15-05-2018 06:05:10
 68. Sint-Niklaas – 2 ton plastic dopjes op Grote Markt29-04-2018 07:04:16
 69. Hier is Annemiek – D-Day: De kennismaking met nieuwe blindengeleidehond29-04-2018 07:04:09
 70. Dertig mensen op wachtlijst voor blindengeleidehond29-04-2018 07:04:45
 71. Sticker toont dat blindengeleidehonden welkom zijn in Kortrijkse winkels en horecazaken25-04-2018 04:04:15
 72. Annemiek is slechtziend en heeft een geleidehond25-04-2018 08:04:22
 73. Ruud en Uday – Onderweg naar Rotterdam25-04-2018 08:04:58
 74. Video – Snuggere blindengeleidehond begeleidt zijn baasje altijd recht de hondenwinkel binnen23-04-2018 09:04:44
 75. “Zamel je mee met ons plastic dopjes in?”07-04-2018 07:04:29
 76. Video: Blindengeleidepaard Dinky maakt eerste wandeling met nieuw baasje in Tongeren05-04-2018 06:04:10
 77. Maak kennis met Dinky, het blindengeleidepaard05-04-2018 05:04:51
 78. Omdat ze bijna blind is, kreeg Patricia (50) hulphond Diaz30-03-2018 06:03:39
 79. Blinde vader in tranen na voorval met geleidehond op de trein: “Ik voelde me waardeloos”30-03-2018 06:03:10
 80. Torfsfonds – Vrienden der blinden28-03-2018 08:03:06
 81. Ook Diergaarde Blijdorp wil hulphonden toelaten27-03-2018 07:03:41
 82. Blindengeleidehonden welkom in Artis: ‘Het is voor hem ook een uitje’27-03-2018 08:03:45
 83. Waarom kan ik nog steeds niet met mijn geleidehond naar Blijdorp?27-03-2018 08:03:19
 84. Uber loopt tegen rechtszaak aan na weigering blindengeleidehond21-03-2018 01:03:30
 85. Vol bewondering25-02-2018 05:02:50
 86. Paardje als blindengeleidehond24-02-2018 08:02:14
 87. Een paard als ‘blindenhond’24-02-2018 08:02:30
 88. Dinky, het blindengeleidepaard24-02-2018 08:02:48
 89. “Na drie blindengeleidehonden probeer ik het met een paard”24-02-2018 08:02:05
 90. Minipaard Dinky krijgt opleiding tot geleidehond24-02-2018 08:02:37
 91. Europese primeur: blindengeleidepaard binnenkort in België22-02-2018 01:02:34
 92. Maak kennis met Monique (42) en Dinky, haar blindengeleidepaard22-02-2018 09:02:27
 93. Tongers paard wordt Europa’s eerste blindengeleidepaard21-02-2018 10:02:29
 94. Europese primeur: Brugse vrouw krijgt een blindengeleide­paardje21-02-2018 02:02:35
 95. Blinde man is bang voor honden en krijgt dus een geleidepaard07-02-2018 08:02:26
 96. Video: Tongerse tv-vedette gaat met de pony naar de supermarkt07-02-2018 08:02:08
 97. Bijna blinde Drontenaar kan na een jaar eindelijk haar hulphond in armen sluiten02-02-2018 07:02:27
 98. ‘Gebruikers assistentiehonden worden vaak geweigerd’18-01-2018 11:01:15
 99. Opbrengst dopjesactie Vrienden der Blinden 201717-01-2018 10:01:45
 100. Geleidehond redt blinde vrouw niet één maar twee keer in één nacht14-01-2018 10:01:01
 101. Viblo Leieland spaart 13.500 kilo dopjes13-01-2018 10:01:22
 102. Minder lang wachten op minder dure honden01-01-2018 08:01:44
 103. Wordt dit het jaar van mensen met een beperking in China?28-12-2017 10:12:07
 104. KNGF Geleidehonden – Eindstand dopjesactie KNGF 201722-12-2017 08:12:20
 105. Deinze – Leerlingen Viblo schenken puppy voor slechtzienden21-12-2017 08:12:46
 106. De mooiste geleidehond van Nederland16-12-2017 09:12:47
 107. Blindengeleidehond: Voordelen en nadelen bij het geleidewerk08-12-2017 09:12:59
 108. Blindengeleidehond met zeebenen krijgt onderscheiding07-12-2017 08:12:39
 109. Het blijft vaak een gevecht om je hond mee te mogen nemen02-12-2017 09:12:36
 110. Politie Geel-Laakdal-Meerhout zamelt 140 kg dopjes in voor geleidehonden02-12-2017 09:12:00
 111. Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zamelt 140 kg dopjes in voor Belgisch Centrum voor Geleidehonden23-11-2017 11:11:50
 112. Oudenaarde – Dopjes sparen voor blindengeleidehonden20-11-2017 07:11:34
 113. Geleidehond en eigenaar niet welkom in hotel of moeten bijbetalen19-11-2017 09:11:47
 114. Esther Landaal praat over geleidehonden18-11-2017 10:11:26
 115. Nieuw boek Marina Defauw steunt blindengeleidehonden18-11-2017 12:11:35
 116. Jeroen Meus verzamelt ook dopjes t.v.v. BCG Tongeren16-11-2017 09:11:18
 117. Kopjesactie … euh dopjesactie tvv Belgisch Centrum voor Geleidehonden16-11-2017 09:11:53
 118. De cyclus van de dopjes15-11-2017 12:11:27
 119. Chanda’s B’day08-11-2017 11:11:04
 120. Brugge – Tudor trots op eerste dopjesbox01-11-2017 09:11:53
 121. “Binnen blijven is geen optie voor mij”13-10-2017 07:10:53
 122. Mechelen – Stad zamelt 5 ton dopjes in12-10-2017 08:10:01
 123. Video: 5 ton flessendopjes voor blindengeleidehonden09-10-2017 09:10:46
 124. Open dag geleidehondenschool Herman Jansen07-10-2017 09:10:10
 125. KNGF Geleidehonden – Aanvragen welkomststickers06-10-2017 08:10:03
 126. Sint-Katelijne-Waver: Plastic dopjes voor blindengeleidehonden06-10-2017 08:10:34
 127. `Een witte stok schrikt af, een hond is lief’05-10-2017 09:10:47
 128. Mijn passie: Nikki Bronsvoort heeft van haar hobby haar werk gemaakt04-10-2017 10:10:16
 129. Hond Junta kan er na de zegen weer even tegen04-10-2017 09:10:03
 130. Dopjesactie BCG – Stand september 201702-10-2017 08:10:59
 131. Assistentiehonden welkom in Senaat. Nu elders nog29-09-2017 06:09:43
 132. Honden niet toegelaten, zelfs de assistentiehond niet28-09-2017 08:09:35
 133. Sint-Genesius-Rode – Kleuters OLV Rode kregen blindengeleidehonden op bezoek27-09-2017 10:09:25
 134. Blindengeleidehond op bezoek in school van Kozen27-09-2017 10:09:56
 135. Making of video afgeleidehond I KNGF Geleidehonden27-09-2017 09:09:51
 136. Ben en KNGF Geleidehonden maken smartphonegebruikers bewust van ‘tijdelijke blindheid’ in het verkeer27-09-2017 09:09:06
 137. Campagne Ben, KNGF wijst op afleiding door smartphone in verkeer27-09-2017 09:09:44
 138. Senaat krijgt straks honden over de vloer26-09-2017 08:09:00
 139. Oneindigheidssymbool met flessendopjes25-09-2017 08:09:19
 140. Kinderen leggen 32 miljoen dopjes voor een puppy25-09-2017 08:09:46
 141. Blindengeleidehondenschool Genk – Overhandiging 3 honden (september 2017)18-09-2017 11:09:57
 142. Koksijde – Finalistes Miss Coast Belgium zamelen dopjes in15-09-2017 07:09:14
 143. Cindy werkt bij centrum voor blindengeleidehonden05-09-2017 09:09:53
 144. Afstandelijke moeder zorgt voor betere geleidehond09-08-2017 10:08:39
 145. KNGF Geleidehonden zoekt gastgezinnen zoals familie Teeuw31-07-2017 08:07:58
 146. Video: Met de blindengeleidehond op de kansel30-07-2017 11:07:09
 147. “Jij was steeds mijn rechterhand, ook al liep je aan mijn linkerkant”29-07-2017 10:07:42
 148. Video: Mechelaar schrijft prachtig lied voor zijn overleden hond Cazan26-07-2017 11:07:35
 149. Slechtziende vrouw mag hotel niet binnen met blindengeleidehond25-07-2017 02:07:51
 150. Festivalhond gezicht van campagne centrum voor geleidehonden25-07-2017 08:07:35
 151. Afgekeurde blindengeleidehond: Oorzaken en toekomst21-07-2017 08:07:37
 152. Dionne leert lopen met blindengeleidehond19-07-2017 01:07:51
 153. Blindengeleidehondenschool Genk: Interview in Woef01-07-2017 09:07:11
 154. Pony’s mogen binnenkort blinde mensen begeleiden28-06-2017 07:06:58
 155. Minipaard haalt was uit machine voor slechtziend baasje27-06-2017 04:06:56
 156. Voorstelling “De Antwerpse Hulphonden VZW”24-06-2017 07:06:06
 157. Wennen aan geleidehond met ‘hond op wieltjes’20-06-2017 08:06:05
 158. Nieuwe methode helpt toekomst als geleidehond te voorspellen18-06-2017 09:06:15
 159. Prins Maurits en prinses Marilène over hun nieuwe bijzondere gezinslid18-06-2017 04:06:15
 160. Puppypleeggezinnen verbeteren de wereld18-06-2017 04:06:07
 161. Super Sonic beugel maakt verkeer veiliger voor blinden18-06-2017 03:06:45
 162. Panda, het blindengeleidepaard18-06-2017 02:06:40
 163. Gemeenschap helpt blinde vrouw die spaargeld uitgaf aan zieke blindengeleidenpony18-06-2017 02:06:48
 164. iTip: Kies je favoriete kleurfilter18-06-2017 12:06:49
 165. Genk – Drie viervoeters begeleiden voortaan slechtziende baasjes17-06-2017 12:06:17
 166. De gelukkigste blinde van Roden16-06-2017 06:06:57
 167. Annelies traint blindengeleidehonden16-06-2017 12:06:37
 168. Dankzij Koert botsen baasje Rian en pup Wessel nergens tegenaan15-06-2017 11:06:42
 169. Video: Opvang voor blindengeleidehond Potus15-06-2017 09:06:36
 170. Verlaagd btw-tarief voor levering assistentiehonden15-06-2017 08:06:55
 171. Verenigingen voeren stickeractie voor assistentiehonden15-06-2017 08:06:01
 172. ‘Gooi geen vuurwerk naar honden en baasjes’15-06-2017 08:06:36
 173. Gebruikers Assistentiehonden wint zaak tegen Artis15-06-2017 08:06:02
 174. Enschedese waarschuwt: ‘Hulphond kan trauma oplopen door knalvuurwerk’15-06-2017 08:06:29
 175. Vuurwerk groot probleem voor blindengeleidehond15-06-2017 08:06:58
 176. VR laat je blindengeleidehonden waarderen15-06-2017 08:06:36
 177. Scholen krijgen vuurwerkvoorlichting van KNGF Geleidehonden15-06-2017 08:06:50
 178. Match made in heaven: zo vindt een geleidehond zijn perfecte baasje15-06-2017 08:06:18
 179. Waar kan ik de stickers ‘Assistentiehond welkom’ verkrijgen?15-06-2017 08:06:17
 180. Geven we aan een geleidehond of aan Aziatische kinderen?15-06-2017 08:06:00
 181. Geleidehonden in de natuur15-06-2017 08:06:13
 182. Is de Rottweiler ongeschikt als blindengeleidehond?15-06-2017 08:06:53
 183. Hond volgt Spaanse les bij CVO1315-06-2017 08:06:27
 184. De komst van een blindengeleidehond kan je leven verrijken15-06-2017 08:06:54
 185. Schokkend: zo gaan mensen écht met blinden en hun geleidehond om15-06-2017 08:06:50
 186. Paul: “M’n blindengeleidehond is mijn beste vriend geworden”15-06-2017 08:06:19
 187. Internet in de ban van geleidehond die poseert voor tekenaar15-06-2017 08:06:15
 188. Geleidehonden staan centraal bij Australische GP15-06-2017 08:06:35
 189. Eigenaren geleidehonden beschermd door nieuwe Tsjechische wet15-06-2017 08:06:11
 190. De Doorloper | Gerda Brakke15-06-2017 07:06:01
 191. Dieven brengen geleidehond terug met excuusbriefje15-06-2017 07:06:04
 192. Vrouw moet blindengeleidehond afstaan15-06-2017 07:06:16
 193. Er is een groot tekort aan blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:13
 194. Tuinbouwschool overhandigt eerste blindengeleidehond15-06-2017 07:06:51
 195. Overhandiging 13 blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:23
 196. Okra Schulen bezoekt opleidingscentrum voor blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:47
 197. Kiwanis steunt opleiding geleidehonden15-06-2017 07:06:05
 198. Vijfde leerjaar Driehoeven steunt school voor blindengeleidehonden15-06-2017 07:06:09
 199. Koppel slaapt klok rond op ijsbed voor Warmste Week15-06-2017 07:06:37
 200. Geleidehondenschool en Adviesraad Handicap voeren actie15-06-2017 07:06:20

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2020 – 14:28